Feyenoord stuurt tot nu toe mislukte aankoop van Arnesen weg

Woensdag, 18 augustus 2021 om 16:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:39

Feyenoord neemt tijdelijk afscheid van Christian Conteh, zo melden de Rotterdammers via de officiële kanalen. De 21-jarige vleugelspits kwam vorig jaar voor enkele tonnen over uit de 2.Bundesliga en keert daar nu weer terug. Conteh hoopt bij SV Sandhausen meer minuten te maken dan hij tot nu toe in Rotterdam deed.

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord werkte lang aan de komst van Conteh en slaagde er vorig jaar in om hem los te weken bij FC St. Pauli. De linkerspits wist Dick Advocaat echter niet te overtuigen en kwam tot twee korte invalbeurten in de Eredivisie. Ook Arne Slot stelt geen prijs op de aanwezigheid van Duitse Ghanees en verleent zijn toestemming aan een huurperiode.

Conteh is blij om naar Sandhausen te gaan. "Ik heb wedstrijdritme nodig", legt de vleugelaanvaller uit. "Toen deze kans zich voordeed, hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik ben enorm gemotiveerd en ik weet dat ik het team kan helpen met mijn kwaliteiten." Conteh heeft bij Feyenoord een contract tot medio 2024.

Slot zei woensdag op de persconferentie behoudens Conteh geen uitgaande transfers meer te verwachten. Wel hoopt de trainer van Feyenoord nog op aankopen. "Of dat gaat lukken, dat is maar sterk de vraag", aldus de coach. "Ik denk dat wij met name aanvallend versterking nodig hebben. Wij zijn niet in de omstandigheid om een heel verlanglijstje te hebben, wat ik eigenlijk altijd tegen de scouts zeg: haal maar een goede speler. Dat is een vrij eenvoudige opdracht, hè. We zoeken nog een spits én een buitenspeler."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door braveman)

Toch een prima speler op FM21, zegt niet alles maar hebben het niet vaak mis qua ontwikkeling.

18 augustus 2021 om 16:44

Ze hebben het juist enorm vaak mis. Zoek voor de grap maar eens de FM wonderkids van bijvoorbeeld 2010 op.

18 augustus 2021 om 17:29

Ze hebben het verassend vaak juist. Maar dat betekend iet dat ze het nog veel vaker mis hebben. Geeft niets aangezien ze net als alle andere clubs en scouts niet perfect kunnen scouten. Toch worden hun databases door vele clubs gekocht/gebruikt.

Zeeën aan tijd over voor de fysio's Ja, het was een buitenkansje en ik moet zeggen dat hij deze voorbereiding nog aardig voor de dag kwam met z'n snelheid en goede acties, maar na een wedstrijdje of 3/4 - wat voor hem al veel was bij ons - toch weer (licht) geblesseerd geraakt. Er iets aan missen gaan we in elk geval niet.

18 augustus 2021 om 16:43

Dramatische titel ook weer voor een speler die slechts 4 ton heeft gekost. Ik denk niet dat er ook maar 1 Feyenoorder is die dit als grote miskoop ziet.

18 augustus 2021 om 16:45

@NL Modric

"die slechts 4 ton heeft gekost. Ik denk niet dat er ook maar 1 Feyenoorder is die dit als grote miskoop ziet."

Vooral nadat Feyenoord 7 ton betaalde voor half jaartje Pratto

18 augustus 2021 om 16:43

Ja hij viel een paar keer goed in ja. Jammer van zijn blessures. Hopelijk kan hij een seizoen fit blijven in Duitsland

18 augustus 2021 om 18:32

Hij is wel echt héél snel. Liet wat leuke dingen zien inderdaad en het zag er ook heel sneu uit toen hij tegen ADO uitviel. Hij was heel gretig om zichzelf te laten zien. Slot was ook wel redelijk gecharmeerd van hem, dus wellicht iets voor volgend jaar

Aparte titel weer. Ja technisch gezien klopt het wel maar is weer zo lekker sturend en negatief ingestoken.

On Topic: goed dat die jongen minuten kan maken. Hopen dat hij heel blijft een tijdje. Dat is tot nu toe het grote probleem gebleken

18 augustus 2021 om 16:45

Idd, de schrijver weet ook niet waar ie t over heeft. Content was transfervrij, en dus geen aankoop. Dat lange werken van Arnesen om hem los te weken van St. Pauli is gewoon kul.

18 augustus 2021 om 16:50

Conteh was niet transfervrij, de Rotterdammers moesten een vergoeding neerleggen bij de club uit de Tweede Bundesliga, zo schreef ook het Algemeen Dagblad vorig jaar.

18 augustus 2021 om 17:40

Pijnlijk Aad.

18 augustus 2021 om 17:58

Jammer Aad.

18 augustus 2021 om 18:20

Aad zit weer mis

18 augustus 2021 om 19:02

Ja naast zijn voorspellingen die er altijd naast zitten nu ook al reacties..

"behoudens Conteh geen uitgaande transfers meer te verwachten."

Dus de dure Fer gaat ook blijven?

On. Deze jongen is toch onwijs snel? Heeft hij wel kansen gehad?

Hoe heet die andere snelle buitenspeler uit Afrika ook alweer? Hoe staat het met hem?

18 augustus 2021 om 16:43

Balde is helaas geblesseerd, kreeg toch kansen van Advocaat toen.

18 augustus 2021 om 16:47

@sander

Wist niet dat hij blessure had.

Was het niet beter om daarom Conteh te behouden? Op de bank best weinig opties voor buitenspeler.

18 augustus 2021 om 16:53

@mrkrillin, die jongen moet een seizoen spelen en volledig fit worden , zou bij Feyenoord niet lukken. Sinisterra, Jahanbakshs, Linssen, Balde (bijna fit dus), Toostra en die nieuwe Franse jongen kunnen allen op de flank en wss komt er nog iets bij voor die positie. Daarbij kunnen Bannis en Milambo in nood ook nog ingezet worden.

18 augustus 2021 om 17:03

Balde mag volgens mij voor het u21 elftal uitkomen dus kan hij daar mooi wedstrijd fit worden/ minuten maken en met het 1e mee trainen. Conte wedstrijd fit laten worden en z'n minuten laten maken om te ontwikkelen is een lastigere uitdaging

18 augustus 2021 om 16:46

Conteh was veel geblesseerd en Balde helaas ook. Gelukkig is Balde bijna fit. Trainde vandaag weer mee met de groep. Viel me vorig seizoen positief op.

Deze speler heeft laten zien dus ben beniewd of hij bij Sandhausen wel wat kan tonen.

Arnesen heeft tot dusver een hele hoop mislukte transfers achter zijn naam staan. Een succesje dit seizoen kan zijn positie weleens redden.

18 augustus 2021 om 16:47

Iedereen in Rotterdam is erg tevreden over hem voor zover ik weet, hij zit alles behalve op de schopstoel

18 augustus 2021 om 16:50

Arnesen staat er goed op in Rotterdam. Iedereen begrijpt dat het vorig seizoen lijmen was terwijl hjj op de achtergrond aan het bouwen was. Scouting omgegooid, jeugdopleiding aangepakt, trainer met visie aangesteld en nu lijken zijn gerichte aankopen ook aan te slaan. Trauner, Jahanbakshs, Aursner en ook Pedersen is interessant

18 augustus 2021 om 22:33

En vooral dat er van die 4 niet eentje vooraf uitgelekt is waardoor andere kapers op de kust alsnog hun slag kunnen slaan.

Veel blessures. Kwam toch al redelijk talent binnen kon op beide flanken spelen en heeft veel snelheid. Voor een paar ton gekocht mocht hij het nu goed doen en definitief worden overgenomen maak je in ieder geval geen verlies.

Jammer dat hij zo vaak geblesseerd is geweest. Moet nu hij weer fit is echt minuten gaan maken. Hopelijk kan hij dat in Duitsland.
Zou bij onder 21 ook dispensatiespeler zijn, dus goed om hem toch weg te sturen nu die Franse jongen is aangesloten.

Vind het wel grappig dat slot laatst klaagt dat hij geen buitenspelers heeft maar wel conteh en azarkan weg stuurt om ergens anders minuten te maken.

18 augustus 2021 om 16:45

Is ook beide (nog) geen niveau voor Feyenoord. Als je ziet dat een Linssen (die jaren lang goed gepresteerd heeft in de Eredivisie) het al lastig heeft, dan kan je dit soort jongens beter verhuren.

18 augustus 2021 om 22:38

Ik vind azarkan altijd wel dreigend, er gebeurt dan ten minste iets kan je van linssen niet zeggen. Maar klopt ook dat ze gewoon minuten moeten maken, maar zeg dan niet dat je niks heb. Want als sinisterra of jahanbacks iets groots oploopt heb je de jeugd wel al weggestuurd en dan heb je echt! niks er achter.

18 augustus 2021 om 16:47

Soms maken ze ook keuzes in het belang van spelers. Beide spelers moeten gewoon veel minuten maken. Die kans is klein bin Feyenoord

18 augustus 2021 om 17:09

Een club denkt hiermee echt niet aan het belang van de spelers, een speler die niet goed genoeg is verhuren is in het belang van de club. 1) ze zijn van het salaris af. 2) als die het goed doet kunnen ze zijn transfersom terug verdienen. 3) of met wat mazzel wordt die door te spelen zo goed dat hij volgend seizoen goed genoeg is voor Feyenoord

18 augustus 2021 om 17:50

Ik zeg nergens dat de belangen van de club niet meewegen, maar voor de ontwikkeling van die jongen is het belangrijk om vlieguren te maken. Dat kan dan weer in het voordeel werken van Feyenoord.

18 augustus 2021 om 18:30

Niet meewegen? Dat is leidend. En dat is maar goed ook.

18 augustus 2021 om 16:54

Kwantiteit zegt dan ook niks over kwaliteit, natuurlijk.

Hij is nog jong dus had hij toch weinig tot geen kansen van Advocaat gehad. Maar was heel veel geblesseerd. Heeft in Duitsland toch wel aardige doelpunten gemaakt maar gezondheid te broos. Valt me wel op dat er weer gelijk gekat moet worden op Arnesen. Die figuren hoor je niet over de laatste aankopen. Als dit figuren zijn die wekelijks naar het oprui programma van VI kijken valt het tegen dat over de leugens daar niets wordt gezegd. Wekelijks zit daar een zakkenvuller een hoop onzin uit te kramen over 80 miljoen. Komt er aan hoor. Aan mn hoela. Arnesen heeft de organisatie goed op de rails. Hulde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren