Truus van Gaal onthult schokkende reden voor bezwaar tegen bondscoachschap

Vrijdag, 6 augustus 2021 om 07:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:31

Truus van Gaal bevestigt deze week in Story dat ze geprobeerd heeft om haar man Louis van Gaal te weerhouden om terug te keren als bondscoach van Oranje. De 67-jarige vrouw werd gedurende de vorige periode van haar man bij Oranje ernstig bedreigd en is daar nu opnieuw bang voor.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Hekkie?

Hoe kun je in godsnaam een bondscoach ( en zijn vrouw ) bedreigen?
Wat voor redenen je er ook voor kunt bedenken, ik zal het niet snappen.

5 augustus 2021 om 19:49

Nou inderdaad zeg. Hoe kom je erop..
Ik snap trouwens niet waarom ze 12 jaar lang hetzelfde telefoonnummer heeft. Neem een nieuw nummer, laat dit weten aan de mensen die je vertrouwt en je bent van het probleem verlost lijkt me.

5 augustus 2021 om 19:57

Dat begrijp ik ook niet. Ik begrijp ook niet dat je je zin doorzet als je partner dit niet ziet zitten.

5 augustus 2021 om 20:01

Nouja, ik denk dat ze er echt wel samen uitgekomen zijn.

Lijkt me niet dat als een partner het echt zo verschrikkelijk vindt, dat diegene het dan alsnog doorzet.

5 augustus 2021 om 22:12

zijn gewoon een stel malloten die dat doen. je hoeft niet perse blij te zijn met een bondscoach maar je moet die mensen wel respecteren. uiteindelijk doen ze heus wel hun stinkende best om optimaal te presteren. dat dat dan een keer niet lukt voor jouw gevoel of mening is geen reden die mensen te gaan bedreigen

6 augustus 2021 om 07:38

Dit is helaas de maatschappij waarin we leven. Compleet verrot. Als je iets niet bevalt is het schijnbaar logisch om dit vernielen, of iig dreigen te vernielen. Alle normen en waarden zijn verdwenen lijkt het wel...

6 augustus 2021 om 07:39

Wat ik nu vreemd vind ook dit is weer zo'n situatie (waar er heel veel andere van zijn) waar iedereen het over eens is. Dan hoor je nooit een weerwoord. Die stoere mensen die in dit geval durven te dreigen, zie je nooit reageren op een forum. Zou het dan toch betekenen dat ze weten fout te zijn???? Wat een droeftoeters.

De overheid is sinds het internet tijdperk echt compleet de controle kwijt gewoon. Ja het heeft hier en daar voordelen maar het is ook compleet de verkeerde kant opgegaan en niets doen ze er tegen! Zoveel negatieve invloeden vanuit het internet, social media dus etc. hoe vaak zien we het wel niet terug. En niet alleen bij bekende mensen, maar ook bij tig mensen die niet bekend zijn, die niet het nieuws halen en niets wordt er tegen gedaan. Men kan lekker doorgaan met bedreigen etc. Schandalig gewoon en wat een zieke mensen zijn het. Nu weer dit bericht, dan denk je, hoezo, waarom? Echt zulke trieste mensen heb je in de wereld! Maar aanpakken? Ho maar, gaat lekker verder joh. Hey niet meer doen he, foei. En klaar, en gaat het wel een stap verder krijgen ze een straf waar diegene om lachen. Het gaat nergens meer over! Belachelijk gewoon!

5 augustus 2021 om 20:00

Maar is dat de verantwoordelijkheid van de overheid? Of misschien van de mensen die zelf aan Social media doen? Je kiest er uiteindelijk zelf voor om dingen online te gooien en je weet dat het je kwetsbaar maakt. Ik vind bijvoorbeeld dat als mensen op Facebook bedreigd worden Facebook zelf moet ingrijpen. Niet de overheid.

5 augustus 2021 om 20:28

Huh wat is dit dan voor onzin? Oh dus als ik bedreigd wordt, en echt ernstig, en noem maar op, dan moet de Overheid, middels de politie dus niet ingrijpen? Dan moeten we maar roepen hey jochie, de bedrieger, even normaal doen he. Precies waar ik op doel in mijn reactie. Echt lachwekkend dit. De overheid, de veiligheidsdiensten, politie moeten hier wat aan doen. Wat is dit nou voor onzin zeg!? Dus als mensen over de schreef gaan, moeten we enkel even roepen dat ze maar normaal moeten doen, hey pak je verantwoordelijkheid nou even op. Zijn we zo naïef? Wat lees ik hier nou zeg. Straks gaan we nog roepen dat criminelen maar zelf de verantwoordelijkheid moeten oppakken. Hoeft de Overheid niet te doen tegen zulke mensen zeker. Man man man! Als mensen over de schreef gaan, dan heb je daar veiligheidsdiensten voor, strafrecht en moeten die mensen eens aangepakt gaan worden. Dan kun je toch niet doodleuk even roepen dat ze maar even zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen. Lachwekkend joh!

5 augustus 2021 om 21:07

Het is inderdaad een lastige kwestie. Ik ben ook zeker niet voor fikse controle van de overheid. Dat neigt al gauw naar Chinese toestanden. Ik ben het echter wel met je eens dat je niet ongestraft weg mag komen met bedreigingen en dergelijke. Het zou mijn voorkeur hebben om grote platforms zoals Twitter te beboeten bij excessief wangedrag van gebruikers. Zij zijn een miljardenbedrijf en daar hoort een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Laat hen die verantwoordelijkheid nemen en anders beboeten. Dat is vast niet zo eenvoudig als ik het hier schets, maar dat voorkomt wel grote bemoeienis van de overheid maar waarbij mensen toch individueel aansprakelijk worden gesteld.

5 augustus 2021 om 20:00

Ik vind je reactie wat kortzichtig. Hoe gaat een overheid dit controleren en waarom zou dit de rol zijn voor de overheid? Zijn gewoon volwassen mensen hé.. op het moment dat er word gescreend op woorden etc tijdens telefoon gesprekken staat het Malieveld vol. Omdat er vervolgens bepaalde rechten en grondwet artikelen geschonden worden. Het is dus gewoonweg niet eens mogelijk dit door de overheid te laten controleren. Of je moet naar Noord Korea verhuizen, maar daar heb ik zelf niet zoveel mee.

Misschien had iemand tegen Truus niet moeten zeggen dat ze het zelfde telefoon nummer had. Of degene die dit artikel heeft geschreven dat stuk even weg moeten laten. Daar is geen overheid voor nodig

5 augustus 2021 om 20:03

Probleem is vooral de schaal en de mogelijkheid om te achterhalen wie het heeft gedaan. En met anonimiteits-mogelijkheden op internet, is dat niet eenvoudig op te lossen.

Ook een reden dat de criminaliteit welig tiert op het internet en daar is ook al behoorlijk moeilijk wat tegen te doen. Complete criminele fabrieken in (oa.) Rusland, China en India, waar honderden/duizenden mensen tegelijkertijd bezig zijn om allerlei bedrijven kapot te maken, om ze te chanteren.

5 augustus 2021 om 20:16

@socio

Wat een onzin kraam jij uit. Mensen moeten hun eigen verantwoordelijkheid nemen, klaar. Daar heeft de overheid niks te maken, of wil je dat we hier gaan leven zoals in enkele andere landen waar alles gecontroleerd wordt.

Ik had het liever ook anders gezien, sowieso geen twitter want daar komt de grootste onzin vandaan.

5 augustus 2021 om 20:29

Lees mijn reactie hierboven maar even aub. Tsja. En het gaat om wanneer mensen al over de schreef gaan, zoeken op kernwoorden etc. en niet iedereen maar screenen etc. ofso. En oh dat gebeurd al deels op bepaalde manieren in allerlei steden maar goed.

5 augustus 2021 om 21:09

Alsof "de overheid" mensen heeft om elke bekende Nederlander die bedreigd word te beveiligen. En moet dat überhaupt van ons belastinggeld? Laat ze lekker private beveiliging inhuren. "De overheid " is al druk zat met alle ellende in de voetbalwereld.

5 augustus 2021 om 21:12

Gewoon een social media politie afdeling opzetten, met professionals en sterke it ers bijv. Dit moet idd door de overheid opgepakt worden ja. Als jij bedreigd wordt, of je familie lid, wat serieus is, dan wil je toch ook dat de overheid (politie etc.) ingrijpt en daar wat aan doet of niet soms? Snap de reacties hier echt compleet niet gewoon, absurd!

6 augustus 2021 om 04:57

De controle kwijt? Volgens mij loopt het exact als wat men gehoopt had.

6 augustus 2021 om 08:44

Doet me denken aan fb. Toevallig gisteren las ik daar iemand die boos was dat Mo niet opgesteld werd en hij ging los in de trend van; vieze duitse nationaal socialist (na-zi gebruikte hij dus) die smit blabla.

Dus ik dacht laat ik voor het eerst in mijn leven is iemand reporten. En wat blijkt, het is toegestaan om dat op fb te zetten. Als we al dusdanig racistisch mogen zijn tegen duitsers dan lijkt mij dat toch niet de bedoeling.

6 augustus 2021 om 09:01

De schaal is natuurlijk enorm en de capaciteit bij de politie beperkt. Bovendien is het grote merendeel niet strafbaar. Als iemand je op straat uitscheldt komt het ook zelden tot nooit tot een veroordeling. Ik vind zulk gedrag ook meer een kwestie van gebrek aan opvoeding. Dat is een trend die al langer speelt en niets met het internet te maken heeft.

Serieuze bedreiging is natuurlijk wel strafbaar, maar het is vaak gewoon heel lastig te achterhalen en bewijzen wie de dader is. Een accountje is zo gemaakt en met een VPN aan is het vrijwel onmogelijk om de dader te vinden.

Bovendien lijkt me dit meer iets dat bij de aanbieders van de platformen moet neergelegd worden. Die kunnen veel sneller en beter reageren. Dus accounts gelijk dichtzetten en in geval van strafbare feiten zoveel mogelijk informatie delen met de politie. De overheid kan dit probleem echt niet alleen oplossen.

6 augustus 2021 om 10:59

Ik denk niet sinds het internet tijdperk, maar informatie gaat nu zoveel sneller en alles is zo zichtbaar dat het uitkomt.
Een deel van de mensheid is gewoon compleet gestoord en ziek en snapt niet dat je bepaalde dingen niet online moet roepen.
Ik zou Truus graag een smsje sturen met bedankt. Truus bedankt dat Louis het toch mag doen. Hopelijk scoren jullie, jij aan zijn zijde, toch een mooi resultaat door te kwalificeren voor de WK en zo ver mogelijk te komen op de WK.

Mensen die dreigen, nog lager dan relschoppers. Die kun je tenminste direct pakken. Dreigen is en blijft vaak anoniem, denk dat zulke berichten ontvangen op zo’n leeftijd lijkt me echt ongezond. Het is voor niemand gezond, maar hoe ouder je bent hoe sneller stress je gezondheid aantast.

Het grootste probleem is het wel of niet serveren van bitterballen na enige wedstrijd. Het schijnt dat de KNVB gestopt is met het serveren daarvan. Het is immers de favoriete snack van mevrouw Van Gaal...

Als dit waar is , dan moeten deze mensen per direct opgenomen worden .
Bedreigingen tegen ook nog eens een vrouw , die er niks mee te maken heeft .
Hoe ziek ben je dan .

Uiteraard te gek voor woorden, maar wellicht tijd om na 12 jaar een keertje een nieuw tel. nummer te nemen?

Beetje dom om dat te zeggen, gewoon andere nummer nemen.

Zulke bedreigers zijn bet laagste van het laagste van de samenleving.

Ze zijn het nog niet eens waard om op te schijten.

Waar slaat dit in "mijn naam" op? Ik ben absoluut geen fan van die gestoorde van Gaal, maar om dan zijn vrouw lastig te vallen, gaat mij te ver. Laat haar toch met rust, haar leven lijkt mij al moeilijk genoeg met "Loewieke" als man. Anoniem smsen/whatsappjes sturen gaat toch niet, dus publiceer die nummers gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren