Voormalig prof Jergé Hoefdraad, jeugdproduct van Ajax, neergeschoten

Maandag, 2 augustus 2021 om 08:00Dominic Mostert • Laatste update: 13:56

De man die zondagochtend is neergeschoten bij een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost, is volgens informatie van De Telegraaf Jergé Hoefdraad. De 35-jarige voormalig profvoetballer verkeerde na de schietpartij in kritieke toestand en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij was in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig bij een feest in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg, waar hij rond de klok van 06.00 uur door het hoofd werd geschoten. Op beelden die rondgaan op sociale media zijn twee knallen te horen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door ecke)

Wtf gebeurt er de laatste tijd allemaal in dit land. Is iedereen gek geworden ofzo

1 augustus 2021 om 19:33

Het is toch te triest voor woorden dat er mensen naar/richting een "feest" gaan met een pistool op zak.
Te idioot, als ik dit lees denk ik meteen aan ouders, hebben die dan zo'n waardeloze opvoeding gegeven dat hun zoon/dochter het in z'n hoofd haalt om te gaan stappen met een wapen op zak.....en waar haalt een "normaal" persoon een pistool vandaan trouwens.

1 augustus 2021 om 19:57

Ben het er zeker mee eens dat het een deel opvoeding kan zijn, maar ik denk ook dat je er rekening mee moet houden wat voor invloed je krijgt in je jeugd van buitenaf. Op school, sport of op andere plekken kun je 'foute types' tegenkomen waar je bevriend mee raakt en zo rol je er vanzelf in.

1 augustus 2021 om 20:21

Maar dan nog, ook op de "foute vrienden" kunnen de goede invloed hebben en uitoefenen.De "foute vrienden" is ook juist de groep waarover ik het heb met betrekking tot opvoeding.Invloeden van buitenaf,.....allemaal te maken met opvoeding.Ik denk dat er in sommige lagen van de bevolking een andere norm word gesteld aan het leven en het geven van opvoeding.

1 augustus 2021 om 20:26

Is niet alleen aan opvoeding te wijten hoor. Ouders worden hun woningen uit gepest als hun kind het verkeerde pad op is gegaan, terwijl ze er vaak geen weet van hebben. Is dat naïef? Misschien, maar zou jij het (willen) zien als je kind zich in zulke situaties begeeft? Ik durf het te betwijfelen.

1 augustus 2021 om 20:51

Als je als ouder ook al uit het "verkeerde" hout gesneden bent dan zul je dat inderdaad minder snel gaan zien.Maar dan nog ga je als ouder precies zien als je kind de verkeerde kant op dreigd te gaan.Zeker als ze op een gegeven moment zo ver fout zijn afgegleden dat je op het niveau wapens bent uitgekomen.Als ouder heb je dan ergens de plank volledig misgeslagen.De schuld afschuiven op andere/randzaken vind ik een veel te makkelijke uitvlucht.

2 augustus 2021 om 08:12

Dat vind ik van de schuld volledig afschuiven op de ouders. Je kent de situatie niet en iedere situatie is daarnaast ook nog eens anders. Om dan vooraf te oordelen dat ouders die zelf uit het verkeerde hout gesneden zijn dit niet zien, en daarmee dus aangeven dat 'goede' ouders dit door zouden hebben, is veel te kortzichtig.

2 augustus 2021 om 09:27

Laten we deze discussie maar eindigen met het feit dat ik en mijn vrouw precies weten waar onze kinderen zich mee bezig houden en wie hun vrienden zijn.
Misschien is het omdat dit een dorp is, misschien is het de interesse in eigen kroost, de eigen normen van het leven, wie zal het zeggen.
Feit is en blijft dat dit soort zaken gewoon heel treurig zijn, er zijn ouders die hiermee gewoon zoons of dochters verliezen en dat daders daar vaak niet eens bij stilstaan.

2 augustus 2021 om 10:43

@tinus45 wat je zegt, sociale controle scheelt een hoop. Ik werk zelf ruim 15 jaar in de verslavingszorg/ forensische psychiatrie. 95% van de "verslaafden en / of criminelen" heeft geen opvoeding gehad van een vader figuur. De rol van een toezichthoudende, opvoedende, kaderende en vooral liefhebbende vader is van groot belang in het 'gezond' opgroeien. Daarmee zeg ik niet dat iedereen zonder vader het verkeerde pad op gaat, gelukkig niet! Wat ik wel zeg, is dat bij wie het wel de verkeerde kant op gaat, in het grootste deel van de gevallen de vader afwezig is geweest in de opvoeding. Ook al heb je zelf geen kinderen, een man kan zich altijd ontfermen over een jongen/ meid en positieve aandacht schenken, zodat deze een kleine back-up heeft.

1 augustus 2021 om 19:33

Dit wordt letterlijk ieder jaar gezegd. Natuurlijk zijn er bepaalde slechte zaken aan de gang, maar betrek dat niet op "iedereen" alsjeblieft. Nederland wordt nog altijd steeds veiliger.

1 augustus 2021 om 19:46

@asroma8 je hebt gelijk. aantal moorden neemt in Nederland al jaren af, we weten en lezen er wel steeds meer over door social media.

1 augustus 2021 om 20:07

Cijfers en statistieken kun je op meerdere manieren interpreteren, het is maar net waar je naar kijkt. Het aantal gevallen van moord en doodslag kan in Nederland gelijk blijven of omlaag gaan maar bijvoorbeeld in Amsterdam wel een stijging zijn. Het is lastig om er echt conclusies uit te trekken, maakt niet uit welke kant op.

1 augustus 2021 om 20:43

@asroma Neem mijn reactie aub niet te letterlijk. Ik weet ook wel dat het nieuws je een veel negatiever beeld van de samenleving geeft dan dat het daadwerkelijk is. Het is ook niet mijn intentie om iedereen over 1 kam te scheren. Dit was gewoon een impulsieve reactie over het feit dat ik schrok van het zoveelste schiet/steekincident in Nederland in korte tijd.

Wow 2021 gebeuren Zoveel negatieve dingen die een link met Ajax hebben(waar ze niks aan kunnen doen)...promes,onana,eriksen,Peter r de vries ,auto ongeluk van een jeugdspeler,nu dit..

1 augustus 2021 om 19:30

Promes is gewoon een gestoorde messentrekker, de rest is inderdaad een ongelukkige link en niets met Ajax of de persoon zelf te maken

1 augustus 2021 om 19:32

Laat promes hier buiten svp ... verder wel bizar ja ...

1 augustus 2021 om 19:49

Waarom promes dan niet,daar heeft Ajax toch ook veel hinder en negatief aan bevonden,dat was ook gewoon een hoofdpijn dossier voor ajax,de nasleep van nouri waar ook veel in 2021 over werd gesproken..

1 augustus 2021 om 19:55

Naar alle waarschijnlijkheid (moet nog bewezen worden, maar de voortekenen zijn niet gunstig voor Promes), is het een exponent van het type figuren wat (vrij) rondlopen in dit land waardoor dit land steeds vervelender nieuws te verwerken krijgt.

1 augustus 2021 om 19:56

Je wil serieus het innemen van een plaspil door een voetballer in eenzelfde rijtje zetten als twee moorden en een tragisch auto ongeluk waar twee tieners door overlijden? Heb je zwaar geluncht ofzo?

1 augustus 2021 om 20:02

Nee hij maakt een opsomming van negatieve dingen die een link met Ajax hebben uit het jaar 2021. Dat schrijft hij trouwens ook gewoon in zijn reactie.

1 augustus 2021 om 20:04

Nogal een bullshit, vind je zelf ook niet?

1 augustus 2021 om 20:06

Marieke is waarschijnlijk een "zij" hoewel je tegenwoordig niets kan uitsluiten ...

1 augustus 2021 om 21:23

Inderdaad opvallend. Zoals je zegt, Ajax kan er niks aan doen, maar veel gedoe. Je kan er de niet inschrijving van Haller aan toevoegen. Het zijn allemaal op hele andere manieren vervelende momenten voor een club.

Wat gebeurt er allemaal? Afgelopen week een jongen van 15 jaar dood gestoken in Rotterdam. Afgelopen nacht meerdere schietpartijen in Amsterdam en Rotterdam. Waarom? Wie bedenkt het om met een wapen op straat te lopen en laat staan hem te gebruiken. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Ga eens normaal doen leef en laat leven.

1 augustus 2021 om 21:13

Ja, echt bizar hè? Dat er gekken tussenlopen is van alle tijden, maar voor mijn gevoel was de sociale controle en het functioneren van handhaving vroeger vele malen beter....

Die moordenaar had ook veel beter kunnen kopschoppen of met een auto iemand vermoorden, dan kom je er in Nederland veel genadiger af (als je überhaupt wordt opgepakt) dan wanneer je dit met een geweer doet.

Erg triest dat iemand die een vechtpartij wil stoppen uiteindelijk slachtoffer is geworden van dodelijk geweld. Sterkte aan de nabestaanden.

1 augustus 2021 om 21:15

Misseva88, consultant voor al uw moordplannen 😉

Erg voor deze jongen.
Hij is al behept met de naam Hoefdraad, In Suriname wordt de ex minister van financiën namelijk Boefdraad genoemd. Hij is overigens (onschuldig haha en) voortvluchtig.
En nu wil deze jongen voorkomen dat de pleuris uitbreekt en wordt zelf neer geschoten. Waardeloos
Ik heb wel eens twee vechtersbazen uit elkaar willen halen. Helaas haalde 1 net uit en sloeg mij een bloedneus
Hopelijk overleeft hij het.
Sterkte jongen, sterkte

Het is ook wel wat, probeer je een ruzie te stoppen en in plaats van een bedankje of iets in die richting krijg je een kogel... Waar gaat de wereld heen tegenwoordig... En waarom zou je uberhaupt ook met een wapen op pad gaan.... Van mijn part gaan 'we' dit soort dingen, waarbij iemand 'gepakt' wordt die de ruzie wil stoppen, verzwaren in de strafmaat. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat hufterige en agressieve gedrag hier, we zijn straks net zo'n derdewereldland aan het worden als de V.S. en dat is niet iets om trots op te zijn.

1 augustus 2021 om 21:19

Nou, niet alleen daarvoor straffen verzwaren... Ook gewoon voor veel anderen, zo niet alle, delicten.. We zijn echt veel te vertroeteld allemaal. Alles moet maar kunnen en je mag niemand meer hard straffen... Nou, gewoon keihard straffen en als de politie iets ziet en wil ingrijpen gewoon lekker op zijn Spaans; eerst slaan, dan praten.

Tegenwoordig kun je beter niet ingrijpen bij een ruzie, je weet nooit of iemand een wapen trekt.

Je kunt denk ik het beste de politie bellen, maar dat zou ik tegenwoordig ook maar anoniem doen, zo goed word je ook niet meer beschermd.

Via mijn werk krijg krijg ik regelmatig cursussen de-escalerend werken. Dat gun ik iedereen zodat je weet hoe je met zo min mogelijk risico kan reageren op agressieve personen. Bizar dat het nodig is, maar wel heel erg nuttig voor velen.

Daarnaast vind ik dat ook het bezit van wapens veel zwaarder bestraft moet worden. Als je al een wapen op zak hebt ben je doorgaans ook veel sneller bereid om een wapen te gebruiken, zeker met een slok op is een wapen trekken snel gebeurd.

2 augustus 2021 om 08:32

Je bent sws gestoord als je met een wapen opzak loopt.. maar tegenwoordig lijkt het hartstikke normaal onder de "jeugd"

Precies wat je zegt, keihard straffen op wapenbezit.
Als je een wapen draagt is de kans ook groot dat je hem gaat gebruiken..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren