Van Hooijdonk: ‘Ik denk echt dat Ajax in staat is om de CL-finale te halen’

Maandag, 27 september 2021 om 00:12Yanick Vos • Laatste update: 00:17

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax in staat is om dit seizoen de finale van de Champions League te bereiken. Die uitspraak deed de oud-international zondagavond bij Studio Voetbal. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Benfica is onder de indruk van het positiespel van de ploeg van trainer Erik ten Hag en de breedte van de selectie van de Amsterdammers.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie in staat is om de Champions League-finale eventueel te halen”, aldus Van Hooijdonk, die benadrukt dat Ajax dan wel ‘een beetje geluk’ moet hebben met de loting en grote Europese topclubs elkaar moeten elimineren. “Deze selectie zou er eigenlijk totaal anders uit hebben gezien. We hebben hier gezeten dat Overmars vijftig miljoen euro moest ophalen. Door corona is dat totaal niet gebeurd.”

Het artikel gaat verder onder de video
Álvarez: 'Ben erg blij dat ik niet bij Ajax ben vertrokken'
Meer videos

Ajax wilde de afgelopen transferperiode vanwege de financiële situatie bij de club diverse spelers verkopen. Nicolás Tagliafico, David Neres en André Onana stonden op de nominatie om te vertrekken, maar bleven in Amsterdam. “Ze hebben op elke positie bijna een driedubbele bezetting”, aldus Van Hooijdonk. “Ik zie Barcelona en Real Madrid in een soort transformatie. Paris Saint-Germain, Manchester City en Bayern München oké, maar alle andere ploegen…”

Dit seizoen maakt Ajax een goede indruk op Van Hooijdonk. “Dat positiespel vind ik een genot om naar te kijken. Het zijn kleine partijtjes zoals ze tegen Eredivisie-tegenstanders spelen”, aldus de oud-spits, die bijval krijgt van Theo Janssen. “In het verleden had je dat tegenstanders van Ajax ook nog best wat kansen creëerden, dat was vorig jaar nog wel eens. Nu is dat helemaal niet meer. Ze zijn zoveel beter geworden. Ze hebben bijna elke bal binnen tien seconden terug. Ze spelen heel lang samen en dat zie je terug.”

Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen is behoudender in zijn verwachtingen rond Ajax en ook Ibrahim Afellay heeft zijn bedenkingen over de uitspraak van Van Hooijdonk. “Ik denk ook niet dat ze de Champions League kunnen winnen. Ik geloof natuurlijk wel dat ze ver kunnen komen, sowieso wel de kwartfinale”, aldus Afellay. Ajax begon de groepsfase van de Champions League met een 1-5 overwinning op Sporting Portugal. Dinsdagavond staat de tweede groepswedstrijd op het programma tegen Besiktas.


Poll

Denk jij dat Ajax dit seizoen de Champions League-finale kan halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door desteek77)

Ik denk eerder dat Ajax zich moet schamen als ze dit jaar de CL niet winnen. Pure wereldklasse.

27 september 2021 om 00:43

Men zet Ajax wel op om te falen op deze manier zeg haha, gewoon genieten van het goede voetbal en alles na 2e ronde CL is bonus 👍🏼

27 september 2021 om 08:01

Ik hoop echt dat dit een sarcastische reactie is toch?

27 september 2021 om 08:36

Natuurlijk is dat sarcasme. Van Hooijdonk is ook weer veel te opportunistisch. We mogen vooraf altijd blij zijn als we de poule overleven, iets wat nu wel grote kans van slagen heeft. Daarna is het echt ronde tot ronde kijken wie je loot. Als je straks meteen tegen een grootmacht komt, leg je het waarschijnlijk gewoon af. Daar is ook helemaal geen schande in, dat is gewoon het lot van Nederlandse clubs.

27 september 2021 om 14:21

Sorry ik vind dat niet waar. Ajax loopt in niks achter en heeft mindere tegenstanders en dus meer rust dan de Europese top. City speelt niet tegen rkc en Heracles met alle respect. Kijk naar paar jaar terug. Met die rust kun je het verschil juist wel maken. Club Brugge was zeker ook kansloos tegen psg? Je eigen zo klein houden is toch niet normaal?

Toch leuk dat de mensen die niet eens voor Ajax zijn altijd het meest overdrijven: CL finale halen, 6-0 van Besiktas winnen, elke Eredivisie wedstrijd minimaal 3-0, altijd na 10 minuten op voorsprong. Ongeslagen blijven dit jaar. Hopelijk onthoudt men dat..

Ajax gaat denk ik wel gewoon overwinteren dit jaar, nog 5 wedstrijden te gaan maar ik zie het rooskleuriger in dan vorig jaar (en toen scheelde het al weinig). Verder dan dat, tja.. Ajax heeft wel het lef om in Europa gewoon hetzelfde spelletje te spelen, en daar zijn sommige ploegen niet aan gewend (real, Juve, vorig jaar nog Lille) dus een mooie campagne kan het zeker worden, maar om zulke teksten eruit te gooien, dat doen we in Amsterdam echt niet hoor.. Afellay zegt het al een stuk beter. Kwartfinale is gewoon een geweldige prestatie met een vrij rustige transferzomer dit jaar.

27 september 2021 om 00:28

Die kunnen dan het hardst roepen dat Ajax gefaald heeft. Ajax is goed begonnen tegen Sporting dat wel haar 2 belangrijkste spelers miste. Besiktas vond ik tegen Dortmund behoorlijk goed en ook Dortmund zelf bulkt van het talent. Ajax moet in principe de poule door komen maar een derde plaats met al deze redelijk gelijkwaardige teams is helemaal niet vreemd. Als Sporting 2 keer wint van Besiktas en Ajax laat 2 keer punten liggen tegen Dortmund worden het toch nog lastige potjes. Mocht Ajax trouwens 3e worden zijn ze wel aan hun stand verplicht minimaal de halve finale/finale EL te halen.

27 september 2021 om 00:35

Dat is tactiek hé, je ziet het al aankomen van heel ver. De meeste supporters blijven gewoon op aarde en genieten van de club in stilte. Ik denk zelf ook dat Ajax een van de favorieten zou zijn om EL winst, maar daar hebben we nu 2 kansen op gehad en eerlijk gezegd heb ik liever gewoon CL na de winter, ook al haal je misschien geen halve finale daar. Toch wat meer prestige te winnen. En inderdaad vooral benieuwd hoe het tegen Dortmund zal gaan, want buiten Haaland hebben ze nog meer toppers rondlopen. Moukoko, Reyna, Bellingham en oude krijger Reus natuurlijk. Dat zou een kwartfinale wedstrijd kunnen zijn. Denk dat we begin november pas echt weten uit welk hout dit Ajax is gesneden. Niet nu al.

27 september 2021 om 11:35

De meeste supporters blijven gewoon op aarde? Een hoop Ajaxsupporters die ik ken blazen maar al te graag hoog van de toren hoe geweldig Ajax wel niet is, het lijkt soms wel alsof ze zelf Litmanen zijn en dat Ajax ala Bayern de rest van ons bestaan de eredivisie zal domineren. Aan het begin van het seizoen wordt er geroepen dat Ajax sowieso kampioen wordt en dat het formeel afgedaan kan worden. Ik ben het zoals je merkt niet met je eens, en uiteraard zijn er aan de andere kant ook objectieve supporters. Los van al het bovenstaande ben ik wel van mening dat Ajax dit seizoen hoogstwaarschijnlijk kampioen gaat worden als de vorm van de top 2 op dit moment zo blijft. Ajax doet het erg goed en is ook in de breedte abnormaal sterk, PSV doet het niet al te best, en de derde (mijn cluppie) gaat deze vorm neem ik aan niet het hele seizoen vasthouden.

27 september 2021 om 13:07

@JSH, dan ken je misschien de verkeerde supporters. ;-)).


Ik ken namelijk geen supporters die dat roepen. En zeker niet dat Ajax de CL gaat winnen. Degenen die ik ken, hopen vooral dat we de volgende ronde halen. Aan het begin van het seizoen zag ik op deze site volgens mij zelfs een poll waaruit bleek dat veel mensen dachten dat PSV kampioen zou worden. Veel supporters hopen dat Ajax ver zal komen. Maar ik ken een Feyenoord-supporter die elk jaar geld erop inzet dat zijn club kampioen wordt. Hij hoopt dat dus. Dat is niet hetzelfde als denken dat...

27 september 2021 om 14:11

Dit zijn dezelfde mensen die toen Nederland Tsjechie lootte gingen kijken wie we zouden tegen komen in de halve finale. Niet te serieus nemen vooral :'d

Zolang ze er in zitten kunnen ze idd de finale halen Pierre maar laten ze nou eerst die groep maar eens doorkomen. We zijn pas een wedstrijd onderweg.

27 september 2021 om 00:47

Deze groep moet toch gemakkelijk te doen zijn, maar het is natuurlijk overdreven om te zeggen dat Ajax de CL zou kunnen winnen, daarvoor zijn ze zeker niet goed genoeg, wat overigens geen schande is.

27 september 2021 om 01:42

Groep moet zeker te doen zijn maar het is nog allerminst zeker dat ze doorgaan al moeten ze wel op 6 punten komen tegen een flink verzwakt besiktas en dan staan ze er al goed voor.

27 september 2021 om 08:16

@goalski,

Makkelijk te doen zijn is natuurlijk onzin.
psv verliest van de nummer 3 van Portugal, terwijl psv zo in vorm was.
Ajax speelt tegen de kampioen van datzelfde land, dus waarom zou het dan ineens zo makkelijk zijn, vooral als je Dortmund erbij hebt.

Nee ik kan je verzekeren dat geen een CL-poule even makkelijk te doen is.

27 september 2021 om 10:33

Het is voor geen enkele club gemakkelijk om de groepsfase door te komen, misschien voor een heel enkele echte topclub. Nederlandse clubs zullen altijd volledig gefocust moeten zijn, in topvorm, en een beetje geluk. Dan kan Ajax ver komen. Maar makkelijk? Nee.

27 september 2021 om 13:09

@Goalski, "makkelijk te doen"? Ben ik niet met je eens. Van tevoren werd er gezegd dat de clubs redelijk gelijkwaardig aan elkaar waren. Ze konden allemaal winnen en allemaal verliezen van elkaar. Ajax heeft pas 1 wedstrijd gewonnen. Zullen we eerst afwachten hoe het verder gaat?

27 september 2021 om 10:49

Ze zitten wel in een EL-niveau poule dus de groep overleven dat kan prima.

Ooh god, ga de ajacieden nou niet nog meer geloof geven. Allemaal gebasseerd op 1 goede wedstrijd tegen sporting en de eredivisie waar ze geen tegengas krijgen. Laat ze nou eerst de groepsfase goed doorkomen voordat je hiermee begint. Voor hetzelfde krijgen ze aan de broek van Dortmund en dan is het weer helemaal anders. Waan van de dag.

Pierre slaat wel een beetje door. Ajax is momenteel on fire, maar laten we wel even meewegen dat ze de afgelopen weken tegen PEC, Cambuur, Groningen en Fortuna moesten. De prestatie tegen Sporting was wel indrukwekkend, maar dat betekent niet dat Ajax dit ook lukt tegen een PSG, Bayern of Man City. Ik zie Ajax wel nog de volgende ronde bereiken omdat ze een Besiktas gaan treffen met zoveel geblesseerden en een verdedigend zwak Sporting ook wel achter zich gaan houden. Tegen Dortmund kan met een stuntje ook nog wel iets uitgehaald worden als Haaland het niet op zijn heupen krijgt. Wat dat betreft mogen we blij zijn dat Ajax voordelig heeft geloot in de CL. Goed voor de Nederlandse punten. Maar de CL winnen is vrijwel onmogelijk als Nederlandse club.

27 september 2021 om 00:30

Vind t een kut loting. Heb het liefst een team dat alle andere wedstrijden wint. Dortmund zie ik van zowel Sporting en Besiktas wel een keer verliezen op een slechte dag. Dan krijg je zon chelsea/valencia poule waar je met 10 punten niet eens door gaat.

27 september 2021 om 10:36

@afc34

Dat kan, maar ajax heeft de eerste 3 uit-punten al binnen. Twee keer thuis winnen tegen Besiktas en Sporting en je bent al een heel eind. Als je zo’n club in je poule hebt die alles wint, dan is één misstap gelijk fataal. Dat is nu niet zo.

27 september 2021 om 12:11

Of in 2023/14. Toen Napoli met 12 punten niet doorging in een poule met Dortmund, Marseille en Arsenal.

27 september 2021 om 13:20

@afc34,
je hebt volkomen gelijk.
Je wilt uit pot 1 een team dat onaantastbaar is, Dortmund is dat niet. En dan bij voorkeur dat team nog ontmoeten in 1 van de laatste 2 wedstrijden.
Dat is het ideale scenario. Dat is ook nodig om als nederlandse afgezant mee te kunnen spelen in dat miljoenenbal.

27 september 2021 om 14:22

Hoezo is Dortmund dat niet? Die winnen al uit van besiktas en gaan nu ook sporting verslaan. Als ajax wint van besiktas heb je al 6 punten voorsprong en heb je thuis sporting nog. Dan kan het bijna njet meer mis.

27 september 2021 om 00:48

Niets ten nadele van jou want ik zie je vaak positief en objectief (voor zover mogelijk) reageren maar Sporting defensief zwak? Die hebben de afgelopen anderhalf jaar echt enorm weinig tegengoals gekregen. Denk dat vele Nederlandse kijkers denken dat Sporting er defensief geen ruk van kan vanwege die ene wedstrijd maar ze staan juist bekend om hun sterke achterhoede.

Verder ben ik het overigens vrijwel met je eens. Al denk ik dat Ajax de CL zeker wel kan winnen. Dat je paar jaar terug tot 10 tellen voor het einde in de finale stond bewijst dat wel. Maar dan moet werkelijk alles meezitten dus wie weet of wij dat ooit nog mee mogen maken. Eerst maar eens de poulefase overleven, dan is het al feest.

27 september 2021 om 08:56

Op wat baseer je dat Ajax de CL kan pakken? Op basis van een minder team dan in 18/19? De duels in de eredivisie kun je niet serieus nemen door het gigantische kwaliteitsverschil. Dan hou je alleen sporting over. Wat zeker knap was hoor maar dat is geen topper. Voor het eerst in 19 jaar kampioen. Zou een beetje Feyenoord in de CL zijn.

27 september 2021 om 14:26

In 2018/2019 had ook niemand voor mogelijk geacht dat ajax de halve finale cl ging halen. Toen had je de Jong de ligt en ziyech maar de rest was niet veel beter. Als een gravenberch zich bijvoorbeeld spectaculair en nog een paar anderen waarom niet. Ajax doet er wel verstandig aan om een goede keeper te halen want met steek en pasveer ga je het niet redden tegen de Europese top

27 september 2021 om 01:16

Tegen Dortmund met een stuntje iets uitgehaald worden? Volg je het voetbal wel of kijk je alleen naar naam? Dortmund is allang niet meer wat het geweest is, hebben inderdaad met Haaland een topspits maar voor de rest is het echt geen topteam en zijn ze defensief kwetsbaar. Ook Reus is niet meer de Reus van vroeger. Ajax is minstens gelijkwaardig aan dit Dortmund en het zou de normaalste zaak van de wereld zijn als Ajax in de twee wedstrijden tegen Dortmund minstens drie punten haalt.

27 september 2021 om 01:28

Dortmund is een hele lastige om te voorspellen. Je kan daar serieus met hele ruime cijfers van winnen maar ook net zo ruim verliezen. Slaat soms nergens op wat een ruimte die laten vallen, defensief gewoon geen sterke ploeg. Maar keerzijde is wel dat ze ook een ploeg hebben die tegen elke club op een goede dag er 3 of meer in kunnen leggen. Zeker met Haaland tegen je als je hoog durft te verdedigen. Ik zou voor 3 punten tekenen in onderelinge duels met BVB trouwens, daarmee zie ik Ajax serieus mee gaan doen om eerste plaats in de groep. Maar zo ver is het nog lang niet. 1 of 2 blessures op verkeerde posities en Ajax kan net zo makkelijk EL spelen na de winter.

27 september 2021 om 02:01

@Andres13 Sporting verdedigend zwak? Als je in een complete competitie plus 7 nieuwe wedstrijden nog geen 25 goals tegen krijgt, dan bem je verdedigend niet zwak. Dus dat argument kan ook van tafel.

27 september 2021 om 08:05

Psv moest toch ook tegen flut tegenstanders als Willem 2 daar konden ze ook niet van winnen. Het is niet zo dat je altijd wint van een flut tegenstander. Moet jij toch weten Andres.

27 september 2021 om 15:31

Helemaal mee eens. Ik heb twee vrienden (PSV-supporters) die zichzelf graag indekken v.w.b. titelkansen. PSV heeft AZ, Willem II uit en Feyenoord al gehad. Tegen Willem II was het een wonder dat Willem II won met 2-1 met één schot op doel. Tegen Feyenoord vond ik PSV voor rust beter, maar viel opeens alles voor Feyenoord en vond ik de verhoudingen niet correct weergegeven in de uitslag.
Ajax heeft één op papier iets lastigere uitwedstrijd gehad en dat kostte prompt 2 punten. Groningen uit, Vitesse uit, Utrecht uit. Dat krijgen ze sowieso de tweede seizoenshelft.
Ajax maakt zekerde beste indruk van alle titelpretendenten tot dusver, maar ze zijn verre van kampioen en overwinteren zou al een prima prestatie zijn.
Maar in onze media ben je of héél goed, of je kunt er niets van. De CL-finale halen is een belachelijke suggestie.

Ik weet wel zeker. Ajax is samen met bayern zeker weten favoriet. Met city en psg vlak daarachter. Ze hebben sws top 5 bank van in europa. Dit jaar verwacht ik ongeslagen kampioen met record punten, doelpunt voor en doelpunt tegen. Het voetbal is echt opnieuw uitgevonden! Totaal voetbal, toen barca onder pep totaal voetbal 2.0, maar wat wij nu laten zien slaan we versie over...totaal voetbal 4.1.2b

27 september 2021 om 05:02

En toen ging de wekker...

27 september 2021 om 10:44

Klopt, voor jou! om dan door te hebben dat ik sarcastisch ben.

27 september 2021 om 11:52

Lol, die gozer hapt altijd zo heerlijk.

Ik vind dat Ajax enorm overhyped word sinds de legendarische 2018/2019 campagne. Ze hebben zeker de potentie om te overwinteren in de UCL, maar of ze de finale gelijk halen weet ik niet. Iedereen vergelijkt dit Ajax met die van 2-3 jaar terug, dat zijn allang niet meer. Natuurlijk hoop je dat ze het ver schoppen en zoals eerder gezegd is overwintering in de UCL zeker realistisch, maar kijk maar eerst hoe ze het tegen de grote clubs doen zoals Dortmund.

27 september 2021 om 12:50

Is de huidige selectie beter dan die van '18/'19?

ik heb enorm veel respect voor de prestaties van Ajax in Europa de laatste jaren maar dat zal niet makkelijk worden met financieel veel meer vermogende teams als o.a. City, United, Bayern, Real, PSG etc. Ajax heeft een sterke selectie, maar die teams hebben natuurlijk nog veel sterkere selecties

27 september 2021 om 00:42

Klopt Japie, je moet eerst maar eens de volgende ronde zien te halen en dan hopen dat het meezit qua tegenstanders en vorm. Ajax is te weinig getest om dit maar even te roepen.

27 september 2021 om 09:31

@japie

Je kan nog wel paar ploegen toevoegen zoals Chelsea, Liverpool, maar ook lastige tegenstanders zoals Atalanta, Porto, Dortmund waar hun spelwijze niet Ajax ligt.

27 september 2021 om 10:50

Ploegen als Porto, Lyon, Atalanta, etc (en natuurlijk ook Ajax) zijn de afgelopen jaren heel ver gekomen met mindere selecties, dat blijft het leuke van knockout toernooien, je hoeft niet de beste te zijn om te winnen.

Daar begint het al, laat Ajax lekker de underdogpositie behouden, dit is de Champions League, iedereen die niet op zijn best is die dag, noch door selectie, tactiek of prestatie, kan alleen een nederlaag verwachten.

Ik denk dat vooral de verdediging van Ajax echt problemen op gaat leveren zodra je echt wat meer tegenstand gaat krijgen, vooral in de lucht is Ajax toch niet heel stabiel. Dat ze gaan overwinteren geloof ik wel, daarna is het natuurlijk een beetje hopen dat ze inderdaad gunstig loten maar uiteindelijk ga je toch een Mancity, PSG, Manutd, Liverpool, Bayern of Chelsea tegenkomen, ik ben bang dat de aanval van de genoemde clubs te goed is voor de verdediging van Ajax. Ze staan op dit moment op plek 13 bij de bookies, net onder Inter Milan maar wel boven clubs als Sevilla, Atalanta en AC Milan, zegt natuurlijk niet heel veel omdat dit op basis is van 1 wedstrijd die is gespeeld.

Zal juichen voor Ajax, maar ik denk dat wanneer je de kwartfinale behaald met deze selectie, je echt ontzettend trots mag zijn als Ajacied.

27 september 2021 om 07:47

Precies, Ajax staat niet zonder reden bij de bookies net buiten top 10. Stukje hoger dan andere jaren, misschien gevaarlijke outsider voor een kwartfinale maar dan moet wel echt alles goed vallen. Wel interessant is dat ze bij fivethirtyeight voor speelronde 1 op plek 8 voor eindwinst stonden en nu, na dit weekend, top 5 gezien huidige vorm. Verwachtingen rondom dit Ajax zijn ook daar best hoog. Maar om Europees iets te bereiken moet je over paar maanden in een enorm sterke flow zitten, dat moet ik nog maar net zien. Ajax is nu precies op tijd topfit geraakt voor deze periode. Daar hebben ze hele voorbereiding op afgestemd en lijkt nu prima uit te pakken. 6 punten en goed doelsaldo zou prachtig zijn na 2 potjes CL, denk dat dat een goed streven is. Overwinteren in CL is haalbaar maar voor serieuze gooi naar een finale kan je beter 3e worden denk ik.

Pierre had weer een fles jenever op voor de uitzending. Ajax is goed en speelt op dit moment fantastisch, maar ze spelen a) niet tegen de Europese top en b) moeten ze dit doortrekken naar minstens februari, wanneer de KO-fase op het programma staat. Met een gunstige loting kan er echt wel gestunt worden, maar de CL-finale of eindzege, nee.

27 september 2021 om 09:34

@fcb_catal

"pierre had weer een fles jenever op voor de uitzending."

Het is meer dat deze mensen alleen Eredivisie kijken de weekenden en doordeweeks wat samenvattingen CL.
Je kan het niet kwalijk nemen.

Tja, ik denk echt dat Ajax clubs als Barcelona en Real Madrid momenteel gewoon pakt. Al zegt dat misschien meer over de huidige staat van de Spaanse grootmachten dan over Ajax... Clubs als Juve en Manchester Uniter zijn ook te pakken, net als PSG wat echt heel slecht draait. Alleen tegen City en Bayern geef ik Ajax weinig kans. Daar achter heb je een heel groot grijs gebied. Op een goede dag win je van Liverpool, op een slechte dag verlies je van Dortmund. Er zijn in Europa een stuk of vijftien clubs die de finale kunnen halen, en Ajax is er daar zeker één van. Maar laten we dat ook niet groter maken dan het is.

Er is nog een lange weg te gaan , we zijn pas begonen en de analisten spreken hier al over een CL finale, waar gaat dit over?
Na de JC schaal had Ajax een spits die er niks van kon en was PSV favoriet , hoe anders ziet de wereld er nu uit. En dit is pas een paar maanden geleden.
Ajax moet gewoon stinkend hun best doen en alles moet goed vallen , zeker in de CL. Eerste uitdaging is overwinteren in de CL.

Ik vrees zelf alleen voor de volgende teams: Bayern, City, PSG en eventueel Liverpool. Chelsea, Juventus, Real, Barca en United zou ik wel willen zien. Het voetballend vermogen van Ajax is echt van een heel hoog niveau. Ik zag Villarreal afgelopen weekend tegen Real spelen, daar hadden ze het als Real zijnde al enorm lastig mee. Maar Ajax voetbalt nog makkelijker en met meer individuele kwaliteit. Ajax weet juist tegen op papier sterkere tegenstanders altijd het beste in zichzelf naar boven te halen. Leuk onderwerp dit maar het antwoord zullen we in de loop van dit seizoen krijgen.

Typisch Nederlands om alles zo omhoog te praten. Alsof men geen buitenlands voetbal kijkt en niet weet wat voor geweldige teams daar spelen. Ajax is echt ijzersterk. En een genot om naar te kijken. Daarnaast is de selectie in de breedte een stuk sterker dan voorheen. Maar een finale CL? Laat Ajax eerst maar een structureel de kwartfinale halen. Want met de Valencia’s en Atalanta’s van deze wereld heeft men al grote moeite. Laat staan andere Europese subtoppers a la Dortmund, Inter, Man United, Atletico. Ajax schaar ik momenteel in hetzelfde rijtje clubs als Monaco, Juve, Leipzig en Sevilla.

27 september 2021 om 05:14

Typisch Nederlands om alles zo omhoog te praten. Alsof men geen buitenlands voetbal kijkt, besiktas die een 3-0 voorsprong weggeeft tegen een tegenstander qua sterkte a la go-ahead. Ajax is echt ijzersterk. En wordt zeker tweede in de poule. Daarnaast is de selectie in de breedte een stuk sterker dan voorheen. Maar een finale CL, wie weet? Laat Ajax eerst maar eens stunten en doorrammen naar de kwartfinale. Want met de Valencia’s en Atalanta’s van deze wereld draaien beter dan Barcelona, Juve en Inter. Laat staan andere Europese subtoppers a la Dortmund, Man United, Atletico.

Goed verhaal, heb em ff verbeterd voor je 👌

Ajax mag heerlijk in vorm zijn en een lekkere brede selectie hebben, maar dat hebben de absolute topclubs ook. Overigens ga je nooit zoveel kansen creeren als je doet tegen deze clubs thuis in de Arena, dan zul je dus veel beter met ze om moeten gaan wil je de finale halen want we verprutsten toch een zeep kansen zeg.

Te belachelijk voor woorden.. 1 wedstrijd cl gespeeld en dan dit durven te roepen.. Typisch Nederlands

Ik vind ook dat Ajax een erg sterk team heeft. Of ze de CL winnen weet ik niet maar een plek bij de laatste 8 zie ik zo gebeuren!

Met zon beetje de langzaamste linkerkant van het hele toernooi red je het wel in de eredivisie, in de CL kom je daar niet mee weg. Eerst maar eens zien wat ze van de week gaan doen tegen de fysiek veel sterkere turken.

27 september 2021 om 08:23

@piker,

Die linkse kant was in het succesjaar van Ajax niets anders, En toen was Ajax juist productief over die flank. Dus pure onzin wat je nu zegt.

Nou nou Pierre je slaat nu wel door, ja het gaat lekker nu maar moeten niet gaan denken dat we de CL gaan winnen.
Maar verras mij maar.

Als we de poule door komen ( wat er goed uitziet) dan moet je eerst maar eens hopen op een goede loting, als je City/psg loot dan is het vrij lastig..

27 september 2021 om 08:35

Goed uitziet, op basis van wat? Ajax heeft pas een wedstrijd gewonnen. Als ze ook Besiktas verslaan, ja, dan zal je inderdaad een goede kans maken om door te gaan. Maar zelfs dan is het niet gespeeld. Dortmund is een ploeg die punten kan laten liggen tegen Sporting en Besiktas, waardoor zij altijd nog een gevaar kunnen vormen.

27 september 2021 om 08:41

Als je uit wint met dikke cijfers van je grootste concurrent om plek 2, en nu tegen een Besiktas moet spelen die 8 of 9 spelers mist... dan mag je toch best zeggen dat het er voor nu goed uitziet ?

er vanuit gaande dat 10 punten normaal gesproken genoeg is om te overleven in de poule, dan ben je al een heel eind.

Ajax kan ver komen, maar CL finale? Zou heel erg mooi zijn, maar dan moet het ook wel goed meezitten.
Het is eigenlijk ook moeilijk te zeggen waar Ajax op Europees niveau nu staat, aangezien ze nog niet echt getest zijn. Sporting had een test moeten zijn, maar die waren (ook door Ajax zelf) bizar slecht.

De wedstrijd tegen Dortmund zal voor mij pas goed uitwijzen waar Ajax nu staat.

Waar komt dit toch ineens allemaal van… Ajax heeft geen kans om de champions league te winnen! Eerst maar de poulefase overleven, alles daarna is in mijn ogen bonus!

27 september 2021 om 08:28

Denk daar niet te lichtzinnig over hoor! Dat Ajax Cambuur, Zwolle, Fortuna en Groningen moeiteloos aan de zegekar bindt doet ze sidderen in Parijs! Je dacht toch zeker niet dat Pierre dit uit opportunisme zegt!?

27 september 2021 om 09:38

@gomes

"cambuur, Zwolle, Fortuna en Groningen moeiteloos aan de zegekar "

Je kan wel stoer aankomen met Parijs en uitroepteken zelfs, maar een Messi met al zijn records heeft nooit gescoord tegen deze clubs...

De CL en wereldbeker zijn al binnen. De timmerman is al ruimte aan het maken in de prijzenkast.

Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk, Ajax heeft zeker een kans om de CL te winnen.
Maar helaas hebben nog 31 andere teams daar ook kans op.

En ik denk echt dat Lucas Moura nooit scoort…

Ik denk dat ze de NBA finals ook eenvoudig met 4-0 zouden winnen.

Ja Pierre, zo ken ik er nog wel een paar. Hoe vaak heeft Ajax het wel niet laten liggen in de afvalrondes. Tegen ploegen die verdedigend wat beter staan en gevaarlijk zijn op de counter kan het zomaar misgaan. Ajax is ook nog niet echt getest dit seizoen. Dat ze goed zijn gestart staat buiten kijf maar laten we reëel blijven.

Ajax doet het natuurlijk gewoon heel lekker dit seizoen en zoals Pierre al zegt heb je eigenlijk alleen PSG, City en Bayern te vrezen. Barca rol je eenvoudig op nu, en ook Madrid is totaal niet meer de gigant die het was. United, Chelsea en Liverpool zijn op papier sterk maar kun je met een beetje mazzel ook gewoon pakken. Zou leuk zijn als Ajax echt ver kan komen dit jaar. Hopelijk vanaf november Onana terug in de goal. Als hij zijn oude vorm weet te pakken heb je gewoon een wereldkeeper. Op dit niveau moet je sentiment dan maar even opzij zetten.

27 september 2021 om 11:38

Waarom noemen mensen allemaal psg? Omdat dat vol met sterren staat? Ik ben nog geen minuut onder de indruk geweest van dat team dit seizoen.

27 september 2021 om 12:13

Omdat Paris bepaalde spelers heeft die met 1 ingeving een wedstrijd kunnen beslissen. Kijk naar Barca nu, dan valt pas op hoe de aanwezigheid van Messi een hoop verbloemd heeft de afgelopen jaren. Messi kan in zn eentje dus een middelmatig elftal mee op sleeptouw nemen. Nu zit hij in een team met spelers als Neymar, Mbappe en Verrati om hem heen. Nee, het loopt nog niet, maar al die spelers kunnen in hun eentje een wedstrijd beslissen.

Ik ben geen Ajax aanhanger maar k denk inderdaad ook dat Ajax met wat geluk in staat is om de finale te halen. Ajax speelt altijd hun eigen spelletje en in deze vorm kunnen ze van iedereen winnen. Ik denk dat Bayern, City en Chelsea een maatje te groot zijn maar dan volgen er een paar ploegen waar Ajax gelijkwaardig aan zijn. Ik zie Ajax gewoon winnen tegen PSG en Real.

Ik zie Bayern wel als absolute topfavoriet, tegen alle andere deelnemers liggen er wel kansen. PSG is wisselvallig. De Spaanse en Italiaanse ploegen zijn wat op hun retour. En bij de Engelsen weet je het nooit. Peperdure selecties maar of die echt veel beter samengesteld zijn...

Ik mag hopen dat P-air hier toch echt een grapje maakt.... Dat ajax deze eenvoudige CL poule gaat overleven daar geloof ik wel in. Maar elke tegenstander daarna zal minimaal gelijkwaardig of beter zijn en ajax heeft de afgelopen 2 cl edities en el edities bewezen met bepaalde tegenstanders toch erg veel moeite te hebben. Met een gunstige loting en alle spelers in de vorm van hun leven zouden ze kwartfinale kunnen halen, maar daarna zal het klaar zijn denk ik.

Met ploegen als Bayern, PSG, Real en verder, zou het een geweldige prestatie van Ajax zijn, maar onmogelijk is het niet, dat hebben ze eerder bewezen.

Goede loting en een hoop geluk en het kan.

Waarom zou het niet kunnen inderdaad. Op het moment hoort Ajax bij de top van Europa. Natuurlijk heb je met Bayern, PSG en City wel erg goede ploegen, maar Ajax heeft zeker een kans tegen ze. Een halve finale of finale plek is zeker niet ondenkbaar als de loting mee zit. Loot je in de achtste finale direct Bayern ofzo, dan heb je natuurlijk een grotere kans om eruit te gaan.

Ik vind het wel grappig om te zien dat veel Ajacieden zich alvast indekken en zich toch maar wat te bescheiden opstellen... Dat zit natuurlijk niet echt in de aard van een Ajacied. We moeten gewoon erkennen dat Ajax een ongelooflijk goede selectie heeft en i.t.t. het jaar 18/19 de posities dubbel bezet heeft en daardoor ook een zeer goede bank heeft. Ajax heeft gewoon een topploeg en kan ieder team in Europa gewoon over twee wedstrijden verslaan. Ook de teams die men als 'te lastig' beoordeeld zijn gewoon te verslaan door deze voetbalmachine. Je moet ploegen niet beoordelen op de spelers die ze hebben, maar wat ze op het veld laten zien. En ik heb menig 'topploeg' in de CL geen mooi voetbal zien spelen hoor, zie bijvoorbeeld een Man United of PSG die enorm met zichzelf lopen te kloten. Ajax voetbalt veel beter dan een Chelsea, een Man United, Juventus of Real Madrid. Ik denk dat er maar twee ploegen zijn waarvan je op voorhand kunt zeggen dat het een erg lastige pot wordt en dat zijn Manchester City en Bayern Munchen.

27 september 2021 om 11:37

Juist! Jij snapt het. Mensen zien ook alleen maar die topclubs en denken dat je kansloos bent. Ze vergeten dat Ajax zelf niet bang is en gewoon aan gaat vallen en ook die clubs de ruimtes weg geeft. Je krijgt dus genoeg ruimte om zelf te scoren. Een Juventus is helemaal niet zo goed en een psg is geen team maar los zand wat totaal geen indruk maakt op dit moment.

27 september 2021 om 12:53

Alles valt of staat met de keeper. Als Steek 2x blundert in de knock-outfase lig je er ook gewoon uit.

Bescheidenheid siert de mens. Laat ze eerst eens langs een Dortmund komen. Daarbij is een Bayern, een PSG of City gewoon beter. Juventus en Real worden ook neit even aan de kant gezet door dit Ajax. Geen schande, gewoon realiteit, neemt niet weg dat ze een keer kunnen verrassen.

27 september 2021 om 11:35

In wat is psg beter? Heb je die zien voetballen? Dat is geen team. Juventus? Totaal niet van onder de indruk. Die waren een paar jaar geleden top, nu niet meer. Ik zou bang worden van een chelsea, City, Bayern. Maar ook die ploegen geven veel ruimte weg waar een Ajax wel raad mee weet. Dortmund….. dat is Haaland en alleen Haaland. Schakel je die uit….vul zelf maar in.

27 september 2021 om 19:01

Ok dan wint ajax met gemak van al die teams. Stellen niets voor vergeleken bij Ajax. Wakker worden....ajax speelt goed... maar zonder echte tegenstand nationaal. Dat je jezelf kansen toedicht tegen bayern, zegt al genoeg. Dit Bayern veegt de vloer aan met dit ajax. Het pressievoetbal van Bayern, daar heeft ajax helemaal geen antwoord op. Dat is zoveel beter dan wat dit ajax zou kunnen.

Ik vind dit Ajax beter dan dat team dat de halve finale haalde maar andere teams zijn ook beter geworden. Ik zou niet meer bang worden van een psg als ik die de laatste wedstrijden zie spelen. Dat is los zand. Zelfs Dortmund kan je verslaan als je Haaland elimineert. Wij Nederlanders zijn heel goed in afkraken. Maar dit Ajax kan meer dan we voor dit seizoen hadden gedacht. Maar er moet wel een beetje geluk bij komen natuurlijk. CL finale zie ik niet gebeuren maar ik ga niet meer zeggen….onhaalbaar. Als je ziet wat we toen geflikt hebben. Als je zelf aanvallend wat kan en niet bang bent dan kan je zelfs de grootste clubs pijn doen. En dat kan dit Ajax. Alleen verdedigend ligt het te vaak helemaal open. Als je dat op orde hebt dan kan je veel bereiken.

27 september 2021 om 19:07

Hoogmoed komt voor de val. Dat heb je vorig jaar wel gezien in een makkelijke poule. De top in Europa is niet ineens bang voor ajax, omdat ze een keer kansloos in de Europa league finale eraf gingen en een keer in de halve finale cl eruit gingen. Het is niet zo dat dit een jaarlijks iets is. Ik vond het ajax dat eruit ging destijds sterker dan het huidige. Ziyech, Schone,de Ligt , De Jong en Onana. De hele as destijds was sterker dan de huidige. Ook met Haller in de spits ga je echt geen potten breken tegen de echte top. Als je dit topic zo doorscrollt, praten ze ze bijna bij de kanshebbers.

De kans op de finale is niet gigantisch, maar wel aanwezig. Ajax zal wel een portie geluk moet hebben wat betreft de loting. Paris SG, Man City en Bayern zijn uiteraard flink sterker (al tonen ze ook vaak genoeg zwakte, zie Psg tegen Brugge). Voor de rest hoeft Ajax nauwelijks onder te doen. Uiteraard kan Ajax ook zomaar verliezen tegen een Inter of Real, maar toch vind ik het verschil als je de spelers tegen elkaar afzet (in deze vorm) niet gigantisch. Daarnaast lijkt Ajax op dit moment een geoliede machine!

Dit soort uitspraken kan je toch helemaal niet doen na een paar eredivisie potjes en één wedstrijd tegen Sporting? Kom op zeg.
Als we morgen gelijkspelen of verliezen zijn we weer een team dat er niks van kan.
Wacht eerst eens even rustig die poule fase af. Misschien wordt je met moeite tweede en loot je tegen een Bayern ofzo. Nou fijne wedstrijd dan.
Dit soort uitspraken hoor ik van echt niemand om me heen. Nou ja oke, je hoort wel eens een dronken vriend zeggen dat we kwart finale hopelijk halen... en dan knik ook maar gezellig mee.
Eerst morgen eens zien hoe goed Ajax echt is.

Ze hebben veel ervaring in Europa..als ze ver willen komen moet alles mee zitten. En vooral de loting. Tegen clubs zoals Bayer, PSG of de Engels ploegen wordt het toch echt wel anders. Zeg niet dat ze daar niet van kunnen winnen. Want dat hebben ze vaak laten zien. Maar dan moeten ze echt heel volwassen gaan spelen. Als het niet mooi kan dan maar lelijk. En daar gaat het vaak mis.

Niet alleen de finale halen, ze gaan m gewoon winnen. Plus de wereldbeker en Europese supercup...

Denk dat overschatting ook een kunst is. Met een paar goede wedstrijden achter de rug win je geen CL. Een tweeluik met de top van Europa is Ajax echt een rug te ver. Sporting is welliswaar nationaal kampioen , maar van vorig jaar. Dit jaar spelen ze ontzettend slecht en niet te vergelijken met het spel vorig jaar. Het is geen meetstaf voor Ajax om te weten of we wel of niet goed genoeg zijn voor CL finale of in ieder geval de knock-out fase.

Ze hebben het vertrouwen en de goals worden gemaakt. Nu valt te zien hoe er tegen Dortmund gespeeld wordt. Als ze deze van de mat vegen dan zou ik zeggen wellicht is glorie in het vizier....

Op het moment is het afwachten hoe Ajax de moeilijke wedstrijden aan gaat pakken....

Ik als Ajacied neem geen enkele analist nog serieus. Allemaal opportunistisch geleuter.

Ajax heeft echt een geweldige ploeg, maar het blijft een ploeg uit de Eredivisie die onvoldoende weerstand krijgt. PSG heeft miljarden geïnvesteerd om een soort fantasieteam te bouwen en die zijn afgelopen jaar voor het eerst tot de finale gekomen. Ook zij hebben datzelfde manco van een zwakke competitie. Ploegen als Chelsea zijn misschien op papier minder spectaculair, maar juist door die constant hoge intensiteit die zij ervaren is de grens tussen een goede wedstrijd en een slechte wedstrijd minder groot dan ploegen uit zwakke competities. Als je ver wil komen in de Champions League moet je naast een goede ploeg en af en toe geluk, ook een hoge ondergrens hebben. Een goed Ajax kan van bijna iedereen winnen, maar een slecht Ajax kan ook zo maar worden uitgeschakeld door een Atalanta.

Pff... word hier zo moe van. En het zijn dezelfde analisten die bij een 0-1 tegen besiktas gaan roepen dat Ajax de tegenstander heeft onderschat of achteraf gaan roepen dat Ajax naast zijn schoenen is gaan lopen. En het stokpaardje Amsterdamse arrogantie ligt dan ook weer op de loer. Terwijl dit alleen maar door buitenstaanders geroepen wordt.

Als we speler gaan vergelijken van ajax en top ploegen.. poeh... ajax word helemaal omhoog gepraat zoals bij psv gebeurde. Voor je het weet stoort het in elkaar.. hoop dat ze in geen druk voelen hierdoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren