Bruma levert op eigen initiatief salaris in: ‘Hij zei: ik ben een dure speler’

Donderdag, 9 september 2021 om 16:32Dominic Mostert • Laatste update: 18:36

Bruma heeft op eigen initiatief salaris ingeleverd bij PSV, zo vertelt technisch directeur John de Jong. De aanvaller kwam in 2019 voor circa twaalf miljoen euro over van RB Leipzig en destijds meldde BILD dat hij in Eindhoven 3,5 miljoen euro op jaarbasis zou verdienen. Het is niet duidelijk of dat bedrag klopt, maar De Jong maakt wel bekend dat Bruma zich recentelijk bij de clubleiding heeft gemeld om zijn salaris naar beneden bij te stellen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door peerk)

STANDBEELD VOOR BRUMA! Begon al een publieks lieveling te worden.. dit erbij.. die kan niet meer stuk bij PSV

9 september 2021 om 16:39

Ik zou daarnaast ook nog een standbeeld willen zien voor Theo Lucius, Isimat Mirin en Berry van Aerle.
Prachtig die culthelden

9 september 2021 om 16:41

Helemaal mee eens! Ik hou ervan als er zulke personen tussen zitten. Niet eens de beste voetballer, maar toch iemand die iedereen blij maakt

9 september 2021 om 18:14

Lucius, kan me prachtige CL avonden herinneren waarin hij echt geweldig was.

9 september 2021 om 18:35

Eric addo?

9 september 2021 om 18:52

Gabriel Heintze?

9 september 2021 om 19:13

Denk dat je Jantje bedoelt Ole

9 september 2021 om 19:52

Die ook wij Feyenoorders voor eeuwig dankbaar zijn voor het feit dat hij het linksachter voetballend wilde oplossen in de absolute slotfase van Feyenoord-PSV, kwartfinale UEFA Cup 2002... Hij verspeelde vervolgens de bal aan Kalou en Pi-Air kopte tegendraads binnen.

9 september 2021 om 20:22

En die keeper? Gomes ofzo?

9 september 2021 om 20:34

Die ben ik ook nog niet vergeten als Psv fan!! Wat heb ik lopen vloeken, Az ging er toen ook zo lelijk uit tegen die portugezen in blessuretijd. Gelukkig wonnen jullie daarna wel de Uefa cup.

10 september 2021 om 09:53

Niet Kalou, maar Brett Emerton veroverde de bal. Deze kwam terecht bij Elmander, die gaf de assist op van Hooijdonk. A.u.b wel met feiten komen.

9 september 2021 om 16:39

Publiek mag zijn naam wel scanderen de komende wedstrijd, echt een prachtig gebaar

9 september 2021 om 17:04

Zeker met in het achterhoofd dat hij al een fiks bedrag kwijt is geraakt, opgelicht door een ‘vriend’ dacht ik. Heel erg netjes dit.

9 september 2021 om 17:14

Cultheld? Dan wordt je in Eindhoven al snel een cultheld dan. Heeft bijna niets gespeeld, uitgeleend en teruggekomen. Levert wat salaris in omdat hij niet te slijten is en valt een x goed in. Als je dan al een held bent zit het vol met helden.

Ik geloof best dat er meer in zit bij Bruma maar niet zoveel dat ie zijn transfer doet begrijpen en verwachtingen zal gaan inlossen. Salaris inleveren is mooi maar zal voor een trainer niet veel uit maken want daar gaat je kwaliteit niet van omhoog.

9 september 2021 om 17:38

Ik denk dat jij de betekenis van cultheld niet begrijpt.

9 september 2021 om 17:42

@Thamike altijd mooi zulke overtrokken reacties op een niet al te serieuze post. Alles wat je verder benoemd is een feit, daar gaat PSV niks meer aan kunnen veranderen, dat staat namelijk al vast. Maar dat hij salaris inlevert is voor de trainer misschien niet van waarde, maar wel voor de club natuurlijk, daar draait het om (alhoewel sommigen hier doen alsof alles om Schmidt draait ).

9 september 2021 om 17:54

Cultheld is niet een titel bestemd voor je beste spelers, maar die goed bij de club/supporters liggen. Meestal door een mooi of bijzonder verhaal. Denk bijvoorbeeld aan Suk en Verhoeven bij Ajax

9 september 2021 om 18:36

Nou volgens mij gaat dat dan totaal niet op aangezien de meeste hem liever zag vertrekken volgens mij. ( Bruma dus )

9 september 2021 om 18:39

@Benzema, waaruit blijkt dat ik de betekenis van Cultheld niet begrijp? Ben erg nieuwsgierig waar jij op doelt? Salaris inleveren is niet spraakmakend. Dat hij geliefd is onder een kleine groep supporters zal best en geef daarom ook aan dat je dan wel erg ‘ snel’ als cultheld bestempeld wordt in Eindhoven.

Lijkt wel of je op je teentjes getrapt bent Benzema anders is het een beetje een loze kreet zonder enige vorm van onderbouwing. Goed verhaal.

9 september 2021 om 18:39

Jeroen '' zit niet te dromen jongen, eet je pizza " Verhoeven. Doet hij tegenwoordig niet iets met jongeren? Was volgens mij een interview met hem op VZ tijdje geleden. Onderschatte keeper.

9 september 2021 om 18:42

@Psvlld, hoezo is mijn reactie overtrokken dan? Ik geef aan dat salaris inleveren mooi is dus dat gebaar kan ik waarderen maar dat maakt je niet bijzonder in een periode dat er erg veel spelers salaris inleveren.

Denk bepaalde reactie op mijn post overtrokken overkomen alsof je geen andere mening mag hebben bij sommige leden 😉.

9 september 2021 om 19:08

@thamike

Salaris inleveren is inderdaad niet vanzelfsprekend en vind ik persoonlijk zeer netjes van hem. Geliefd onder een hele kleine groep supporters maakt je niet een cultheld, dat wordt een speler door structureel gave/ misdragende dingen te doen waar hij uiteindelijk toch voor geliefd is.

Zo makkelijk zijn we niet in Eindhoven hoor...

9 september 2021 om 19:53

@Woenselaar ook ik vind het zeker netjes. Was verbaasd dat men hem als Cultheld zou beschouwen.

Mooi dat jullie in Eindhoven niet zo makkelijk zijn al zijn er in het verleden genoeg ‘ culthelden’ in Eindhoven ontstaan. Theo Lucius, Berry van Aerle zijn wel mijn favorieten 😅

9 september 2021 om 20:27

Wat zit je nou uit je nek te lullen? Niet spraakmakend en zoveel spelers die het doen? Noem nog eens 5 spelers die vrijwillig uit eigen initiatief salaris inleveren zonder dat er enige noodzaak voor is?

9 september 2021 om 22:28

@Woel, mooie beschaafde reactie. Moet ik 5 spelers noemen die salaris hebben ingeleverd of wil je specifieke voorwaarden stellen aan het inleveren van salaris want dat maakt uit??? Klaassen heeft samen met zijn hele selectie op eigen initiatief salaris ingeleverd bij Werder Bremen dan je alvast je 5+ spelers. Wil je spelers die salaris hebben ingeleverd omdat ze graag bij PSV wilden blijven na een periode van niet presteren kan ik er helaas geen 5 noemen.

Geen idee wat dit te maken heeft met uit me nek lukken en cultheld zijn. Ook geen idee waar jij zo boos over bent. Maar Bruma is jouw held en dat is prima. Dus beetje relaxed.

10 september 2021 om 05:50

Nogmaals, je blijft uit je nek lullen. Die hele selectie heeft salaris Moeten inleveren voor het overleven van de club. Dat heeft helemaal niks met vrijwilligheid te maken. PSV maakt dikke winst, dus dat is helemaal niet aan de orde.

Je kan wel onzin blijven uitkramen en deze geste omlaag praten, maar dit ligt echt puur aan jou.

Verder is Bruma mijn held niet en heb ik niks met PSV, dus die onzin opmerking kan je ook weer wegstrepen. Wat een niveau zeg.

10 september 2021 om 09:17

Je valt in herhaling. Eerst wil je 5 namen van spelers die op eigen initiatief salaris in willen leveren. Die geef ik. "de selectie van Werder Bremen zou op eigen initiatief een deel van hun salaris inleveren om de club te ondersteunen. 'de spelersraad is zelf met dit voorstel naar de clubleiding gestapt', aldus Baumann maandag.'

Ik geef eigenlijk al aan dat onderscheid maken geen zin heeft maar dat wilde jij zo graag. Vervolgens praat ik niets omlaag want ik geef aan dat ik het een goede geste vind. Daarnaast gaat de hele discussie over hetld zijn of Cultheld zijn van Bruma en dat dit bij sommige snel gebeurt.

Kijk als je mee wilt doen in deze discussie prima, maar roepen dat ik uit me nek lul daar waar ik echt gewoon op een normale manier aangeef met onderbouwing wat mijn mening is vind ik dat niet zo sterk. Al helemaal niet als je over niveau begint want begrijpend lezen vind jij nogal lastig merk ik zo.

Nu wel klaar mee, dat is deze discussie niet waard.

9 september 2021 om 18:34

Zo dat gaat snel. Vorig jaar nog de grootste miskoop ooit en nu al een standbeeld en zelfs publiekslieveling. Op basis van wat precies? Wel heel netjes dit, dit zie je toch niet vaak

9 september 2021 om 19:28

Topper man, echt tekenend voor de persoon Bruma en natuurlijk ook voor zijn karakter. 👌🏾

9 september 2021 om 19:53

En ook voor hoe hij als mens in elkaar steekt.

Respect voor Bruma. En erg fijn dat hij zich zo manifisteert op dit moment en vol voor zijn nieuwe kans gaat!

Wauw wat een mooi gebaar. Levert natuurlijk stuk minder dan hij kost maar hoe mooi is het als je dat zelf in ziet als speler en eerlijk tegen jezelf bent. Echt respect voor hem! Hopelijk kan hij schitteren dit seizoen, tot nu toe ziet het er goed uit!

Wat een sympatieke actie. Wel bijzonder om te zien hoe hij eerst totaal niet in de smaak viel en nu plots een lieveling aan het worden is. Het is hem gegund.

9 september 2021 om 16:45

Aan zijn karakter zal het niet liggen. Hij komt over als een enorm sympathieke vent, die volgens mij ook goed in de groep ligt. Nu hij het dit seizoen het ook op het veld goed doet wordt hij steeds meer gerespecteerd door de fans. Logisch toch?

9 september 2021 om 16:53

Het is vooral de gunfactor ja. De eerste paar seizoenen was het vooral de teleurstelling die bij PSV supporters heerste wegens Bruma’s slechte prestaties. Nu is een deel van de PSV supporters daar een beetje overheen en accepteren we maar gewoon dat het niet zo’n beste aankoop was. Dit seizoen start hij lekker, heeft hij blijkbaar aangeboden zijn salaris te verlagen en zit hij duidelijk beter in zijn vel, dan krijg je al wat sneller de gunfactor met je mee.

Kan je alleen maar respect voor hebben zelf kritisch iets wat bij veel voetballers ontbreekt. Vooral voor iemand als Bruma die onlangs voor een groot bedrag is opgelicht door zijn eigen manager. Zijn prestatie zijn een stuk beter dan onder van Bommel. Toch heb ik nog mijn twijfels of hij echt de kwaliteiten heeft om ook in de wedstrijd die er toe doen het verschil te maken. Er is gelukkig wel progessie.

Wat een baas. Zeer mooi gebaar. Vind het overigens onvoorstelbaar hoe hij zich revancheert, vond Bruma in zijn eerste PSV-periode een blind dravertje die constant balverlies leed. Nu ziet het er wonderbaarlijk genoeg veel beter uit allemaal.

9 september 2021 om 16:43

Blijft in mijn ogen zo onvoorspelbaar soms geniaal soms heb je geen flauw idee wat hij aan het doen is. Tegen Benfica was het voornamelijk het laatste. Pas als hij presteert in zulke wedstrijden denk ik dat ik persoonlijk overtuigd zal zijn.

Dan ben je wel een grote hoor. Mooi gebaar van Bruma. Zeker in de Eredivisie gaan we nog genoeg aan hem hebben denk ik.

Prachtig gebaar! Het viel mij al op dat hij dit seizoen goed is begonnen bij PSV met, bij vlagen, prima spel. Bruma kan zeker een bruikbare speler zijn voor PSV dit seizoen. Dit gebaar kan daarnaast ook zeker bijdragen aan goodwill bij de club en de fans.

Toch wel mooi en sportief om te zien dat een speler met zijn vormdipjes bij PSV toch wel iets terug wilt doen voor de club. Hij is nog niet basisspeler waardig, maar als ik zie hoe hij invalt doet hij het echt niet verkeerd. Geen idee tot hoelang hij een contract heeft, maar ik hoop stiekem wel dat er misschien een soort wonder opkomt waardoor hij voor PSV zeker voor waarde kan zijn en niet voor de trollen of de bank. Daar had PSV Toni Lato al voor.

3.5 miljoen, jezus.. ik dacht dat PSV niet over de 2.5 heen ging. Wie vangt er buiten Zahavi nog meer zoveel vraag ik me af. Bijna hetzelfde plafond als Ajax met veel minder inkomsten, ik vind het aan de hoge kant.

9 september 2021 om 16:41

Götze, Marco en Propper denk ik. PSV betaald alleen nooit echt heel veel voor spelers de laatste jaren. Zo'n Zahavi kost dan veel salaris maar kwam gratis naar Eindhoven waardoor hij over 2 of 3 seizoenen niet heel duur is.

9 september 2021 om 16:43

Gotze dacht ik. Die vangt ook een hoop

9 september 2021 om 16:44

Die 3.5 miljoen is nieuw voor mij, heb ik nog nooit eerder gelezen in elk geval. Volgens mij zat Bruma op rond de 2 miljoen (gebaseerd op de berichten van destijds)

9 september 2021 om 16:56

Volgensmij verdiend Gotze het meest met 3 miljoen per jaar. Daarna Zahavi (2 miljoen) en daarna waarschijnlijk Van Ginkel, Max en Propper met 1 miljoen. Kan me inderdaad ook niet voorstellen dat Bruma ooit 3,5 per jaar verdiend heeft.

9 september 2021 om 17:47

Toch spelen die geruchten al een hele tijd hoor, al vanaf zijn komst. Bij PSV dachten ze even een hele goede speler binnen te halen, niet gek want zijn cv was niet eens zo heel verkeerd. Maar John de Jong had hier echt beter moeten kijken wat PSV al in huis had, hetzelfde geldt eigenlijk voor Doan. Je had Ihatarren en Pereiro 2 vergelijkbare spelers wat betreft speelstijl, die toen al beter waren.

Gelukkig houdt john de Jong zijn hoofd er nu wat beter bij, hoewel er ook geen hele risicovolle transfers zijn gedaan afgelopen zomer.

9 september 2021 om 16:47

Lijkt mij sterk dat hij dat verdiend. Ook gezien het totale salarisplaatje van psv wat gewoon openbaar lijkt me dit vrij onwaarschijnlijk

9 september 2021 om 16:48

3.5m zei Bild, maar daar geloof ik niks van. Marco en Propper zie ik ook niet zomaar zoveel verdienen. Als je kijkt naar Ajax en PSV dan is er echt wel een groot verschil in salarishuishouding.

9 september 2021 om 19:11

Potjes zullen anders verdeeld worden neem ik aan. Stel Götze komt gratis binnen en je rekent normaliter een transfersom van 6miljoen (wat natuurlijk aan de lage kant is voor een dergelijke speler) en je gaat dit potje opmaken aan salaris... Dan kun je het verantwoorden. Restwaarde is uiteraard nul en zal je ergens anders moeten opvangen.

10 september 2021 om 10:13

PSV heeft geen grens van 2,5 of zo. Vele jaren geleden was er ooit een grens van 1 miljoen per jaar, maar die was al zacht en voor topspelers werd een uitzondering gemaakt, waartoe schijnbaar Engelaar al behoorde.

De laatste jaren is het salarishuis van PSV zeker flink omhoog gegaan. Zijn redelijk wat spelers die over de miljoen per jaar vangen, en waarschijnlijk zitten spelers als Bruma, Götze en Zahavi daar echt heel ruim overheen. Zeker een waakpunt voor PSV om in de gaten te houden. Toch is je reactie wel wat overtrokken, aan het salarishuis van Ajax zit PSV nog lang niet, en zolang ze netjes zorgen dat de personeelskosten netjes onder de 60% van de begroting blijft, lijkt er niet zo snel iets aan de hand.

Kon bij mij al niet stuk toen hij bij GS speelde, echt een geweldige persoonlijkheid, en dit bevestigd dat nog eens! Ik gun je al het succes in de wereld!

Toch wel respect gekregen voor deze man. Hij was het lachertje van de eredivisie, met als dieptepunt zijn invalbeurt tegen Groningen.
Hij heeft zich goed herpakt, en kan dit seizoen zeker van waarde zijn voor psv. En dit gebaar wekt nog eens wat extra sympathie op.

heel bijzonder en echt respect naar hem, maar stel he, stel dat hij opeens zijn verwachtingen wel waar maakt of zelf nog beter gaat spelen dan de jong in eerste instant verwacht had. Krijgt hij dan zijn oude salaris terug denk je?

Ik denk het niet. Dus het is heel erg sympathiek van hem hoor, maar ook erg naïef. Iemand in zijn omgeving had tegen hem moeten zeggen dat hoe lief zijn bedoelingen ook zijn, de voetbalwereld een heel erg harde wereld is.

9 september 2021 om 16:49

Nee aangezien die dit jaar backup zal blijven, wel een handige backup met zijn snelheid om in te brengen.

9 september 2021 om 16:49

Ik denk het wel hoor. Hij heeft het publiek ook mee nu. Die zullen zich dan ook laten horen

Begon al groot fan van Bruma te worden, en nu ook nog dit gebaar. Wat een geweldige jongen is dit toch, bekend als de grootste grappenmaker binnen de groep, houd de sfeer altijd goed en laat zich dit seizoen erg positief zien op het veld. Ben stiekem toch wel blij dat hij niet is weggegaan.

Beste jongen. Laat m zaterdagavond ook maar starten en hopelijk krijgt Gakpo wat extra rust voor Sociedad en Feyenoord die donderdag en zondag volgen. Bruma speelt met vertrouwen en is zodoende zeer nuttig. Mooi gebaar.

9 september 2021 om 17:24

Volgens mij is Gakpo sowieso geblesseerd

9 september 2021 om 17:37

Gakpo is inderdaad nog niet fit maar hij zou AZ kunnen halen op Zaterdag, dat is iig (nog) niet uigesloten. Volgende week tegen Sociedad en Feyenoord kan hij wel weer gewoon mee doen.

Ze zijn er nog , voetballers die realistisch zijn. Mooi gebaar van Bruma. Het zou mooi zijn voor hem als hij zich verder ontwikkeld .

Van zulk soort berichten kan ik gewoon kippenvel krijgen.
Zal het nooit iemand kwalijk nemen als die een dik contract tekent, maar als je zo kritisch durft te zijn dat je het niet waard bent, dan sta je heel mooi in het leven.
En laten we dit aub wel als een bijzonder geval behandelen en niet voor andere spelers als een soort voorbeeld zien.
Het zijn de clubs zelf die immers megacontracten uitdelen, dus geen 1 speler is verplicht om zelf een salarisverlaging aan te bieden.

Het kan dus wel, spelers die zelf meedenken. Mooi gebaar en hopelijk gaat hij het goed doen zoals men hoopt, is hem en psv gegunt!

Respect dat er nog zulke spelers zijn, hij is eerlijk en oprecht.
Kun je van onana niet zeggen bijna n jaar niet mogen spelen geen contract willen verlengen maar wel zn salaris vollebak willen houden.
Respect voor bruma

9 september 2021 om 22:15

Tja weet niet of we dat kunnen vergelijken. Je ziet bij Afrikanen en Zuid Amerikanen toch vaak dat het broodvoetballers zijn en vooral naar hun eigen situatie kijken. Onana heeft wel een jasje uit gedaan naar de club en fans. Snap wel dat ze daar klaar mee zijn.

Das mooi van die knaap. Hier scoor je mee. Zowel binnen als buiten t stadion!

Daarom moet die Perez ook ze grote stoere mond houden.

Dit bewijst maar weer dat deze jongen het moeilijk heeft, het zelf weet en dan is een ontlading ala shirt uittrekken gewoon pure emotie.

Klasse dit.

Aparte move, maar hij zal wel echt graag willen blijven dan en zich willen manifesteren. Het maakt het echter ook eenvoudiger voor PSV om hem te verkopen, want welke Europese middenmoter betaalt even 3.5 miljoen per jaar voor een speler die 1 goed seizoen in Turkije heeft gehad, plus een milde opleving in Griekenland?

Die John de Jong toch, wat een geld heeft die verbrand. 3,5 miljoen per jaar is absurd met een transfersom van rond de 14 miljoen voor zo'n middelmatige speler. Snap maar al te goed dat Schmidt het heft in eigen handen heeft genomen en zelf wilde bepalen welke spelers er bij zouden komen.

9 september 2021 om 19:39

Blijft makkelijk he. Alleen bild meld die 3.5 miljoen, maar dat is moeilijk te geloven aangezien gotze 3 miljoen verdient en de Jong dat verdiende na het verlengen van z'n contract. Verder is de Jong begonnen met het lijstje van brands eerst af te gaan en daar stond bruma jaar na jaar op. De Jong maakt gwn het werk bij brands af, die kan je echt niet zoveel verwijten. Had ook brands kunnen overkomen.

Ik ben Ajax fan, maar vanaf nu ook een beetje Bruma fan. Dit zie je niet vaak. Mensen kunnen wel zeggen 'je hebt toch genoeg geld', maar als je een bepaalde levensstandaard gewend gaat raken met het geld dat je verdient (en voor je oude dag spaart) vind ik het echt top dat je dit kunt doen. Respect voor Bruma, daar kun je als PSV fans trots op zijn.

Mooi dat hij dit doet, maar 3,5 miljoen zou toch echt buitensporig zijn. Dan worden er de laatste jaren toch flinke salarissen uitgedeeld. Volgens mij was Luuk de Jong paar jaar geleden nog een van de grootverdieners met zo’n 2,8 mln (correct me if i am wrong). Maar dit is toch weer niveautje hoger.

Onzin verhaal, geen enkele speler levert uit zichzeld geld in als er niets tegenover staat. Dit heet marketing. Niets meer niet minder.

10 september 2021 om 12:32

Je bent wel heel erg zuur zeg, alles wat positief is moet weer afgezeikt worden en is zogenaamd niet waar? Mijn hemel zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller82
E. ZahaviAanvaller83
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller71
J. DrommelKeeper70
N. MaduekeAanvaller62
BrumaAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

14 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren