Kenneth Perez ergert zich enorm aan Noa Lang: ‘Zes keer in vijf minuten!’

Maandag, 25 oktober 2021 om 22:54Mart van Mourik • Laatste update: 02:07

Kenneth Perez heeft zich enorm geërgerd aan Noa Lang. De analyticus vertelt maandagavond tijdens Voetbalpraat op ESPN dat de aanvallende middenvelder van Club Brugge aan het einde het duel met Royal Antwerp (1-1) zes wegwerpgebaren naar ploeggenoten maakte in een tijdsbestek van vijf minuten. Perez vindt het ‘niet kunnen’ en hoopt dat Lang snel tot de orde geroepen wordt.

"Ik zat zondag even te schakelen, en toen belandde ik in de laatste vijf minuten van Royal Antwerp tegen Club Brugge", begint Perez. "Bij Club Brugge speelt Noa Lang. Ik heb Noa Lang in die vijf minuten zes (!) wegwerpgebaren zien maken naar zijn medespelers. Dat is ongeveer wat je niet moet doen tegen medespelers. Dat is zeg maar de slechtst denkbare manier om je te uiten naar je medespelers. Bij professioneel voetbal zie je zelden dat mensen een gebaar maken van: je kan er helemaal niks van. Zes keer in vijf minuten!"

"Dan is mijn hoop natuurlijk dat iemand in de staf of van de spelers dat opmerkt en hem duidelijk maakt dat dit niet de bedoeling is en zegt: ‘Hier zijn we niet van gediend. Stop er maar mee, want dit ziet er echt niet uit.’ Ik denk niet dat het heel vaak tegen hem gezegd is in zijn carrière”, aldus Perez, die te kennen geeft zelf ook een keer gecorrigeerd te zijn door Co Adriaanse in de periode dat hij bij AZ speelde na een vergelijkbare situatie. “Hij zei: ‘Kenneth, als ik dit nog een keer zie, word je gelijk gewisseld.’ En zo moet je het doen als trainer. Dit moet je gewoon niet accepteren.”

De tevens aanwezige Driessen haakt in op de opmerkingen van zijn collega en stipt aan dat Lang in het verleden wel degelijk gecorrigeerd is vanwege onsportief gedrag. “Erik ten Hag heeft het tegen hem gezegd, nadat Lang raar deed tegen Dusan Tadic bij een bekerwedstrijd tegen Telstar. Toen is het tegen hem gezegd. Dit is natuurlijk een van de problemen waar Lang tegenaan liep bij Ajax. Tadic is daar de grote leider en die pikt het niet als dit op het veld gebeurt. En hij pikt het ook niet als het op de training of in de eetzaal gebeurt. Zijn gedrag was een belangrijk kritiekpunt bij Ajax, en ik sta er niet van te kijken dat dit nog steeds zo is”, aldus Driessen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door roma6unica)

Noa lang is zo overdreven gehyped. Ik las hij maakt het verschil in de cl. Nou tegen city verloor hij elke keer binnen een paar seconden de bal. Zal nooit Europese top worden

25 oktober 2021 om 23:04

Ja lekker makkelijk om dat te concluderen op basis van 1 wedstrijd..

25 oktober 2021 om 23:11

Luuk , Noa Lang is al 2 jaar de beste speler van Brugge en was tegen PSG de beste man van het veld ook wordt hij door Boukhari goed begeleid en een wegwerpgebaar hoort er af en toe bij dat doen zelfs de Ronaldo's en Mbappe's van deze wereld je moet het ook afdwingen om wegwerpgebaren te kunnen maken want zonder een bepaalde status pikken je medespelers het niet.

25 oktober 2021 om 23:24

Noa lang al twee jaar de beste speler? Daarmee doe je de rest veel te kort, spelers als Vanaken en De Ketelaere bijvoorbeeld. En ik zie Mbappe en Ronaldo geen wegwerpgebaren naar teamgenoten. Mbappe laatst alleen dat incidentje met Neymar. Lang vindt zichzelf goed, dat moet ie zelf weten maar reageer het niet af op een ander

26 oktober 2021 om 07:06

Wegwerpgebaren horen er helemaal niet bij. Als je wat te klagen hebt over medespelers dan praat je normaal met ze, bij voorkeur na de wedstrijd. Dan is er zat ruimte om kritiek te geven.

26 oktober 2021 om 00:02

Doe normaal, City speelde werkelijk geweldig en er kreeg geen een speler een poot aan de grond. Heb je ook gekeken tegen PSG en tegen Leipzig, dat was gewoon hartstikke goed man. Heb ongeveer elke pot van hem gezien vorig jaar en er komt zoveel voetbal vanaf. Niet altijd alleen maar goed, maar Lang neemt initiatief en risico, is altijd op zoek naar de steekbal en de open man en beweegt heerlijk in de as.
Dat Noa niet het braafste jongen van de klas is weet iedereen wel, maar jij hebt net als Perez een vast beeld van die jongen.

Lang zat in een ideale situatie nadat hij weggewerkt was bij Ajax in zijn ogen. Dan teert die op een soort revanche gevoelens en wilt die zich dubbel hard bewijzen. Met uitstekende prestaties tot gevolg. Nu zijn er steeds meer echo's over dat hij het ongelijk heeft bewezen, voelt hij zich de ster bij Brugge, opgeroepen voor NL (dacht ik?), en zie je weer hoe snel het collectief weer opzij geschoven wordt voor het individu. Spijtig, want puur voetballend heeft hij nog veel in zijn mars. En tenzij je Cristiano heet kom je ermee weg, maar lijkt mij dat dat het aspect is wat ervoor zal zorgen dat Lang nooit top zal zijn.

25 oktober 2021 om 23:20

Eens. Voetbal is een teamsport en in ieder team is er een hierarchie. Deze jongen heeft moeite om zin rol daarin te vinden en accepteren met een transfer naar Brugge als gevolg. Als snotneus je captain ondermijnen is wel het ultieme voorbeeld van een ventje wat echt nog veel moet leren in het voetbal. Hopelijk lukt hem dat want fris in zijn hoofd met de bal aan zijn voet is het een heerlijke speler.

Tja... Ieder zijn eigen mening. Noa leeft volgens de mantra van de Barenaked Ladies: I have a tendency to wear my mind on my sleeve. I have a history of losing my shirt.

Ik heb liever dit dan dat nep applaus en duimpje omhoog na een kansloze voorzet van je teamgenoot.

26 oktober 2021 om 07:50

Je kunt ook respectvol en met kennis van je plek in de verdiende hiërarchie authentiek blijven. Maar daar lijkt Lang niet echt besef van te hebben. Maar goed, in Nederlands elftal past hij dan wel weer prima met voetbaltalent, grote bek en lange tenen.

26 oktober 2021 om 09:44

In de verdiende hiërarchie staat Lang absoluut helemaal vanboven.

Ik denk dat dit artikel goed aantoont waarom Lang er goed aan heeft gedaan om te vertrekken uit Nederland. Hij speelt al 1,5 jaar eigenlijk heel erg goed, loopt met regelmaat de meeste kilometers in een match (of zit toch bij de top 3) en durft zijn verantwoordelijkheid nemen binnen het team. Ondertussen zie je hier op VZ om de zoveel tijd wel eens een artikel over zijn 'slecht' gedrag terwijl ik daar in de Belgische media weinig over lees. Hij heeft die perceptie zo hard tegen in Nederland dat hij gewoon geen goed kan doen.

Dan nog als laatste puntje vind ik het best wel grappig dat Perez, die het nog nooit heeft aangedurfd als coach op het hoogste niveau, even advies gaat geven aan Clement over hoe hij zijn spelers moet aanpakken. Clement zal onder de indruk zijn...

25 oktober 2021 om 23:34

Hij is analist, zit daar om z'n mening te geven.

25 oktober 2021 om 23:40

Echt he. Als ie niet goed speelt dan komt het door zijn gedrag en als hij goed speelt dan is zijn gedrag niet goed. Kortom, er zal altijd wel iets zijn om over te klagen. Perez moet even naar zijn eigen beelden kijken op momenten dat hij gefrustreerd was. Die beelden zijn niet veel anders dan die van Lang.

26 oktober 2021 om 06:06

Een heel betoog. Maar je gaat 0.0 in op znn gedrag waar Perez het over heeft. Maar omdat hij schijnbaar de meeste km-ers aflegt en goed speelt vind je het goed?

26 oktober 2021 om 08:52

Ik denk dat het wel makkelijk is af te leiden wat ik ervan denk, namelijk dat telkens Lang iets doet er op VZ van een mug een olifant wordt gemaakt. Ik volg VZ al een lange tijd en ook verschillende Belgische media (als Belg) en het valt gewoon op dat er op VZ veel meer over zijn gedrag wordt gepraat. Je zult natuurlijk wel altijd voorbeelden kunnen vinden op Belgische sites ook, maar mocht ik VZ niet volgen zou ik nooit geweten hebben dat er zoveel te doen is rond zijn gedrag.

26 oktober 2021 om 06:30

En over Belgische media: https://www.voetbalnieuws.be/news/629881/kritiek-op-lang-neem-toe-daarom-liet-ajax-hem-gaan volgens mij gaat het daar nu ook opvallen...

26 oktober 2021 om 07:09

Lang zijn goede prestaties worden net zo goed uitgelicht, dus hoe jij het nu over laat komen is ook niet waar. Daarnaast over Perez: hij is analist, het is zijn baan. Ik word een beetje moe van het argument dat iemand geen kritiek op een ander mag hebben als hij zelf niet hetzelfde heeft gepresteerd. Jij doet toch zelf precies hetzelfde met je kritiek aan VZ? Heb jij al jarenlang een eigen voetbalsite waardoor je nu het "recht" hebt om kritiek te leveren?

26 oktober 2021 om 08:59

Ik bedoelde niet dat er geen positieve zaken worden vermeld, alleen dat zijn gedrag meer een item lijkt te zijn in de Nederlandse dan Belgische pers en het daardoor goed is voor hem dat hij uit Nederland is vertrokken. En ja natuurlijk mag iedereen zijn mening geven en zeker analisten, daar zijn ze ook voor. Alleen baseert hij zijn hele argumentatie nu op zijn eigen ervaring, terwijl hij nog nooit in die positie heeft gezeten als coach (wel als speler maar dat is anders) en dan zeer eigenwijs overkomt. Als volger mag ik dat toch belachelijk vinden?

26 oktober 2021 om 09:03

Als speler weet hij toch als geen ander welke benadering werkt bij welke types. Nee hij heeft zelf nooit de beslissing hoeven maken maar wel met waarschijnlijk meer dan 200 unieke spelers gespeeld, die allemaal anders zijn. Als je de uitzending verder kijkt zie je zelfs dat hij aangeeft dat hij zelf zich ook zo gedragen heeft en hoe een goede trainer daar mee omgaat.

Ik hoop ook dat er tegen Perez wordt gezegd dat hij zich best eens mag voorbereiden op een show. Als je zegt dat Lang nooit gecorrigeerd werd , terwijl diy toch eens duidelijk in beeld is geweest en er veel over gesproken werd , dan bij je toch niet zo bij de pinken .

25 oktober 2021 om 23:47Ik heb liever dat er eens tegen Perez wordt gezegd dat hij eens moet kappen met continu aan het woord te willen zijn en niet zo door iedereen heen moet gaan zitten tetteren.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Heeft iemand deze wedstrijd gezien? Klopt het uberhaupt wat Perez hier zegt? Kan zomaar zijn dat het wat overdreven wordt.

26 oktober 2021 om 00:45

Ik heb deze wedstrijd niet gezien en kan met gerust hart zeggen dat ik dit Lang niet heb zien doen. Het is dus wat mij betreft overdreven...

26 oktober 2021 om 01:14

Niet gezien maar niet hebt zien doen?

26 oktober 2021 om 01:31

De grap uitleggen maakt de grap minder leuk?

26 oktober 2021 om 12:25

Denk dat het beter overkwam als het daadwerkelijk grappig was.

26 oktober 2021 om 12:54

Ik zat in het stadion en het klopt wel een beetje. Maar wij Antwerpfans houden er ook wel van om Lang wat op te draaien bij elke mislukte actie, omdat we weten dat hij gemakkelijk gefrustreerd te krijgen is. Als Brugge op bezoek komt, is de sfeer altijd net iets vijandelijker.

Hij is beetje zoals Ihattaren. Probeert stoer over te komen maar is eigenlijk een schattige jongen.

Daarbij kan Perez beter gewoon focussen op het voetbal van Noa, als voetbal analist. Als Noa Lang een Spaanse of Italiaanse speler bij Atletico of Juventus was, dan zouden mensen zeggen ''oh geweldig die passie''.

26 oktober 2021 om 07:09

Lang is met momenten 1 van de beste spelers van de competitie. De andere potentiële gouden schoenen zitten ook bij Club Brugge.
Ik begrijp de kritiek en het is inderdaad belangrijk hem daarop te wijzen. Dat hij vooral met de voetjes op de grond blijft. Het gaat allemaal iets minder bij Brugge momenteel, dan moeten de sterkhouders juist het team motiveren en niet afbreken. Eens klagen op het veld kan, maar het mag niet te veel worden. Dan komt het over, ik ben hier de vedette en de rest kan er niks van.
Hij is te goed voor de Belgische competitie, maar hij zal toch goed moeten nadenken welke club ideaal is als volgende stap. Want het zou niet de eerste zijn waar we erna niet veel meer van horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger161
C. De KetelaereMiddenvelder165
H. VanakenMiddenvelder155
S. MignoletKeeper150
N. LangAanvaller154
B. DostAanvaller135
D. PérezAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 15 4 5 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen walgt van interview: ‘Een misselijk knaapje, een griezel’

Noa Lang krijgt er maandagavond van langs in Veronica Inside. De 22-jarige aanvaller van Club Brugge gaf zondag na de overwinning tegen KRC Genk (2-3) een opzienbarend interview op de Belgische...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren