Heerenveen presenteert Tahiri als vervanger van Joey Veerman

Vrijdag, 7 januari 2022 om 14:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:38

SC Heerenveen heeft de komst van Anas Tahiri wereldkundig gemaakt. De middenvelder komt transfervrij over van het Roemeense Cluj en tekent in Friesland een contract tot 2024. De 26-jarige Tahiri had nog een doorlopend contract bij de huidige koploper van de Roemeense competitie, maar heeft dit laten ontbinden. De middenvelder geldt als vervanger van Joey Veerman, die deze week de overstap maakte naar PSV.

Tahiri gold bij RKC, waar hij tussen 2018 en 2021 onder contract stond, als vaste waarde in het elftal van Fred Grim. De in Marokko geboren Belgische middenvelder kwam in 2018 over van Lierse SK en wist in zijn eerste seizoen met RKC meteen promotie naar de Eredivisie af te dwingen, toen de Waalwijkers zich na een achtste plek als eindnotering via de play-offs verzekerden van een plek in de Eredivisie. Tahiri was in zijn eerste twee seizoenen in Waalwijkse dienst goed voor vijf doelpunten en één assist. Vorig seizoen noteerde hij vier assists en één treffer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De middenvelder had afgelopen zomer de mogelijkheid om bij te tekenen bij RKC, maar gaf de voorkeur aan een buitenlands avontuur. Cluj meldde zich daarop bij de aanvoerder, waarna een deal snel beklonken werd. Tahiri begon het seizoen goed in Roemenië en kwam zelfs in actie tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League tegen Lincoln, maar verscheen vervolgens snel uit beeld. De middenvelder kreeg de eerste vier duels in de competitie nog speeltijd, maar zag toen hoe trainer Cristian Panin werd ontslagen. Diens opvolger, Dan Petrescu, haalde hem niet meer bij de selectie.

"Na het vertrek van Joey zijn we blij dat we Anas kunnen presenteren", vertelt technisch manager Ferry de Haan op de website van de club. "Met zijn creativiteit en ervaring in het Nederlandse voetbal kan hij voor ons van waarde zijn. We volgen Anas al langer en zijn blij dat hij nu voor ons kiest." Tahiri wilde graag terug naar de Eredivisie, maar moest eerst een ontbinding van zijn contract overeen zien te komen. Nu dat gelukt is, heeft hij voor tweeënhalf jaar getekend bij Heerenveen. De Friese club hield naar verluidt zo'n zes miljoen euro over aan de transfer van Veerman naar PSV. De Eindhovenaren legden zondag het eerste contact en wisten hem dinsdag al te presenteren.


Poll

Is dit een aanwinst voor sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door henk14)

Die is snel terug in Nederland. Maar wel een leuke speler om naar te kijken

6 januari 2022 om 14:30

Wat een aderlating in vergelijk met Veerman pffh.. Heerenveen moet toch wel beter kunnen dan dit?

6 januari 2022 om 14:37

Alsof het Heerenveen zo makkelijk lukt in korte tijd een soort speler van het niveau Veerman te vinden.

6 januari 2022 om 14:45

Ik mag toch hopen dat er in Heereveen al wel rekening werd gehouden met een vertrek van Veerman? Was afgelopen zomer al nadrukkelijk in beeld bij andere clubs..

6 januari 2022 om 14:48

Hij heeft zijn contract laten ontbinden en kost hij Heerenveen dus geen transferbedrag maar alleen salaris, welke Joey op zijn beurt heeft vrijgemaakt. Dus die 6 mln staat nog waarvoor/door Heerenveen deze maand alsnog 1 of 2 spelers kan halen. Dus wat is dan de ‘aderlating’?
1 speler die al een heel jaar weg wilde vervangen door 2 a 3 nieuwe impulsen/spelers, lijkt mij persoonlijk dat Heerenveen er op vooruit zal/kan gaan.

6 januari 2022 om 15:07

De aderlating is dat die 6 miljoen euro ongetwijfeld gebruikt word om gaten te dichten. Het ging financieel al niet top en de lockdown helpt daarin ook absoluut niet mee. Ik vraag me dus af of Heerenveen veel van die 6 miljoen euro zal spenderen. Verder is een speler met het rendement van Veerman natuurlijk een aderlating. Die gaan er echt niet zomaar even op vooruit. Het feit dat ze uit zijn gekomen bij een 26-jarige speler die vorig jaar niet verder kwam dan 1 goal en 4 assists in een volledig seizoen, zegt natuurlijk wel het 1 en ander.

6 januari 2022 om 15:59

Je kunt lijstjes maken met spelers die je wilt hebben, en dat zullen ze bij Heerenveen ook gedaan hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat dat direct mogelijk is.

6 januari 2022 om 16:36

Odo en Xajacfa, Al Hajj zit al een tijdje bij de selectie, die ik acht ik in staat om nu een basisplaats te pakken met het vertrek van Veerman. Prima voetballer en talent is dat.

6 januari 2022 om 16:42

Nou Sirius, Heerenveen heeft ook al Van Bergen verkocht afgelopen zomer en aangezien die vertrok aan het einde van de transferperiode is ook dat geld niet geïnvesteerd in nieuwe spelers. Het operationeel tekort is dit jaar een kleine 3 miljoen euro, dus er kan zeker wel geïnvesteerd worden in nieuwe talenten om straks weer te verkopen. Een beetje zoals het eigenlijk elke zomer gaat. Jongens die zich goed ontwikkeld hebben, worden verkocht om daarmee weer nieuwe jongens te halen.
En je brandt nu Tahiri af omdat hij een aantal assists en 1 goal heeft gemaakt (bij een degradatiekandidaat hè), maar het is ook geen buitenspeler of nummer 10 én het is ook de vraag of je wel precies dezelfde voetballer als Veerman wil halen. Het is op ons middenveld namelijk ook wel veel van hetzelfde. Leuke technisch goede voetballers, maar verdedigend ook kwetsbaar. Ik zag liever een verdedigend sterke middenvelder komen, want ook Tahiri past wel in dat rijtje. Ik verwacht daarnaast dat dit ook voor de breedte is, want Al Hajj is een talent die Veerman moet kunnen opvolgen.

7 januari 2022 om 14:41

Ach ze hebben toch een mooie deal achter de rug.. plek 7 of 8 maakt denk ook niet veel meer uit?

6 januari 2022 om 14:30

Ik heb werkelijk geen idee wie dit is, kun jij vertellen wat voor type middenvelder het is? Is het een technische speler zoals Veerman, of juist een ander type (loper, controleur)?

6 januari 2022 om 14:37

Was in het RKC van Grim altijd wel een belangrijke speler volgens mij. Goede techniek en was op een gegeven moment ook aanvoerder, dus zal wel niet bang zijn om zijn inzet te tonen.

6 januari 2022 om 14:37

Beetje gelijk aan Veerman denk ik.

6 januari 2022 om 14:32

Vond het ook wel een leuke speler (ken hem alleen van zondag 19:00 bord op schoot), maar snap dan niet echt dat Cluj hem zijn contract laat ontbinden ipv een transfersom aan Heerenveen te vragen.

6 januari 2022 om 17:03

Cluj heeft een gigantische selectie en heeft een eigenaar die bij een beetje tegenwind direct iedereen weg stuurt. Mooi voor ons dus dat het zo kan.

Zie dat hij bij Cluj echt amper heeft meegedaan. Komt dat door blessures of is hij op kwaliteit afgetroeft daar?

6 januari 2022 om 14:37

Volgens het artikel zag de nieuwe coach het simpelweg niet in hem zitten.
Of het dan een aanwinst kan zijn voor Heerenveen...

6 januari 2022 om 15:11

Nadat hij gekomen is zijn er nieuwe technisch directeur gekomen en nieuwe trainer. Met eigen spelers op zijn positie waardoor hij niet meer aan spelen toe kwam.

Goede zet, vond Tahiri goed in Waalwijk. Had best gedacht dat hij in Roemenie had kunnen aarden, maar wat kan je tegen de trainer op brengen. Cluj staat een straat lengte voor op Steaua Bucharest en beleeft een top seizoen.

6 januari 2022 om 15:16

Ik had van de Roemeense kampioen verwacht dat ze toch wel wat meer konden brengen in Europa. Ik dacht dat ze voorgaande jaren 'n wel eens voor een verrassing hadden gezorgd.

6 januari 2022 om 15:24

Inderdaad. Wat waren die matig tegen AZ. Echt een bedroevende ploeg dat Cluj

6 januari 2022 om 15:34

Tja de Roemeense economie is niet top en die competitie is alleen maar verder afgevallen zoals dat jammer genoeg gaat in het oostblok. Cluj haalde in 2012 het laatst de groepsronde van de CL, werden toen met 10 punten 3rde voor Braga en achter Galatarsaray en Man United. Moet je nagaan dat in 2008/09 beiden Cluj en Steaua Bucharest de groepsronde hebben gehaald. Het zag er allemaal vrij anders uit toen.

6 januari 2022 om 17:42

In 2010 zat ik daar geregeld op de tribune, voor competitie maar ook voor CL. Bv nog tegen Bayern onder Van Gaal. Er werd toen nog best een redelijk niveau gehaald, maar het is de jaren daarna redelijk bergafwaarts gegaan.

Heel leuke club voor Tahiri die toch echt op een mooie carrière lijkt af te stevenen en dat op een positie waar hij een jaar of 6 geleden echt niet op verwacht werd.

Snel gehandeld door Heerenveen, ben benieuwd wat hij bij een middenmoter als Heerenveen kan laten zien. Hij heeft bij RKC nou niet echt laten zien veel te scoren of de man van de assist te zijn.

6 januari 2022 om 15:09

Goede voetballer , gaf genoeg assist maar als je niet de goede spitsen hebt die ze afmaken. Maakte regelmatig het verschil bij rkc. Mist alleen beetje body wat bij rkc wel nodig was in strijd tegen degradatie. Ben benieuwd wat hij met betere voetballers laat zien.

6 januari 2022 om 15:15

Dat vind ik te makkelijk. Tahiri is wel gewoon 26 jaar, geen jeugdtalent met veel groeipotentieel. Een doelpunt en vier assists is behoorlijk mager in de Eredivisie en het feit dat Cluj hem zo makkelijk weer transfervrij laat vertrekken, belooft ook niet veel goeds. Dan vind ik het veel te makkelijk om andere spelers de schuld te geven voor een gebrek aan rendement. Als je 3 seizoenen achter elkaar niet verder komt dan een handvol doelpunten waarbij je betrokken bent, ben je zelf nou ook niet bepaald een uitblinker in de Eredivisie.

6 januari 2022 om 15:22

Ik vond het bij RKC ook zeker een leuke voetballer om naar te kijken, ik vermoed dat hij ook beter rendeert in een team als Heerenveen. Jij hebt als supporter van RKC zeer waarschijnlijk een beter inzicht in zijn kwaliteiten dan ik heb.

6 januari 2022 om 16:44

Ik denk dat Rkc82 goed in staat is als supporter om de kwaliteiten van Tahiri in te schatten. Als centrale middenvelder zeggen doelpunten en assists ook niet alles, dat is ook wel erg kort door de bocht Sirius. Dat is ook vrij makkelijk.

6 januari 2022 om 17:10

@sirius: Zie in jouw reacties toch een bepaalde afgunst naar Tahiri toe. Alsof tie jouw iets heb aangedaan.

On topic: Heerenveen laat er geen gras over groeien. Schakelen gelijk door. Mede omdat ze natuurlijk ook al wisten dat Veerman niet te behouden was. Hopen dat Tahiri Sirius zijn ongelijk kan bewijzen en dat hij iets extra’s toevoegt aan zowel de Eredivisie en zo ook Heerenveen. Jammer dat Veerman voor PSV heeft gekozen, verwachtte dat hij onder Slot wel nieuwe hoogtes kon bereiken, maar verwacht dat hij dat onder Schmidt ook moet kunnen.

In die tweeënhalve jaar bij Cluj heeft Anas wel een flinke gedaantewisseling ondergaan, getuige de foto bij dit bericht.

Prima speler om erbij te hebben. Hopelijk kan hij een rol als Faik destijds oppakken. Het geld van Veerman maar investeren in goede aanvallers. Minstens 1 (jonge) spits die de concurrentie kan aangaan met Henk, en een vleugelaanvaller die er direct staat. De rest van de selectie is wel oké. Al Hajj mag van mij wel wat meer kansen krijgen op het middenveld.

6 januari 2022 om 16:46

Precies, ik denk dat deze jongen ook relatief goedkoop kan worden aangetrokken omdat men Al Hajj ook de kans wil geven. Wat mij betreft terecht. Ik zie liever een goede CVM komen, want Madsen en Halilovic waren in dat opzicht niet complementair aan de verdedigend zwakke Veerman. Was destijds met Faik ook al een probleem.

Terug in Nederland. Leuk om hem weer aan het werk te zien. Technische speler die graag de combinatie zoekt. 1x raken en door. Succes Anas

6 januari 2022 om 16:30

Kan een leuke combinatie worden met Halilovic. Nu nog op zoek naar een spits die daar ook in meekan. Bij Henk Veerman is het ook vaak één keer raken, maar dan is het wel balverlies.

6 januari 2022 om 16:48

Ben benieuwd! De reacties van RKC-supporters zeggen mij persoonlijk meer dan een aantal anderen die puur naar statistieken kijken. Mij viel deze jongen wel op bij Studio Sport en in één oogopslag kon je toen wel zien dat hij technisch prima kan voetballen, maar lastig om te beoordelen of dat ook genoeg is om in Friesland te slagen. Technische voetballer worden in ieder geval zeker gewaardeerd.

7 januari 2022 om 16:10

Ja want supporters van een club staan altijd bekend om hun objectiviteit

7 januari 2022 om 17:25

Lekker kort door de bocht met je oneliner, wandering! Supporters zien hun eigen spelers elke week voetballen en zijn daardoor vaak goed op de hoogte. Zo was de algemene opinie met het bord op schoot dat Van Bergen een leuke rechtsbuiten bij Heerenveen was, maar wisten supporters al een tijd dat het ontzettend tegenviel 90% van de wedstrijden. Bij een aantal kwam het feit dat Henk Veerman op de bank moest plaatsnemen als een verrassing, dat was het niet voor de vaste volgers.
Nee, supporters zijn niet altijd objectief als het gaat om hun club in vergelijking met anderen, maar ze zijn veel beter geïnformeerd dan de Studio Sport kijkers die op basis daarvan spelers met de grond gelijk maken, of juist ophemelen.

Ik vind Tahiri eigenlijk niet de opvolger van Veerman. Tahiri is in mijn ogen eigenlijk meer een nummer 10. Hij zal dus meer naar voren spelen. Dan dat Veerman deed

7 januari 2022 om 17:28

Dat was ook vaak de bedoeling met Veerman. Men vond dat hij dichter bij de goal moest spelen, Joey zelf was daar niet echt van overtuigd. Het probleem daarmee is dat andere jongens zoals Madsen en Halilovic daardoor wat in de weg lopen. Halilovic is geen nummer 10, Madsen is meer een 6, maar Veerman weer geen nummer 8. Hopelijk is het elftal nu wat meer in balans met Madsen in de punt naar achter, links Tahiri en rechts Halilovic.

Ik vond Tahiri. bij RKC altijd wel een leuke speler, maar wel wat Niveautjes minder dan Veerman. het kost Heerenveen niks zo te zien. dus het is het gokje waard.

Is een zeer bruikbare, leuke speler. Viel me bij RKC toen al op. Goede vervanger denk ik.

Goeie zet Heerenveen. Ik heb Anass paar jaar zien spelen bij ons RKC
Hij was voetballend gewoon de beste!
Vooral zijn linksbenige techniek erg begaafd.
Zwakkere punt: heeft n coach nodig die m een aai over de bol geeft en zelfvertrouwen verschaft, dat heeft ie wat minder, deze gevoelige jongen.
Is natuurlijk weer dr een zaakwaarnemer bewerkt om naar Roemenie te gaan. Daar past dese jongen helemaal niet!
Leuk dat Tahiri, een sieraad voor het spel, weer in ons land [email protected] en minder dan Veerman vond ik hem.nou juist niet....

7 januari 2022 om 17:30

Klinkt goed! Nog weinig Rkc'ers gezien dit dit geen goede jongen vonden. Veerman gaat hij misschien niet zomaar benaderen, maar zo'n opvolger is voor ons ook niet te betalen. Was afgelopen seizoen vaak onder de indruk van het frivole spel van RKC en ik neem aan dat deze Tahiri daar een belangrijke rol in heeft gespeeld.

7 januari 2022 om 23:59

Zie de goal tegen Twente, maar zoals ik al eerder aangaf, het niveau van rkc is te laag voor zo’n creatieve speler. Degradatie voetbal is niet het geschiktste voor zo’n speler. Denk dat ie het zeker goed kan gaan doen in Heerenveen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger201
T. HalilovićMiddenvelder203
H. VeermanAanvaller207
B. NygrenAanvaller170
S. de JongMiddenvelder160
F. StevanovićAanvaller161
N. MadsenMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren