‘Onana is duidelijk de betere van de twee en dat weet Pasveer ook’

Vrijdag, 26 november 2021 om 08:42Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:45

Het ligt aan Remko Pasveer zelf of hij de eerste doelman van Ajax blijft, zo stelt Stanley Menzo. Volgens de oud-doelman van onder meer Ajax weet de huidige eerste keeper van de Amsterdamse club ook wel dat André Onana de betere van de twee is. Onana maakte woensdagavond in het Champions League-duel met Besiktas (1-2) zijn rentree onder de lat bij Ajax, maar Erik ten Hag blijft desondanks vasthouden aan Pasveer als eerste doelman.

“Het belangrijkste is dat Erik duidelijk is richting Pasveer en Onana. En voor zover ik van afstand kan beoordelen, is hij dat heel erg”, vertelt Menzo vrijdag in De Telegraaf. De voormalig Oranje-international vindt het niet meer dan logisch dat de Kameroener speeltijd kreeg in Istanbul. “Laat ik het afkloppen, maar stel je voor dat er morgen iets met Remko gebeurt, dan moet André er wel onmiddellijk staan.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Menzo is sowieso gecharmeerd van Onana, die ‘alles heeft van een moderne keeper’. “Hij is een atleet, technisch en tactisch heel sterk en kan geweldig goed meevoetballen. Op de lijn is hij bijna niet te passeren en voor zijn goal heerst hij als een vorst.” Hij vindt Pasveer echter uitstekend keepen en wijst ook op diens leeftijd. “Dat is op 38-jarige leeftijd knap, want de druk is vele malen hoger dan bij zijn vorige clubs en de manier van spelen is anders. In plaats van tien ballen per helft krijgt hij er nu twee op doel. Na een moeizame start heeft hij zich geweldig herpakt.”

“Het is duidelijk dat Onana de betere van de twee is en dat weet Pasveer ook. Of dat tussen zijn oren gaat zitten, ligt aan Remko zelf én aan Erik ten Hag. Als trainer heeft Erik onomwonden aangegeven dat Remko zijn nummer één is. Nu moet hij er tegen bestand zijn dat één van de beste keepers van Europa in zijn nek hijgt. Maar daar ben je prof voor en een échte Ajax-keeper kan dat mentaal aan.”

Menzo vindt het een moeilijke, en ‘niet eerlijke’, vraag wie hij zou opstellen als hij trainer van Ajax zou zijn. De buitenwereld kent immers niet alle ins en outs rond de voormalige dopingschorsing en vastgelopen contractonderhandelingen van Onana. “Dat Onana de beste keeper is die bij Ajax onder contract staat, weten we allemaal. Ten Hag is degene die op basis van alle informatie de keuze maakt en hij opteert voor Pasveer. Gezien de nationale en Europese resultaten neemt hij heel veel goede beslissingen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door domineedirksen)

Onana prima keeper, maar pasveer heeft de voorbereidingen niet verkeerde gedaan hij zit in een goede vlo, daar moet ten hag op verder bouwen, onana is over een paar maand afgelopen.

26 november 2021 om 09:16

@dilima1966
Dus Mazraoui ook niet meer opstellen totdat een nieuw contract is getekend?

Pasveer heeft het prima gedaan, maar niemand kan toch ontkennen dat Onana simpelweg beter is? Straalt meer uit, pakt meer ballen klem of werkt ze goed naar de zijkant.

26 november 2021 om 09:33

Het is nu al zo vaak gezegt Mazraoui is wat anders die heeft ajax niet drie keer een oor aangenaait met transfers laten klappen, en nog eens een pilletje genomen, en dat ajax nog achter hem stond ook rechtzaak ik zeg niet dat onana een verkeerde keeper is, colant, had hij kunnen doen en zijn tegen ajax, verder is onana een prima keeper, maar pasveer doet het ook goed...

26 november 2021 om 10:04

Onzinnige discussie dit. Onana heeft de hele wedstrijd 1 redding hoeven te verrichten waarbij hij gewoon bleef staan en die speler van Besiktas hem gewoon heel slecht afmaakte. Daarnaast maakte hij nog een gigantische blunder door onnodig uit te komen met als resultaat dat het zomaar een doelpunt had kunnen zijn. En nu staat Pasveer ineens tot discussie? Pasveer die het gewoon uitstekend doet.

26 november 2021 om 10:15

Benfica? Heb ik van de week naar een oude wedstrijd zitten kijken? Verdomme en ik maar denken dat Haller een topspits is, en Onana een top keeper!

Maar als pasveer blijft keepen zoals laatste tijd verdiend hij gewoon het vertrouwen.

Ach, in januari is Onana sowieso al weer een maand weg plus Pasveer doet het echt super. Mocht in de tussentijd Pasveer het niet meer aankunnen, kan je altijd nog Onana brengen komende maand maar dat zie ik eigenlijk niet gebeuren.

Oke, kan een Ajacied mij once and for all uitleggen waarom er zã³veel haat is tegen Onana. Ik begrijp dat hij niet wil bijtekenen, maar hij speelt al zo lang voor Ajax en heeft ook veel gepresteerd en was een belangrijk onderdeel bij de goede Europese campagnes. Tuurlijk is het kolere dat hij niet wil bijtekenen, maar heeft zo'n jongen het niet verdiend om door de voordeur afscheid te nemen? Dat hij geen geld oplevert is ook een wat krenterige reden met al het geld dat jullie hebben. Zie ik iets over het hoofd?

26 november 2021 om 08:59

Die haat was voor een groot gedeelte weg hoor, toen men hoorde dat hij er in stond. De écht / hardcore ajacieden waren en zijn klaar, het klapvee loopt achter de successen aan.
Laat even duidelijk zijn dat ik geenszins behoor tot een van deze twee groepen.

26 november 2021 om 13:24

Eh nee hoor, ik ben een échte Ajacied en ik vind dat Onana op basis van zijn kwaliteiten ook mag spelen. Ik ben geen klapvee.

26 november 2021 om 09:02

Haat is het zeker niet van mij, maar sta niet te springen om hem. Ja, hij wordt zeer gewaardeerd om zijn prestaties hiervoor en ook z’n domme fout met het pilletje wordt hem vergeven. Maar als je werkgever je zo steunt en dan eigenlijk een middelvinger opsteekt naar ze, dan vind ik je als mens minder. En nee, haat is dat zeker niet (vind ik ook een kleuterwoord) maar sta nu niet echt om hem te springen, zeker niet als Pasveer het goed doet zoals nu.

26 november 2021 om 09:12

Ach en als Pasveer morgen ineens begint te grabbelen staan al die 'haters' weer om Onana te schreeuwen. Twee maanden geleden las ik hier op VZ niets anders dan dat Onana een verrader was die nooit meer onder doel mochtt staan bij Ajax... ondertussen is dat sentiment bij heel wat supporters opnieuw veranderd.

Ja Onana had het anders kunnen aanpakken (al wil hij gewoon een nieuwe stap zetten in zijn carriere) maar van wat ik lees en hoor, is hij zich wel 100% blijven inzetten en blijven werken zoals het een prof betaamt. Wat dat betreft kan je er dus niets op aanmerken.

26 november 2021 om 09:26Onana heeft voor mij afgedaan en hoeft van mij ook niet meer terug te keren. In geen enkele wedstrijd. Gewoon zijn resterende salaris betalen en hem de deur wijzen.

Voor jongens als Brobbey, Mazraoui en Gravenberch kan ik geen afgunst of haat oproepen als zij transfervrij vertrekken. Zij hebben een contract en besluiten verder te kijken. Door de voordeur naar buiten, afscheid nemen en wellicht tot ziens. Veel succes bij je volgende uitdaging. Bij Onana ligt dat wat mij betreft volledig anders. Al is het zeker geen haat, ik vind het daarentegen wel een naaistreek wat hij en zijn zaakwaarnemer de club flikken. Die heeft een pilletje genomen, was zelf fout en heeft vervolgens alle hulp vanuit Ajax gekregen die hij maar wenste. Dat hij en zijn zaakwaarnemer dan vervolgens extreem moeilijk gaan doen en weigeren zijn contact te verlengen. Wat mijns inziens toch wel een minste geste is die zij van hun kant hadden kunnen doen zodat de club in ieder geval iets had teruggezien van alle hulp die zij beide hebben geboden.

Ik vergelijk het met een goede vriend waar je veel goede tijden mee hebt gehad, successen die wij met hem hebben gevierd, die jij in zeer moeilijke tijden bij staat en die er dan ineens met jouw vrouwtje vandoor gaat als het weer beter met hem gaat. Die vriend, die dan logischerwijs geen vriend meer is, hoef ik dan ook nooit meer te zien.

26 november 2021 om 09:32

@Dr Mario: Eens met je opmerking over Brobbey, Maz en Ryan. Dat vind ik ook een hele andere situatie (waar ik natuurlijk wel liever had dat we als club erop zouden verdienen). Nu wil ik wel ver weg blijven van 'haat'. Dat is het zeker niet bij mij, maar hoef hem inderdaad niet op de goal te zien als het aan mij zou liggen.

26 november 2021 om 09:38

Ik sta er hetzelfde in. Haat is het voor mij ook zeker niet hoor. Maar van mij hoeft hij ook niet meer opgesteld te worden.

26 november 2021 om 10:02

Wacht even.. heeft Onana niet aangeboden om zijn contract met een jaar te verlengen?

Overigens maakt het helemaal niet zo veel uit. Ajax is een hele goede werkgever geweest. Onana heeft ons veel gebracht. Praktisch gratis binnengekomen en gaat gratis weer weg. Ik zou de emoties begrijpen als Ajax financieel in de shit zat. Maar daar zitten we niet in. Sterker nog, met Onana op goal kunnen we mogelijk nog meer geld opstrijken..

Ik heb het gevoel dat men het niet kan verkroppen dat een speler van 40/50m waarde nu 0 blijkt te zijn. Shit happens.

26 november 2021 om 10:13

Oprechte vraag wederom; op wat voor manier heeft Ajax hem zo enorm gesteund? Z'n salaris doorbetaald, dat snap ik, maar zijn er nog andere manieren waarin Ajax hem gesteund heeft?

26 november 2021 om 10:13

Schei uit man, deze man heeft zo veel voor ons betekent, en wilt nu een transfer maken. Dat is zijn goed recht, hoezo zou Onana nu bij tekenen? Hij wilt de stap nee een topclub maken, en iedereen weet dat zulke clubs nou eerder komen als je transfervrij bent. Dan is hij toch een debiel als hij nu bij tekent. Met alles wat hij ons gebracht heeft en is hij Ajax helemaal niks schuldig, heeft altijd 200% gegeven en hij wilt gwn wat nieuws nu, niet kinderachtig lopen doen als supporters nu , hij kan het verschil maken tussen de laatste 16, en laten we zeggen de halve finale. Als supporter moet je gewoon bezig zijn met wat het beste voor de club is, en Onana maakt gewoon het verschil.

26 november 2021 om 10:21

Dat brobbey weg is en Ryan straks doet mij meer pijn. Die jongens hebben vanaf de Fjes hun opleiding genoten, daar zit bijna 20 jaar tijd, moeite en geld in. En op het moment dat ze wat echt wat voor het eerste kunnen gaan betekenen laten ze hun contract aflopen en zijn ze pleitte. Hoe erg kan je een club gebruiken? Onana is gekomen voor 3 ton, heeft na een moeilijk begin jaar de sterren van de hemel gekeept (voor Ajax begrippen) en door hem zijn veel successen gehaald. Onana is echt al een tijdje klaar voor een volgende stap, dat je dan wat minder geld krijgt door zijn fout, ach ja

26 november 2021 om 10:48

Ja ajax in in beroep gegaan en heeft de schorsing terug weten te brengen naar 8(?) maanden. Is iets wat ze niet hadden hoeven doen aangezien het zijn eigen domme fout is en hij ajax zwaar heeft benadeeld en gewoon heel veel geld heeft gekost. Als onana gewoon op doel stond tegen Roma bijvoorbeeld was dat tweeluik gewoon gewonnen.

26 november 2021 om 10:56

Overmars had in de zomer een top keeper moeten halen, dan had je deze onnodige heisa niet gehad wie er op goal moet staan. Ik vond het persoonlijk ook raar dat Onana opeens mocht gaan keepen.. hij naait zijn teamgenoten door een pil te nemen wat niet mag om vervolgens 10 maanden geschorst te zijn en niet willen bijtekenen. Wie je ook bent voor mij heb je het dan verpest. Had dan Gorter opgesteld tegen Besiktas, ervaring opdoen op het hoogste niveau. Maar nee Onana krijgt zijn kans weer. Velen zeggen dat Onana het verschil kan maken tussen doorgaan in de CL en niet maar stel dat hij een blunder maakt en dan wat?

26 november 2021 om 10:58

@blaugrana jij ziet niet dat Ajax dat puur uit eigen belang doet?

26 november 2021 om 11:38

Ja, gekke vibes van Ajacieden. Ik ben niet overtuigd. Ik ga met cr7_arsenal mee

26 november 2021 om 11:51

@Dominee,

Ajax heeft hem door het hele proces geleid, bijgestaan in juridische dingen en als het goed is ook het overgrote deel van die kosten op zich genomen.

26 november 2021 om 11:53

Ik heb gelezen dat Onana voor 1 jaar bij wilde tekenen (zodat hij dan voor een relatief lage transfersom weg zou kunnen). en Ajax/overmars wilden 2 jaar (zodat ze meer konden vangen). Je zou dus ook kunnen zeggen: Ajax heeft te hoog ingezet/te lang zijn poot stijf gehouden, want van Onana was al langer bekend dat hij verder wilde kijken.

Wat dat pilletje betreft: als er sprake was van gebruik van verboden middelen (ik zou nog steeds niet weten wat een keeper nou moet met doping, misschien kan iemand dat uitleggen?) Ajax heeft hem inderdaad bijgestaan maar natuurlijk ook uit eigenbelang.

Al met al jammer dat het zo gelopen is en als Ajaxfan zou ik het liefst een andere houding van Onana gezien hebben. Maar boos kan ik er echt niet om worden. Wat mij betreft de 2e seizoenshelft de beste laten spelen en dan Gorter de kans geven of een nieuwe keeper aantrekken.

26 november 2021 om 13:43

Ok, that's something. Ik begrijp ook wel dat een beetje dankbaarheid in ieder geval fijn is om te merken

26 november 2021 om 09:33

Zo moeilijk is het toch niet te begrijpen waarom sommige hem liever niet meer voor Ajax zien spelen? Haat is overigens een veel te groot woord, maar ik denk dat veel Ajacieden vinden dat die Ajax naait.

Als je het heel plat slaat: Onana gebruikt doping / maakt een fout, Ajax steunt hem, door de schorsing speelt Onana een jaar niet, Ajax betaald zijn salaris wel grotendeels, zijn contract loopt door en door de schorsing loopt zijn contract af en doordat het contract afloopt ontvangt Ajax geen transfergeld en heeft het Ajax ook nog eens geld gekost (salaris) in de tijd dat hij geschorst was. Ajax heeft, door de fout van Onana, financiële schade opgelopen en de fans die hem "haten" vinden dat niet rechtvaardig en hadden het netjes gevonden als die verlengd had zodat Ajax er in ieder geval nog transfergeld voor zou ontvangen.

Hoe ik er naar kijk is dat hij het, op deze manier, niet verdiend om door de voordeur afscheid te nemen. Het zou mijn inziens getuigen van klasse als die had verlengd voor 2 jaar, met eventueel een goedkope afkoopsom. Het feit dat je geen "haat" hoort richting Mazraoui laat zien dat het niet puur gaat om het aflopende contract, maar op de manier waarop dat aflopende contract tot stand is gekomen.

26 november 2021 om 10:34

@bakkert: de grote vraag is of Onana ook zonder dopingschorsing zijn contract zou verlengd hebben? Vermoedelijk niet dus in die zin zie ik eigenlijk het probleem niet.

En stel dat Onana met 1 of 2 verlengd zou hebben... Zou hij dan nu gegarandeerd spelen? Want Pasveer doet het ook zeer goed. Dan had Onana zijn contract verlengd om op de bank te zitten en zag hij zijn kansen op een mooie transfer verdwijnen. Onana heeft gekeken naar wat voor zichzelf het beste is en daarin kan je hem nauwelijks ongelijk geven (mazraoui doet trouwens net hetzelfde, Gravenberch klaarblijkelijk ook).

De manier waarop verdiend natuurlijk niet de schoonheidsprijs en daardoor zal hij niet door de voordeur vertrekken... alhoewel. Stel dat Onana ineens weer moet spelen en Ajax de halve finale van de CL bereikt , mede door zijn goed spel... dan wil ik het nog wel eens zien.

Ach, het is allemaal zo relatief...

26 november 2021 om 11:00

@thenry
Door die dopingschorsing heeft Ajax hem niet kunnen verkopen...

26 november 2021 om 11:00

Zonder doping schorsing was hij afgelopen zomer waarschijnlijk al vertrokken. Het is gewoon niet netjes hoe hij zich opstelt richting zijn werkgever, die lange tijd zijn salaris heeft doorbetaald ondanks dat hij zelf een verwijtbare fout heeft gemaakt.

26 november 2021 om 11:11

Zonder dopingschorsing had ie zich in de kijker gespeeld en had ie afgelopen zomer hoe dan ook een transfer gemaakt. Nu was er natuurlijk geen interesse in een speler die net een half seizoen heeft gemist en de eerste helft van de volgende niet kan spelen. Dusja, veel supporters hoopte op een soort coulante compromis- dat ie twee jaar bijtekent dan was ie dit seizoen direct weer komen te spelen bij einde schorsing en had ie nog een vol seizoen kunnen pakken om dan een toptransfer te maken. Nu vertrekt ie door de achterdeur. Maarja, het is zoals het is. Ik had liever gezien dat Ajax beter op zijn vertrek had ingespeeld voor de lange termijn.

26 november 2021 om 11:18

Dat is wel echt een drogreden. Seizoen daarvoor keepte hij alles. Heeft hij zich toen in de kijker van andere clubs gespeeld?

26 november 2021 om 12:05

@Q: heb jij gelezen over concrete interesse voor zijn schorsing? Ik namelijk niet. Deze zomer was er sprake van Arsenal, Inter,… maar toch zit hij nog steeds bij Ajax.

26 november 2021 om 10:34

Dat belachelijke gebruik van het woord haat steeds. Haat heeft een betekenis. En die is veel zwaarder dan dat jij hem gebruikt.

26 november 2021 om 11:21

Er is altijd een groepje bij elke club die denkt dat de club om hen draait. Dat zij alles bepalen en alleen hun mening er toe doet. Gelukkig is dat meestal maar een klein groepje, alleen helaas soms wel hardnekkig. Vooral omdat zij juist zich laten horen via sociale media. En het bizarre is dat ze hun mening nog vaak baseren op halve informatie, geproduceerd door anderen uit het groepje.

Maar ik zie het zo: Ajax plukte hem voor 150 duizend weg bij Barca. Hij heeft door zijn geweldige reddingen miljoenen opgeleverd in de CL. Miljoenen die wij met een andere keeper ongetwijfeld niet gehad zouden hebben, omdat hij echt veel punten gepakt heeft voor de club. Ik ben Onana in ieder geval zeer dankbaar voor zijn tijd bij Ajax. Spijtig dat hij Ajax nu geen extra miljoenen nog gaat opleveren... maar het zij zo. Niemand weet 100% het verhaal, behalve Onana en Ajax zelf.

Ik wens hem in ieder geval veel succes toe bij een andere club, zolang het maar niet tegen ons is.

26 november 2021 om 12:56

Dit dus. Wie hoor je over Cassiera of Magallan? Die moesten weg omdat ze niet goed genoeg zijn, maar als een speler zelf weg wil is het een groot drama? Al z’n medespelers uit 2017/2018 zijn weg, behalve Neres en die moet weg eigenlijk. Daarbij heeft de beste man familie in Kameroen, tuurlijk wil je dan zoveel mogelijk verdienen om je familie te kunnen onderhouden. Heeft Onana Ajax niks gegeven dan? Die man heeft zoveel betekend voor Ajax en we weten niet welke afspraken er zijn gemaakt achter de schermen. Ja hij had best een gelimiteerde afkoopsom kunnen afspreken, maar waarom moeten we medelijden hebben met de rijkste club uit Nederland? Mede door de CL-successen waar Onana aan heeft bijgedragen zijn ze zo rijk. Laat die man lekker gaan.

Pasveer doet het toch goed? Die ballen die hij van Haaland tegenhield. Heeft 1 foutje gemaakt in de CL tegen Sporting. Waarom moet je dan gaan wisselen. Slaat helemaal nergens op.

26 november 2021 om 09:14

@denn01
Mijn persoonlijke mening is dat Onana écht veel beter is dan Pasveer. Ja, Pasveer heeft het goed gedaan.

Kijk nog maar een keer goed naar de redding die Pasveer maakt op het schot van Haaland dat op de lat komt. Dat is geen goede redding, maar eerder geluk. Pasveer komt eerst zijn doel uit, twijfelt daarna en stapt terug. Eigenlijk staat hij in niemandsland, want hij staat te ver van de bal. Hij heeft echter geluk dat de bal van Haaland binnen zijn bereik komt.

Verder vind ik dat Pasveer simpelweg te weinig ballen klem pakt, waardoor een nieuwe situatie ontstaat. Ook het wegwerken is niet altijd naar de zijkanten, maar terug in het midden van het speelveld.

26 november 2021 om 09:33

Hoeveel tegengoals heeft Pasveer ook alweer gehad in de competitie en CL?

26 november 2021 om 09:36

4Ever4Ajax, vorig seizoen had Stekelenburg minder tegendoelpunten dan Bijlow. Maakt hem dat een betere keeper? Pasveer doet het natuurlijk heel netjes hoor. Maar onana is gewoonweg een betere keeper. Zodra pasveer weer een foutje maakt komt de discussie pas echt van start.

26 november 2021 om 09:45

@4ever4ajax
Leuk en aardig die statistieken, maar ik reageer op hoe Pasveer zich positioneert en ballen verwerkt. Heb je daar ook naar gekeken of puur naar de cijfers?

26 november 2021 om 09:46

Pasveer is blijkbaar goed genoeg voor Ajax, een betere keeper is niet nodig. Natuurlijk is Onana beter, mijn inziens een top 20 keeper, maar Onana naait Ajax gewoon en zo'n keeper moet je niet belonen door hem te laten spelen. Dan maar voor de mindere optie, maar dan geef je in ieder geval een krachtige boodschap af. De enige winnaar in deze is Onana; een jaar geschorst, wel miljoenensalaris ontvangen, nu een beetje in vorm komen om gratis weg te gaan en miljoenen aan tekengeld te ontvangen. En Ajax? Alleen maar financiële kosten, door een schorsing van een speler waar Ajax niets aan kon doen.

26 november 2021 om 09:50

@arsenal890: Die statistieken zeggen natuurlijk niet alles, maar Mason38 wijt alles aan geluk en dat vind ik echt tenenkrommend. Je kan niet zoveel geluk hebben als je maar 4 goals om je oren hebt gekregen in al die wedstrijden (17 wedstrijden). En ja, mocht Pasveer gaan blunderen dan moet ik dat ook nog zien wie er dan gaat spelen. Maar vooralsnog heeft Ten Hag geen enkele reden om Pasveer eruit te halen.

26 november 2021 om 09:56@4ever4ajax
Ja, de redding op het schot van Haaland dat op de lat komt wijt ik aan geluk, maar dat heb ik hierboven toegelicht. Mocht je het niet eens zijn, kijk dan even de beelden terug en dan zie ik je reactie graag.

Verder roep ik nergens dat het allemaal geluk is, wél zeg ik dat zijn positionering en het klemmen of wegwerken niet super is. Ik moet ook bekennen dat Pasveer geen enorme superreddingen heeft verricht, zoals bijvoorbeeld Onana deed in de CL tegen Benfica of Chelsea. Pasveer heeft gewoon normale reddingen verricht, maar als Ajax verder komt in de CL zal hij daar geen punten voor je pakken. Op het hoogste niveau moet simpelweg de beste er staan. Als keeper is dat Onana.

26 november 2021 om 10:10

Klopt, geluk is inderdaad overdreven. Kijkend naar de statistieken kun je meer zeggen dat het een teamprestatie is. Zoals Pasveer nu presteert heb je geen reden om hem eruit te halen hoe goed Onana ook is. Maar zodra pasveer minder presteert lijkt mij dat een prima tijd om Onana op te stellen. Het hangt nu vooral af of Pasveer deze vorm doortrekt of niet.

Onana is duidelijk beter dan met alle respect Pasveer.
Het mooiste zou zijn als Ajax hem deze winter kan verkopen en er nog wat voor krijgt ipv juni 2022 niets.
Mijn vraag is, wie gaan ze nu opstellen bv as zondag tegen sparta

26 november 2021 om 09:34

Lijkt mij geen vraag, dat is gewoon Pasveer. Waarom zou Ten Hag Pasveer gaan wisselen?

26 november 2021 om 09:43

Omdat hoe je het ook went of keert Onana beter is en er belangrijke wedstrijden worden gespeeld.
Ik vindt het een moeilijke keuze voor Ten Hag.
Als Ten Hag Pasveer niet zou wisselen volgens jou waarom heeft hij dan afgelopen woensdag Onana erin gezet dat is een beetje tegenstrijdig

26 november 2021 om 09:47

Waarom dat precies is, weet ik natuurlijk niet. Maar hoogstwaarschijnlijk om hem wat minuten te geven en wellicht de hoop om hem in januari te kunnen verkopen alsnog (geven de Ajax-watchers ook aan). Je wisselt je keeper alleen als die niet voldoet en Pasveer doet het echt geweldig. Deze wedstrijd ging natuurlijk sportief gezien nergens meer over. Sluit ook niet uit dat Onana tegen Barendrecht keept straks in de beker.

26 november 2021 om 09:59

@4Ever4Ajax dat denk ik dus ook, minuten maken om hem dan te kunnen verkopen in januari.
We moeten ook eerlijk zijn vindt ik, wat Onana ook gedaan heeft, het is nog steeds een betere keeper dan Pasveer daar moeten wij niet moeilijk over doen

Ik snap al dat sentimentele gedoe niet van sommige fans niet omtrent Andre niet.
Zowel de voetballer als het bestuur gaan allemaal voor wat voor hun het beste is. Misschien was Andre voor het pilletjes affaire sowieso niet van plan bij te tekenen. De club heeft Andre ten tijde daarvan gesteund maar dat wil toch niet zeggen dat je dan maar je plannen wijzigt. Andre heeft veel aan de club te danken ,maar hij heeft de club ook veel gebracht door er te staan in grote wedstrijden. Door zijn reddingen kon toch vaak een overwinnen of een gelijkspel over de streep getrokken worden dat de club heel veel centjes opleverde. Dus Andre heeft de club al terug betaald. Pasveer doet het nu uitstekend en ik zou hem nu laten staan en hij verdient het ook. Maar het is wel lekker om een keeper als Andre achter de hand te hebben.

Ik snap dat de hele Onana situatie gevoelig ligt, maar hij heeft net zoveel recht om niet te verlengen als dat Ajax hem de afgelopen jaren aan zijn contract heeft gehouden. Wie weet heeft overmars net zoals bij de Ligt afspraken gemaakt over transfers en zich er niet aangehouden. Als ik bijv naar de situatie van Tagliafico kijk is het best wel moeilijk om bij Ajax weg te komen omdat ze kwaliteit willen behouden.

Dat weet iedereen. Het blijft de opinie alleen dwars zitten dat Andre zijn werkgever toch behoorlijk in de steek heeft gelaten door een vreemd, vaag en raar incident. Ajax bleef hem de hand toereiken en steunen, wat de meeste mensen dus dwars zit, nu Andre aan het einde van dit seizoen wilt vertrekken. Jammer, maar laat hem gaan en zorg ervoor dat er weer een nieuwe keepersgilde gereed staat per aankomend seizoen. Remko, Jay en nog een goede nieuwe.

Ik vind het vooral jammer dat hij niet wil bijtekenen. Maar naar mijn inziens moet de beste spelen en dat is Onana. Onana heeft Ajax een paar ton gekost. Ik ken de in's and out's niet van zijn affaire met Marc maar we maken amper verlies op zijn vertrek en hij heeft ons genoeg opgeleverd met al zijn prestaties. Sluit het met een laatste mooie prestatie af, Dan kun je elkaar daarna met een lach het beste wensen.

Ik ben als ajacied wel een beetje klaar met dat rancuneuze geneuzel tegen Onana van velen.

De voetballerij is een professionele business en soms lopen zaken zoals ze lopen. Ik weet niet wat er achter de schermen allemaal is gezegd tussen de club en de speler maar jeetje, grow the fuck up met zijn allen zeg.

Hoe leuk Pasveer het ook heeft gedaan de afgelopen maanden, Pasveer is een veel mindere keeper dan puntenpakker Onana. Onbegrijpelijk dat velen hem in de CL, waar Onana heeft bewezen wedstrijden te kunnen winnen voor ons, op de tribune wensen. Kom op ajacieden, zulke overgevoelige snowflakes zijn we toch niet?Laten we eerst voorop stellen dat voor elke voetballiefhebber alleen het resultaat telt uiteindelijk.
Wat te denken van de trainer en bestuurders. Die weten ook wel dat een ronde verder in de CL ander koek is en je een keeper nodig hebt die niet bezwijkt onder druk, Onana wint wedstrijden voor je en Pasveer houdt een paar ballen tegen en dat is de realiteit.

En om nou te gaan zeggen dat Onana Ajax naait is wel echt triest. Het is niet meer dan zaken. En als een blind, tadic en een berghuis bijna het dubbele verdienen terwijl daar een transfersom voor is betaald en bijna geen restwaarde meer overhouden. En een Onana die het al jaren goed doet en een aandeel heeft in de Europese successen, en nog eens een flinke transferwaarde vertolkt niet net zoveel verdiend. Het is zakelijk en meer niet, van beide kanten. Ajax had aan de voorwaarden van Onana moeten voldoen dan hadden wij gewoon wekelijks een topkeeper onder de lat want op het moment dat de verdediging steken gaan laten vallen dan heb ik toch liever Onana op de lijn dan Pasveer.

Our Black Panther.
(ik hoop wel dat hij naar een beter cluppie gaat dan Inter)


Pasveer moet dit allemaal maar mooi als bonus beschouwen en er van genieten wat hij nu allemaal in de champions league heeft kunnen laten zien. Na de winter mooi weer consequent Onana opstellen, zeker in Europa. Je maakt je als topclub namelijk belachelijk als je niet je beste speler opstelt ten faveure van een 38 jarige die echt niet meer beter gaat worden of voor de toekomst is. Ajax kan dit jaar Europees mooie dingen laten zien en daar heb je een topkeeper voor nodig, waarbij het handig is dat hij ook wat rimte krijgt. Iedere ronde die je door Onana verder komt maakt de pijn van een transfervrij vertrek lichter

26 november 2021 om 11:40

Vorig seizoen mede door Onana dus uit de CL door die blunder. Voorlopig heeft pasveer Ajax ontzettend geholpen in de CL

26 november 2021 om 11:49

@soccerfan_1
Zure reactie om nu Onana af te maken op basis van één fout. Dat is het risico van een keeper als hij een keer een fout maakt dat de kans groot is dat het dan een tegendoelpunt kost.

Verder ben ik he met 29er eens. Voor Pasveer is het een mooie bonus, maar in Europa moet je simpelweg de beste en meest consequente keeper opstellen. Dat is Onana. Als je al ziet dat hij bij zijn rentree ( in de CL zelfs ) met enkel wat wedstrijden voor Kameroen al een puike prestatie levert, dan pakt hij snel weer zijn oude niveau op. Dan is het weer een top 20 keeper in Europa.

Onana was wel echt een bron van rust weer hoor zeg. Echt een keeper die heerst in en rond zijn 16. Verdediging wordt ook echt een stuk zekerder van. Ik zou hem gewoon erin zetten. Is echt een topkeeper en hij laat zien dat zijn prestaties op het veld niet beinvloed worden door al het gezeik buiten het veld. Gewoon lekker laten spelen en dan aan het einde van het jaar gewoon afscheid nemen. Is ook niet alsof hij een of ander toptalent in de weg loopt ( Gorter is nog lang niet goed genoeg) want Pasveer gaat ook niks meer opleveren met zijn 37 jaar.

Ja leuk dat betere zijn. Het gaat mij er om of ze die ballen er uit houden. En Pasveer doet dat dit seizoen in ieder geval beter dan Onana vorig seizoen. Er komt amper een bal doorheen. In de CL al helemaal. Dat laten we lekker zo staan. Punt.

Ieder zijn mening.. Pasveer gewoon laten staan, doet het gewoon goed, weinig tegendoelpunten. Onana ook genoeg fouten gemaakt.

Maar goed iedereen zijn mening.

We kunnen inzetten op een keeper van 38 zonder restwaarde met een beperkte houdbaarheid, of op een wereldtopper zonder restwaarde.
Het maakt niets uit, dus kies dan voor de betere van de 2

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

73 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Dusan Tadic groot vraagteken voor duel met Sporting Portugal

Ajax moet het dinsdagavond tegen Sporting Portugal vermoedelijk stellen zonder Dusan Tadic, zo vertelde Erik ten Hag maandag tijdens de persconferentie. De aanvoerder kampt met rugklachten sinds de uitwedstrijd tegen Heracles...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren