FC Twente kondigt ‘passende maatregelen’ tegen FC Utrecht aan

Maandag, 13 september 2021 om 17:17Dominic Mostert • Laatste update: 17:22

FC Twente betreurt gebeurtenissen op de tribunes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-0) van zaterdagavond. Enkele supporters in vakken 123 en 124 in De Grolsch Veste kregen 'bier en andere rotzooi' vanuit het uitvak over zich heen gegooid, meldt de club in een statement. FC Twente spreekt van 'onacceptabele' gebeurtenissen en kondigt maatregelen aan. "Het moge duidelijk zijn dat FC Twente passende maatregelen gaat nemen tegen FC Utrecht", klinkt het.

Na de rust kreeg FC Twente van het veiligheidspersoneel de eerste meldingen dat er spullen vanuit het bezoekersvak naar het vak daaronder werden gegooid. Die informatie werd gedeeld met FC Utrecht, dat zoals gebruikelijk ook eigen veiligheidspersoneel had meegnomen om erop toe te zien dat de supporters zich gedragen. Desondanks bleef het gooien van voorwerpen doorgaan. "Daarom is er in de zestigste minuut voor gekozen om de kiosk in het bezoekersvak te sluiten, terwijl deze normaal tot iets na afloop van de wedstrijd geopend is. Door de kiosk vroegtijdig te sluiten was het voor supporters van FC Utrecht niet meer mogelijk eten en drinken te halen en daarmee te gooien."

"Dit kon echter niet voorkomen dat er alsnog spullen naar beneden werden gegooid. Onacceptabel en verschrikkelijk vervelend voor de supporters van de betreffende vakken", schrijft FC Twente. De club kondigt een evaluatie aan. "Op basis van de bijzonderheden wordt er besloten onder welke omstandigheden de bezoekende club een volgende keer naar De Grolsch Veste mag komen. Het moge duidelijk zijn dat FC Twente passende maatregelen gaat nemen tegen FC Utrecht. Ook worden de camerabeelden zo snel mogelijk met FC Utrecht gedeeld, zodat zij achteraf de daders kunnen identificeren en straffen."

FC Twente heeft bovendien een projectgroep die kijkt naar andere oplossingen, zoals het plaatsen van een net voor het bezoekersvak. De leden van die projectgroep komen binnenkort weer bij elkaar. De club schrijft enerzijds supporters van de bezoekende club graag te willen ontvangen, maar dat bezoek van uitsupporters niet ten koste mag gaan van de eigen fans. Daarom zijn 'passende maatregelen' tegen de veroorzakers volgens de club noodzakelijk. "In de ogen van FC Twente is het namelijk ook niet helemaal terecht wanneer een andere, goedwillende club, de dupe wordt van enkele raddraaiers van een andere club. Dit zouden wij bij onze uitwedstrijden ook niet willen. Wel is het duidelijk dat FC Twente hard op gaat treden tegen de veroorzakers en er alles aan gaat doen om dit in de toekomst te voorkomen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door fons1964)

Vervelend gedrag en ook niet logisch. Waarom zou je?

13 september 2021 om 17:26

Omdat het asociaal volk is?

Goed om te evalueren en ook wederhoor toe te passen. Vaak is er meer aan de hand dan een eenzijdig geval. Fc Utrecht supporters konden op de terugreis rekenen op bekogelen van bus en autos. Ik neem aan dat daar ook passende maatregelen tegen worden genomen?

13 september 2021 om 17:39

Hoe wil je in dit verhaal wederhoor toepassen?
Vragen waarom eencelligen bekers met pis naar beneden gooien?

13 september 2021 om 17:39

Het was een best eenzijdig verhaal hoor, de zogenaamde Utrecht fans klommen na de wedstrijd over de dranghekken en werden tegen gehouden door de ME, omdat er anders een confrontatie was ontstaan met de Twente fans, toen was allang bekend dat ze de gehele wedstrijd zaken in een familievak hadden gegooid. Het bekogelen van auto’s en bussen is zeker niet goed te praten, maar deze zogenaamde supporters zijn daar goed vanaf gekomen. Deze horen niet in een stadion thuis en verzieken het voor veel andere supporters. Er word al jaren hard gestreden door clubs en supporters om het uitvak ook voor fans aantrekkelijk te maken, geen aquariums en/of dranghekken meer, maar hierdoor verpesten ze het weer, eigen schuld dikke bult. Utrecht volgend seizoen lekker thuis blijven.

13 september 2021 om 17:39

Dus omdat de supporters/tuig van Utrecht naderhand bekogeld worden, valt het gedrag van tijdens de wedstrijd te rechtvaardigen? Misschien dan toch maar iets doen aan je nickname?

13 september 2021 om 18:14

Sterk staaltje ‘whataboutism’ ouwe..

Wat gebeurt er met groepen mensen als ze eenmaal een voetbal stadion binnen treden?
Alles wat je (hopelijk) tijdens je opvoeding hebt meegekregen ogenblikkelijk vergeten en je als een Neanderthaler gedragen.
Dit soort gedrag is onaccpetabel en dus ook in een voetbalstadion.

13 september 2021 om 17:43

Dat is wel erg kort door de bocht, gemeen, en stereothyperend. Dat heeft die groep niet verdiend.

Er is geen enkele aanwijzing dat Neanderthalers zich zo gedroegen.

13 september 2021 om 17:46

hahaha een voordeel ... ze kunnen me niet (meer) aanklagen.

13 september 2021 om 18:00

Er zal vast wel iemand zijn die zich verwant voelt aan te Neanderthalers of 1 of andere gesubsidieerde organisatie er er iets van vindt. Dus wees er maar niet zo zeker van😉

13 september 2021 om 19:50

In principe zou je in elke Europees mens, Neanderthalergen kunnen vinden, dus verwante mensen zijn er nog genoeg

14 september 2021 om 09:11

Dit is al een vrij oud en goed beschreven en onderzocht principe; Massa psychologie (crowd Psychology). Je weet het vast wel te vinden op de interwebs.

Behoorlijk vervelend dit idd. Vooral omdat je in deze tijd juist blij moet zijn dat je weer naar wedstrijden mag gaan.

Terrecht! Is toch jammer wanneer de uitvakken door dit soort dingen nog meer op een gevangenis beginnen te lijken (polycarbonaat wanden en grote netten). wat dood zonde is maar helaas blijkbaar wel noodzakelijk

Tsja, ik hoorde dat er bekers urine naar beneden werden gegooid. Dat gaat toch wel echt een grens over. Wat mij betreft sluiten we de uitvakken voorgoed. Scheelt enorm veel kosten voor de Driehoek en andere zooi en over een paar jaar heeft niemand het nog over uit supporters

13 september 2021 om 17:37

Nja uit wedstrijden zijn imo mooier dan thuiswedstrijden ( de beleving en de sfeer, ook al is er met thuis wedstrijden ook vaak een mooie sfeer maar dat is toch iets anders) uit supporters horen en nu gewoon bij! En dat moet ook zat kunnen alleen helaas worden de uitvakken nog beroerder dan wat sommige nu al zijn (door dit wangedrag van supporters)

13 september 2021 om 17:45

Er is inderdaad met pis gegooid, op een familievak nota bene. Dan maar opgehokt achter plexiglas. Eerder was het al raak tegen Den Bosch (vuurwerk naar beneden gooien) en Willem II (sterretjes).

13 september 2021 om 17:49

Buurjochie van mij kreeg ook zeik over zich heen van een beker dat achter hem opstuiterde. Hoop dat ze die supporter van Utrecht een levenslang stadionverbod geven, wat een viespeuk.

Associaal volk, maar helaas is het gebruikelijk bij voetbalsupporters. Zowel bij uit- als thuispubliek als je niet in de familievakken zit heb je met dit soort volk te maken. In de familievakken heb je soms de pech dat zulke tokkies paar rijen boven je zitten

Bekers urine gaat te ver, de rest gebeurd al jaren overal, hoor je nooit wat over.
2 jaar terug reden we weg bij Twente, stonden er agenten op een rij alle nummerborden te controleren. En ja hoor een oaar dagen later lag er een boete van 400 op de mat voor toeteren, terwijl niemand toeterde. Hoor je dan ook niks over

13 september 2021 om 17:41

Klopt urine gaat veel te ver. En ik geloof ook echt wel dat Utrecht supporters niet de enige zijn. Want Twente supporters zijn ook niet allemaal lieverdjes.. maar je hebt van dat kansloze volk helaas bij elke voetbalclub zitten.. en die verzieken het voor anderen.. Want zeg nou zelf uitwedstrijden zijn toch donders mooi, en ook voor het thuis publiek ook als er een goed gevuld uitvak bij is!

14 september 2021 om 00:29

Heb begrepen dat cambuur supporters bij psv uit ook met urine gooiden.daarom werd er ook strenger gehandhaaft bij de groningen supporters tegen psv

13 september 2021 om 17:42

Haha, wat een broodje aap verhalen er allemaal de ronde doen is echt lachwekkend, boete voor onnodig claxonneren is 90 euro, behalve voor Utrecht supporters in Enschede, die zijn 400 euro.

13 september 2021 om 18:10

De boete voor onnodig geluid maken/claxonneren is 380 euro, een hele som geld wat je heel goed voor andere dingen kan gebruiken.
Dit kost het nu in 2021, geen 400 euro, maar zeker een stuk meer dan 90 euro.

13 september 2021 om 18:23

Onnodig claxonneren kost 100 euro tegenwoordig, excl 9 euro adm kosten..

Feitcode R419

13 september 2021 om 18:23

Nee een boete voor onnodig claxonneren is nu 100 euro, in 2019 90 euro, maak je daar nog veel meer onnodig geluid bij, zoals schreeuwen naar de politie, slaan op portieren, stilstaand motor 5000 toeren laten maken etcetera dan kan die oplopen tot 380 euro.

14 september 2021 om 00:13

Hoor je nooit wat over? Het is al jaren mis tussen de tokkie-supporters van beide clubs. Het is werkelijk beschamend wat er structureel gebeurt.

Ik snap dat bier gooien sowieso niet. Dat moet je lekker opdrinken.

13 september 2021 om 17:45

Dat is ook het probleem, het bier werd wel opgedronken maar de liters die er weer uit moesten werden vervolgens in een bekertje naar beneden gedonderd.

13 september 2021 om 17:45

Zonde van het bier 😉

Ik stoor mij ook altijd aan dat gegooi met bekers bier na doelpunten. Leuk dat jij je biertje weggooit, maar je zou hem maar in je nek krijgen en daar nog een uur zitten voordat je ook nog plakkerig in de auto naar huis moet. Dat "gestreep" is leuk in je eerste studentenjaar, maar daarna mag het best afgelopen zijn met dat onvolwassen gedoe.

Als je dan nóg ranzigere troep gaat gooien, puur om het gooien. Dan is er wat mis met je. Misschien moet FC Utrecht dan maar verboden worden de komende vijf uitwedstrijden mensen mee te nemen. Het is toch van de zotte dat je overal hoge plexiglas raamwerk nodig hebt om een uitvak, omdat men zich niet fatsoenlijk kan gedragen... Nee, maak er een leuke middag van en houd je zooi bij je. Kansloos gedoe.

En terecht. Ik zat in vak 123 met mijn kleinzoon en er werd van alles gegooid. Een ander knaapje van een jaar of 8 kreeg een aansteker op zijn hoofd, gelukkig had die nog een Twente petje op. Een dame kreeg een gevulde beker urine over zich heen.

Schaam je kapot! Dit zijn vakken waar ook veel gezinnen zitten.

Gedraag je gewoon als je ergens te gast bent. Op visite bij iemand ga je toch ook niet met drinken en eten gooien?

Maar dit soort gedrag komt echt niet alleen van Utrecht supporters. In Heerenveen hebben we mogen mee maken dat een "hersenloze" supporter van FCG ook een beker urine smeet....

Opsporen en een verbod voor dit soort gasten en anders maar net zo als bij Ajax en Feyenoord, geen uitsupporters meer.

"Enkele supporters in vakken 123 en 124 in De Grolsch Veste kregen 'bier en andere rotzooi." Mooi dat Fc Twente nu ook tot de conclusie is gekomen, dat Grolsch geen echt bier is.

Daarom ga ik als burgerlul lekker alleen maar wedstrijden van Oranje. Iedereen is vrolijk, ziet er debiel en en bij een goal gaan we allemaal JUICHEN.

Ik zat in het uitvak en schaam me kapot voor de gasten die dit deden. Ik hoop dat ze geidentificeerd kunnen worden en voor het leven uit de stadions verbannen worden. Zelfde geldt voor de Twente supporters waarvan ik vervolgens de stenen naar m'n hoofd kreeg.

Beide clubs hebben een enorme trouwe fanbase waar ze trots op kunnen zijn. Enorm jammer dat een paar randdebielen de clubs weer zo slecht op de kaart zet.

Ten eerste beelden opvragen en als je inderdaad de honden (andere naam heb ik niet ) kan vinden die in een beker zeiken en naar beneden gooien een levenslange stadion verbod geven .

Nu vind ik het niet handig om een uitvak boven een familie vak te plaatsen maar dat is een ander verhaal .

Wel wil ik graag het verhaal van de directie van Twente horen over het gedrag van de Twente fans. En de meeste weten wel wat ik bedoeld.

Na afloop van de wedstrijd is massaal het parkeerterrein van de Uit fans bekogeld gevolg veel huilende kinderen die moesten vluchten voor stenen en vele ruiten die gesneuveld zijn.

Als je iets aankaart moet je wel allebei de gevallen benoemen helaas lees ik daar niks over .

Hoewel het goor en ongepast is om bier en zoals sommige zeggen Urine naar beneden te gooien heb ik dat liever op mijn hoofd dan de stenen.

Maar alle fans zowel Utrecht en Twente die zich schuldig hebben gemaakt opsporen via beelden en nooit meer toe laten in een stadion zulke mensen zie ik liever nooit meer in een stadion.

13 september 2021 om 20:39

Grapjas, nu vergeet je zelf nog de helft te vertellen. Dat Utrecht gekkies over de hekken gingen om de confrontatie aan te gaan bijv. Die lui kwamen niet om naar het voetbal te gaan, maar puur om onrust te trappen.

13 september 2021 om 22:55Nee nee jongen nu wel eerlijk blijven net als ik zeg die Utrecht fans aanpakken die dat bier gooide .

En nu ga je zeggen dat de fans over de hekken wou klimmen .

Je moet wel eerlijk het hele verhaal vertellen .

Waarom moesten de fans van Twente naar De parkeerplaats om herrie te schoppen en toen er stenen werden gegooid waarbij diversen auto ruiten sneuvelde waren er inderdaad wat fans die naar het hek liepen.

Ja logisch als je bekogeld word met stenen . Maar er is niemand over een hek geklommen omdat de M.E aanwezig was.

Wees gewoon eens een keer eerlijk en niet altijd een kant van het verhaal vertellen.

Dat deden jullie een paar jaar geleden ook al met de Utrecht spelers die langs jullie honk liepen en klappen kregen . Ook dat duurde een tijdje voordat dat toegegeven werd.

14 september 2021 om 08:44

Waarom is het toch altijd vingers wijzen en 'ja maar jij'??? Al dit soort gedrag is walgelijk! Urine gooien, confrontatie opzoeken en over hekken klimmen waar je achter hoort te blijven en stenen gooien naar anderen. Allemaal walgelijke lui, stuk voor stuk of ze nu voor utrecht of twente zijn maakt geen fuk uit. Helaas heeft elke club te kampen met dit soort dooie zaadlijers. Een club moet je aanpakken op het niet afdoende straffen en maatregelen. Niet op het hebben rondlopen van randdebielen tussen de supporterschrare. ELKE club heeft dit rothonden rondlopen.
Ik mag hopen dat ze stuk voor stuk aangepakt worden, allemaal!

14 september 2021 om 11:00

Forza U, dat is zeker het geval. Al het gedrag van "hooligans" van zowel Twente als Utrecht is verwerpelijk. Fons is alleen in de veronderstelling dat wanneer een harde kern ziet dat ouders met kinderen met pis worden besmeurd dat er geen verhaal gehaald gaat worden. Willen de Utrecht hoolies vervolgens de confrontatie aangaan. Tja.. zo naief..

14 september 2021 om 21:44En weer doe je het Jansen Joenttje . Ten eerste Forza U jij heb volkomen gelijk. Maar Jansen Joentje ik begin in mij reactie ( 18.49 ) gaat over de Utrecht fans opsporen en een stadionverbod geven .

Mijn reactie gaat verder over het feit dat alleen de Utrecht fans benoemd worden terwijl er veel gebeurd is bij de parkeerplaats .

Dus problemen niet bij een club zoeken maar bij allebei en als we dat eens gaan inzien kunnen we er misschien ook een wat aan gaan doen.

Het was gewoon bier wat de utreg supporters gooide alleen het bier in Twente smaak naar zeik.Er is daar ook over geklaagd het bier is zeik zeiden we toen is pas de kiosk gesloten

13 september 2021 om 19:08

Dan moet je misschien niet afreizen naar de Grolsch Veste.

13 september 2021 om 20:29

Goed geprobeerd kerel, jammer dat er niets klopt van je verhaaltje. Wel best stoer dat jullie het zeik durfden te noemen.

13 september 2021 om 23:38

Heb je zeik /pis dan gedronken of lul ie maar wat.

Dat is typerend van dat volk uit Utrecht. Als je ook op videolamd kijkt naar dat bosvechten dan denk ik ook hoe kansloos is dat.. maar die hebben niks met Utrecht omdat ze er niks om geven... oke... is al langere duidelijk dat de 2 groepen fans elkaar niet mogen en dat ga je dit dus krijgen... jammer neem is een voorbeeld aan duitsers van verschillende clubs die gezellig samen een biertje drinken.. gaat hier niets meer van worden door die klotegeneratie. Opvoedgebrek

14 september 2021 om 08:49

Ook flauw weer, alle Utrechters zijn kansloos🤓🤓🤓🤓! Kansloze reactie😉😉😘

Nauwelijks zijn de corona maatregelen afgenomen en het wangedrag is gelijk toegenomen
Waar is het toch voor nodig. Ga lekker naar voeballe kijken en geniet
Zorg dat jouw genot niet ten koste van het genot van een ander gaat, (muv de uitslag)

Naast een corona test dan maar ook een iq test invoeren?

13 september 2021 om 22:23

Waarschijnlijk testen ze daar ook negatief op.

14 september 2021 om 00:15

Dan is elke club gelijk z'n harde kern kwijt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
9.AZ126
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger94
M. SadílekMiddenvelder90
M. VlapMiddenvelder91
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. UgaldeAanvaller91
M. HilgersVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren