Aad de Mos is onverbiddelijk: ‘Ik had hem gewisseld, hier kan ik niet tegen’

Zondag, 24 oktober 2021 om 09:28 • Laatste update: 09:39

Als Aad de Mos trainer van Heracles Almelo was geweest, had hij Rai Vloet na zijn gemiste strafschop tijdens de 1-0 nederlaag tegen PEC Zwolle gewisseld. De aanvaller van Heracles faalde oog in oog met keeper Kostas Lamprou door een panenka over het doel heen te stiften. Mede door de misser van Vloet liep de ploeg van trainer Frank Wormuth in blessuretijd tegen een dure nederlaag aan.

De Mos gaf na afloop van de wedstrijd bij De Eretribune aan dat hij eigenlijk geen stuiver voor PEC gaf. "Nee, met die penalty voor Heracles helemaal niet." De Mos zocht naar een verklaring voor de panenka. "Vloet belt twee keer in de week met Memphis Depay, het zijn vrienden en allebei ex-PSV’ers. Vloet dacht waarschijnlijk: Wat hij kan, kan ik ook. In deze situatie, bij een 0-0 stand doe je dat niet”, doelde De Mos op de gemiste panenka van Vloet. "Die penalty moet je gewoon normaal nemen. Dan stel je jezelf boven het hele gebeuren, maar nu denkt hij alleen maar aan zichzelf. Dat is helemaal verkeerd. Ik had hem gewisseld, daar kan ik niet tegen. Voor de rest van de jongens ook niet.. hup, weg."

Roy Makaay, die ook aanwezig was bij De Eretribune, geeft aan dat hij zo’n zelfde beslissing als Vloet niet zou hebben gemaakt. “Aan panenka’s deed ik niet”, zegt de oud-spits. "Nooit. Ik heb bij Vitesse wel twee penalty's gemist en bij Deportivo de La Coruña één keer. Bij Feyenoord en Bayern München heb ik ze allemaal gemaakt.” Ook Makaay snapt niet waarom Vloet voor een panenka koos. “De situatie van Heracles, dat lang geen uitwedstrijd heeft gewonnen.. Ik denk dat als Vloet de penalty had benut, PEC Zwolle uit zichzelf niet heel snel een goal had gemaakt.”

Frank Wormuth verscheen na afloop van het verloren duel in Zwolle voor de camera’s van ESPN. De trainer van Heracles was mild voor Vloet. “Nee, ik ben niet boos. Rai is teleurgesteld, denk ik”, zo gaf hij aan. “Hij weet wat hij gedaan heeft. We hebben ook zulke penalty’s gezien die erin gaan. Maar als zo’n penalty er niet in gaat… Dit is vreemd. Maar ik ben niet boos.”


Poll

Had jij Rai Vloet gewisseld na zijn mislukte panenka?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door appel1004)

Ik begrijp dit nooit zo goed eigenlijk. Je neemt een penalty op de manier waarop je denkt dat de kans het grootst is dat je scoort. Vloet denkt hier echt niet: ik ga even cool doen. Zijn uitleg na afloop billijkt zijn panenka ook prima. Natuurlijk is het zuur dat hij hem niet maakt, maar dat hij “zichzelf boven de groep zou plaatsen” en “alleen maar aan zichzelf denkt”. Wat een onzin.

23 oktober 2021 om 23:25

Ik denk dus anders. Ik denk namelijk dat je bij zo'n keeper als Lamprou die bal keihard in de hoek moet schieten, kan ie nooit bij. Vloet deed een panenka. Een panenka staat niet garant voor een goal. Als je hem nl recht door het midden wilt schieten, kan je het beter hard en hoog doen. Is de kans groter dat ie zit.

23 oktober 2021 om 23:36

Tja, hij geeft aan dat keepers vroeg naar een hoek duiken bij zijn penalty’s. Dan is het geen gekke gedachte ook hem door het midden te schieten toch? Of je dan een panenka doet of normaal schiet, hij kan bij allebei over gaan. Zelfs als je vindt dat hij niet de optimale beslissing neemt, prima. Maar de opmerkingen van Aad zijn echt overtrokken.

24 oktober 2021 om 13:04

Dat dacht iedereen bij Casillas ook, ging ze wel mooi mis :P

24 oktober 2021 om 00:53

Tja, ik denk juist wel dat hij dacht van ik ga nu even wat speciaals doen. Als je ziet dat Lamprou de keeper is dan schiet je die bal gewoon in de hoek. Of je iemand direct moet wisselen is weer een ander verhaal, mensen doen af en toe dingen die geweldig of extreem slecht kunnen uitpakken. Het is geen kind van 12; Vloet weet zelf ook wel dat het niet de slimste beslissing was. Aad was overigens sowieso goed op dreef, je kon wel merken dat hij een tijdje niet op televisie was geweest.

24 oktober 2021 om 11:22

Omdat meneertje altijd a zo is geweest. Hij is opgegroeid met jongens als Memphis etc. Die is een wereldster, hij niet.

Op social media zie je al wat voor persoon het is. Toen hij in de KKD geen knikker raakte, voelde meneer zich alsnog de voetballer en had hij een belachelijk uitgavepatroon terwijl hij middels het voetbal zeker dat niet verdiende.

Dus, anno nu. Meneer heeft er een goed seizoen op zitten. En dan gaat het hem niet om de 3-punten. Maar om de Vloet-show.
Geef deze man een kans en hij wilt niet zijn doel behalen, maar hij wilt vooral laten dat hij hoger is en staat dan de anderen.

Natuurlijk maakt hij een hele domme fout. Want met die uitleg van hem. Dan schiet je een bal toch gewoon hard door het midden? Dat is een stuk veiliger. Achteraf een uitbrander hiervoor in de kleedkamer is ook volledig op zijn plaats.

Maar we moeten ook niet door gaan slaan. Wat heb je er aan om bij een 0-0 stand je spits eraf te halen omdat hij een strafschop mist? Vooral als dat een spits is die al vaker dan eens beslissend voor je is geweest.

Nog even en mensen gaan plijten voor stokslagen of de guillotine omdat je een bal er vanaf 11 meter mist. Laten we ook niet door gaan slaan mensen...

23 oktober 2021 om 23:17

Vloet is een middenvelder, verder helemaal met je eens.

23 oktober 2021 om 23:31

Aanvallende middenvelder dan.

Gelul weer van Aad. Rai Vloet is de absolute sterspeler van Heracles, die had Aad ook niet gewisseld. Aad deed het een keer bij een onbekende, matige verdediger van Vitesse geloof ik, na pakweg 13 minuten die speler eraf halen vanwege een fout. Nou poeh poeh, stoer zeg.

Ik ben het zowaar met Aad eens, dit soort acties kun je alleen doen als je de wedstrijd al in je zak hebt zitten.

Misschien toeval maar Memphis is een van zijn beste vrienden. Vast van nagekeken (niet goed genoeg).

23 oktober 2021 om 23:47

In dat geval kan hij dus beter 2 keer in de week bellen met Makaay, die werd met Deportivo gewoon topscoorder in Spanje.

Aad is als trainer ook vaak gewisseld vanwege stommiteit

Haha hij liegt niet, kan Megrelishvili alles over vertellen. Die wordt denk ik soms nog zwetend wakker als hij terug denkt aan zijn Vitesse-tijd onder Aad.

Ik kan de uitspraak van De Mos wel begrijpen. Voetballers die onder het hoogste niveau spelen moeten dat gewoon niet doen, en met het hoogste niveau bedoel ik clubs die structureel CL spelen of EL. Persoonlijk denk ik dat je alleen een panenka kan doen als iemand de absolute top van het voetbal is, of er dicht tegen aan. Van mij mogen een Messi, Ronaldo, Lewandoski, Benzema, Mpabbe, etc een panenka doen. Die hebben zoveel laten zien en kunnen de keeper op zo'n verkeerde been brengen door hun ervaring, dat een panenka bijna een zekerheid is. De subtop kan dat ook, mits met wat twijfels zoals Depay. Maar alles lager dan dat zou eigenlijk nooit een panenka moeten proberen.

24 oktober 2021 om 08:57

Je doet veel moeite om onzin te verkopen zeg. "Jij mag niet, want je speelt geen topvoetbal, foei"

Ik had hem direct eruit gehaald waanzin! Geen messi of Ronaldo

Sinds hij geen transfer heeft gekregen afgelopen zomer, dat volgens hem niet zoveel uitmaakte, is hij geen schijn met van wat hij vorig seizoen heeft laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle5-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper140
G. KastaneerAanvaller140
S. TedićAanvaller120
D. RedanAanvaller102
E. ReijndersAanvaller90
D. BajselmaniVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

9 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren