KNVB ging zélf de fout in bij inschrijving van Klaas-Jan Huntelaar

Woensdag, 29 september 2021 om 19:14Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:30

Klaas-Jan Huntelaar heeft de regels niet overtreden door afgelopen zondag in actie te komen voor het zesde elftal van amateurclub HC'03, zo bevestigt nu ook de KNVB aan De Telegraaf. Toch staat de 38-jarige Huntelaar nog niet helemaal goed in het systeem van de Nederlandse voetbalbond, omdat de Duitse bond zijn internationale vrijgave nog niet heeft geregeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door vernon)

Haha, geniaal toch om er zo achter te komen. Niemand heeft hier nadeel aan dus lekker laten gaan.

29 september 2021 om 23:37

Dat hier uberhaupt zoveel gedoe om bestaat. Huntelaar deed een potje mee tegen het 9e van Wehl, nou en? In die klasse doet er regelmatig iemand mee die niet bij het team hoort, ze moeten er toch minimaal 15 hebben..

Kan de knvb toch goed. Jaren geleden ook bij SV Deurne en Temrukov/Temryukov. Kregen toestemming de speler op te stellen, alles was goedgekeurd en achteraf kregen ze ineens puntenaftrek, omdat de KNVB hem fout in de systemen had staan. De club degradeerde uiteindelijk daardoor.

29 september 2021 om 19:59

Dan zou ik als club naar de rechter gaan, want dat kan natuurlijk nooit de uitkomst zijn als de fout van de knvb is.

29 september 2021 om 20:24

Onreglementair een speler mee laten spelen is altijd fout. Maakt niet uit bij wie de fout oorspronkelijk start. Regels zijn regels.

29 september 2021 om 20:32

We (ik voetbal zelf bij SV Deurne op niveau klaas-jan) zijn ook naar de rechter gegaan, die oordeelde maar die ging niet mee. Als je googlet kan je het artikel nog op het ed vinden van de uitspraak.

30 september 2021 om 00:59

Lekker he, om te kunnen zeggen dat je op hetzelfde niveau voetbalt als Klaas-Jan Huntelaar!

30 september 2021 om 18:01

@biornha

Ik ben jurist en hier gaan mijn nekharen van overeind staan. Maar goed, daar schieten we weinig mee op. Triest dat het zo is gelopen.

Waarom is er überhaupt een regel die stelt dat je je niet zomaar in kunt schrijven op het laagste amateur niveau als je in de bundesliga hebt gespeeld in het seizoen er voor? Zeker in de b categorie kan ik me niet bedenken waarvoor deze regel dient.

29 september 2021 om 20:37

Enige regel moet er wel zijn natuurlijk, het is niet echt wenselijk dat voor een kampioenswedstrijd oid opeens allerlei spelers worden ingevlogen. Maar voorafgaand aan het seizoen zou dat weinig moeten uitmaken lijkt me inderdaad. Ach ja, bureaucratie he. Secretaris moet ook wat om handen hebben

29 september 2021 om 21:05

Het lijkt me ook onwenselijk dat spelers uit het eerste mee gaan doen bij een lager elftal in belangrijke wedstrijden. De regelgeving snap ik wel, al mag je in het geval van Huntelaar wel de romantiek er van inzien.

Heerlijk dat hij aankomend weekeinde gewoon meekan doen met medewerking van de DFB, en dat zuurpruim René van Leeuwen en z'n vriendjes bij DCS mogen wachten tot 2022

Maakt niet uit of de fout van de club, speler of, zoals nu het geval is, van de knvb is. Hij is niet correct ingeschreven en had dus niet mee mogen doen. Reglementair verlies voor die club lijkt mij.

29 september 2021 om 20:31

Er valt huntelaar & zijn club niks te verwijten, zij handelden in goed vertrouwen van het bestuursorgaan. Het lijkt me dat dat wel degelijk uitmaakt.

29 september 2021 om 20:31

Elwood, ik voorzie voor jou een mooie carrière als advocaat, rechter o.i.d. Amateurvoetbal gaat om lekker sporten en plezier. Laten we dat zo houden.

29 september 2021 om 20:31

Ze hebben toch al verloren en voor de rest is het gewoon een ict aanpassing die man heeft een status opgebouwd daarmee mag je blij zijn dat een oud top spits zichzelf niet te kijken zet of zichzelf verrijkt op Social media met geld dan denkende dat ze macht en status hebben maar gewoon een simpele vent met beiden benen op de grond

Die tegenstander slaat wmb de plank ook flink mis. In de kelderklasse op een technische fout willen winnen ... tsja. Toch alleen maar mooi om tegen de hunter te spelen. Of ie nou ingeschreven staat of niet, t gaat nergens om.

29 september 2021 om 21:07

het was niet de tegenstander die de klacht indiende maar een derde partij (omdat ze, naar eigen inzien, een gelijk geval zagen afgekeurd)

Zeker weer een button vergeten.......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

554 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
West Ham United ziet Nathan Aké als opvolger van Angelo Ogbonna, die vanwege een blessure de rest van het seizoen lijkt te missen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren