Summerville kan jaar na breuk met Feyenoord terugkeren in Eredivisie

Vrijdag, 23 juli 2021 om 21:18Rian Rosendaal

Crysencio Summerville keert op korte termijn wellicht terug op de Nederlandse velden. SC Cambuur is namelijk serieus in de markt voor de negentienjarige vleugelaanvaller van Leeds United, zo weet Voetbal International vrijdagavond te onthullen. De promovendus uit Leeuwarden heeft zich inmiddels officieel gemeld bij Leeds voor Summerville, die in Engeland beschikt over een doorlopend contract tot medio 2023.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door dabor)

Erg leuke en behendige speler, goeie aankoop voor Cambuur wanneer je countervoetbal speelt. Viel destijds bij ADO ook erg positief op. Nog maar 19(!) jaar ook

Leuke vinnige speler vond ik het bij Ado. Begrijp sowieso niet waarom er meer vertrouwen uitgesproken is naar deze jongen. Is naar mijn gevoel echt niet minder dan Sinisterra.

23 juli 2021 om 21:28

Je gevoel mag hè, maar Sinisterra liet echt wel zien waarom hij linksbuiten stond en niet Summerville. Hoewel Summerville bij ADO ook leuke dingen liet zien, deed Sinisterra dit bij Feyenoord. Dus vooral de garantie op speeltijd was met Sinisterra en Berghuis natuurlijk niet groot. Hij moest zich schikken met een reserverol, dat deed hij niet. Desondanks verbaas ik me wel over de cijfers bij Leeds -23, toch aardig wat doelpunten en assists. Ik vond het echt jammer dat hij weg ging, maar ik wilde ook geen arrogante mannetjes van 18 die speeltijd gingen eisen. Dus dubbel gevoel bij hem

23 juli 2021 om 21:36

Meer vertrouwen? Die jongen wou z'n contract niet verlengen. Feyenoord wou nog door met hem.

23 juli 2021 om 21:38

Feyenoord heeft zeker wel vertrouwen in hem uitgesproken, maar hij wilde niet blijven zolang Berghuis er was. Was bang in jong Feyenoord te moeten spelen. Tenminste, dat is het verhaal dat hij er zelf bij had. Geld zal vast ook een rol gespeeld hebben, want bij Leeds ook nagenoeg alleen bij het tweede gezeten. Overigens heeft hij het vorig jaar heel goed gedaan en was de verwachting dat hij dit jaar bij het eerste aan zou gaan haken, maar dat lijkt dus toch niet te gebeuren. Uiteindelijk gewoon niet handig geweest om naar Leeds te gaan. Had echt genoeg kansen gehad bij Feyenoord.

23 juli 2021 om 21:41

Sinisterra is echt vele malen beter als je t mij vraagt. Heeft het ook veel meer en op een veel hoger niveau laten zien dan summerville. Summerville heeft eigenlijk alleen bij ado laten zien dat hij snel was en een aardige dribbel in huis heeft

Dat heb je goed bekeken Summerville. Die had bij Feyenoord echt veel minuten kunnen maken, want er was weinig diepgang. Maar ja, money money. Nu kan hij kiezen uit cambuur of de tribune.

Het was misschien verstandiger geweest om iets meer geduld te hebben en je kansen af te wachten die hij ongetwijfeld gekregen zou hebben bij Feyenoord bij blessures en schorsingen. En misschien had hij ook wel gebleven als ie nog enigszins op niveau kon voetballen in de KKD ipv in de beloftencompetitie. Voor dit soort gasten laat het gemis van KKD voetbal zich wel voelen bij Feyenoord, dan kan je die jongens langer binnenboord houden lijkt me.

24 juli 2021 om 02:23

Geduld zoals zijn leeftijdsgenoten die ook lekker het hele jaar gaan banken bij Feyenoord?

Zou heel erg welkom zijn hier in Leeuwarden! Ik ben erg benieuwd wat het volgend jaar gaat worden. Het gat van Murhen wordt natuurlijk lastig om op te vangen echter ga ik er vanuit dat we niet kansloos zijn. Het is overleven en spelers huren tot dat het nieuwe stadion er (eindelijk) is. Hopen dat er van daar uit meer geld vrij komt om in de spelersgroep te inversteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
P. BosKeeper00
B. MinnemaKeeper00
S. StevensKeeper50
A. BanguraVerdediger51
P. BosschaartVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

Nederland
0 fans
Aanvaller, 19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren