The Times: In acht wedstrijden valt besluit over huurvoorstel van Ajax

Maandag, 6 december 2021 om 19:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:33

Tottenham Hotspur neemt acht wedstrijden de tijd om te beslissen over de nabije toekomst van Steven Bergwijn, zo meldt The Times. De gerenommeerde Britse krant herhaalt het nieuws van De Telegraaf dat Ajax in januari in de markt komt om de 24-jarige vleugelspits te huren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door thamike)

Zou die basis gaan bij Ajax? Lijkt me niet. Zonde man. Bergwijn toppertje. Helaas is Feyenoord onrealistisch

6 december 2021 om 19:33

Dan moet hij wel basis staan

6 december 2021 om 19:36

Toppertje? Als je zijn cijfers bij Spurs bekijkt zijn ze dramatisch. Tuurlijk prima speler, vooral voor de eredivisie maar topper gaat wat ver.

6 december 2021 om 19:44

Toppertje voor de eredivisie niks mis mee. Net als Vd Beek, sommige spelers zijn ideaal voor de eredivisie zoals Klaassen

6 december 2021 om 20:31

Bij Werder was Klaassen als controleur ook meer dan prima hoor.

6 december 2021 om 19:53

Tja, heb je net een kapitaal uitgegeven aan Daramy……spreekt nu al weinig vertrouwen uit

6 december 2021 om 20:15

Kan Ajax zich makkelijk permitteren. Alleen heeft Marc wel vaker dit soort miskopen

6 december 2021 om 20:35

Plottwist

Een honderd of zelfs tachtig procent score 'Topaankopen' haalt geen enkele td.

6 december 2021 om 20:54

Noem ze even op aub want van de vele transfers die Overmars heeft gedaan vallen zo even uit mijn hoofd alleen een magalan, cassierra en bandé als echt pure miskopen. Transfers die niet helemaal goed uitpakken zijn er idd ook maar die worden vaak tegen een minimaal verlies of soms zelfs met winst nog doorverkocht (marin/kristenssen/wober). Denk ook even terug aan het eerste jaar van Alvarez die toen als absolute miskoop werd weggezet. Dan ziet de wereld er een anderhalf jaar later toch heel anders voor uit.

6 december 2021 om 21:22

Ach ja een speler na 2 wedstrijden een miskoop noemen. Moeten we jou nu serieus nemen? Sorry hoor.

6 december 2021 om 20:32

Natuurlijk basis. Anders komt ie niet eens.

7 december 2021 om 03:20

Tuurlijk, want Antony of Tadic banken? Denk dat die weinig zou spelen

7 december 2021 om 07:57

Bergwijn is sowieso beter dan Antony ja. Voordat je over zijn statistieken bij Spurs begint, denk even hoe Ziyech, vd Beek, Sanchez, Depay etc het in Engeland doen of deden.

7 december 2021 om 08:12

Sowieso nog wel? Ik betwijfel ten zeerste of Bergwijn op rechts beter uit de verf zou komen dan Antony eerlijk gezegd. Ik zie hem hooguit als gelijkwaardig en dan zou ik altijd een dure aankoop die veel waarde vertegenwoordigd de voorkeur geven boven een huurspeler. Tadic is captain en onbetwist op links. Nee, zo zeker als jij het doet voorkomen is het zeker niet Benzema.

7 december 2021 om 10:00

Antony heeft nog echt niet zo veel laten zien als Bergwijn bij PSV deed. De enige reden om Antony boven Bergwijn op te stellen is omdat Bergwijn een huurspeler is. Maar Bergwijn zal sws niet komen als hij niet zeker is van een basisplaats. Ik verwacht dat dese transfer dan ook niet zal plaatsvinden.

7 december 2021 om 10:01

@benzema, ja ieder zijn mening maar hier zitten we ver van elkaar af. Anthony heeft echt in een korte tijd laten zijne hoe snel hij groeit en beter wordt. Hij is nu ons meest gevaarlijke man en heeft dit ook nog eens op een internationaal podium laten zien en in het Braziliaans elftal. Berwijn zit in een neerwaartse spiraal en gaat bij lange na het huidige niveau van Anthony aantikken.

Nee, wij hebben op dit moment een pareltje op de rechtsbuiten positie. Van mij hoeft Berwijn dan ook niet te komen als hij denkt een basis plaatst te krijgen want die moet je verdienen en dat is binnen de huidige selectie echt wel een uitdaging.

Als Neres blijft hoef je Bergwijn helemaal niet te halen. Potje tegen Noorwegen en er is weer een hosannastemming over hem. Ik hoop dat Neres gewoon blijft, die is nu het hele seizoen fit, met meer minuten gaat ie automatisch beter spelen. En hopelijk na de winter pieken. Want zelfs Tadic krijgt blessures tegenwoordig. Zat minuten voor hem. Laat Bergwijn maar lekker in Engeland, geen behoefte aan.

6 december 2021 om 19:39

Ik denk dat Ajax zich ook alleen voor Bergwijn gaat melden mocht Neres vertrekken. Die wil zelf weg, en Ajax kan nu nog wat voor hem vangen.

6 december 2021 om 19:46

@HakimZiyech. Ik hoef ook niet zo nodig Bergwijn zolang Neres er nog zit. Daarnaast ben ik ook tevreden met Neres. Spel en fitheid van Neres gaat weer voorruit. Hopelijk maakt Danilo voortaan wat meer voorzetten van Neres af. Dat neemt die kritiek op rendement vanzelf af.

Conte speelt toch altijd met een 523 systeem of een 532? Is het dan geen optie om Bergwijn als wingback te gebruiken zoals bijvoorbeeld Promes dit ook deed bij Sevilla?

Bij Inter speelde Antonio Conte ook met Candreva als eén van de wingbacks. Dat is van origine ook een aanvaller. Bergwijn heeft denk ik wel de werklust om als wingback te fungeren. Onder Mourinho stond hij welliswaar op papier links of rechtsbuiten als hij speelde, maar was eigenlijk ook een soort van wingback die de hele vleugel bestreek.

Gezien de opties die Tottenham nu heeft op de wingback denk ik dat Bergwijn daar op die posities een versterking kan zijn.

Ik blijf erbij, Ajax heeft Bergwijn niet nodig en Ajax moet geen spelers huren maar opleiden of kopen. Laat dan Jensen en Unuvar het maar proberen als het nodig is in de tweede helft van het seizoen.

6 december 2021 om 19:49

Eens ben ook niet zo'n voorstander van huren maar denk wel dat je een waardige vervanger moet kopen. Geloof niet dat we kunnen bouwen op twee jonge talenten in de vervolg fase van het CL bal. Misschien dat ze daarop voor selecteren en ter overbrugging daarom willen huren tot de jonkies d'r klaar voor zijn. Maar dat moet je in principe toch niet willen. Los van de vraag of Bergwijn de gewenste oplossing is. Zie Neres trouwens nou ook niet een twee drie verkocht worden.

6 december 2021 om 21:20

Jensen? Serieus? Jensen? Meteen weer 2 stappen terug doen qua kwaliteit. No way.

Waarom zou je hem halen, Neres blijft toch en die speelt niet echt goed en die wil zich wel bewijzen.Danilo ben ik niet zo gecharmeerd van, kunnen beter Brobbey halen

Volgens mij zit er in Bergeijn nog veel rek. Hij zou een ideale tussen persoon zijn op links voor als tadic te oud is en daramy en unuvar nog niet het niveau hebben. Plus hij kan ook als schaduw spits op 10 en in de spits zelfs. Ik denk dat hij eerst gaat spelen in de spits als haller niet inzetbaar is en daarna mag battelen met berghuis wie als 10 / schaduw spits mag spelen. Ten hag heeft vaak aangegeven met een snelle man te willen spelen die vaak naar de spits toe trekt en ook diep over hem heen gaat ik zie Bergwijn dit wel doen.

6 december 2021 om 20:33

Daramy is juist die man die het op links moet gaan invullen direct na Tadic. Unuvar die komt daarna en eigenlijk zou die het beste achter de spits kunnen spelen (opvolger Berghuis dus). Bergwijn is een leuke optie maar het is een dure huur en hij kan zo maar heel erg tegenvallen.

7 december 2021 om 00:24

Zou daramy er over anderhalf jaar al helemaal klaar voor Zijn? Denk het niet Tadic takelt dan wel af lijkt me zo. Dan een seizoen knallen met bergwijn om hem vervolgens weer te verkopen lijkt mij de beste optie.

7 december 2021 om 01:08

Lijkt me heel sterk dat het een jaar knallen en dan met winst doorverkopen wordt. Bergwijn zal minstens een miljoen of 4 per jaar vragen, zal tegen de 20 miljoen kosten en speelt heel anders op linksbuiten dan Tadic. Bergwijn gaat naar binnen en Tadic gaat buitenom. En hoeveel meer dan 25 miljoen krijg je überhaupt voor een op dat punt bijna 27-jarige Bergwijn? Laat staan het geld dat je verbrast aan een Daramy, die op dat punt 2.5 jaar wisselspeler is geweest en geen sprongen in z'n ontwikkeling zal maken dan.

Nee, Daramy of Unuvar zal dat voor Tadic op links gaan invullen. Ook anders, maar dan geef je niet 20 miljoen uit terwijl je andere talenten in de ijskast zet.

6 december 2021 om 22:50

Concurreren met Berghuis? Bergwijn is een renpaard. Berghuis een creatieveling. Dat is geen concurrentiestrijd maar een stijlbreuk. Dan kan je Klaassen daar neerzetten.

7 december 2021 om 00:28

Ja maar vreemd genoeg ziet ten hag liever een renpaard dan een creatieveling op 10 voor meer diepgang in het spel is de verklaring. Haller met achter hem bergwijn is wel een dodelijk duo.

Ik snap het aan de ene kant wel want je hebt met haller geen speler die diep gaat op een steek al van een creatieve nummer 10. Liever dan een renpaard die de aansluiting meer kan zoeken en die diep kan gaan op door kopballen en op steekpasses van tadic en Antony is de optiek van ten Hag.

Weet niet of er ook optie tot koop bij zit. Dan gewoon halen. De kans is groot dat Neres en Anthony vertrekken eind van het seizoen. Dus vervanger is binnen dan.

6 december 2021 om 21:19

Antony gaat helemaal niet vertrekken eind van dit seizoen.

Laten we hopen dat Bergwijn snel onder Conte aan het spelen raakt. Wat moeten wij met deze Psv-aanvaller ? Neres blijft backup voor Antony. Achter Tadic zit Daramy (van wie ik zeker niet overtuigd ben) en Unuvar (die er hopelijk snel aan komt). In de winterstop zullen alleen Labyad en Onana weg mogen, voor de rest blijft de selectie in tact. En als Brobbey gehaald wordt, dan zal Danilo ook weg mogen. De selectie is breed genoeg en als we invaller zoeken, moeten we dat bij jong-Ajax doen (taylor - Gorter - Unuvar - Fitz Jim - Regeer - Rasmussen)

Ik schat Bergwijn vele malen hoger in dan Brobbey.

6 december 2021 om 22:31

Lekker vergelijkbaar ook.

6 december 2021 om 23:11

Bergwijn is een linksbuiten en Brobbey is een centrumspits.. Ik vind Chiellini ook beter dan Bergwijn, maar ook dat slaat als een tang op een varken

Heeft Mike Verwijt ze daar wat onzin ingefluisterd bij The Times? Die man krijgt al drie jaar lang bij kans een plakkerige broek van zijn zelf verzonnen gerucht dat Ajax Bergwijn graag wil halen. Dit is behalve Telegraafs eerdere artikelen het enige serieus te nemen medium dat met vergelijkbaar 'nieuws' komt, de rest van het medialandschap lijkt de onzin op de juiste waarde te schatten. Logisch ook, want wat moet Ajax met Bergwijn als je Tadic, Antony en Neres op de flanken hebt? En andersom: waarom zou Bergwijn meer voor de bank in Amsterdam voelen dan bij Tottenham? Die jongen zal willen spelen als hij voor Oranje wil uitkomen volgend jaar in Qatar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 10 2 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren