‘PSV denkt na Malen weer aan De Jong maar schrikt van vraagprijs’

Zondag, 25 juli 2021 om 14:24Rian Rosendaal • Laatste update: 15:04

PSV wil Luuk de Jong terughalen als vervanger van Donyell Malen, die naar verluidt deze zondag al zijn handtekening zet onder een vijfjarig contract bij Borussia Dortmund. De aanvaller van Sevilla zou niet onwelwillend tegenover een terugkeer in Eindhoven staan. AS meldt zondag echter wel dat de vraagprijs die de Spanjaarden momenteel hanteren een struikelblok kan vormen voor PSV.

De Eindhovense club hoopt dertig miljoen euro over te houden aan de verkoop van Malen aan Dortmund en een deel van dat bedrag zal worden aangewend voor een vervanger. Sevilla vraagt volgens AS momenteel tussen de acht en tien miljoen euro voor De Jong, een transfersom die de PSV-leiding blijkbaar te gortig is. Het is nog niet bekend wat PSV wél wenst neer te leggen voor de spits die tussen 2014 en 2019 ook al actief was in het Philips Stadion. Twee jaar geleden maakte de Oranje-international voor vijftien miljoen euro de overstap richting Sevilla.

Wesley Sneijder raadt komst Luuk de Jong af na PSV - Galatasaray

De oud-international vindt het geen goed idee als PSV weer in zee gaat met de aanvaller.Lees artikel

Trainer Julen Lopetegui hoopt in ieder geval dat de kwestie-De Jong zo snel mogelijk wordt opgelost. De Spaanse keuzeheer wil alleen werken met spelers die hij bij de start van het nieuwe seizoen in LaLiga kan inzetten. Sevilla opent de nieuwe jaargang op 15 augustus tegen Rayo Vallecano. Lopetegui zou Joselu van Deportivo Alavés al op het oog hebben als mogelijke opvolger van De Jong, die in Sevilla nog vastligt tot de zomer van 2025. Een eerste bod is echter nog niet uitgebracht op de 31-jarige spits.

Volgens Fotomac zou Sevilla vorige week een akkoord hebben bereikt met Besiktas over verhuurperiode van De Jong, al is hij nog steeds niet officieel gepresenteerd in Turkije. Het Eindhovens Dagblad meldde dat de dertigjarige aanvaller geregeld contact heeft met PSV over een eventuele terugkeer. Kort daarvoor liet technisch directeur John de Jong nog een ander geluid horen. 'Met De Jong zijn we op dit moment niet concreet bezig. We vinden hem allemaal een hele goede speler, maar ik kan bij meerdere spelers toeslaan als ze de kwaliteiten van Luuk hebben. Luuk is natuurlijk wel een ambassadeur van onze club en heeft veel gepresteerd hier.”


Poll

Zie jij Luuk de Jong terugkeren bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door zinedane)

Ik hoop het echt niet eerlijk gezegd. Luuk zijn tijd bij PSV geweest. De herinnering aan hem als speler kan alleen maar minder worden. Met zahavi heb je al een oude rot die deze zomer echt heel fit is geworden. Erachter heb je met Vertessen en Romero twee redelijke vervangers en met Fofana een toptalent wat langzaam opkomt. Als je dan echt een spits wilt halen, haal dan een jongere speler die over ene jaar Zahavi kan opvolgen zoals Macias bijvoorbeeld.

25 juli 2021 om 15:03

Precies en de Jong scoorde veel omdat het spel op hem afgesteld was en er enorm veel hoge voorzetten werden gegeven. Nu zie je een handje vol hoge voorzetten max per wedstrijd.

25 juli 2021 om 19:50

Die voorzetten hebben nu weinig rendement, maar met de Jong wel.

26 juli 2021 om 09:58

Met Zahavi ook. Gotze heeft afgelopen week tegen Gala nog een bal van buiten de 16 erin gekopt (beetje geluk natuurlijk). PSV geeft niet meer zo veel voorzetten tegenwoordig. Moeten we ook niet meer willen PSV heeft een hele mooie eigen speelstijl ontwikkeld.

25 juli 2021 om 15:08

Helemaal mee eens, van mij mag Luuk wegblijven. Als je hem aantrekt zul je hem op moeten stellen, daar hij waarschijnlijk een topsalaris op zal strijken. Hiermee zul je heel je systeem op hem af moeten stellen, iets wat mij ontzettend jammer lijkt als je het frisse pressievoetbal van afgelopen week ziet.

25 juli 2021 om 15:15

Macias is helaas verkast naar Getafe op een aparte huur constructie. Julian Alvarez, Kaio Jorge, Pedro De La Vega of Hlozek lijken me nog mooie alternatieven.

26 juli 2021 om 10:00

Hlozek zou ook mijn absolute topfavoriet zijn. Maar die kost wel 15 miljoen. En die zal niet genoegen nemen met wat invalbeurtjes zoals Madueke dat vorig seizoen had ben ik bang. Maar met het oog op Zahavi zijn afscheid op 33/34 jarige leeftijd zou ik ook erg fan zijn van Hlozek bij ons in de spits. De la Vega vind ik een leuke voetballer om te blijven volgen, maar wel echt meer een buitenspeler of een jongen die in een 2 spitsen systeem om een lange spits heen kan draaien. Een beetje wat Gotze al doet bij PSV. Lijkt me niet ideaal voor PSV nu

Zou nu een domme en onnodige transfer zijn, dan heb je 2 oudere spelers die redelijk vergelijkbaar zijn. Terwijl de Jong ook minder in dit systeem zal acteren aangezien we bijna geen hoge voorzetten meer geven. Zou echt geldverspilling zijn. Liever een groot aanvallend talent of sparen. Echter komen deze verhalen wel alleen vanuit Spaanse kant dus geloof er nog niet veel van.

25 juli 2021 om 15:23

Typisch psv dus! De afgelopen 3 jaar geen fatsoenlijke centrale verdediger gezien. Nu hebben ze er 1 en dat gaat juist nu ten koste van de marktwaarde van teze (je grootste verdedigende talent)… 2 jaar terug Doan voor een dik bedrag gehaald terwijl iedereen wist dat er geen plek was… en nu hebben ze Luuk de jong in t hoofd terwijl je zahavi hebt.

25 juli 2021 om 16:07

Doan is nog niet afgeschreven die heeft echt vlieguren gemaakt in de bl, als je hem ook op de Olympische spelen ziet. Die gaat dit jaar verassen.

25 juli 2021 om 19:30

Ritsu Doan speelde een puik seizoen bij Arminia Bielefeld. Belangrijk ook in de beslissende wedstrijden aan het einde van het seizoen. Ze hebben geen geld, ze zou hem graag overnemen

25 juli 2021 om 16:54

Ik zie eigenlijk geen overeenkomsten, buiten dat ze beiden geen man kunnen passeren. Luuk is eigenlijk alleen goed in de lucht, met z'n rug naar de goal en naar voren toe, vrij statisch. Zahavi is natuurlijk ook een 'echte' centrale spits en zal dus ook niet veel naar de vleugels zakken, maar is verder een xeer beweegelijke spits, die sterker is in de druk naar voren zetten, verder is hij over de grond aanspeelbaar (betere functionele techniek) en lijkt hij, ook buiten de vorige pot, uitstekend aan te sluiten bij het spel van Götze.

Tel daar bij op dat, hoewel ik nooit fan van de voetballer geweest ben, Luuk natuurlijk wel als persoonlijkheid een belangrijke man voor PSV is (geweest) en zelfs ik de man hoog in het vaandel heb staan. Ik verwacht dat hij in dit type voetbal ondersneeuwt en dat dat enkel af doet aan de mooie herinneringen die hij ons, ondanks mijn persoonlijke voorkeur, heeft bezorgd.

Tl;dr: compleet ander type spits dan Zahavi, imo, toch niet nodig en zou voor beide partijen enkel afdoen aan de bestaande relatie.

Kan me dit echt niet voorstellen, en komt gelukkig niet van de Nederlandse kranten (Telegraaf, ED). Wat een zwaktebod zou dit zijn. Van Ginkel en Pröpper heel blij mee, maar je moet nu een jonge spits hebben die een ander type is dan Zahavi en De Jong, het liefst met een actie en snelheid. Een zelfde type als Malen dus. Daarnaast is z’n salaris ook nog eens hoog, en je kan niet Zahavi banken na z’n prestaties in Europa, en Luuk zal ook niet willen komen als die niet in de basis staat

Weer terugvallen op het oude? Is Boadu al verkocht? Zo nee zou ik dit een goede aankoop vinden al zullen ze wel de portemonnee moeten trekken.

25 juli 2021 om 15:04

Jup is al verkocht

25 juli 2021 om 15:11

Is nog steeds niet rond! Zou hem ook graag bij PSV zien maar dat zal wel te duur zijn, neem aan dat AZ binnenlandse transfers niet zomaar doorgang laat vinden als ik hun TD mag geloven. En misschien toch iets te veel van t goede met Zahavi en 1 spitsen systeem. Dan toch maar Maxi als back-up, wie weet laat hij wat zien.

Gelukkig, zou echt totaal onnodig zijn om 2 spitsen van 30+ te hebben en je jaagt een talentvolle spits die zijn contract nog niet verlengd heeft (Fofana) de deur uit!

25 juli 2021 om 15:15

Helemaal mee eens. En Maxi gaat over 4 weken weer in groepstraining. Het is allemaal koffiedik kijken, want als Maxi weer een terugslag heeft en Zahavi is niet fit (is toch al wat ouder) dan heb je straks 1 spits met Fofana. Lastig.

Nee aub niet zeg. Dit zou echt een slechte aankoop zijn. Voegt helemaal niks toe aan het huidige PSV.

Te duur om zomaar op de bank te houden met geen enkele restwaarde.

25 juli 2021 om 15:25

Eens daarom niet doen en forfana achter zahavi de kans geven

Ik ben wel benieuwd naar de mogelijkheid om Sam Lammers een jaar te huren. Met zo'n constructie kun je Zahavi als eerste spits behouden en Lammers meer speeltijd garanderen dan nu bij Atalanta. Bovendien is hij technisch goed genoeg om in het huidige systeem te voetballen, zag hem in zijn laatste maanden van PSV vaak terugzakken zoals Zahavi dat ook doet

Laat het Overmars niet horen want hij is in staat om 8 miljoen neer te leggen voor een reservespits achter Haller en bij Luuk weet je dat je doelpunten koopt.

25 juli 2021 om 15:31

Alsjeblieft niet, past totaal niet bij Ajax.

25 juli 2021 om 15:38

@ajax1812 helemaal mee eens hij is een pure psv speler als je ook kijkt naar zijn voetbalstijl past ie totaal niet bij ajax idd en psv moet luuk niet halen hoop dat ze goed investeren in de jeugd

25 juli 2021 om 16:11

Past ook niet meer bij psv, spelen bijna niet meer met hoge voorzetten en ik zie het al voor me de Jong diepsturen met zijn gebrek aan snelheid... Nee de Jong moeten ze gwn niet meer aan beginnen die gaat niet meer zo veel scoren als toen aangezien psv voortaan anders wilt gaan voetballen.

Wtf moet psv met luuk de jong als ze zahavi in de spits hebben lopen. Malen is daarbij een lopende spits en de jong een aanspeelpunt. Twee totaal verschillende typen. Dus beter zoeken ipv op oude namen terugvallen

Ben blij dat ze schrikken van de vraagprijs, lekker weg laten, met Zahavi heb je al een oude ervaren spits, we hebben een jongere snelle technische spits nodig, geen de Jong wie veel te statisch en absoluut niet in het systeem past.

daar moet PSV niet meer aan beginnen Luuk is leuk voor de Eredivisie maar in de CL heb je er niks aan, dan zie ik liever Zahavi en Romero die hopelijk zijn potentie waarmaakt, verder heb je met Gakpo Madueke geweldige buitenspelers nu nog Bruma en Doan verkopen en een goede voorhoede speler halen die in de spits en op de flanken kan spelen.

Haal gewoon lekker een keer een spits die gewoon beweeglijk is en zelf kansen kan creëren. De Jong is te afhankelijk van aanvoer en dat vind ik niet passen bij een topclub.

25 juli 2021 om 16:23

Er zijn wedstrijden dat het best handig is om ballen voor het doel te gooien en kan de Jong zeker nog waarde hebben. Dan wel graag voor max 5 miljoen

Past aan de ene kant met zijn werkethos goed in het drukzet-systeem van Schmidt, aan de andere kant is hij niet erg complementair aan Zahavi dus dan zal een van de twee moeten gaan banken.

luuk bedankt voor al je diensten maar we hebben je niet nodig.psv heeft nu genoeg ervaren spelers en moet aan de toekomst denken na gotze en zahavi.ze moeten gewoon een groot talent halen dat de concurrentie aangaat met zowel zahavi romero en fofana.ik hoop zelf op kaio jorge schijnt tussen de 12-18 miljoen moet kosten wat zij aan milan hebben verteld.of anders gewoon een andere bewegelijke aanvaller. statische spitsen heb je niks aan tegen de grote ploegen.

Luuk heeft het geweldig gedaan bij PSV en hij zal altijd een PSV-er blijven, maar ik hoop dat PSV hier niet aan begint. Je hebt Zahavi en die kan niet samenspelen met Luuk. Als stand-in voor Zahavi (of Zahavi als stand-in voor Luuk) lijkt het me een erg dure optie.

Met de verkoop van Malen komt er toch een flinke som geld binnen. Daarnaast hadden ze toch 50 miljoen gekregen? Weet niet meer hoe dat precies zat. Tot nu toe hebben de transfers van Mwene, Drommel, van Ginkel en proper niet veel geld gekost en kunnen ze best nog investeren. Wellicht een ervaren verdediger. En een spits. Luuk de jong lijkt me een prima spits voor PSV. Scoort altijd veel voor de club en is nog niet afgesleten

PSV krijgt geen 30 miljoen .

Transfer zal lager liggen .
Raiola pakt zijn deel net als Malen .

Denk dat PSV er 15 van overhoud

25 juli 2021 om 19:07

15 geloof ik niet. Ik verwacht iets boven de 20 miljoen. De combinatie voorin met Zahavi en Luuk zie ik ook niet. Voor de bank wil hij vast niet komen gezien de leeftijd van 31.

Als je Luuk laat vertrekken, en je daarvoor Clubhopper Joselu wil binnenhalen, ga je er zeker niet op vooruit. Luuk is een statische spits, hij zal dan backup voor Zahavi moeten worden. Heeft ook geen restwaarde vanwege zijn leeftijd , dan is een hoge transfersom weggegooid geld.

Als ik zo de reacties lees ben ik één van de enige die deze transfer wel heel goed zou vinden voor psv. De Jong geeft je zo veel opties, zeker als het even niet goed loopt. Hij is een garantie voor 20 doelpunten, elke voorzet is gevaarlijk, lange bal kan gespeeld worden, is een leider voor het team. Met de Jong staat psv voor mij op gelijke hoogte als ajax in de competitie. Ik denk zelfs dat de Jong ook voor ajax een aanwinst zou zijn. Hij is toch echt beter dan Haller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller62
N. MaduekeAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
E. ZahaviAanvaller62
BrumaAanvaller52
J. DrommelKeeper50
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 5 0 1 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 32 19 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
Laatste voetbalnieuws

Erling Haaland met dubbelslag van grote waarde voor Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft zondagavond afgerekend met FC Union Berlin. Voor eigen publiek was het team van trainer Marco Rose met 4-2 te sterk voor de bezoekers uit Berlijn. Donyell Malen startte...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren