Shaqiri schiet laatste beetje hoop Turkije eigenhandig aan flarden

Zondag, 20 juni 2021 om 19:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:06

Het Europees kampioenschap is voor Turkije bijzonder teleurstellend verlopen. Het team van bondscoach Senol Günes ging zondagavond in de derde en laatste poulewedstrijd onderuit tegen Zwitserland en keert zonder punten terug naar huis: 3-1. Irfan Kahveci redde met een fraaie treffer nog wel de eer na ruim een uur spelen, maar kon daarmee niet voorkomen dat Xherdan Shaqiri een hoofdrol voor zich opeiste. De aanvaller van Liverpool nam twee van de drie Zwitserse treffers voor zijn rekening, waarvan de eerste van grote schoonheid was. Zwitserland heeft nog een kans om de achtste finales te bereiken, maar is daarvoor afhankelijk van de resultaten uit de andere groepen.

Zowel Turkije als Zwitserland had nog een kans om als nummer drie door te stoten naar de volgende ronde. Bij de Zwitsers verscheen Yann Sommer enigszins verrassend aan de aftrap. De doelman vloog na de tweede poulewedstrijd tegen Italië (3-0) terug naar huis om de bevalling van zijn tweede kind bij te wonen, maar keerde op tijd terug om plaats te nemen onder de lat. Aan de kant van de Turken was er wederom geen basisplek weggelegd voor Orkun Kökçü. De middenvelder van Feyenoord begon net als tegen Italië en Wales op de bank, maar kwam tien minuten voor tijd wel binnen de lijnen voor zijn EK-debuut.

Beide ploegen probeerden er vanaf het eerste fluitsignaal een aantrekkelijke wedstrijd van te maken, zonder dat dit altijd gepaard ging met goed voetbal. Met name de opbouw bij de Turken liet vaak te wensen over. De ploeg van Günes zorgde wel voor het eerste gevaar van de wedstrijd, toen Kaan Ayhan een schot uit de tweede lijn stijlvol gepakt zag worden door Sommer. Twee minuten later was Zwitserland wel trefzeker. Haris Seferovic kreeg op de rand van het strafschopgebied alle tijd en ruimte om te draaien en vond vervolgens met een droge schuiver de rechterhoek: 1-0.

Zwitserland had in het eerste bedrijf het overwicht en wist de score na een klein half uur spelen te verdubbelen. Op aangeven van Steven Zuber legde Shaqiri de bal goed voor zijn rechtervoet om het leer uiterst fraai in de rechterbovenhoek te krullen voor de 2-0. Amper een minuut later had diezelfde Shaqiri ook al een derde Zwitserse treffer op zijn schoen, maar dit keer wist Ugurcan Cakir knap te redden. Ook een schot van Seferovic leidde niet tot een treffer. De spits zag hoe Caglar Söyüncü zich op het laatste moment voor het schot gooide. In de tweede helft bleef Zwitserland domineren, maar waren er ook voldoende mogelijkheden voor Turkije.

Mert Müldür eindigde na een mooie solo voor de ogen van Sommer, maar was onnauwkeurig in de afronding. Kahveci deed dat na een uur spelen een stuk beter. De middenvelder verschafte zich op zo'n twintig meter van het doel de nodige ruimte om te schieten en vond de linkerbovenhoek. Heel lang kon Turkije echter niet genieten van de aansluitingstreffer, daar Shaqiri vijf minuten later het duel alsnog in het slot gooide. Het voorbereidende werk aan de linkerkant van het veld was wederom van Zuber, waarna de sterspeler van Zwitserland ineens afrondde: 3-1. Granit Xhaka had de mogelijkheid om de score nog verder op te voeren, maar zijn vrije trap belandde een kwartier voor tijd op de paal.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Italië330079
2Wales311114
3Zwitserland3111-14
4Turkije3003-70Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door clutch)

Verbaasd: nee. Teleurgesteld: ja.

20 juni 2021 om 19:53

ik ben wel verbaasd had echt veel meer verwacht. snap niet hoe ik helemaal ben meegegaan in de hype als dark horse enz.

20 juni 2021 om 19:57

Verbaasd echt niet. De verwachtingen zijn altijd hoog bij veel landen, maar turkije is gewoon niet beter.

20 juni 2021 om 20:23

Ik snap het wel; als je de namen ziet, de CV’s een topvorm zijnde(was) Yilmaz,Calhanoglu, er staat opzicht leuk team, alleen wat ik wel verwachtte is dat ze zouden teleurstellen, want vriendschappelijke wedstrijden en toernooi zijn werelden van verschil,Kunnen ze de druk aan?En dat is niet gebleken.

20 juni 2021 om 20:52

Calhanoglu? Die heeft 4 goede maanden bij Milan gehad in de 4 jaar dat ie er speelt... Daar kun je echt niks van verwachten

Ik wou even proberen om bovenaan te staan, kijken hoe het is, misschien komen er mooie discussies.

Turkije officieel slechtste EK deelnemer. Wat een schande, ik schaam me gewoon!

Eindverantwoordelijke is natuurlijk Senol Gunes, die de laatste 20 wedstrijden elke keer met een ander opstelling begon en nog moest puzzelen welke spelers hij nou moest meenemen, waar andere landen allang al hun basiselftal wisten.

Tactisch onbenul Gunes, wou toen het nog 2-0 stond, drie aanvallende spelers erin zetten, zijn plan was om Irfan eruit te halen, maar toen hij scoorde, liet hij hem staan en bracht hij Okay in. Wat een tactisch meesterbrein. Toch schandalig dat er zo iemand kan coachen op het allerhoogste niveau? Typisch turks dit weer.

Also the special one Gunes, die zijn favo speler Ozan weer speeltijd geeft. Nou had ik toch liever een Taylan gezien hoor, slechter dan die overgewichte ozan kan het niet slechter iig.

3 wedstrijden helema overklast, hoop dat ze in turkije eindelijk wakker worden en juiste beslissingen gaan nemen, ze moeten inzien dat de opleidingen in Turkije veel beter moeten en niet zo een stomme regel waarbij turkse voetballers niet naar het buitenland kunnen.

Ach ja, ik verwacht dat de goude turkse voetbal tijdperk pas over 20 a 30 jaar zal plaatsvinden, wanneer de oude turkse mannen die geen verstand van niks hebben allang zijn overleden en plaats hebben gemaakt voor de toekomstige jongere voetbalfilosofen..

Want turkije is een voetballand geloof het of niet, het heeft een zeer hoge potentie..

Nou ik ben komende wedstrijden voor Nederland en Portugal, beide prachtige voetballanden ! Zet em op boys !

20 juni 2021 om 19:54

Vind ook dat er niet heel veel slecht spelende teams zijn op dit EK, dus als je zo weinig hebt laten zien vind ik Turkije ook het slechtste team van dit EK

20 juni 2021 om 20:02

Nou ik had liever gasten als Kerem, Halil en Orkun gezien dan Taylan. Die zie ik meer als een eendagsvlieg, op termijn gaat die geen rol spelen bij het nationale elftal.

20 juni 2021 om 20:10

Ik had het specifiek over in de plaats van ozan,

Ik zou ook kerem of halil willen zien ipv burak of kenan karaman, opvallend dat ie geen spelers van Galatasaray liet spelen

20 juni 2021 om 20:14

Hoezo is dat opvallend? Hij liet toch ook geen spelers van Besiktas spelen? Het heeft er echt niks mee te maken of een speler bij Gala, BJK of Fener zit, jullie moeten echt kappen met die onzin. Als er morgen een buitenlandse bondscoach komt en die ook voor dezelfde spelers kiest, is dat dan ook door een 'complex'?

20 juni 2021 om 20:06

Die buitenlanders regel wordt beslist door de politieke boys in zwarte pakken en de spelersmakelaars. Die willen juist dat bij de matige Turkse spelers een inflatie komt zodat ze meer compensatie kunnen verdienen, Gunes doet gewoon wat hem vertelt wordt net zoals bij Lucescu

20 juni 2021 om 20:25

In zijn vorige periode als bondscoach was hij toch geweldig?!

20 juni 2021 om 20:31

Oh bedoel je 18 jaar geleden? Wil je dat ik er serieus op in ga?

Ik had zoveel hoop voor Turkije, maar nee jammer.

Hierdoor is Nederland waarschijnlijk flink de lul

20 juni 2021 om 19:55

Als de beste nummers 3 uit ACDF komen, wat niet heel onrealistisch is, ontloopt Oranje ook Portugal/Frankrijk/Duitsland/Hongarije. Veel 'wat als'-en, maar laten we ons dan daar aan vastklampen

20 juni 2021 om 19:57

Ik heb alle mogelijke scenario's doorgerekend met realistische uitslagen, even ervan uitgaande dat Zwitserland een van de sterkste nummers 3 is, en we hebben nog steeds meer kans om poule F te ontlopen dan dat we hebben om tegen ze te spelen. Bovendien zijn er ook nog scenario's mogelijk waarbij Zwitserland niet tot de beste nummers 3 behoort. Dus ik snap niet helemaal waar het vandaan komt dat het nu bijna zeker is dat we tegen poule F komen.

Naar huis met 8 tegengoals, en 0 punten! Aldus de underdog van het EK

We hebben het onmogelijke bereikt en gingen bijna de geschiedenisboeken in! We zijn de slechtste ploeg op het EK en als we die ene onbelangrijke doelpunt niet hadden gescoord, dan behoorden we tot een zeer unieke categorie. Landen die zonder punten en doelpunten uit het toernooi worden gesmeten. Jammer dat we dat niet hebben kunnen bereiken, want deze selectie verdiende dat zeker met het zielloze voetbal die ze op de mat hebben gelegd.

Net voor het EK tijdens de laatste wedstrijden hebben 2 spelers goed gespeeld. Mert mulder en orkun kokcu! De ene heeft 1 wedstrijd gespeeld op het EK (was onze beste speler tegen Zwitserland) en de andere heeft 10 minuten gevoetbald. Okay en ozan tufan hebben 3 wedstrijden lekker uitgespeeld.

Net voordat irfan can de 2-1 maakte ging senol gunes 3 wissels maken. Halil, yusuf en kenan gingen erin komen. Dat zouden 3 aanvallende wissels geweest zijn. Wat doet deze laffe trainer nadat we scoren. Hij stuur kenan en halil terug op de bank en zet okay erin!!! Op basis van de vorige 2 wedstrijden. Hoe durf je hem erin te zetten! We staan achter en jij zet een verdedigende middenvelder erin! Deze selectie en trainer hebben ons vernederd en onze vertrouwen beschadigd in hun. Mert mulder zal de enige zijn die goed herinnerd zal worden. De rest mag zich schamen!

Ik heb het getüttür wel serieus gemist! Kan altijd wel genieten van die hartstocht..

Ik dacht serieus dat Turkije wel een aardig elftal had, en de volgende ronde zou halen. Daar heb ik me toch flink in vergist. Hoe komt het dat ze zo tegenvallen?

20 juni 2021 om 19:57

Is wel apart ja, op papier is het elftal helemaal niet slecht. Eigenlijk best makkelijk de nummer 2 in deze poul.

21 juni 2021 om 02:59

Het elftal is niet slecht, maar het elftal van Zwitserland ook totaal niet. Wales heeft ook een paar toppers. Totaal niet makkelijk de nummer 2 in deze poule naar mijns inziens. Aanvallend is Turkije pover. Yilmaz heeft een leuk seizoen gedraaid in een twee spitsen systeem, maar Seferovic bijvoorbeeld ook bij Benfica. Ünder heeft niks goed gedaan bij Leicester. Hakan heeft het goed gedaan bij AC, maar voornamelijk vanaf de CAM positie, niet als LM. Kahveci - Tufan op CM is ronduit matig etc.

20 juni 2021 om 20:01

Tactisch gezien zwaar door de mand gevallen en het wisselen van formatie doet ons de das om. In het kort: heel de tijd balletjes breed en naar achter, bij balverlies gelijk een overtreding maken. Onze spits staat op een eiland te wachten op aanvoer, gatenkaas in de verdediging en het middenveld staat ongestructureerd. Dit zorgt ervoor dat Turkije keihard op zijn bek is gegaan dit EK.

Turkije is met afstand het slechtste land dit EK. Wat een dramatisch elftal zeg, ik snap niet hoe zij zich geplaatst hebben voor dit EK.

20 juni 2021 om 20:02

Omdat ze ook niet zo speelden. Ze hebben zelfs 4 punten gepakt tegen frankrijk. Ik weet niet wat ze hebben. Je zag het al tegen letland en daarna alleen maar neerwaarts. Niemand heeft zijn niveau behaald. Zelfs soyuncu niet. Die toch wel geprezen wordt in premier league.

Nog 2 escapes voor Nederland. Frankrijk wint net als Duitsland gisteren met 2 doelpunten verschil van Portugal, dan eindigt Portugal op 3 punten met een doelsaldo van -1 en is het vrij zeker dat ze niet bij de beste nummers 3 eindigen. En anders is er nog 1 combinatie van nummers 3 goed voor Nederland en dat is A, C, D en F, dan zou Nederland tegen de nummer 3 uit poule D gaan spelen.
Voor dit scenario moet België winnen van Finland, Oekraïne en Oostenrijk het liefst gelijk. Kroatië winnen van Schotland, Spanje winnen van Slowakije en Zweden in ieder geval niet verliezen van Polen.

20 juni 2021 om 20:00

De kans dat België van Finland wint en dat Oekraïne en Oostenrijk voor een salonremise gaan, acht ik best groot. Hierdoor zijn er 3 nog opties over waarvan 2 niet tegen Poule F. Dus er is nog kans genoeg om Poule F te ontlopen inderdaad!

Wat een schande, schandalig. 8 doelpunten tegen 1 goal voor met deze selectie. Senol Gunes moet per direct afscheid nemen en met pensioen gaan. Oprotten.

Echt een grote schande dit nationale elftal. Walgelijke spelers en een nog walgelijkere houding! Als dit geen politiek tintje heeft gehad, dan weet ik het ook niet meer. Er is daar gewoon iets gebeurd anders snap ik het ook niet. Je kan mij niet vertellen dat je me zulke individuele klasse spelers zó slecht speelt tegen landen die inprincipe minder zijn.

Onze dinosaurus heeft al zijn krediet in 3 wedstrijden verspeeld. We zijn de San Marino van het EK geworden. Wat voor tactische beslissingen heb ik vandaag gezien? Dorukhan erin? Taylan, Kerem, Altay, Ridvan Yilmaz 0 minuten dit EK? Rot aub op, en kom nooit meer terug. Wegwezen. Volledig verdiend het lachertje van het toernooi. Dark horse my ass.

20 juni 2021 om 20:11

Ach ja. Na een aantal dramatische oefenpotjes voorafgaand aan het EK, hadden we wel zoiets kunnen voorspellen. Dat Turkije met goed spel verliest prima, maar ze zijn gewoon tactisch kapotgemaakt. Je zet spitsen als backs. Je hebt geen aanspeelpunt op het middenveld. Over Ozan wil ik niet eens beginnen.

Dat mooie doelpunt daarstraks was een zeldzaam hoogtepunt, helaas. Het gevoel dat er eigenlijk veel meer in zit, maar dat komt er niet uit.

Şenol Güneş, heeft echt keihard gefaald en niet alleen qua prestaties maar ok door de keuzes die hij maakt met de spelers die hij kiest, Caner is de beste linksback die Turkije heeft, maar in plaats daarvan wordt Rıdvan gekozen. En ook vondt ik wel dat Altay een keer een kans mocht krijgen i.p.v die ene Uğurcan. Aangezien Altay echt overduidelijk beter was dit seizoen.

20 juni 2021 om 20:07

'die ene Uğurcan'. Toegegeven, ik heb Altay niet veel zien keepen en hoor louter positieve reacties van Fenerbahçe fans, dus het zal een prima keeper zijn. Maar om nou over Uğurcan te praten als 'die' keeper, dan heb je ook echt niets van hem gezien!

Als team hebben we 63 schoten op doel laten lossen in 3 wedstrijden. Daar zet hij tegenover: de meeste reddingen van alle keepers, hij speelt met een gemiddelde van 6 reddingen per wedstrijd, haalt ook hoge scores op alle match-rating sites en dan praat je erover alsof het aan de keeper ligt.

Hoeveel ballen hebben wij op doel geschoten? Hoeveel doelpunten hebben wij gemaakt? Of nog beter, hoeveel ballen hebben wij veroverd? Hoeveel goede passes konden onze spelers maken op key posities?

21 juni 2021 om 03:02

Meeste reddingen is ook niet lastig als je ook ruim de meeste schoten op doel tegen krijgt.

21 juni 2021 om 13:17

Ugurcan was gewoon slecht, Efsane61. Tegen Italie gaf hij een goal gratis weg, en gaf hij elke lange bal aan de tegenstanders, en tegen Zwitserland zag hij er bij geen enkele doelpunt goed uit. Hij is nog jong, 23 jaar, en hij heeft geweldige reflexen, maar zijn andere facetten in het spel: het spel lezen, timing, zijn balbehandeling, zijn uittrappen - dat vind ik allemaal matig. Altay heeft niet zulke reflexen als Ugurcan, maar ik vind hem wel een hoger voetbal IQ hebben, en ook is hij beter met zijn voeten. Dat zijn toch dingen die ze bij een topkeeper willen zien. Er waren genoeg Afrikaanse keepers met geweldige reflexen, maar omdat ze constant zo wild in het goal waren werden ze niet geselecteerd door topclubs.

21 juni 2021 om 16:01

@bozkurt20

Omdat ik weet dat het een welles-nietes discussie gaat worden, ga ik er niet diep op in, maar praat vooral iedereen na. Altay is de beste!

Trabzon ligt ook in Afrika, denk dat Ugurcan ook zal floppen daarom.

20 juni 2021 om 20:15

Ik heb liever ook Altay omdat ik hem een betere keeper vind (bijvoorbeeld 1 op 1 is Altay sterker) en is ook langer dan Uğurcan, maar Uğurcan heeft echt alles gedaan wat die kon. Oke, tegen Italië was het derde doelpunt zijn fout, maar wat wil je ook met zo'n verdediging.

Zoals ze in het Turks zeggen: yiğidi öldür hakkını yeme (vertaling: je moet niet zo zeiken). Al had Altay gekeept, de score was hetzelfde geweest met zulke ongemotiveerde spelers en een dramatische coach.

20 juni 2021 om 21:39

Cimbom, eindelijk een normale reactie van iemand waarvan de voorkeur bij Altay ligt. Ik vind Ugurcan een stuk beter, omdat hij op meerdere aspecten beter is. Op de lijn scheelt het niet veel, maar Ugurcan vind ik beter. Meevoetballend is Ugurcan beter, 1 op 1 is Altay misschien beter, maar 1 op 1 vind ik (net als penalties) bijna een loterij. Ligt vooral aan hoe de aanvaller het inschiet. Op hoge ballen en anticiperen is Ugurcan vele malen beter. Daar ligt de grootste zwakte van Altay. Daarnaast is Ugurcan statistiek overal beter in (meeste clean sheets, meeste reddingen per wedstrijd, hoogste rating, etc). Altay is een hele goede keeper hoor, maar Ugurcan staat er verdiend in. Ook heeft hij het gewoon prima gedaan hier, maar de rest van het team heeft hem zwaar in de steek gelaten

Zolang de vriendjespolitiek in Turkije niet verdwijnt zal het land nooit succesvol zijn op toernooien. Teleurstellend, inderdaad maar wat een afgang zeg. Ik vervloek die onbenul Senol Gunes en zijn bevriende spelers. Bah!

Turkije heeft het wel echt heel slecht gedaan. Drie gespeeld 0 punten. Na zo veel tijd weer op een eindtoernooi en dan laat je het zo afweten. Geen enkele passie, geen strijd en kwaliteit was er ook niet. Ook te gek voor woorden dat je drie wedstrijden aan komt kakken met die Ozan Tufan. Met zo'n buik zou je niet eens welkom moeten zijn op zo'n toernooi.

20 juni 2021 om 20:19

Luister dan, ookal had hij geen buik. Die man kan niet voetballen. Sergen had ook een buik, maar hij wist wel wat die met de bal moest doen

21 juni 2021 om 11:05

Lange tijd? We waren er op het vorige EK ook bij (met de oude garde) en grappig genoeg werd dat ervaren als een dieptepunt, en werd het de oorzaak dat het team verjongde en al deze spelers niet meer opgeroepen werden, op 3 spelers na. Ozan is 1 van die 3 spelers. Alleen het grappige is dat we toen wel wel de knockouts zouden halen als derde, maar omdat Italie zich al verzekerd had van groepswinst traden ze aan met een B elftal en verloren in de slotfase van Noord Ierland. Dat team deed het dus uiteindelijk beter dan deze.

Van een land waar Survivor haar nationale sport is moet je ook niet veel verwachten. Als Senol Gunes nog een beetje eer heeft geeft die een publieke verontschuldiging en zijn ontslag

Het verloop van dit toernooi deed me denken aan het avontuur van Oranje tijdens het ek in 2012. Toen waren de verwachtingen, en naderhand de teleurstellingen, bij Oranje ook enorm hoog. Dus mensen, als jullie willen weten hoe we ons nou voelen: precies zo dus.

Şenol Güneş zal morgen wel ontslagen worden en als die ook maar een beetje eergevoel heeft, dient die zelf zijn ontslag in. Kijk Turkije is geen topelftal, dat zeker niet. Echter, met zulke spelers had er veel meer ingezeten en het is jammer dat we dat niet gezien hebben. Uiteindelijk hebben we het over een team dat in de kwalificatieronde als groepswinnaar uit de bus kwam, weinig goals tegenkreeg en, hoewel het niet altijd ogenstrelend mooi was, toch bij vlagen goed voetbal liet zien. Zo zie je maar dat een tactisch sterke bondscoach en een goede basiself met gaandeweg verstandige wissels echt doorslaggevend is in zo'n eindtoernooi. Enfin, ik hoop dat de toekomstige bondscoach inziet wat er hier allemaal fout is gegaan en ons naar een mooi en onvergetelijk WK 2022 kan loodsen.

En owja: de mensen die in de live meepraten topic zaken als 'dictator Erdoğan' , integratie en weet ik veel allemaal erbij haalden, mogen zich diep schamen. Anoniem vanachter je toetsenbord dingen roepen is natuurlijk altijd makkelijk.

20 juni 2021 om 20:16

Ik kan je verzekeren, als we ons plaatsen voor het WK en weer een 'onvergetelijk' toernooi verwachten, kun je zomaar weer hetzelfde recept voorgeschoteld krijgen. We zijn veel beter dan wat we hebben laten zien, maar die verwachtingen moeten echt omlaag.

20 juni 2021 om 20:34

Mijn uitspraak was een hoop en geen verwachting, dus dat is wel een belangrijke nuance in die zin. Uiteindelijk hoopt elk land op een mooi en onvergetelijk toernooi. Die twee begrippen zijn ook relatief he. Tijdens het ek van 2008 speelden we ook niet al te best, toch is dat een toernooi wat ik, m.u.v. het krijgen van geheugenverlies en dementie, echt nooit in mijn leven zal vergeten hahha.

Ik ben het er mee eens dat velen te veel verwachtten van Turkije, maar een minimale derde plek met vier punten en een positief doelsaldo was toch echt wel haalbaar geweest hier. Turkije is niet slechter dan Wales en had ook Zwitserland kunnen kloppen. Maar goed, het doet er niet meer toe. Het kwaad is geschied.

20 juni 2021 om 20:44

Ik denk ook dat er meer in had gezeten voor de Turken, maar wellicht minder dan de meesten hadden gedacht. Was per slot van rekening echt geen gemakkelijke poule. Italie titelfavoriet, maar Zwitserland en Wales twee hele degelijke teams, met veel jongens die al erg lang samen spelen. Denk dat Nederland het daar heel moeilijk tegen zou krijgen. Desalniettemin, vind ik dat de Turken wel erg slecht voetbal speelden en een slechte mentaliteit hebben getoond, doordat ze drie keer toch echt onnodig kansloos zijn afgegaan. Hopelijk leren ze ervan en krijgen ze een trainer die al dat talent, wat er echt wel voldoende lijkt te zijn, zo kan combineren dat er een machine ontstaat die ook met tegenslagen, teleurstellingen en verwachtingspatronen kan omgaan. Wie weet wat ze dan volgend WK of EK kunnen bereiken!

22 juni 2021 om 21:42

Ja zo´n slecht toernooi had niemand verwacht, maar in Turkije heerste er ook het gevoel dat we die Zwitserland en Wales wel even zouden verslaan. Dit Zwitserland is de laatste 4 of 5 toernooien de groep doorgekomen volgens mij, Wales was een halve finalist in 2016. Die hoge dunk van jezelf en het disrespect dat wordt getoond voor de tegenstanders is iets wat al heel lang een probleem is in Turkije.

21 juni 2021 om 03:02

Het grote verschil is, is dat Oranje toentertijd in een poule des doods zat met Duitsland, Portugal en ene prima Denemarken. Lijkt me niet echt te vergelijken. Turkije is kansloos ten onder gegaan tegen Wales en Zwitserland.

21 juni 2021 om 10:46

Wales, halve finalist vorig EK met heel wat PL spelers staat gewoon gelijk met NL op de fifa rankings (tot voor kort zelfs boven NL). Zwitserland staat nog steeds boven NL. Beide teams zijn gewoon prima, je praat hier alsof het Luxemburg en Noord Ierland zijn (een land waar NL nog gelijk speelde) terwijl Nederland in een poule zit met Macedonie en Oostenrijk... en daarboven op heb je nog een openingswedstrijd tegen Italie in hun stadion... niet echt lekker om in je ritme te komen. Dat wil allemaal natuurlijk niet zeggen dat wat TR liet zien niet kansloos was, dat was het wel, maar we hebben het over een competitieve poule, na die van FR-DU het meest moeilijke.

21 juni 2021 om 12:26

Heel wat PL spelers, zullen we gaan tellen? Wisselverdediger bij Spurs, wisselkeeper van Leicester, bankzitter bij United, bankzitter bij Liverpool etc.

Wales Portugal & Duitsland. Zo lastig is het niet.

Competitief is het zeker, maar het is totaal geen poule des doods. Alles baseren op de Fifa Ranking is ook absolute kul. Zwitserland staat altijd hoog maar presteert nooit. Heeft te maken met de oefenduels die ze speelden.

Dag vriendjes en vriendinnetjes tot de volgende keer maar weer !!!!
Jeetje wat een vernedering. We hebben zeker geen slechte team maar met zo een coach was het te verwachten. We hebben een generatie die nog zeker iets kunnen doen bij een eindtoernooi. Daarvoor heb je wel een coach nodig. Achja leven gaat door.

Senol Gunes heeft het tot het EK heel goed gedaan, maar na zo´n deceptie kan je niet aanblijven als bondscoach. Totaal geen idee achter het spel, wissels die nergens op slaan, het oproepen van jonge spelers om te kunnen roepen dat je de jongste selectie hebt en ze vervolgens nauwelijks gebruikt. Het is duidelijk dat ze als spelersgroep en technische staf totaal niet voorbereid zijn, volgens mij dachten ze al dat ze in de finale zaten. Wat overigens ook niet heel gek is als je zo wordt opgehemeld door de media en supporters die met minder dan een halve finale geen genoegen namen voor het toernooi. In ieder geval staan we allemaal weer met beide benen op de grond. Zo goed zijn we dus (nog) niet.

20 juni 2021 om 21:04

Als ik zo kijk naar Güneş en de spelers dan lijkt het alsof ze eigenlijk helemaal geen zin hadden voor het begin van het toernooi. Vooral Şenol lijkt het niet veel uit te maken. Lijkt wel alsof hij dit eigenlijk wel verwacht had. Hij heeft dan wel vaak gezegd dat het WK zijn einddoel is, maar dat mag niet betekenen dat je het EK bijna al vanaf het begin opgeeft. Apart.

man man man wat heeft Turkije zich laten kennen zeg, heb zelden een team als Turkije dat gewoon prima spelers materiaal heeft, zo kansloos ten onder gegaan. Knap dat ze uberhaupt nog hebben gescoord, geen een van de spelers heeft een idee hoe dit team moet voetballen, het is echt geen collectief. Jammer voor de fans hier die zich normaal gedragen, mag hopen dat het de volgende keer beter is. Gunes als toverdokter moet het hier dus bij laten, een Hakan Sukur maakt ook nogal een verschil.

20 juni 2021 om 21:10

Er zat totaal geen pit in. Kopjes omlaag en we zien het wel.

Hoe kun je met de Turkse selectie zo slecht presteren pfff

Bijzonder zuur, zo glansrijk de achtste finales vooraf als haalbaar werden geacht en hoe matig spelende Turkije glansloos werd uitgeschakeld. Ik had daar toch andere verwachtingen bij. Turkije zal niet snel om de winst mee voetballen maar kom op he, er is toch wel kwaliteit aanwezig die dit had kunnen voorkomen?

Een buitenlandse trainer met modere visie had veel meer uit dit team gehaald. Zo zonde met dit spelers materiaal.

Tjonge jonge wat waren die Turken een partij slecht zeg! Wie maakt zich nu nog zorgen voor de return in de WK kwalificatie? Die moeten we echt moeiteloos over de knie leggen in de thuiswedstrijd.

21 juni 2021 om 10:56

Nouja het rare is dat Turkije 1 wedstrijd schandalig slecht speelt maar de volgende window weer opeens prima speelt. Er is wel kwaliteit maar geen consistentie, dus je weet niet wat je kunt verwachten in de return. Als je de comments in de artikelen over de afgelopen Nations league leest zul je wel zien waarom. Geen enkele wedstrijd wordt er gespeeld met een vaste 11, spelers die mogen starten zijn vaak niet eens de beste op papier in hun positie (zoals een Kenan Karaman die in de 2e Bundesliga speelt). Er wordt niet gebouwd voor een vast en hecht elftal, al 2 jaar lang weten we nog steeds niet met welke 11 we komen aantreden. Het resultaat is dat het team dat er staat los zand is. Wanneer je los zand bent kun je zelfs met Messi verliezen tegen IJsland (zoals we zagen get afgelopen WK).

21 juni 2021 om 11:35

Dat klopt wel, eigenlijk is dat exact wat Turkije al sinds jaar en dag is; of een heel hecht en lastig te kloppen collectief zoals in 2002, of totaal los zand zoals nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
U. ÇakırKeeper30
M. DemiralVerdediger30
Ç. SöyüncüVerdediger30
H. ÇalhanoğluMiddenvelder30
İ. KahveciMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.

64 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren