NEC spoelt valse competitiestart weg met klinkende overwinning

Vrijdag, 20 augustus 2021 om 21:51Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:03

NEC heeft zich vrijdagavond voortreffelijk herpakt van de grote nederlaag tegen Ajax. De ploeg van trainer Rogier Meijer begon met volle overtuiging aan zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen en zette PEC Zwolle al in de eerste helft verdiend op 2-0 achterstand. De Nijmegenaren wisten die voorsprong na rust vast te houden.

Édgar Barreto werd tijdens het fiasco tegen Ajax ingebracht als vijfde verdediger, maar tegen PEC durfde Meijer het aan om opnieuw met een achterste linie van vier te beginnen. De aanvallende intenties van NEC werden al in de vierde minuut beloond, toen PEC-aanvoerder Bram van Polen mistastte op een pass richting Ali Akman. De spits kon zo vrij doorlopen en vond beheerst met buitenkant rechts de verre hoek: 1-0.

PEC Zwolle werd daarna dreigend via Dean Huiberts, die uit een lastige hoek de paal trof. Daarna kwam Kenneth Paal door over links, maar het schot van de linksback van de bezoekers ging over. Aan de overzijde van het veld sloeg NEC vijf minuten voor rust toe. Jonathan Okita werd fraai weggestoken door Mikkel Duelund en plaatste de bal kalm in de verre hoek: 2-0.

Kort na rust kwam Akman dicht bij zijn tweede treffer uit een vrije trap van Lasse Schöne, maar Kostas Lamprou bracht redding. Namens PEC kreeg Pelle Clement de bal niet tussen de doelpalen na een goede aanval over links en behoudens dat wisten de bezoekers niet al te veel creëren. NEC wisselde verdedigend door Barreto binnen te lijnen te brengen en speelde de wedstrijd makkelijk uit. Sam Kersten kreeg in de slotfase rood bij PEC, nadat de verdediger de doorgebroken Ole Romeny had gevloerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door svsdoo)

Goede pot! Is nog veel te verbeteren voor NEC maar in ieder geval eerste 3 punten zijn binnen!

Netjes hoor... het is jullie gegund.

Dit word een heel moeilijk seizoen voor zwolle. De spelers voetballen wel aardig , werken hard maar er is niemand die een goal kan maken. Aanvallend is het echt schandalig slecht.

20 augustus 2021 om 22:01

Helaas... Het is jaar in, jaar uit hetzelfde. 0 scorend vermogen. Verschrikkelijk seizoen gaat 't worden. Alweer.

20 augustus 2021 om 22:21

Ik vind het echt treurig voor Zwolle. Als ik dan ook die troosteloze Langeler op de bank zie zitten… die heeft volgens mij nog nooit ergens wat toegevoegd. Na die 1-0 zie je gewoon de paniek in zn ogen van ‘hoe moet ik dit nou weer oplossen’. Dan zouden jullie nog beter Japie Stam terug kunnen krijgen op de bank.

Heerlijke overwinning, al was de tweede helft wat minder. Hebben een leuke selectie voor dit seizoen, ben benieuwd hoever ze kunnen komen. C’mon Enisee!

Hoe speelde Ali Akman? Benieuwd als Turk zijnde

20 augustus 2021 om 22:06

Lekker spelertje man, continu in beweging, lekker fel in de duels en hij scoorde dus top debuut voor hem.

20 augustus 2021 om 22:16

Nog even de jeugdige dartelligheid eruit, en hij kan echt een hele waardevolle speler worden. Talent genoeg!

20 augustus 2021 om 22:37

Aan de bal voor mijn gevoel nog genoeg verbeterpunten, maar een echte spits die zich het snot voor de ogen werkte en ook werd verkozen tot MOTM

21 augustus 2021 om 03:21

Als Turk of Turk zijnde. Dat is hoe Nederlands vervoegd wordt. Zie dat het hier vaak fout gaat

21 augustus 2021 om 13:07

Aan het einde van een zin gebruikt met een punt. Let hier in het vervolg goed op.

Dieptepunt van de wedstrijd....de scheidrechter. Sander van der Eijk.....Oh oh oh...wat was die slecht. Werkelijk bij alles wat die affloot, zat die naast.

20 augustus 2021 om 22:20

Bij de rode kaart zat ie goed toch? 😉

20 augustus 2021 om 23:03

T was wel Romeny die viel dus ik weet het niet zeker hoor😉 nee maar ik vond hem een beetje warrig fluiten en toch wel lichte gele kaarten geven.

21 augustus 2021 om 09:27

Had inderdaad veel kaarten nodig en floot meer dan de gemiddelde huisparkiet 😅 maar een doorgebroken speler een duw in de rug geven is gewoon dom, dan weet je dat ie gaat liggen en heb je alle schijn tegen.

21 augustus 2021 om 00:00

Eens, de helft van de kaarten die de beste man geeft zijn echt heel erg onnodig. Met als dieptepunt Duelund die geel kreeg voor een actie waar Bas Nijhuis vorige week nog liet doorspelen.

Netjes ! Akman was een giga talent bij Bursa, speelde als 16 jarige volgens mij al in de A-selectie en scoorde ook nog eens.. Leuk dat hij de kans krijgt om zich in een land te ontwikkelen die geschikt is voor talenten. Hij heeft een goede keuze gemaakt door naar Nederland te komen !

20 augustus 2021 om 22:36

Erg genoten van Akman. Er zit veel gif in die jongen en ook erg scherp voor de goal. Het is zonde dat we ‘m gehuurd hebben, want hij lijkt goed te passen bij NEC

20 augustus 2021 om 22:45

Zonde dat je hem gehuurd hebt? Hij wordt geleend vanaf Eintracht Frankfurt, die hem ophaalden bij Bursaspor. Half Europa zat achter hem aan maar hij koos (verrassend gezien alle andere geïnteresseerde clubs) voor het opleidingstraject wat Frankfurt hem voorschotelde. Had NEC nooit kunnen betalen, alleen de Nederlandse top. Die jongen heeft wel talent en blij dat ie bij NEC past. Als je verhuurd wordt moet je blij zijn dat je bij de juiste club terecht komt en als eerste speler op je positie kan komen te staan.

20 augustus 2021 om 22:56

Moet je net maar zien dat de Nederlandse top volgend jaar achter hem aanzit als hij het goed doet bij NEC. Hoe dan ook: spelers als Kabak & Soyuncu hebben ook op vroege leeftijd voor een Duits opleidingstraject gekozen en het heeft ze veel verder gebracht dan wanneer ze in de Turkse top gingen voetballen.

20 augustus 2021 om 23:18

Zonde in de zin van dat ‘ie niet gekocht of transfervrij is aangetrokken. Hij is van wat ik tot nu toe heb gezien absoluut van toegevoegde waarde. Vandaar dat ik ‘m liever met een contract voor 3 jaar had gezien

Vrijdagavond en NEC heeft alweer gespeeld. Alsof er niets veranderd is.

Wel gefeliciteerd met de puntjes.

20 augustus 2021 om 22:16

En ook nog eens tegen een tegenstander die met deze selectie eerder in de KKD thuishoort. Goede en belangrijk punten voor NEC.

Gefeliciteerd NEC'ers, dik verdiend gewonnen. Het is jullie na al die kut jaren gegund. Zwolle duidelijk te zwak in aanvallend opzicht. Geen goede aanvallers en geen creatieve middenvelder. Op deze manier helaas een goede kandidaat voor degradatie.

20 augustus 2021 om 22:39

Ik miste bij Zwolle die ene speler met die eindpass, maar die viel helaas voor jullie al vrij vroeg uit. Tot de 16 was 't best aardig, maar daar hield het op. En bedankt voor de felicitaties😊

21 augustus 2021 om 09:30

Wordt lastig verhaal. Heb het idee dat elke tegenstander van ons kan winnen, dus ook Willem 2 volgende week.

Daarna ga ik met lood in de schoenen op m’n stoeltje zitten op de FP tribune tegen Ajax 😅 hopend op een wonder.

21 augustus 2021 om 12:38

Op dit moment is dat ook zeker zo, als je niet scoort ga je ook niet winnen. Moet gewoon een echt wat bij.

Maar goed, we blijven maar weer gewoon supporten hè. Ik hoop op de FP tribune met je mee tegen Ajax ,😉

22 augustus 2021 om 10:57

Zeker weten. Heb er ook weer zin in! Hopelijk kunnen we nog aanvallende pottenbrekers binnen halen voor september en dan wordt het best leuk om naar te kijken.

Tot 11 september!

Nou Ik heb NEC vorige week gezien, hoe slecht is Zwolle dan wel niet?

20 augustus 2021 om 22:07

NEC begon vorige week te laks aan de westrijd ze hadden AJAX duidelijk onderschat dat was wel duidelijk 😉

Goed gespeeld van NEC, maar er is nog veel te verbeteren dit seizoen

20 augustus 2021 om 22:35

Geeft ook niet. Meer dan de helft van de basiself zonder ED-ervaring. Het zal dit seizoen met vallen en opstaan zijn, maar zolang we de punten pakken tegen directe concurrenten is alles naar wens

Ik had niet verwacht zo vroeg in het seizoen al een klassieke degradatiekraker te zien. Veel fouten en frustratie over en weer, weinig goed voetbal.

PEC grote delen van de wedstrijd dan wel optisch beter voetballend, het leidt weer nergens toe. De paar kansen die NEC krijgt worden tenminste wel doeltreffend uitgespeeld.

Het aanvalsspel van PEC omschrijven als pover zou een eufemisme zijn. Het mag bekend zijn, het is wachten tot op 1 september duidelijk is welke aanvallende versterkingen er bij komen. De kwaliteit van die nieuwe spelers bepaalt of we erin gaan blijven.

Gefeliciteerd NEC en welkom terug.

20 augustus 2021 om 22:15

Tegen Vitesse had ik het gevoel dat er nog een punt gehaald moedlst worden. Vanavond was het inderdaad aanvallend nog minder. Op een gegeven moment alleen nog maar lange ballen omdat er gewoon geen creativiteit meer is.
Jammer, wordt echt knokken onderin het rechter rijtje zo.

20 augustus 2021 om 22:24

Ja, hoewel ik hier meer het idee had dat een doelpunt zou kunnen. Voornamelijk omdat NEC paniekerig werd toen we een kwartier echt met druk erop gingen voetballen. Dat zou dan ook met meer geluk dan wijsheid nog een aansluitingstreffer zijn geweest

Knappe zege van NEC, daar is de nederlaag van vorige week toch wel mee weggepoets

Wow, heerlijk dit. Na Ajax was dit echt heel erg nodig. Eerlijk gezegd vond ik Zwolle voetballend zelfs beter, maar door strijd en ook wel echt talent van een aantal spelers winnen we hier.

NEC moet nog echt wat stappen zetten, want tegen aanvallend betere tegenstanders krijg je doelpunten tegen. Maar kwaliteit is er genoeg, met op tijd routine erin kunnen we positief erin staan.

Ik geef het maar alvast even aan voor alle NEC-fans op deze site: jullie gaan nog heel vaak de vraag 'hoe speelde Ali Akman' krijgen

20 augustus 2021 om 22:22

Ja dan moeten ze gewoon de wedstrijd kijken :'D

20 augustus 2021 om 22:49

Daar hebben we leden zoals jou voor. Jij bent fan van NEC, dus een mooi rapportje over Akman kan jij vast wel wekelijks schrijven.

20 augustus 2021 om 22:28

Hopelijk kunnen we dan elke keer zeggen dat hij fantastisch speelde en gescoord heeft

20 augustus 2021 om 22:40

Als hij zo doorgaat wel😉 de wil heeft hij in ieder geval! Wat een inzet heeft hij getoond!

20 augustus 2021 om 22:52

Meneer staat in Turkije bekend als een talent. Hij is verstandig geweest om vroeg weg te gaan uit Bursaspor voordat de Turkse media en de supporters in zijn nek gaan hijgen. Bij NEC kan hij zonder al dat gehijg naar zijn kunnen spelen.

20 augustus 2021 om 22:57

Nouja, bij N.E.C zijn we in principe ook heel kritisch. De media zullen waarschijnlijk wel zachter zijn, maar de supporters harder denk ik. Maar als hij zo vol overtuiging erin gaat zal het snel een publiekslieveling worden!

20 augustus 2021 om 23:23

iedere profclub kijkt kritisch naar een speler. Echter is Turkije een voetbalgek land met meer dan 80 miljoen mensen die in je nek hijgen. Een groot verschil tussen een supportersgroep die voetbalgek zijn van hun cluppie en een heel land dat over het algemeen voetbalgek is.

20 augustus 2021 om 23:32

Dat klopt, vooral als je een talent bent! Ik bedoelde 't meer in de zin van, voor N.E.C zijn wij fans eigenlijk veel te kritisch. Maargoed een man of 8000 of een heel land wat na een slechte wedstrijd over je valt is wel een verschil. Plus die inzet die hij toont maakt je al snel geliefd! Maar zijn de Turkische media echt zo kritisch? Gewoon allemaal zoals Valentijn Driessen en Johan Derksen zegmaar?

21 augustus 2021 om 09:58

Ja het is serieus niet normaal hoe kritisch de Turkse media is. Je moet het maar kunnen om iedere week met miljoenen mensen als Johan Derksen om te gaan...

Na lange tijd weer eens een heerlijk avondje in het stadion beleeft. Ook heel erg fijn om na die ontgroening c.q. groepsverkrachting tegen Ajax de volgende wedstrijd meteen drie punten te pakken. Valt overigens nog wel heel veel te verbeteren, de linkerkant van onze defensie is echt kwetsbaar en centraal op het middenveld komen we soms loopvermogen tekort (alhoewel Proper en vooral Schone wel heel aardig kunnen ballen). PEC voetbalt tot 25 meter de goal makkelijker maar NEC was als het er echt op aankwam zowel voorin als achterin de baas. Kwam ook doordat PEC wel heel weinig stootkracht hebben, die zijn wat dat betreft een personificatie van het gezegd blaffende honden bijten niet. Qua kansenverhouding en geleverde arbeid was het denk ik dan ook een verdiende overwinning. Hopelijk kan Van Leeuwen snel nog wat extra kwaliteit toevoegen want anders wordt het - ondanks deze overwinning- echt een heel zwaar seizoen.

20 augustus 2021 om 23:01

Ik zou vooral graag nog een linksback erbij willen zien, Souf kon echt niet mee deze wedstrijd, hij werd constant voorbij gelopen. Misschien nog wat body op het middenveld want Bruijn, Proper en Schöne hebben dat alle drie niet. Maar deze wedstrijd was wel genieten, Okita was weer eens aan het toveren na jaren😃

Weer een heerlijk avondje in het stadion. Genoten van de sfeer, de strijdlust en effectiviteit. Akman, Duelund en Marquez de uitblinkers. Schone ook solide. Okita ook weer ruim voldoende. Hoe de scheids in deze wedstrijd zo veel kaarten heeft kunnen geven, is mij een raadsel? Maar goed, als je er eenmaal eentje geeft, dan blijf je aan de gang. Ondanks het gebrek aan ‘actie’ absoluut genoten!

Misschien dat ik door een NEC-brilletje kijk, maar ben ik de enige die vind dat PEC het NEC geen moment echt lastig heeft gemaakt?
Verdiende overwinning overigens, al moet ik wel zeggen dat ik PEC vooral in de eerste helft veel rustiger aan de bal vond. Misschien heeft het te maken met de onervarenheid van NEC op dit niveau, waar alleen Schöne jarenlang structureel op het hoogste niveau heeft meegedraaid. In de tweede helft was dit anders en leek de spanning aan Nijmeegse zijde wel weg. Van Rooij en vooral El Karouani gaan het zwaar krijgen dit seizoen. In de KKD konden zij nog veel aanvallen, dat zal dit seizoen wel minder worden. Souf gaat het daar moeilijk mee krijgen; die is tenslotte omgebouwd tot verdediger.
Mattsson herstelde zich goed na een slappe hap tegen Ajax. Was veel aanwezig in het halfuur dat hij mee deed.

Mag ik nog wel even aanmerken dat het hedendaagse niveau van de arbitrage alleen maar minder en minder word in de Eredivisie? We lopen binnen NEC wel te zeiken dat Nijhuis vorige week de 5-0 had moeten afkeuren, maar jongens als Van der Eijk, Kooij, Van der Laan en noem nog maar een paar jonkies op, die maken er echt een onderlinge wedstrijd van om zoveel mogelijk kaarten te geven. De rode kaart is simpelweg terecht, maar bij enkele gele kaarten heb ik echt zo mijn twijfels. Aan beide kanten. De Temminkjes en Jolletjes en Luinges van vroeger die zijn er niet meer. Nu zijn het marathonlopers die het spelregelboekje volledig uit het hoofd kennen en alles volgens dat boekje doen. Soms is dat nodig, maar op sommige momenten, ook vanavond, is een vermaning prima.

21 augustus 2021 om 10:36

Je hebt gelijk hoor. Ik had na een helft spelen nooit meer het gevoel dat Zwolle een goal ging maken. Je voelde gewoon amper het gevaar, en dan is balbezit leuk, maar het brengt ons nog niks.

Tweede helft werd Zwolle ook ril en slordiger. Gewoon verdiende overwinning voor NEC, gefeliciteerd met de punten. Mooie sfeer ook van zowel thuis als uitpubliek.

Hopelijk pakken we Willem 2 😅

Ai Zwolle, dit viel niet mee! Daar moet echt nog wat bij op transfergebied, anders is het hopen dat cambuur, fortuna en Ga eagles een nog minder seizoen hebben.
Dit NEC was ook erg matig, maar daar zat tenminste nog vechtlust in!

Ik voorspel 15-20 goals voor Akman. Absolute pareltje!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder332
E. TavşanAanvaller305
A. AkmanAanvaller286
J. VetMiddenvelder272
S. El KarouaniVerdediger310
J. OkitaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren