Kieft onder de indruk: ‘Met hem dient zich bij Feyenoord een fenomeen aan’

Zaterdag, 27 november 2021 om 06:55Daniel Cabot Kerkdijk

Wim Kieft geniet van de ontwikkeling die Sébastien Haller en Cyriel Dessers doormaken bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. Haller is met negen treffers gedeeld topscorer van de Champions League en voert met evenveel goals ook de topscorersranglijst van de Eredivisie aan, terwijl Dessers na dertien duels al op zeven doelpunten staat. De aanvaller was goed voor enkele belangrijke goals van Feyenoord en bovendien als invaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door yoda)

Dat ajax tekort komt om de cl te winnen weet iedereen, behalve ajacieden.

27 november 2021 om 07:44

We gaan het zien. Loting, portie geluk, het speelt allemaal mee

27 november 2021 om 08:33

Ik heb nog geen enkele Ajacied horen zeggen dat we de CL gaan winnen of dat het reëel is. Alleen (feyenoorder) Van Hooijdonk heeft het geopperd. Collega (en tevens Ajacied) Van der Vaart temperde meteen die uitspraak overigens. Iedereen met een beetje verstand van voetbal snapt dat clubs als City, Bayern, Liverpool, Paris etc. normaliter allemaal een maatje te groot zullen zijn over 2 wedstrijden. De gedachte die wel leeft is dat je, met een gunstige loting, misschien weer ver kunt komen (kwart/halve finale). Zou een fantastische prestatie zijn.

Overigens is het heel bijzonder om Haller en Dessers momenteel in een adem te noemen. Dessers zit in een goede flow en is belangrijk voor Feyenoord maar Haller heeft 9(!) goals gemaakt in de CL in vijf wedstrijden. Dat is wel echt andere koek.

27 november 2021 om 08:38

Misschien zit Haller ook wel in een goede flow met die 9 goals.

27 november 2021 om 08:41

Dat maakt de prestatie toch niet vergelijkbaar? 3 doelpunten in 5 wedstrijden Conference League is goed maar toch wat anders dan 9 doelpunten in de Champions League?

27 november 2021 om 09:08

Hij stelt toch niet dat de prestaties van hetzelfde niveau zijn? Of dat de spelers van hetzelfde niveau zijn? Hij stelt dat beide spelers in een flow zitten. Het wordt wel heel kinderachtig als zoiets niet eens meer benoemd mag worden.

27 november 2021 om 09:09

We gaan de CL natuurlijk niet winnen. Kunnen wel ver komen met een gunstige loting. Je kan in de knock out fase 1 of 2 keer winnen van een absolute topclub maar niet 4 x, op een gegeven moment houd het natuurlijk op. Kijk, stel we krijgen in de 8e en 4e finale makkelijke tegenstanders, dan hoef je enkel in de halve finale boven jezelf uit te stijgen om in de finale te staan. En dan is de bal rond!

27 november 2021 om 13:49

Hij noemt ze toch beide fenomenen dat is misbruik van het woord. Als de ene het laat zien in de Champions League en de andere in Conference League. Ajax zit bij de beste 16 van de 32 deelnemers.
Dan komt de EL met 32 deelnemers en… dán de Conference dat verschil is al 48 teams.

Er zullen best een paar teams in de EL zitten waarvan Feyenoord zou winnen maar er zitten ook teams in Conference league waar ze het gewoon te afleggen.

Feyenoord verdient de complimenten voor hun prestaties maar ga Dessers echt geen fenomeen noemen als je hetzelfde woord voor bvb Haaland gebruikt.

27 november 2021 om 14:00

@ajaksnr1: wanneer je hier gaat doceren over het juist gebruik van het woord fenomeen, zorg dan dat je je feiten op orde hebt. Het woord fenomeen zegt namelijk niets over het niveau waarop dit plaatsvindt. Het gaat om de ‘zeldzaamheid’ er van.

27 november 2021 om 10:03

Bron?

27 november 2021 om 11:32

@hypocrieten.
Volgens mij was het een oud speler van feijenoord die zei dat Ajax de CL zou kunnen winnen en dat oude spelers van Ajax daar om moesten lachen . Check je feiten zou ik zeggen voordat je ala Driessen wat opschrijft

27 november 2021 om 12:00

Kinderachtige reactie om te triggeren. Met een goede loting en als ze hun beste niveau van het seizoen op de mat kunnen leggen kan ajax het zeker wel.

27 november 2021 om 17:22

Hoe weet je nu al dat ze CL niet kunnen winnen. Wat voor onzin is dat, ik wil niet beweren dat ze het gaan winnen. Maar Ajax wint al zijn wedstrijden en nog beweren dat ze te kort komen

28 november 2021 om 00:57

Waarschijnlijk niet maar outsider zijn ze zeker wel. In normale doen kunnen ze op Man C en Bayern na kunnen van elke tegenstander winnen en misschien zelfs scheel tikken als ze echt op hun heupen hebben dus ja wie weet. Voor hetzelfde wordt semi-finale bayern vs city en speelt Ajax de halve finale tegen andere tegenstander en vervolgens winnen ze de finale met een lucky goal of strafschoppen

“ Dat kan Ajax later in het toernooi opbreken tegen clubs als Manchester City, Bayern Munchen, Chelsea, Liverpool en Paris Saint-Germain.”, dit was misschien niet zo bedoelt maar is toch een enorm compliment van Kieft. Dat Ajax mogelijk in de problemen kan komen als Haller ontbreekt. Tegen deze 5 elite teams van Europa. Nou ja, mag het dan onderhand ook een keer in de problemen komen?! En ik heb psg nu een paar keer gezien, die hele voorhoede verdedigt niet mee, die schaar ik zelfs nog bij de te kloppen ploegen.

27 november 2021 om 07:41

Ga slapen man ajax is kansloos tegen psg.

27 november 2021 om 07:46

Goed argument van je. "Ga slapen" is een hele goede reden waarom Ajax kansloos is. Daar heeft hij vast niet van terug.

27 november 2021 om 09:29

Net als dat Rennes kansloos was tegen PSG? Ohnee die wonnen met 2-0 van ze.

27 november 2021 om 11:02

Go ahead?

27 november 2021 om 12:37

Ajax is tegen PSG serieus niet kansloos. Heb je die wel eens spelen? Daar klopt tactisch weinig van. Die drie voorin weigeren mee te verdedigen.

27 november 2021 om 13:12

En zo was Ajax een paar jaar terug ook kansloos tegen Bayern, Real, Juve en dit seizoen BVB. Maar als Ajax dan wint of gelijk speelt, ligt het altijd aa x aantal factoren waarom Ajax kon winnen of een punt kon pakken behalve aan Ajax zelf...

27 november 2021 om 13:13

Wat heeft Go Ahead hiermee te maken? Dat je GAE naar boven brengt bevestigt alleen maar meer dat je nooit kansloos bent, ongeacht hoe sterk de tegenstander is...

27 november 2021 om 17:24

Zo sterk is PSG niet, het is geen team, als Club Brugge ze het moeilijk kan maken en volgens mij zelf gelijk heeft gespeeld waarom kan Ajax niet winnen

27 november 2021 om 07:48

Als alles meezit en Ajax heeft tegen de echte grote clubs geen blessures en/of schorsingen dan maakt Ajax altijd kans natuurlijk. De bal is rond, als jij de bal heb ken de tegenstander niet scoren, als jij een keer meer scoort dan je tegenstander dan win je, etc…

27 november 2021 om 07:56

@Yoda - Tegen PSG maak je inderdaad ook gewoon nog kans. Het gemak waarmee die goals tegen krijgen is eigenlijk absurd en ook Ajax speelt natuurlijk gewoon uitermate goed voetbal.

30 november 2021 om 12:20

Mgmv, Zo zie ik het wel. Zoals Ajax speelt als team en met de individuele kwaliteiten die ze hebben, zijn ze voor mij geen favoriet. Dat zou echt te gek zijn. Maar in een 1:1 met elke andere club dan de 5 toppers die hierboven worden genomen denk ik dat ze door zullen komen. De vraag is wat ze zullen doen tegen teams uitvoeren top. En ik denk dat ze tegen een PSG niet kansloos zullen zijn. Ik volg PSG niet, maar van wat ik heb gezien acteren ze niet als team, maar in 2 blokken. 7 veldspelers doen het defensieve werk en 5 proberen de aanval te doen. De andere topteams doen dat veel meer als team. En ik denk dat Ajax daardoor tegen PSG kans maakt. Ik zou het iig graag willen zien.

Ik snap niet dat iedereen zo negatief doet als het winnen van de Champions league ook maar voorbij komt ergens. Ik ben een Feyenoorder in hart en nieren maar laten we met z’n allen blij zijn dat een Nederlandse club ons voetballand op deze manier op de kaart zet en blij dat onze clubs het in de 2 andere Europese toernooien ook laten zien! …

Ajax kan de Champions League winnen tuurlijk!! Alles kan in voetbal en ze spelen fantastisch .. hou even op met onzin als bayerns, Liverpool, Paris .. ja die zijn goed .. maar worden die in eigen land ongeslagen kampioen? NEE … Dus ze zijn te verslaan! …

27 november 2021 om 08:10

Wat heeft ongeslagen kampioen hier nou mee te maken? Ajax wordt ook niet ongeslagen kampioen. Met die redenering is Arsenal, Celtics en Rangers dus wel de favoriet? Nu hebben over de CL finale na 5 groepswedstrijden slaat nergens op. Je kunt het pas voorspellen als we rond februari zitten en de loting weten. Iedereen is te verslaan maar het lijkt mij algemeen bekend dat de kans van slagen tegen clubs als Liverpool, bayern, city en Chelsea uitermate klein is. Ook atletico, real, psg en inter wordt heel lastig.

27 november 2021 om 08:18

Iedereen heeft zo zijn mening en gelukkig denkt niet iedereen hetzelfde, dat zou alleen maar saai worden. Jij mag blij zijn dat er een Nederlandse club zo goed doet in Europa, maar waarom moeten we dan allemaal blij zijn? Mijn leven wordt er niet anders van dat Ajax ver komt in de CL, want ik heb vrij weinig met die club. Laat iedereen toch gewoon vinden wat ze willen.

27 november 2021 om 09:53

Misschien omdat je als Nederlander gewoon blij kunt zijn als een Nederlandse club goed presteert in Europa? Ik heb donderdagavond zitten JUICHEN hoor toen Dessers die 2-2 binnen kopte en ik ben Ajacied. Hulde voor de post van Eligaraso!

27 november 2021 om 10:19

Je mag ook zeker blij zijn voor andere Nederlandse clubs. Echter lijkt het soms of dat verplicht moet zijn, omdat je een Nederlander bent. Zo werkt het dus wat mij betreft niet, maar ik vind het prima dat het voor jou wel zo werkt.

Het is alleen ongelooflijk knullig voor Linssen
Hij mag zich te pletter lopen, de tegenstander moe maken en dan moet hij het veld ruimen voor de echte spits.
Net zoals bij het (wiel)rennen een soort gangmaker.
Maar zo lang het goed gaat en Linssen niet gaat mokken zou ik niets veranderen als ik Slot was

27 november 2021 om 12:46

Linssen heeft er in de Eredivisie anders gewoon 8 inliggen, met nog 2 assists ernaast. Zou niet weten waarom die zou gaan mokken.

Ik snap echt niet dat er altijd zoveel zuur bij moet, zelfs als er een compliment wordt uitgeperst. Dit is een poule in de CL, ergo: de poulewedstrijden zijn van CL-niveau. Daar komt Ajax dus niet tekort voor. Punt. Dan het eeuwige gemiep over grote ploegen. Ja, die zijn op papier sterker en lijken onverslaanbaar. Maar dat leken Real en Juventus ook en zo werden die clubs dan ook neergezet: als onverslaanbaar. Pas toen ze verslagen waren, waren ze plotseling niet 'op hun normale niveau' en meer van die onzin. Vervolgens werd Tottenham neergezet als een dreumesje, een hobbeltje op weg naar de finale, en toen dat misging was het eigenlijk een schande. Enzovoorts. Wat een slap gelul elke keer, haha. Ajax kan op een goede dag van iedereen winnen en op een slechte van iedereen verliezen. Zelfs op CL niveau. Ook slap gelul, maar gewoon wat minder zuur.

Iedereen heeft het over de smalle selectie van Feyenoord maar Ajax heeft geen vervanger voor Haller op de bank zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

266 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 20 7 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Discutabel doelpunt van Mazraoui beslist topper tussen PSV en Ajax

Ajax heeft PSV een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 in Eindhoven, dankzij een winnende treffer van Noussair Mazraoui. Het fraaie doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren