PSV ontvangt miljoenenbod; Pablo Rosario heeft al persoonlijk akkoord

Zondag, 25 juli 2021 om 22:34 • Laatste update: 22:55

Pablo Rosario staat toch spoedig voor een vertrek bij PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt zondagavond dat OGC Nice een bod van vier miljoen euro heeft uitgebracht op de 24-jarige middenvelder, die zelf al een persoonlijk akkoord bereikt heeft met de Franse club. Technisch manager John de Jong zet echter in op een hogere transfersom en wil een ‘marktconform bedrag’ overhouden aan het vertrek van Rosario.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door pieterpost)
25 juli 2021 om 22:39

Idd, prachtig nieuws dit! Met Sangare als stofzuiger en V.Ginkel of Propper ernaast heb je 3 uitstekende middenvelders. Een extra verdedigende middenvelder als stand in voor Sangare zou welkom zijn.

25 juli 2021 om 22:42

@Delpay96, Daar zou je Boscagli toch voor kunnen gebruiken? Ik zou eerder een back up voor linksback halen, want Max heeft de conditie van een dood paard.

25 juli 2021 om 22:45

@Messi, Nee daar zou ik Öppegard gewoon de kans geven als het nodig is. Met Boscagli heb je inderdaad een prima backup op het middenveld. Rosario, Rigo en Gutierrez verkopen. Sadilek zou ik er nog even bij houden voor in de breedte en kijken hij zich ontwikkelt. Heeft het goed gedaan in Tsjechië, is International geworden en Sparta Praag, Freiburg en HSV willen hem hebben.

25 juli 2021 om 22:51

Je hebt ook nog Sadilek (als hij blijft), die als stand-in kan fungeren voor Sangare samen met Boscagli.

26 juli 2021 om 00:19

Boscagli cvm en Teze als cv zou idk ook kunnen. Weet alleen nog niet hoe goed Mwene is.

26 juli 2021 om 03:32

Zou als ik PSV was toch Willems erbij halen, is transfervrij en zal ongetwijfeld graag terug willen komen, is nog beter dan Max ook.

26 juli 2021 om 07:34

En dan de ontwikkeling van Oppegard in de weg staan. Zou zonde zijn.

4 miljoen voor deze jongen krijgen is echt geweldig voor PSV. Ze gaan hem zeker niet missen en begrijp echt niet wat Nice in hem ziet.

25 juli 2021 om 22:40

Tsja, in Frankrijk was Sangare natuurlijk ook een speler die zichzelf in de schijnwerpers speelde. Ook fysiek, ook voetballend niet de beste... Misschien past Rosario heel goed bij zo'n competitie.

25 juli 2021 om 23:06

Er zit wel even een fysiek verschil tussen Rosario en Sangare hoor. Hoe die Sangare over het veld loopt vind ik altijd toch wel indrukwekkend. Die jongen heeft een loopvermogen waar je u tegen zegt en is verdedigend op het middenveld ook wel een klasse apart. Alleen jammer dat hij aan de bal niet zo sterk is, maar als dat het geval was zat hij waarschijnlijk niet bij PSV.

25 juli 2021 om 23:16

Eens! Begon tegen Galatasaray wel leuk met even een sleepje en dan passen, wacht beter af met passen (zoals blind z’n passes uitstelt) en speelde af en toe zelfs een speler uit. Als die dat nog verbetert is die zo weg. Jaar jonger dan Rosario en stuk meer potentieel.

25 juli 2021 om 23:44

Misschien even wat vaker naar PSV kijken. Sangare heeft zich enorm ontwikkeld de laatste tijd. Hij is de laatste tijd veel zekerder aan de bal. Koppel dat aan zijn duelkracht en hij maakt alle verwachtingen waar...

26 juli 2021 om 00:23

De laatste tijd? Het seizoen is net begonnen voor PSV. Vorig seizoen heeft hij in meerdere wedstrijden niet aangetoond heel erg sterk aan de bal te zijn. Hopelijk verbaast hij mij dit seizoen dat hij dat wel kan, maar op 1 officiële wedstrijd en oefenwedstrijd ga ik niet ineens zeggen dat hij voetballend heel sterk is.

26 juli 2021 om 02:25

Als je ziet dat een hele beperkte Botman dat al een held is, kun je je idd afvragen hoe weinig er nodig is om dat goed te zijn.

25 juli 2021 om 22:50

Zet Rosario neer bij een middenmoter of degradatiekandidaat in een topcompetitie en zal de pannen van het dak spelen. Een bedrag tussen de 5 en 8 miljoen zou ik overigens prima vinden, andere clubs zien ook dat we hem niet meer nodig hebben.

25 juli 2021 om 23:01

Vanuit de supportersgedachte snap ik dat 4 miljoen een goede prijs is, maar vanuit PSV denk ik dat ze toch echt wel richting de 6-7 willen gaan. Hij wordt binnen PSV enorm gewaardeerd, en is (niet voor niets) basisspeler geweest onder 3 coaches, die zullen toch niet allemaal blind zijn? Schmidt heeft echter ingezien dat twee vergelijkbare types naast elkaar te veel van t goede (of slechte) is, en kiest nu voor Sangaré (wat ik overigens heel goed snap). Daarnaast is Rosario op en top prof gebleken en heeft ie nooit geklaagd. Ik denk voor een subtopper in Frankrijk of een middenmoter in Engeland een uitstekende kracht, omdat hij daar niet per se hoeft te voetballen en gewoon lekker ballen kan veroveren (wat hij goed kan).

Marktconform bedrag voor Rosario?? Wat bedoelt De Jong daarmee? 5 miljoen?!? Snel accepteren, Rosario het beste wensen en doorgaan!

25 juli 2021 om 23:10

Zijn toch gewoon onderhandelingstacktieken? Als iemand begint met een bod van 4 miljoen kun je er hoogstwaarschijnlijk ook 6 uit halen. Zou stom zijn om het meteen te accepteren.

Sow ey. Als Psv zijnde gelijk wegdoen. Zou Nice zelfs geld meegeven om van Rosario af te zijn.

25 juli 2021 om 22:44

Laten we nou niet gaan overdrijven, vond Rosario met name zijn eerste seizoen als basisspeler goed. Vorige seizoen was het gewoon minder en is zeker niet de juiste speler om Psv te dragen maar we moeten nou niet doen alsof hij pure armoe was. Ik heb ook die Van Ginkel bezig gezien tegen Gala en die deed het niet veel beter, ik vond Propper en Sangare samen wel een veraddeming.

26 juli 2021 om 02:07

Nee je hebt gelijk. Geld meegeven is overdreven, dit was ook met een knipoog. Verder deel ik je mening over Van Ginkel. Ik zei ook in de live meepraten tegen Galatasaray (dat kan je natuurlijk niet onthouden hebben, dus niks daartegen), dat Van Ginkel een overhypede speler is. Heel Eindhoven is er gek van. Als je er 1 ding over zegt, snap je niks van voetbal. Heb die man nog nooit uberhaupt 5 wedstrijden op rij zien spelen, laat staan 5 goeie.

Eerst was er geen sprake en nu wel.weer haha leek me al raar dat ie het vliegtuig naar nice pakte voor niks

25 juli 2021 om 22:41

Dat was dan ook een bericht van de Telegraaf, die publiceren de laatste jaren steeds meer onzin. In de aanloop naar een CL kwalificatie duel ga je natuurlijk niet even op de koffie bij je zaakwaarnemer in Monaco.

Goede zaak denk. Rosario zit op een dood spoor en PSV houd miljoenen over. Zou heel sterk gehandeld zijn als ze meer overhouden aan Rosario dan ze voor Van Ginkel en Propper samen hebben betaald.

25 juli 2021 om 22:51

Qua transfer is dat niet moeilijk. Die waren beide 0 euro. Propper alleen 2m bonussen, uiteindelijk. Of bedoel je ook salaris?

He John ben je helemaal besodemiert. Meteen akoord anders moeten we nog een seizoen met hem doorgaan !

Hahah hij brengt gewoon meer op dan van Ginkel, Pröpper en Götze gekost hebben.

25 juli 2021 om 22:45

Is ook niet heel moeilijk als je alleen de gratis speler gaat tellen... maar hun zullen vast geen tekengeld of veel meer salaris krijgen haha

25 juli 2021 om 23:03

Zou mij niet verbazen als Rosario gewoon bij de grootverdieners van de selectie hoort, niet voor niets een paar jaar lang “key player” geweest.

4 miljoen is inderdaad niet marktconform. Het is 4 miljoen te veel. Dat John de Jong uberhaupt het lef heeft om nog meer te vragen.. waardeloze TD

25 juli 2021 om 23:03

Juist een goeie dus. Altijd het onderste uit de kan halen. Voor Rosario kan je met een beetje geluk wel 6-8 miljoen vangen.

25 juli 2021 om 23:14

Op basis waarvan? Niemand die Rosario vaker dan drie keer in actie heeft gezien zal bereid zijn om 6-8 miljoen voor hem neer te leggen. Is echt al een wonder als PSV 4 miljoen voor hem krijgt. Direct accepteren.

26 juli 2021 om 00:33

Let jij maar op. Gaat op zo’n 5/6 miljoen uitkomen.

Wat hebben ze op in Nice ? Snel wegbrengen Johnny de Jong voordat ze daar weer nuchter zijn.

Wel geinig team dat Nice. Veel Nederlanders in de ligue 1. Heb het al tig keer gezegd maar hoop dat er een Nederlandse zender de rechten koopt. Wil psg elke weekend wel zien met die sterren. Espn matig aanbod als de Bundesliga naar die nieuwe zender gaat. MLS alleen op het Internationale kanaal 😂

Dit is het beste nieuws sinds tijden. Rosario en 4 miljoen toegeven was al een goeie deal geweest. Maar rosario weg plus 4 miljoen is beter dan verwacht👋🏻

25 juli 2021 om 22:43

Ik denk dat dit een prima bedrag is voor Rosario. Toch veel gespeeld afgelopen jaren maar het is nu wel over bij PSV. Voor beide partijen een goede oplossing

Kunnen sommige toch hun natte droom uit zien komen. Ontopic: Vind tussen 4-8 miljoen toch wel een markt conform bedrag voor Rosario, zeker geen slechte speler maar was afgelopen seizoen toch niet dominerend genoeg en het niveau wat Psv na moet streven.

Ik heb net de vlag uitgehangen. Deze man was helemaal klaar bij PSV, gun hem persoonlijk het allerbeste maar z’n veel te zachte passies breed en achteruit, z’n aanvoerderschap en z’n slome houding en geslenter kan ik persoonlijk missen als kiespijn. Onder Van Bommel was die nog iets beter, wie weet zet hij een stijgende lijn in.

Wat moet Nice hier nou mee? Snap er echt he-le-maal niks van? Hebben een miljardair erachter maar Kluivert, Stengs, en Rosario zouden bij Ajax sowieso en PSV misschien op de bank zitten.

26 juli 2021 om 00:32

Je wenst hem het beste en HOOPT dat er een stijgende lijn in zit. Vervolgens brand je hem compleet af door te vragen wat Nice er mee moet. Beetje meer respect hij had zijn mindere wedstrijden klopt maar, klaagde nooit.

26 juli 2021 om 00:41

Dus omdat iemand nooit klaagt moet ik respect hebben? Ik heb respect voor hem, maar vraag me inderdaad af wat Nice er mee moet. En ik geef aan hoe ik zijn optredens voor PSV heb ervaren. Dat ik hem het beste wens en hoop dat er een stijgende lijn inzit (voor hem en voor Nice), dat is toch netjes? Maar fijn dat je het voor hem opneemt.

4 miljoen Euro voor een speler van het kaliber Pablo Rosario vind ik persoonlijk een bedrag waar je als PSV heel snel en gretig ja tegen moet zeggen. Ik zou daar als ik John de Jong was niet lang over nadenken. Voordat OGC Nice er achter komt welke kat ze in hun zak hebben gekocht.

Toch knap van Nice dat ze precies de meest overschatte spelers van Nederland aan weet te trekken :-)

Als ik De Jong was zou ik snel dit bod accepteren, veel meer ga je er niet voor krijgen.

Wat Rik later ook zegt klopt ook: 'zelden een speler gezien waarbij het externe oordeel soms zo afwijkt van het interne. Pablo Rosario geldt binnen PSV als een prima prof. Wordt gewaardeerd door spelersgroep, staf, leiding. 0 wanklanken. Ontwikkeling stagneerde wel, maar 3 coaches stelden hem toch meteen op.'

Die reacties naar hem van de fans gingen soms ook veel te ver. Klaagde nooit en werkte hard.

25 juli 2021 om 23:00

Psv is een professionele voetbalclub, geen liefdadigheidsinstelling. Wij zijn niet dom. We kunnen heus wel
Kwaliteit onderscheiden van middelmatigheid. Hij is geen niet goed genoeg.

25 juli 2021 om 23:10

Dan mag jij mij vertellen waarom juist Rosario zo gigantisch werd neergesabeld en anderen met wanprestaties niet. En ja er zijn genoeg anderen geweest die ook net als Rosario lang mochten blijven staan.

25 juli 2021 om 23:17

Heeft ook te maken met het verwachtingspatroon. Hij deed het toch best aardig in zijn eerste halve seizoen en daarna is hij eigenlijk alleen maar slechter geworden. Maar buiten dat was hij ook aanvoerder en onomstreden basisspeler. Ook is het gewoon heel frustrerend voor PSV fans dat PSV daar zo lang heeft gewacht met een versterking. Heeft ook mede te maken met zijn spel wat ooit zo nonchalant is. Buiten dat denk ik dat spelers als Viergever, Hendrix, Baumgartl, Schwaab etc. ook geen malse kritiek kregen.

Al met al wel treurig voor zo'n jongen maar dat krijg je wel als je zolang een speler ziet die eigenlijk niet meer voldoet. Heb dat gevoel niet bij andere bij PSV.

25 juli 2021 om 23:22

Man ik ben blij dat we die tijden achter ons hebben gelaten zeg, van dat rijtje spelers word ik behoorlijk chagrijnig als ik dat lees. Nu staat er een heerljk vernieuwd en verfijnd PSV, zin in komend seizoen.

25 juli 2021 om 23:32

Wie heeft ongeveer 150(!!) wedstrijden voor psv gespeeld terwijl hij niet goed genoeg was. Ik wacht op je antwoord.. ben benieuwd.

26 juli 2021 om 00:05

@harvey

Om het lijstje van Memphis hierboven maar even er bij te pakken. Hendrix heeft bijna 250 (!!) wedstrijden voor PSV gespeeld, Viergever en Schwaab beiden ook een stuk boven de 100. Dan heb je er al drie te pakken, en geen van die drie heeft ooit een periode zo goed gespeeld als Rosario in zijn eerste half jaar.

@memphis

Je zegt het al zelf, hij heeft wel goed gespeeld bij PSV. Dat kan je van die andere namen niet zeggen en die hebben geen van allen het zo erg te verduren gehad. Maar waar die andere namen nog konden teren op een goede wedstrijd, werd elke goede actie van Rosario direct vergeten. Zelfs Schwaab werd pas echt afgebrand nadat ie het verpestte tegen Ajax. Baumgartl is eigenlijk de enige die meteen verguisd werd, dat was na 3 wedstrijden al dramatisch.

26 juli 2021 om 00:43

Hendrix heeft echt wel goede wedstrijden gespeeld. Was toen op t middenveld met Van Ginkel, Pröpper en Guardado echt een nuttige speler, nuttiger dan ik Rosario heb gezien persoonlijk. Zoals tegen Ajax uit toen Pereiro 2 keer scoorde, met Guardado en Van Ginkel ernaast.

26 juli 2021 om 01:02

@justin

Je bevestigt precies wat ik dus bedoel. Ik zeg nergens dat Hendrix geen goede wedstrijden heeft gespeeld, maar toch kom jij hem verdedigen dat hij wel een nuttige speler was en goede wedstrijden heeft laten zien. Hendrix liet op wat uitzonderingen na juist zien dat hij tekort kwam, maar kon dan altijd op die uitzonderingen teren. Een langdurige constant goede periode zoals Rosario heeft hij nooit gehad. Toch zie je Rosario nooit zo verdedigd worden als Hendrix.

Als De Jong het voor elkaar krijgt om hem voor meer dan 4 miljoen te verkopen, dan is dat echt een compliment waard. Hele matige voetballer, zelfs subtop onwaardig in de Eredivisie.

Treurig hoe een groot aantal PSV supporters over hem praat. Het gaat veel verder dan kritiek op zijn slechte spel. Het is echt respectloos. Ik hoop van harte dat Rosario het goed gaat doen bij Nice en hier vele grote monden snoert.

25 juli 2021 om 23:09

@benzema, met je eens hoor. Beetje respect mag wel ook al is het niet je favoriete speler. Bedrag is niet gek of denkt er iemand dat spelers van psv maar een paar ton waar zijn?

Liet continue z’n mannetje lopen. Leverde elke bal in. Sterkte aan alle Nice supporters. Zal zijn ‘prestatie’ tegen Volendam nooit meer vergeten. Nog aanvoerder van onze mooie club geweest ook.

Soms liet ie weleens wat zien en dacht je hij kan het wel. Dat was alleen dan vaak 1 wedstrijd of slechts 1 helft. Ik wens hem het beste in Nice en vind aommige reacties hier wel erg overdreven. Hij heeft de club niks misdaan.

hij mag weg maar toch niet voor 4 miljoen was afgelopen seizoen nog basis speler, en zou nu de 2e keus zijn op de positie van Sangare, dus verwacht minimaal 6/8 miljoen

4 mil is wel aan de lage kant. Had eerder aan 6-7 miljoen gedacht. Ben benieuwd of het de jong gaat lukken. Rosario mis je helemaal niks aan

Ik heb wel het idee dat PSV z'n spelers soms wat te goedkoop laat gaan. Maar als je vier miljoen voor Rosario kunt krijgen, dan moet je niet moeilijk doen, dat is een prima prijs. Dit is een speler die niets toevoegt, je hebt bovendien meer dan genoeg andere (betere) opties op het middenveld.

Vind het overgrote deel van de reacties pijnlijk om te lezen. Die zou ik bij de verkoop van Bruma verwachten. Wat is dit nou voor een sneu gedrag?

Rosario brak door in het slechtste PSV dat ik ooit zag, werd gebombardeerd tot captain, en moest scoren, de lijnen uitzetten, alle gaten dichtlopen, etc. etc. Alsof hij een soort hybride van Kanté, Iniesta en Ronaldinho was. Nu heeft PSV met Sangaré een betere stofzuiger gekocht, maar belangrijker: Pröpper en een fitte Van Ginkel die ernaast kan staan. Hendrix was naast Guardado ook een veelvoud van zijn uiteindelijke transfersom waard. Rosario heeft nooit de kans gehad om naast een spelbepaler te spelen. En bij schrijnend gebrek aan beter moest hij zelfs die rol op zich nemen. Nee, dat kon hij niet. Hèhè. En, nee, ik denk ook niet dat hij goed genoeg is voor PSV. Maar om nu zo'n flauwe jubelstemming te creëren. Slaat nergens op.

Vz volgens mij hebben jullie een typ fout gemaakt. Vier miljoen, dat moet volgens mij veertien miljoen zijn.

26 juli 2021 om 00:39

Veertig miljoen!

4 miljoen is prima voor Rosario. Fysiek en technisch in orde, maar simpelweg een zeer domme speler. Maakt constant de verkeerde keuzes en is zeer zwak in de passing. Lijkt ook te dromen als hij op veld staat. Zo snel mogelijk weg doen deze man.

Als de jong het voor elkaar krijgt om hier 4 miljoen voor te krijgen, vind ik het nog knapper dan dat Overmars 86 voor f de jong kreeg!

Een geweldenaar met afstand de beste speler PSV. Speelt altijd vooruit, geweldige dribbel en steekpas. Hij zorgt altijd voor veel creativiteit op het middenveld. Dan heeft hij daarnaast ook nog een fantastisch schot. Ik kan iedereen aanraden om zijn treffer tegen Inter in de Champions League terug te kijken. Het verbaasd mij niet dat hij gaat. Hij was niet te behouden voor PSV.

Eigenlijk vreemd hoe PSV supporters over Rosario praten. Cocu haalde hem naar de A selectie, en onder de trainers na Cocu speelde hij ook heel veel.
Het zal inderdaad niet de droommiddenvelder zijn die iedereen graag ziet, maar als je onder 3 trainers eigenlijk altijd tot de vaste kern behoort, dan doe je iets toch goed. Als dat alleen onder Cocu zou zijn kun je nog zeggen dat hij een "vriendje" van de trainer is, maar bij 3 verschillende trainers kan dat niet.

Dus ik denk dat de Jong richting de 10 miljoen wil.

26 juli 2021 om 07:39

Ik denk niet richting de 10 miljoen. Zes miljoen plus eventuele bonus zou een mooi bedrag zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller72
E. ZahaviAanvaller73
R. SchmidtUnknown
N. MaduekeAanvaller62
J. DrommelKeeper60
BrumaAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren