‘Arnautovic zorgt kort na EK voor nieuwe rel met miljoenenclaim’

Vrijdag, 9 juli 2021 om 11:32Rian Rosendaal

Het tussentijdse vertrek van Marko Arnautovic bij Shanghai Port verloopt niet bepaald zonder slag of stoot. De Oostenrijkse aanvaller eist volgens BILD namelijk vier miljoen euro van de club, ondanks de onderlinge afspraak dat hij tussentijds mag vertrekken naar Bologna. Arnautovic aast naar verluidt op een ontslagvergoeding van de club waar hij in 2019 een contract tekende tot 31 december 2022.

Shanghai Port is echter niet van plan om Arnautovic vier miljoen euro mee te geven. Bologna kiest duidelijk de kant van de aanvaller met het plan om advocaten naar voren te schuiven in de gesprekken met de Chinese club. Mocht de kwestie echter niet binnen twee weken zijn opgelost, dan gaat Bologna volgens BILD kijken naar geschikte alternatieven voor Arnautovic, voor wie in de Serie A een driejarig contract klaarligt.

Arnautovic geeft Chinees megacontract op en maakt rentree in Europa

De deal met Bologna leek onlangs nog in kannen en kruiken te zijn.Lees artikel

Arnautovic, die naar verluidt in China jaarlijks veertien miljoen euro opstrijkt, kwam in dienst van Shanghai Port tot 20 doelpunten in 39 wedstrijden sinds zijn komst in 2019. Op het EK reikte de ex-speler van FC Twente tot de achtste finale, waar Italië na de verlenging met 2-1 te sterk bleek. In de groepsfase zorgde Arnautovic tegen Noord-Macedonië (3-1 winst) voor ophef door zijn provocerende juichen na een doelpunt. Hij zou tegenstander Ezgjan Alioski hebben beledigd, terwijl hij ook het verwijt kreeg zich racistisch te hebben geuit.

Servische en Kroatische media meldden daags na het veelbesproken incident van vorige maand dat aan de lippen van Arnautovic duidelijk is te zien dat hij 'Ich f***e deine Shiptar-Mutter' riep. Vrij vertaald: 'Ik neuk je Shiptar-moeder'. In het Servisch is Shiptar een denigrerende racistische term voor Albanezen. De spelers van Noord-Macedonië hebben dit echter nog niet bevestigd. Arnautovic is geboren en getogen in Wenen, maar zijn familie komt uit Servië, waar nog veel van zijn familieleden wonen. Arnautovic werd door zijn actie geschorst door de UEFA en miste hierdoor het treffen met het Nederlands elftal (2-0 nederlaag) in de poulefase.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Man man man, 14 miljoen per jaar en ik heb wat potjes gezien, hij doet echt helemaal niks daar. Dan gaan ze akkoord dat hij naar Bologna wil en meneer wilt nog even 4 miljoen zien. Dikke contracten afsluiten is de verantwoording van de clubs maar in zulke gevallen moeten spelers echt dankbaarder zijn voor het grote geld wat ze verdienen.

9 juli 2021 om 11:51

Ik denk dat die 4 miljoen niet het verschil dekt tussen wat hij contractueel zou gaan verdienen als hij zou blijven en het salaris wat hij bij Bologna krijgt. (maar ik weet het niet zeker uiteraard).

Dus op zich snap ik hem wel als hij op zijn (contract) strepen gaat staan, want als hij bij Shanghai zou blijven tot einde contract, dan zouden ze hem nog zo'n 20 miljoen moeten betalen.

Dat gaan ze echter niet kunnen afdwingen bij de rechter, denk ik, dus dan is het echt iets wat de speler met zijn oude club moet afstemmen en het alternatief is dat hij in Shanghai blijft. En ik gok dat Shanghai hem graag van de hand wil doen, omdat hij nogal veel geld kost. Anders zouden ze hem natuurlijk niet transfervrij laten vertrekken.

9 juli 2021 om 14:45

Oelie

Denk dat de meesten hier wel snappen dat je niet zomaar eventjes een paar miljoen wil laten lopen. Maar hier is dat niet het grote probleem. Het probleem is dat je kunt eisen wat je wilt, je zult dat in bijna alle gevallen toch niet krijgen. Het Chinese judiciële systeem werkt ietsje anders dan hier bij ons. Dus procederen daar is nagenoeg nutteloos.

Kijk maar hoe dat met ADO Den Haag gaat. Die hebben al wat vonissen liggen, als ze niet willen in China, betalen ze gewoon niet. En denk maar niet dat de Chineze rechters en ambtelijke apparaat zich gaan inspannen om een vonnis van de rechtbank Den Haag ten uitvoer te leggen.

Dus mij lijkt het een vrij kansloze zaak verder. Ongeacht de juridische beoordeling van de contractuele situatie.

9 juli 2021 om 14:55

Ik zeg ook dat, toch? Dat hij het niet via een rechter gaat krijgen, maar het met de club moet zien te regelen. Maar als dat niet lukt en hij besluit dan te blijven, dan zullen ze hem toch gewoon moeten betalen.

9 juli 2021 om 11:54

Inderdaad, en gewoon ff 4mE laten liggen ondanks dat je denkt er recht op te hebben.

9 juli 2021 om 12:00

Schokkend hoe de Chinese sportauthoriteiten van de plaatselijke voetbalclub de ons aller bekende Arnautovic bejegend.Hij toonde de moed om China te helpen terwijl ie in Europa keuze zat had,en China behandelt hem als een rechteloze afvallige. Zo ga je toch niet met Europese voetballers om ? Waar zijn die lui daar in hemelsnaam mee bezig. Zo onbeschaafd en inhumaan dit.

9 juli 2021 om 12:21

Is vrijdag jouw standaard dag om de hele dag sarcastisch en synisch te zijn? Jij bent vast enorm gezellig op feestjes

9 juli 2021 om 13:40

Klopt,ze zijn een beetje laat met medicijnen bezorgen.dan krijg je dit. Hebje nog iets te melden over de Chinese houding jegens onze Oostenrijkse vriend trouwens ?

Wilt zelf weg, club werkt mee en dan alsnog een ontslag vergoeding eisen.
Ik zou als club zeggen; dan blijf je lekker. Ga maar het gras maaien.

9 juli 2021 om 13:30

Voor 14 miljoen het gras maaien??
Prima

9 juli 2021 om 13:37

Volgens mij is het omgekeerd en wil juist de club van hem af, omdat zijn salaris te hoog is. Dus dan liggen de verhoudingen wel iets anders, als hij ruim 10 miljoen moet laten liggen om daaraan tegemoet te komen.

Shanghai kan dus 16 miljoen besparen, door hem 4 milojen te geven en dan levert Arnautovic nog meer in dan Shanghai.

Dus ik snap hem wel. En anders inderdaad voor 20 miljoen (nog anderhalf jaar contract tenslotte) het gras maaien...

9 juli 2021 om 15:45

Er staat toch duidelijk dat hij MAG vertrekken en niet Moet vertrekken.

9 juli 2021 om 16:50

Dat klopt, maar in eerdere artikelen staat dat hij mag vertrekken ómdat Shanghai moet bezuinigen en ze graag van zijn salaris af willen. Dat is ook de reden dat hij transfervrij weg mag.

In je recht staan betekent niet zo veel in China. Simpel voorbeeld, kan daar morgen de Starwucks openen en met hetzelfde logo geld gaan verdienen. (kan ook andere voorbeelden roepen maar ik wil geen politieke discussie). Ja we hebben het niet over kleingeld, maar ga gewoon lekker bij Bologna voetballen en geniet van die 14M die je wel hebt gekregen.

9 juli 2021 om 12:42

Als jij je werkgever verlaat en denkt nog aanspraak te kunnen maken op bijna 1/3e jaarsalaris, wat waarschijnlijk even veel gaat zijn als je nieuwe jaarsalaris, probeer je dat ook.

9 juli 2021 om 12:47

Zoals je zegt, in China is copyright niet echt iets waar ze veel rekening met houden. Als ze dan bepaalde spelers willen aantrekken en absurd veel betalen is dat hun zaak. Ik kan die spelers die er naartoe gaan alleen maar gelijk geven. Dat er dan soms een geschil is, daar verschiet ik ook niet van. In China hebben ze toch volledig andere manieren van werken en omgaan met elkaar. En een type zoals Arnautovic is dan ook weeral geen doorsnee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shanghai SIPG


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Lü WenjunAanvaller122
C. NdiayeAanvaller105
Chen WeiKeeper00
Du JiaKeeper00
Liang KunKeeper00
Xi AnjieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Shanghai SIPG.

26 fans
Aanvaller, 33 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren