Waarom PSV na 14 dagen nog niet kan beschikken over Carlos Vinícius

Dinsdag, 14 september 2021 om 06:46Yanick Vos • Laatste update: 11:19

Carlos Vinícius heeft veertien dagen sinds zijn overstap van Benfica naar PSV nog geen minuut gespeeld voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. Sterker nog: de 26-jarige spits heeft zelfs nog geen groepstraining afgewerkt op De Herdgang. De Braziliaanse aanvaller heeft zijn werkvergunning nog niet ontvangen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

In de zoektocht naar een nieuwe spits kwam directeur voetbalzaken John de Jong uiteindelijk uit bij Carlos Vinícius, die bij Benfica niet hoefde te rekenen op veel speeltijd. De Eindhovenaren haalden hem op de slotdag van de transferwindow op huurbasis naar het Philips Stadion als alternatief voor Eran Zahavi, sinds het vertrek van Donyell Malen naar Borussia Dortmund de enige fitte spits in de selectie van Schmidt.

Omdat de IND de werkvergunning nog altijd niet heeft afgegeven, wacht de Braziliaan nog altijd op toestemming om namens PSV in actie te komen in wedstrijden of op trainingen. Hierdoor kan Carlos Vinícius niet worden klaargestoomd voor de wedstrijden van deze week. Volgens het Eindhovens Dagblad hoopt de club dat de IND uiterlijk dinsdag met goed nieuws komt. Mocht dat het geval zijn, dan kan hij in actie komen als PSV donderdag bezoek krijgt van Real Sociedad in de groepsfase van de Europa League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door 1afcajax1)

Waarom moet het altijd zo lang duren hier in Nederland.

Het is toch gewoon een soort werkvergunning.

Ik zou hem wel in actie willen zien tegen Sociadad en Feyenoord.

Maar dat hij nog niet eens mag trainen, slaat natuurlijk nergens op.

14 september 2021 om 07:05

Hahah, zo lang duren in Nederland? Heb jij hier überhaupt enige ervaring mee? Met hoe dit geregeld is in andere landen en hoe lang het daar duurt?

14 september 2021 om 08:56

Kan in sommige landen echt zomaar een paar maanden duren…. Dan is 2 weken nog te overzien en weet je vooraf ook wel dat dit erbij komt kijken

14 september 2021 om 13:40

Het is ook vaak andersom. Bepaalde dingen en vergunningen wordt veel sneller geregeld in bv België.
Dat heel lang wachten is dan ook echt vaak onnodig.
Bij de zuid Amerikaanse landen geloof ik dat daar veel meer corruptie is.

14 september 2021 om 07:07

Duurt inderdaad lang soms.. echter vind ik het volkomen logisch dat hij nog niet mag trainen zonder werkvergunning. Of het logisch is dat hij de werkvergunning nog niet heeft, dat weet ik niet. Hopelijk kan hij snel aansluiten.

14 september 2021 om 07:29

Moet je op de laatste transferdag maar geen niet eu speler gaan huren, hadden ze al veel eerder kunnen regelen

14 september 2021 om 07:35

@hertjebambi maar misschien wilde Vinicius nog wachten tot de slotdag?

14 september 2021 om 08:09

@Raiss., dan had je ook voor een andere speler kunnen gaan natuurlijk. Als ze direct over een spits wilde beschikken, hadden ze voor een Europese speler moeten kiezen of de deal eerder rond moeten maken. Ze zijn hier echter mee akkoord gegaan en dan weet je dat je de eerste weken niet over hem kan beschikken, dat neem je dan voor lief.

14 september 2021 om 08:41

PSV ging ook voor een andere speler en ik denk dat het geen geheim is dat PSV in principe Luuk terug had willen halen en ze in principe akkoord waren. Echter sijpelde er toen de interesse van Barca door bij Luuk en ging dat dus uiteindelijk niet door. Vandaar dat ze toen achter een andere spits aan moesten gaan.

14 september 2021 om 08:45

@RomBomCu, maar dan moet je dit even voor lief nemen/accepteren. Als hij enkele maanden mist op een huurperiode van 2 jaar zou dat ook geen probleem moeten zijn. Daarnaast met Zahavi een spits die het prima tot goed invult in mijn ogen.

14 september 2021 om 08:53

Dan heb je nog heel veel andere opties

14 september 2021 om 09:41

@De Toekomst. Denk dat PSV dit ook wel heeft ingecalculeerd. Zijn vooral enkele supporters hier, die klagen dat het te lang duurt, niet PSV zelf. Hopelijk snel in orde.

14 september 2021 om 07:35

Wat een hoop gezever zonder enige kennis. Waarom vind je het lang duren? Waarom zou hij wel mogen trainen, is dat ontbetaald werk? Sjonge jonge.

14 september 2021 om 07:55

Hij kan niet trainen omdat hij dan wettelijk niet verzekerd is zonder werkvergunning.

14 september 2021 om 07:55

@DeGeneration jij denkt dat die mensen zitten te wachten tot dat PSV aan komt om een vergunning voor een speler te vragen? Die hebben ook van alles te doen, misschien zelfs wel extra druk van wegen Afghanistan. Bovendien is het maar de vraag wanneer de benodigde papieren ingeleverd. Kortom, niet te snel oordelen!

14 september 2021 om 08:19

Nederland is extreem snel met dit soort dingen.

14 september 2021 om 09:16

Trainen is in wezen ook betaald werken voor je werkgever. Daarom slaat het wel ergens op.

14 september 2021 om 09:59

Ik ken de club 'Sociadad' niet hoor, volgens mij speelt PSV daar niet tegen.

14 september 2021 om 11:23

En buongiorno schrijf je met een 'u'.

ON: Hopelijk komt het snel rond voor PSV. Ben wel benieuwd naar de deze speler. Zal echter denk ik gezien het gebrek aan training deze week nog geen minuten maken indien het rond komt.

Hopelijk klaar voor zondag. Neem aan dat ie individueel fit en op conditie is. Donderdag met Zahavi en zondag met Vinícius. Ben geen Zahavifan.

14 september 2021 om 07:08

Daarom, Zahavi vult het volgens mij prima in. Maakt op mij een betere indruk dan vorig seizoen en zie eigenlijk geen reden om hem er nu gelijk uit te halen. Zou Vinicius meegeven dat het aan hem is om te laten zien dat hij beter is en hem niet een basisplaats cadeau geven ten koste van Zahavi.

14 september 2021 om 07:44

De Toekomst exact
Laat die 2 t uitvechten. Vind moyenne van Eran best ok alleen is ie zwartwit gezegd een hattrick en dan weer 3 wedstrijden onzichtbaar . Keb liever dat elke wedstrijd 1x scoort om t ff zo te zeggen. Te vaak alles of niets imo. Ik hoop uiteraard dat Vinícius beter is, we zullen zien.

14 september 2021 om 07:45

Deze mening deel ik helemaal. Van hoe zahavi zich in de media neerzet en hij overkomt in interviews lijkt het me een hele trotse man. Ik denk als je hem de eerste de beste keer dat vinicius speelgerechtigd is, hem op de bank gooit, dat er iets kan breken in hem. Zahavi doet het dit seizoen gewoon prima en als vinicius zondag zou mogen spelen dan kan je hem misschien de tweede helft inbrengen voor zahavi

14 september 2021 om 07:52

RomBom idd zou ik niet klakkeloos wisselen en lijkt mij Vinícius eerder een pinchitter dan Zahavi. Maar er worden zoveel wedstrijden gespeeld dus een beetje rouleren kan geen kwaad deze weken. Misschien wel beter om Vinícius in te brengen ipv te laten starten idd. De komende weken laten uitvechten wie er beter is.

14 september 2021 om 07:42

Ik denk dat Zahavi wel degelijk belangrijk is voor dit PSV. Hij geeft aan wanneer er druk gezet moet worden. En door zijn arbeid en beweging is er ruimte voor de buitenspelers en Gotze.
Dat het soms iets verfijnder kan bij Zahavi is zeker waar, maar als hij dat ook had dan had hij vast niet bij PSV gespeeld.

14 september 2021 om 08:20

@Sir Paul:

Zoals in het artikel staat, heeft Vinícius nog nul keer met PSV getraind en sowieso al een dikke twee weken niet meegedaan aan wat voor groepstraining dan ook. En dan wil jij hem a.s. zondag in de basis zetten tegen Feyenoord? En sowieso, op basis van wat? Wat heeft hij dan al bewezen? Zahavi heeft betere cijfers.

14 september 2021 om 08:32

Vanaf vandaag verwachten ze de werkvergunning, kan ie meetrainen om zondag in te vallen. Heb mezelf gecorrigeerd. Lijkt vroeg maar ik vermoed dat ie individueel zich op conditie gehouden heeft. Verder heeft Zahavi goed moyenne maar zoals aangegeven, ene keer een hattrick en dan 3 wedstrijden niks. Niet constant imo

Hetzelfde dus als bij ons met Araujo.
Ze werken geen stap harder
Wij moesten 3 weken lang wachten op een handtekening van de IND

14 september 2021 om 09:44

Ik weet niet hoe het voor werkvergunningen in andere branches werkt, maar ik vind 3 weken niet belachelijk lang. Ik denk dat bij dit soort gevallen al lichte voorrang wordt verleend.

14 september 2021 om 20:43

Heb je wel enig idee hoe druk het bij de IND is Jeron? Boven op de drukte kwam er ook een grote groep Afghanen het land in. Denk dat een werkvergunning niet de grootste prioriteit heeft nu.

Mag hij ook niet trainen?
Nu heeft Psv hem toch nog niet nodig (gehad). Als Zahavi en Vertessen geblesseerd raken dan is het iets anders natuurlijk

14 september 2021 om 09:50

Meetrainen betekent dat hij aan het werk is voor zijn werkgever: PSV. Het is wel jammer dat hij nog niets heeft kunnen doen bij PSV maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat men in Eindhoven hier al wel rekening mee heeft gehouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren