Fans ADO Den Haag stellen ultimatum en eisen vertrek volledige top

Donderdag, 16 september 2021 om 15:11Mart Oude Nijeweeme

Supporters van ADO Den Haag zijn de onrust binnen hun club zat en hebben een ultimatum gesteld om het vertrek te eisen van de volledige top binnen de club. Het Haags Supporters Collectief heeft de directie, de Raad van Commissarissen en het bestuur van Stichting Toekomst Den Haag tot donderdagmiddag 17.00 uur de tijd gegeven om hun vertrek bekend te maken, zo valt te lezen in een bericht op Twitter. "De maat is écht vol."

De actie van de supportersgroep volgt op de financiële puinhoop binnen de club. De licentiecommissie van de KNVB gaf ADO Den Haag dinsdag voor de tweede keer drie punten in mindering. De club uit de Keuken Kampioen Divisie leverde voor de tweede keer geen sluitende begroting in bij de KNVB en werd zodoende gestraft. ADO gaf direct aan in beroep te gaan tegen de beslissing. Op verzoek van ADO Den Haag worden de eerste en tweede keer puntaftrek gelijktijdig behandeld in een beroepszaak, die binnenkort zal dienen.

Het Haags Supporters Collectief, dat de belangrijkste supportersgroepen van ADO omvat, benadrukt geen geweld te gebruiken. "Maar directie, RvC en STA, geef gehoor aan dit ultimatum en stap vóór 16 september 17.00 uur op. De maat is écht vol", zo klinkt het. Volgens het collectief is ADO door de recente ontwikkelingen ‘het lachertje van Nederland’ geworden´. "Door jullie! Wegwezen!", doelend op de directie, de RvC en de STA.

Er zijn nog altijd onderhandelingen gaande tussen ADO, de gemeente en de Groep Lentze/Jol. Er was vorige week zelfs al een principe-akkoord bereikt over de overname, met de duidelijke voorwaarde dat ADO het Cars Jeans Stadion in beheer zou krijgen. Hierover werd door de gemeente Den Haag een brief gestuurd aan de club, die donderdag nog werd gepubliceerd op de clubwebsite.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door redondono5)

En de begroting kan dan wel sluitend worden gemaakt? Het beste is gewoon degradatie naar de 3e divisie en daar een herstart maken, is niet meer te redden dit.

16 september 2021 om 15:36

Je kan toch niet zomaar degraderen? Als je een herstart wilt maken moet je toch beginnen bij de 6e klasse? Of heb ik het verkeerd want dan kan ook 😅

16 september 2021 om 17:08

Nee hoor, dat zie je goed. Als je failliet wordt verklaard of er gewoon mee kapt, dan stopt de club gewoon met bestaan. Dan kun je wel een nieuwe club oprichten die in alles lijkt op de oude club (zie Rangers), maar dan moet je toch echt beginnen op het hoogtste niveau waarop je je mag inschrijven. Dat zal inderdaad iets van 6e klasse zijn. Van daar moet je je dan opwerken naar boven.

We zijn tegen geweld, maar stap op anders komen we met geweld? Wat is dit dan voor statement? Zeg dan gewoon eerlijk dat je graag geweld gebruikt om je zin door te drukken.

16 september 2021 om 15:51

Ik zie echt nergens staan dat ze "komen met geweld".

16 september 2021 om 16:03

Nee natuurlijk zetten ze dat niet zo neer. Anders is het bedreiging. Maar je kan wel tussen de regels doorlezen toch?

16 september 2021 om 16:15

Ik kan prima tussen regels doorlezen, maar dan zie ik ze nog steeds nergens met geweld dreigen. Het enige wat ze doen is een ultimatum stellen. Wat er gebeurt als dat ultimatum niet gehaald wordt? Geen idee, dat zeggen ze nergens. Dat er dan geweld gebruikt gaat worden is een aanname.

16 september 2021 om 16:37

Nah als je altijd alles letterlijk neemt en nooit eens tussen regels door kan lezen. dan heeft het ook weinig zin om het uit te leggen. Ik zeg namelijk nog een keer dat ze dat niet zo neerzetten ivm het feit dat het dan wettelijk en strafrechtelijk gezien een bedreiging is.

16 september 2021 om 16:43@cabinessence ik heb ooit eens geleerd: alles voor het woordje 'maar' is bullshit. Als jij zegt dat je tegen geweld bent maar, dan is dat wel degelijk een indicatie dat je dus wel tot geweld bereid bent als er niet voldaan wordt aan wat er gezegd wordt.

16 september 2021 om 16:45

Nu doe je net alsof ik het niet snap. Dat is niet het geval, we zijn het gewoon oneens.

Nogmaals: dat er gedreigd wordt met geweld is jouw aanname. Misschien hebben ze iets heel anders bedacht. Wedstrijden massaal boycotten. De deuren van het stadion blokkeren. Een silo vol mest leeggooien voor de hoofdingang. Wie weet. We zullen het later vandaag wel merken.

16 september 2021 om 16:54

@Isco, als ze er - zoals jij zegt - neerzetten: "... Want anders komen we met geweld!", is dat niet per se bedreiging in de strafrechtelijke zin van het woord (285 Sr). Daar iets iets meer voor nodig

16 september 2021 om 18:58

@cabinessence: ik ben oprecht tegen het doodsteken van mensen, maar ik geef je tot vanavond 00:00. Ik ben er klaar mee. Komt toch best wel als een bedreiging over toch? Waarom zouden ze anders vermelden dat ze tegen geweld zijn?

17 september 2021 om 08:27

Fcbaloputdak. Volgens mij verwar jij intimidatie met bedreiging. Voor de strafbaarheid van bedreiging is het van belang dat de dreiging geuit wordt. Hierbij doet het er niet toe op welke manier je bedreigd wordt. Dit kan door gedrag, mondeling, per brief, per e-mail of zelfs via social media.

Verder is het voor de strafbaarheid van bedreiging niet van belang of je zeker weet dat de bedreiging zal worden uitgevoerd. Zolang het dreigement geuit wordt, is dit strafbaar.
Mocht jou een andere mening toebedeeld zijn, hoor ik graag welke pagina en welk wetboek jij voor je hebt.

16 september 2021 om 17:15

Duidelijk een supporter die het sentiment vd gewone voetbalsupporter niet snapt. Wanneer men in de top zo'n puinhoop er van maakt, weet je wat er gaat gebeuren bij de achterban, zeker bij een cultclub als Den Haag. Gezien je profielfoto begrijp ik je reactie ergens wel.

16 september 2021 om 17:29

Als supporter van NAC snap ik niet dat je dit zo tussen de regels door leest. Dat wordt gewoon niet gezegd, zoals dat bij NAC ook nooit het geval was. Bij ons werd dat ook aangenomen, hadden wij het gedaan. Wilde verhalen in de media zonder dat er wederhoor was toegepast.

Supporters zijn de club en ik begrijp volkomen dat de maat vol is en een statement nodig is, maar leg ze geen woorden in de mond.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Op en top zonde. 4e stad van Nederland zo zwak bestuurt en afgegleden naar niveautje Scheveningen. Quick en Scheveningen hebben binnenkort een geduchte tegenstander bij, mede mogelijk gemaakt door de onkunde en chaos in Den-Haag. Schandalig.

16 september 2021 om 15:57

3e stad van het land zelfs, volgens mij wonen in Den Haag 1,5 tot 2 keer zoveel inwoners als in nr4 Utrecht

16 september 2021 om 15:59

Wat is volgens jou de 3e stad van Nederland dan? Want volgens mij is Den Haag nog altijd de 3e?

Misschien lees ik er over heen, maar stap op OF WAT? Een ultimatum heeft toch vaak wel een gevolg indien er niet naar geluisterd wordt.

Je zou eens supporter van Ado zijn, erg voor die mensen zeg. Die Ado er niet meer bovenop komen en de Eredivisie kunnen ze wel vergeten.

16 september 2021 om 16:31

Is jammer inderdaad ik kom al vanaf me 3e met mijn vader bij ADO dus een kleine 27 jaar.. maar eerlijk gezegd is dit gewoon het verdiende resultaat van jaren lang wanbeleid en mensen aan de leiding die alleen maar proberen hun eigen hachje te redden ipv de club te redden. 6 jaar terug ongeveer waren we gewoon een tijdje een stabiele middenmoter met redelijke spelers, van al die spelers hebben we bij elkaar niet eens 500K binnen gehaald (toorntra, immers, dereijk, bulykin, verhoek, ebuehi) allemaal gratis de deur uit gelopen, nooit verder gebouwd op het succes van die periode. Jammer dat het nu zo gelopen is maar in deze situatie met deze schulden is de club gewoon niet meer te redden. Dus lekker failliet gaan en helemaal onderaan opnieuw beginnen.

Zodra je de zin "wij zijn tegen gevolgd geweld" volgt door een "maar" geef je eigenlijk al aan dat je het niet zo heel erg vind.

Daarnaast, wat is het ultimatum? Dient dit niet gevolgd te worden door een actie? Wat gaan deze supporters doen, de club boycotten, demonstreren voor het stadion, een boze tweet de wereld in sturen... of moeten we toch iets meer zoeken achter die 'maar'?

Fans hebben onderaan de streep weinig tot niks in te brengen. Een voetbalclub is gewoon een bedrijf met bestuurders. Afhankelijk van de resultaten (financieel en sportief) wordt er actie ondernomen. Druk van buitenaf kan toenemen, maar speelt vaak een hele kleine rol.

16 september 2021 om 17:23

Als de harde kernen zich beginnen te roeren, zijn ze machtiger dan dat jij denkt. Zeker bij volksclubs.

17 september 2021 om 08:45

Wat wil de harde kern doen dan? Het is altijd maar grootpraat en de club geeft ze het idee dat ze invloed hebben op dit soort beslissingen.

De hele ondergang is al begonnen toen ADO in handen van die chinees kwam, kan ff niet op die vorige eigenaar ze naam komen maar die heeft de club gewoon zonder na te denken weg gedaan aan de 1e beste die een bod deed. Daarvoor deed ADO t leuk met bulykin verhoek toornstra etc. Dus die Chinezen dachten dat ze een mooie deal hadden, na 1 seizoen bleek dit toch niet zo te zijn dus hebben de Chinezen er verder weinig energie in gestopt en heeft de ene na de andere egoïst hier de leiding gehad en zo de club nog verder de problemen ingeduwd. 30 Spelers huren en kopen waar der letterlijk geen 1 van een bal kon raken. Enorme schuld, elke week punten mindering, een bagger team.. Beste is gewoon failliet gaan en lekker onder de naam FC Den Haag opnieuw beginnen.

16 september 2021 om 17:22

5 Miljoen dat is echt nog wel te overzien. Neem ons geval daar zat nog veel meer schuld. Inmiddels is de schuld meer dan gehalveerd en is er langzamerhand weer licht aan de horizon. 5 Miljoen in de derde stad van NL, dat moet door een groep ondernemers toch wel te dichten zijn. Ipv dat de knvb zich ontfermt over deze club, duwen ze ze alleen nog maar verder de afgrond in. Wees blij dat je in ieder geval die van Oostveen niet meer hebt. Het is de Hagenezen gegund dat deze volksclub gered wordt, snel terugkeert in de eredivisie met goed beleid. Genoeg achterland in Den Haag lijkt me zo en genoeg supporters. Als supporter sta je erbij en kijk je er naar en je ziet de club in puin liggen, geloof me dat is echt niet lekker.

16 september 2021 om 18:38

@Blaise65
Ben bang dat je je vergist. Zoveel draagvlak heeft deze club niet. Stadion zit en zat nooit vol, oud zeer van Scheveningers (Holland Sport) en al genoeg geld van de gemeente ingepompt zonder dat de club ooit in staat is geweest zichzelf te bedruipen. Genoeg mensen van goede wil hebben geprobeerd hier iets van te maken maar zonder resultaat en sommigen ontvingen zelfs bedreigingen. Nee, er zullen niet heel veel mensen in de regio verdrietig zijn als de club uiteindelijk toch omvalt.

16 september 2021 om 23:06

Van der kallen volgens mij. Die lacht nu de ballen uit zijn broek.

De dag dat je je oren laat hangen naar supporters, is de dag van je failliet.

Tja fans die gaan lopen dreigen dat gaat de club geen steek verder helpen .

Iedereen behalve Den Haag en omstreken waarschuwde toen die deal met de chinezen er lag doe het niet .

Maar er werd niet geluisterd en je ziet wat er van gekomen is jammer van zo club . .

Klinkt wel heel leuk zo'n ultimatum en de supporters hebben al het recht om kwaad te zijn. Maar wat haalt het uit? Het is al 1 voor 12. Je hebt geen tijd meer om een nieuw bestuur te vormen. Je hebt geen geld meer om al die oprot premies te betalen. Dat had al lang moeten gebeuren, niet als je het water aan de lippen staat.

16 september 2021 om 17:59

Kunnen wij supporters van Twente over meepraten. Ik vind je reactie een beetje misplaatst, juist jij zou dit statement moeten begrijpen.

16 september 2021 om 18:06

Want?

Het is een constatering. Geen veroordeling. Vgm heeft ADO nog maar deadline en als die niet gehaald wordt trekt de KNVB de licentie in. Is het dan slim om het bestuur er op dat moment uit te trappen? En wie wil dan nog kapitein zijn op het schip? Ik denk dat ze nu moeten roeien met de riemen die ze hebben want een ander is er niet op zo'n kort termijn. En ze zullen het allemaal verdienen. Maar kan ADO nu op dit moment nog meer bestuurlijke onrust gebruiken in een toch al uitzichteloze situatie?

Dit gaat ADO helpen. Dan hebben ze vast voor half oktober alles geregeld. 1 van redenen dat ADO in de ellende zit probeerd de club te kopen. Maar goed de supporters kiezen er dus voor om richting de amateurs te gaan.

Ik ben bang dat de club echt failliet gaat. Maar dan hopen dat ze een doorstart kunnen maken onder de echte naam van deze club. FC Den Haag! Den Haag is de hofstad van Nederland en om die reden hoort Den Haag spelen in de Eredivisie en niet op het tweede niveau. Als ajacied klinkt het misschien gek maar ik hoop voor ze dat het allemaal goed komt voor iedereen die de club een warm hart toe draagt!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Jong Ajax3212
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder1710
V. BesuijenAanvaller176
L. KoopmansKeeper170
A. ĆatićAanvaller163
T. VerheydtAanvaller1611
E. RottierAanvaller80
J. AmofaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren