De Graafschap verliest meteen eerste test in Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag, 7 augustus 2021 om 18:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:31

De Graafschap is teleurstellend aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen. Het team van trainer Reinier Robbemond ging zaterdag met 0-3 onderuit tegen het Roda JC Kerkrade van Jurgen Streppel. De Graafschap greep vorig seizoen zowel in de reguliere competitie als in de play-offs naast promotie en wil deze voetbaljaargang een nieuwe poging wagen. De nederlaag in het officiële debuut van Reinier Robbemond op de bank is dan ook een flinke tegenvaller voor de ambitieuze club uit Doetinchem.

De Graafschap viel in de voorbereiding op met een systeem met veel dynamiek en diepgang, maar tegen Roda kwam de ploeg van Robbemond niet veel aan opbouwen toe. Vlak voor de pauze was de thuisploeg toch dicht bij de 1-0. Een spectaculaire omhaal van Giovanni Korte raakte de paal. Roda begon op zijn beurt goed aan de wedstrijd, had meer gevaarlijke momenten, maar ontsnapte na de omhaal van Korte.

Het team van Streppel trok de wedstrijd in het eerste kwartier van de tweede helft naar zich toe, mede door toedoen van De Graafschap. Patrick Pflücke kreeg alle ruimte in de as van het veld en legde breed op Niek Vossebelt, waarna Denzel Jubitana afrondde: 0-1. De debutant werd nog geen tien minuten later geen strobreed in de weg gelegd toen het centrum van De Graafschap helemaal verkeerd stond en hij zo kon doorlopen richting het doel van Hidde Jurjus: 0-2.

De Graafschap had in het restant van de wedstrijd geen antwoord op de dubbele achterstand. Robbemond schakelde met de inbreng van Danzell Gravenberch, en Ted van de Pavert in de spits, duidelijk over op Plan B, maar ook dat sorteerde geen effect. Vlak voor tijd viel ook nog eens de 0-3: Pflücke schoot raak na een fraaie actie van Benjamin Bouchouari. Roda JC speelt komende vrijdag een thuiswedstrijd tegen Excelsior, terwijl De Graafschap dezelfde avond hoopt op een beter resultaat in het bezoek aan MVV.

Voor Roda komt de overwinning op een gewenst moment. Deze week werd technisch directeur Jeffrey van As ontslagen als gevolg van een interne machtsstrijd met Joop Janssen, de voorzitter van de raad van commissarissen. Ook het vertrek van algemeen directeur Martijn Wisman werd aangekondigd, al stopt hij pas in het najaar. Deze zomer stapten René Trost en Robert-Jan Lambrichts al uit de raad van commissarissen uit onvrede over het functioneren van Janssen. Supporters van Roda eisten in een open brief het vertrek van het bestuur.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Heel mooi begin van het seizoen voor Roda en extra lekker voor de supporters na de ellende van de afgelopen week (overigens vreemd dat VZ daar nog geen enkel artikel over heeft geplaatst). Er werd lekker gevoetbald, de ploeg trok zich niet terug na de eerste goal en met Jubitana lijken we een hele leuke aanwinst binnen te hebben voor dit seizoen. Daarnaast ook nog van beiden kanten een hele leuke wedstrijd gezien. Nu niet te hard van stapel lopen maar hopelijk kan de ploeg dit doortrekken.

7 augustus 2021 om 18:37

Wat is er gebeurt dan?

7 augustus 2021 om 18:47

Er is de afgelopen weken behoorlijk wat onrust op bestuurlijk niveau die deze week tot ontploffing kwam. Enkele weken terug stapte Rene Trost (oud-speler en -trainer) op als lid van de raad van commissarissen omdat hij niet door één deur kon met de voorzitter van diezelfde raad. Begin deze week stapten er weer twee leden op, en donderdag kwam opeens het nieuws naar buiten dat Technisch Directeur Jeffrey van As per direct vertrekt bij Roda. Dit is bij de aanhang enorm slecht gevallen aangezien vrijwel iedereen positief was over het werk dat van As deed. Van As zelf heeft nu een jurist in de arm genomen om zijn vertrek bij Roda aan te vechten en de supporters eisen nu het vertrek van de voorzitter van de RVC (die hiervoor verantwoordelijk is) en de herinstallatie van van As. De uitsupporters in het stadion vandaag hadden hiervoor ook een groot spandoek laten zien.

Mooie club Roda, hoop ze graag weer eens te zien in de ED. Eerst maar eens rust creeeren binnen de club. Met Streppel hebben ze wel een goede coach in ieder geval

Dra-ma. Compleet weggespeeld door niet eens een heel sterk Roda, veel fouten en weinig kansen gecreëerd, tja dan ga je af. Had ook wel verwacht dat Robbemond een andere weg in zou slaan als Snoei maar helaas staan spelers als Lieftink, Verbeek, Opoku en Dekker nog steeds in de basis, onbegrijpelijk. Had verwacht dat de jeugd meer kansen zou krijgen. Overigens moeten er ook echt spelers bij, anders gaat de Graafschap dit seizoen nog niet eens in de top10 eindigen. Zwaar ondermaats.

7 augustus 2021 om 22:46

Compleet weggespeeld is wat overdreven. Niks af te dingen op de overwinning van Roda maar de uitslag is wat geflatteerd.

Ik snap wat je zegt over meer jeugdspelers. Toch vond ik het best wel gewaagd om Haen in te brengen. Die jongen is net 17. Dat had Snoei never nooit niet gedaan. Daarnaast zie je dat Ronnemond wel daadwerkelijk iets anders wil dan Snoei, alleen moet hij dat wel grotendeels met hetzelfde materiaal doen. Streppel zei het heel mooi in zijn interview, het is absoluut niet makkelijk om een nieuwe speelwijze eigen te maken. Dat kan je niet verwachten direct start seizoen. Dit is dus deels een Snoei-erfenis.

7 augustus 2021 om 23:59

Met het niet opstellen van Opoku, Lieftink, Dekker (en al helemaal niet alle 3 tegelijkertijd op het middenveld) en Verbeek ben je al een heel stuk van Snoeis erfenis kwijt. Je hebt gretige jongens op de bank zitten. Gooi hun erin. Misschien kunnen zij wel een bal aannemen. Wat wel zeker is, is dat zij er in ieder geval voor willen gaan. Gravenberch heeft in die paar minuten al meet kilometers gerend dat Opoku in een jaar en dat heeft Gravenberch nog niet eens goed gespeeld. Ik had meer verwacht van Robbemond.

8 augustus 2021 om 02:35

Lunny snapt het. Van zo'n Opoku word je gewoon helemaal knettergek, die man heeft nog nooit een goeie wedstrijd gespeeld bij De Graafschap. Ik snap wat je bedoeld hoor Ijspegel85, Haen is natuurlijk pas 17 maar op z'n 17e jaar heeft hij al meer gevoel in z'n kleine linker teen dan Opoku in beide benen. Jonge gretige jongens wat Lunny zegt, die willen wel meters maken, Lieftink, Verbeek en Opoku lopen denk ik net 5km per wedstrijd, daar kun je echt geen reet mee. Ik vond trouwens Korte ook echt dramatisch, had ik veel meer van verwacht. Er moet uiteraard nog gebouwd worden maar dat word niks wanneer die 3 matige spelers minuten blijven krijgen.

8 augustus 2021 om 09:23

Korte wil ik nog voordeel van de twijfel geven. Eigenlijk niet goed, die jongen leek na 20 minuten al kapot te zijn. Toch zag ik hem wel werken. Het lukt dan allemaal niet, mede omdat hij niet wedstrijdfit leek, maar hij wilde wel. Meestal komt het dan wel goed. Lieftink óf Dekker kan in de basis, maar niet samen. Zit geen voetbal in. Gooi Bouihrouchane maar voor de leeuwen, maakte een goede indruk in de voorbereiding. Die wil wel voetballen en kan zich van bemoeien met de opbouw, want dat is iets wat je ook van beiden CV's niet kunt verwachten.

8 augustus 2021 om 23:17

Ik zie ook wel dat een aantal van de genoemde spelers nou niet bepaald grossieren in goede wedstrijden in het blauw-wit. Wat ik probeer aan te geven, en door Streppel ook werd benoemd (heel net interview; zeer respectvol ook over de tegenstander), is dat na 1 wedstrijd het wel heel snel is om te concluderen dat Robbemond geen andere weg in slaat, omdat hij dezelfde spelers als Snoei gebruikt. Er is meer dan alleen de spelers die je opstelt. Ik durf te beweren dat de speelwijze belangrijker is dan de gekozen spelers. Streppel gaf -terecht- aan dat het veel tijd kost om een nieuwe speelwijze te implementeren en dat het niet onlogisch is dat (met deels hetzelfde spelersmateriaal) het niet onlogisch is dat je er dan de eerste wedstrijd niet gelijk staat. Of het met dit spelersmateriaal gaat lukken? Dat vraag ik mij ook af.

Voor wat betreft de jeugdspelers. Het is echt niet zo dat die voor de leeuwen gooien, omdat ze wel "meters willen maken", het ei van Columbus is. Haen is een hele talentvolle speler, heb hem al jaren veel in de jeugd zien spelen. Uitstekende keuze om hem erbij te halen. Maar om nou te verwachten dat hij de kar gaat trekken, dat lijkt mij niet verstandig. Laten we zijn talent koesteren en niet kapot maken door de lat zo hoog te leggen dat hij het niet waar kan maken.

8 augustus 2021 om 23:24

Korte had ook kramp zei hij dus dat hij niet helemaal wedstrijdfit is, lijkt mij een goede conclusie. Moet eigenlijk niet kunnen.

De voorbereiding was niet slechts, zeker als je meetelt dat er een nieuwe speelwijze moet worden ingeslepen. Waar gisteren overigens weinig van te doen was. De conclusie na de wedstrijd was dat hetgeen afgesproken over de speelwijze niet werd uitgevoerd. Daar moeten ze dus hard mee aan de slag. Ik ben blij dat Snoei met zijn op toeval gebaseerde speelwijze weg is. Ik heb vooralsnog vertrouwen in het plan van Robbemond om van speelwijze te veranderen. De grote vraag is wat mij betreft of het lukt met dit spelersmateriaal en we moeten realistisch zijn. De doelstelling is niet meer directe promotie maar er moet iets opgebouwd worden, waar ook de eigen jeugd een kans krijgt. Dat kost tijd en hopeloos krijgt Robbemond die. Gisteren 2 eigen jeugd in de basis en 7 (!) op de bank. Bij de selectie zitten 4 spelers die nog in de jeugdcompetitie mogen uitkomen. Dat is echt heel anders dan Snoei die jongens mee liet trainen.

Wat schaam ik me voor deze vertoning, maar ja het zat er toch wel aan te komen aan de selectie te zien. Weinig creativiteit op het middenveld en achterin gewoon niet top. Opoku zou bij de plaatselijke 4e klasser nog op de bank zitten, totaal geen inzet en voegt helemaal niks toe aan het spel. Op naar volgende week dan maar!

Die Pflücke, is dat niet iets voor onderkant/middenmoot Eredivisie, een PEC/Heracles of bijv. een van de gepromoveerde clubs. vorig seizoen prima cijfers, vandaag weer een goal en voor wat ik gezien heb van hem gewoon prima speler

7 augustus 2021 om 20:22

Ik denk inderdaad dat Pflücke makkelijk mee zou kunnen bij die ploegen. Handige speler met techniek en overzicht, en heeft daarnaast ook een prima loopvermogen. Ik hoop echt dat we dit seizoen zijn contract kunnen openbreken, want het zou pijn doen als hij transfervrij de deur uit loopt volgend jaar.

Gravenberch gewoon mee starten is een type seuntjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior2512
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder120
H. AcheffayAanvaller120
G. KorteAanvaller123
H. JurjusKeeper120
J. KoningsAanvaller113
D. HaenAanvaller93
D. GravenberchAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

15 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren