‘Enthousiaste Koeman feliciteert Laporta met verrassende aanwinst’

Dinsdag, 27 juli 2021 om 14:51Chris Meijer

Yusuf Demir maakt tot dusver een uitstekende indruk bij Barcelona. De achttienjarige aanvallende middenvelder wordt dit seizoen door Barcelona met een optie tot koop gehuurd van Rapid Wien. RAC1 meldt dat Demir in de voorbereiding zoveel indruk heeft gemaakt dat Ronald Koeman president Joan Laporta persoonlijk heeft gefeliciteerd met het binnenhalen van de enkelvoudig Oostenrijks international.

Demir staat al langer te boek als een van de grootste talenten van Europa. Onder meer RB Leipzig, Red Bull Salzburg, Internazionale en Borussia Dortmund hadden hem in het vizier, maar de aanvallende middenvelder wilde per se de overstap naar Barcelona maken. Dat Barça de enige optie was voor Demir, was niet bepaald gunstig voor Rapid Wien. De club die Demir op tienjarige leeftijd wegkaapte bij stadgenoot First Vienna kampte deze zomer als gevolg van de coronapandemie met financiële moeilijkheden en moest de groeibriljant daarom wel laten gaan om geld in het laatje te brengen.

De andere geïnteresseerde clubs hadden vermoedelijk meer kunnen betalen dan het financieel armlastige Barcelona, maar de keuze van Demir stond vast: hij wilde in Barcelona met zijn idool Lionel Messi samenspelen. Zodoende huren de Catalanen hem dit seizoen voor 500.000 euro van Rapid Wien, waarna hij over een jaar voor tien miljoen euro definitief kan worden overgenomen. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Demir dit seizoen zijn wedstrijden in Barcelona B zou gaan spelen, maar de kans lijkt groot dat de jonge Oostenrijker toch al eerder dan gepland naar de hoofdmacht wordt gepromoveerd.

RAC1 en Mundo Deportivo melden namelijk dat Koeman verrast is door Demir, die in de eerste twee oefenwedstrijden tegen Nástic (4-0 zege) en Girona (3-1 zege) een basisplaats had. Het is nog altijd de bedoeling dat hij bij Barcelona B start, maar er wordt verzekerd dat Koeman Demir vroeg of laat een kans in de hoofdmacht zal geven als hij zich zo blijft ontwikkelen. Koeman neemt de imponerende aanwinst in ieder geval mee naar het trainingskamp in Duitsland en Oostenrijk, waar de komende tijd oefenwedstrijden tegen VfB Stuttgart en Red Bull Salzburg worden afgewerkt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door yoda)

Zeer goede voorbereiding speelt hij tot nu toe, nu zijn het oefenwedstrijden dus kan je er geen conclusies aan verbinden. Je ziet wel gewoon flitsen van klasse; aannames, dribbels, snelheid met de bal aan de voet. Ook is hij niet zo slordig als bijvoorbeeld een Dembele, deze Demir kan echt een grote worden. Hopelijk mag hij in de beker ofzo wat minuutjes in het eerste maken, want klaar voor een basisplek is hij nog niet (logisch), en voor zijn ontwikkeling is het niet goed om wisselspeler te zijn bij het eerste.

27 juli 2021 om 15:09

@Pedri16 zeker waar laten zien hoe die het in laliga gaat doen komt ie daar echt nog te kort is het verstandig om hem weer uit te lenen

27 juli 2021 om 15:13

Ja of Barça B, dan is hij wel meteen gewend aan onze speelstijl. Stel je leent hem uit aan een Getafe pak ‘m beet, dan moet hij vechtvoetbal gaan spelen. Zo’n speler is het niet.

27 juli 2021 om 15:18

@Pedri16 ja daar heb je gelijk in getafe vindt ik zoo vies spelen met name cuccurella zonde dat barca hem verkocht

27 juli 2021 om 18:25

Je hebt dan ook de kans dat je weinig speelt zoals je bij Kubo zag.

27 juli 2021 om 18:56

Ja exact, mooie voetballer, maar niet voor een team dat niet verzorgt probeert te spelen.

Ben echt blij dat de jeugd weer de kans krijgt
Goed van koeman en laporta dat de jeugd weer leven krijgt wat daarvoor niet was

27 juli 2021 om 15:47

Verwacht dat deze jongen snel gaat komen, zoals Fati en Pedri kwamen. Zal genoeg tijd krijgen alleen snel een basisplek krijgen verwacht ik niet en tjsa zolang Messi er speelt zeker niet want dat is eigenlijk wel de positie en speelruimte waar Demir kan shinen.

27 juli 2021 om 17:38

Ze moeten wel. Want financieel zijn ze niet in staat om spelers te kopen (wat al bekend is) dus dan moeten ze wel de kans geven aan de jeugd. Om zo weer wat kapitaal op te bouwen. Ben daar ook zeer blij mee. Omdat ik barca het beste gun en hoop dat ze weer de goede kant op zullen gaan.

27 juli 2021 om 19:52

Ze zullen nu wel moeten, was de financiële situatie anders dan had niemand het over jeugd gehad, maar over Haaland etc...etc...
Kijken of Barça het zo ook lukt om in het rijtje grote clubs te blijven,want een grote club heeft natuurlijk ook een B plan voor als het even tegen zit, maar met Messi, aguero,ter stegen en nietcte vergeten Depay moet fat lukken met de aanvulling die er nog rond loopt.

De Turkse voetbal bond was weer aan het slapen….

27 juli 2021 om 15:10

Hij is geboren en getogen in Oostenrijk toch? Dan is het op zich niet vreemd dat hij daarvoor speelt, of wel?

27 juli 2021 om 15:14

Nee hij maakt natuurlijk zijn eigen keuze maar ik kan bijna zweren dat Turkije niet eens wist dat er zo een Turkse voetballer was in Oostenrijk. Turkije kon een middenveld hebben met Ozil, Gundogan en Emre Can maar nu spelen we met middenvelders uit de Turkse competitie die groter worden gemaakt dat ze zijn

27 juli 2021 om 15:17

Klopt heb je zeker een punt. Meestal kiezen de speler voor het grootste land, zo hebben wij dat als Nederanders weer met Surinaamse spelers. Die kiezen vrijwel nooit voor Suriname omdat Nederland veel groter is. Gun jullie wel weer een lekker spelertje, leuk volk die Turken!

27 juli 2021 om 15:47

Is geboren in Turkije en opgetogen in Oostenrijk.

27 juli 2021 om 16:03

Dat ze hem niet eens kenden (na vorig seizoen) lijkt me praktisch onmogelijk. Hij staat echt al een hele periode te boek als enorm talent en is toch al even redelijk bekend bij het bredere publiek.

27 juli 2021 om 16:10

Nooe geboren in Wenen. Maar goed. Was leuk geweest als hij voor Turkije had gekozen maar het is niet anders. Hopen dat hij de hoge verwachtingen waar kan maken.
Grappig dat ik het artikel niet had gelezen over de nieuwe Messi van Wenen op VZ, omdat dit al de zoveelste Messi zou zijn. Nu ging het dus echt om een getalenteerde voetballer. Nb voor mij, dat hij Turkse roots heeft.

27 juli 2021 om 16:13

Getogen. Anders zou hij geboren in Turkije en Blij 2) Blijde 3) Blijgestemd 4) Blijmoedig 5) Dartel 6) Dronken 7) Enthousiast 8) Fideel 9) Heel blij 10) In de wolken 11) In grote blijdschap 12) In hoger sferen 13)... in Oostenrijk zijn.🤔Edit: @MSN10

27 juli 2021 om 20:11

Inderdaad Douwe. Geboren en getogen. zijn vader was wellicht opgetogen vanwege de geboorte van zijn zoon. Maar los daarvan. Ik heb werkelijk nog nooit van deze speler gehoord (en ik ben niet eens lid van de Turkse voetbalbond!), maar als het zo goed is als Koeman doet vermoeden (of is hij sarcastisch?), dan is 10 miljoen een enorm koopje.

27 juli 2021 om 18:56

Voor zover ik weet is deze jongen wel gepolst voor een interlandcarrière bij Turkije, maar heeft hij zelf voor Oostenrijk gekozen. Ook goed.

27 juli 2021 om 20:44

Kan de Switch altijd nog maken hè 😉

Jonge Oostenrijker, erg jammer dat deze parel voor Oostenrijk heeft gekozen omdat de Turkse bond loopt te slapen. Wens je alle succes jongen! lekker shinen daar.

27 juli 2021 om 15:11

@Gtore7 mooie woorden en idd turkse bond zat te slapen als een gek

27 juli 2021 om 15:32

Heeft hij al gekozen? Ik dacht dat hij alleen voor de jeugdelftallen uitkwam

27 juli 2021 om 16:37

Er staat enkelvoudig international dus het lijkt me dat zijn keuze dan al is gemaakt.

Mooi! En dan hopen dat Trincao een goed seizoen draait bij de Wolves, zodat zij hem per direct volgend jaar willen kopen. Ongelooflijk dat je 35? miljoen voor zo een Trincao neerlegt terwijl je al een Alex Collado had (identieke speelstijl) of als je creatief kan scouten zo een Demir kan binnen halen. Als die Demir echt zo blijft spelen en Fati hopelijk weer zijn niveau van voor zijn blessure kan halen, dan heb je hele leuke wingers de komende jaren. Het kan ook een gevalletje Emre Mor worden, dus laten we het maar even afwachten.

27 juli 2021 om 15:12

Gevalletje Emre Mor verwacht ik niet, althans niet zó erg. Die steeg de roem wel naar zijn hoofd, deze Demir heeft ouders die hem met beide beentjes op de grond houden. Las laatst ergens dat zijn pa aangegeven had dat Demir niet moet verwachten dat hij in het eerste Barça gaat spelen, en dat hij zijn minuutjes gewoon bij barça B moet maken. Heel belangrijk zo’n groep om je heen die je met beide beentjes op de grond houdt.

27 juli 2021 om 15:12

@Garrincha10 hoo w8 effe per direct overkopen? Ben je gek? Die man heeft talent en deed het in Portugal geweldig die man komt gewoon tekort logisch dat ie wordt uitgeleend het zou zonde zijn als laporta hem direcht volgend jaar verkoopt

27 juli 2021 om 15:16

Denk je dat Trincao het in zich heeft om basisspeler bij barça te worden? Hij moet zich dan wel flink verbeteren. Het enige goede aan hem is zijn dribbel, daarbuiten houdt het wel op. Ja, hij is jong dat snap ik, dus hij kan zich uiteraard sterk verbeteren. Alleen komt hij denk ik snelheid tekort voor de absolute top. Overigens 35 miljoen voor Trincao of Collado promoveren, ik had het wel geweten met onze huidige financiële situatie. Maargoed dat is achteraf lullen.

27 juli 2021 om 15:19

Echt he, als hij een goed seizoen draait zou hem ik juist weer een kans geven.

27 juli 2021 om 15:20

@Pedri
Wie weet miss wel maar dan moet ie bij wolves echt basis worden want bij barca was de concurrentie al te groot

27 juli 2021 om 15:28

Ik ben niet gek, maar als ik jouw reacties al een aantal weken lees vind ik jou wel een gekkie. Wat maakt Trincao zo goed? Ik heb het nooit gezien. Leuke dribbel maar niet eens efficient. Want wat heb je eraan als je vervolg 99 van de 100 keer niets toevoegt aan het aanvalsspel? Het is of balverlies of terugkappen en hem weer aan de back geven. Collado is een vergelijkbare speler, die uit de eigen jeugd komt en ik qua talent minimaal gelijkwaardig inschat. Laat Trincao lekker definitief overgenomen worden door Little Portugal, ik hoef hem bij Barca in ieder geval niet te zien. In de PL zal hij fysiek helemaal gesloopt worden dus denk niet dat hij potten gaat breken. We will see.

27 juli 2021 om 15:31

Je zag wel dat hij echt goed kn voetballen hoor die Trincao alleen is het nu nog een net niet speler.

27 juli 2021 om 15:37

@Garrincha10 jij bent een gekkie jonge😆 wat maakt trincao zo goed? Zoek maar video van hem op bij braga en afgelopen seizoen in de voorbereiding hij heeft talent ik vindt collado juist meer een middenvelder eerlijk gezegd

27 juli 2021 om 15:37

@straatvoetbal, ja je ziet vleugjes van talent. Maar het is inderdaad allemaal net niet. Qua afmaken was hij echt drama, fysiek zwak, passing is oké, goeie techniek. Schijnt in de jeugdelftallen echt héél goed te zijn geweest.

27 juli 2021 om 15:39

@Messi123, mwah ik begrijp Garrincha ook wel. Bij Braga goed spelen is geen voorbode dat je de wereldtop aankan, iets waar Barça toch naar streeft. Als je de vraag kreeg wat zijn sterke punten zijn, zou je toch ook alleen zijn dribbel benoemen? Of wat valt je anders op?

27 juli 2021 om 15:39

@straatvoetval komt nog veel te kort voor het niveua barca ook wel logisch hij speelde in de liga nos en laliga niveua is vele malen hoger

27 juli 2021 om 15:45

Moeten ze eerst dat contract van fati weten te verlengen. Voorlopig is hij volgend jaar gewoon transfervrij.

27 juli 2021 om 15:48

Haha geloof me die gaat sowieso een nieuw contract tekenen. Vroeg of laat. Dan heb ik meer twijfels bij Messi dan Fati (wat betreft nieuw contract).

27 juli 2021 om 16:07

Ik hoop het van harte, maar Barca heeft geen geld en Fati heeft ook een zaakwaarnemer die hem zal voorhouden hoeveel meer hij elders kan verdienen. Daarnaast is het sportief perspectief ook beperkt bij een club in de huidige staat van Barca

Had hem heel graag bij Borussia Dortmund gezien, balen!

mooi dat gevoel boven de financien gaan, dat zou vaker mogen!

27 juli 2021 om 15:27

Ik vind 10 miljoen nog behoorlijk veel geld voor iemand van 18 die net komt kijken

27 juli 2021 om 15:40

Het gaat erom dat Demir de keuze had uit meerdere clubs, die meer konden betalen, maar hij persé voor barça wilde uitkomen. Mooi toch?

Altijd mooi om te horen dat jonge spelers een kans krijgen om zich te bewijzen bij een topploeg. Zelfs een paar keer gewoon op de bank zetten bij een bekerduel laat hun al proeven van het grote werk. Er zijn toch wel weinig top trainers die dit doen dus doet Koeman het goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren