Wereldgoal Messi geen zege waard door onbesuisde actie Tagliafico

Dinsdag, 15 juni 2021 om 01:00Yanick Vos • Laatste update: 01:01

Argentinië is de Copa América van start gegaan met een 1-1 gelijkspel tegen Chili. In Rio de Janeiro kwamen de Argentijnen na 33 minuten spelen nog wel op voorsprong door een geweldige vrije trap van Lionel Messi. Na rust werd de stand gelijkgetrokken door Eduardo Vargas, die alert was nadat Arturo Vidal een strafschop had gemist. De penalty werd veroorzaakt door Nicolás Tagliafico.

Aan de kant van Argentinië startte Tagliafico vanuit de basis, terwijl Lisandro Martínez genoegen moest nemen met een plek op de bank en daar de hele wedstrijd bleef zitten. De Argentijnen begonnen sterk aan de wedstrijd. Mede door goed voorbereidend werk van Giovani Lo Celso kreeg het team van bondscoach Lionel Scaloni vroeg in de wedstrijd twee goede kansen via Nicolas González. De aanvaller van VfB Stuttgart liet de mogelijkheden echter onbenut. Ondanks de missers van González ging Argentinië toch met een voorsprong rusten. Na dik een halfuur spelen schoot Messi een vrije trap op weergaloze wijze buiten het bereik van Claudio Bravo tegen de touwen.

De tweede helft was nog geen kwartier onderweg toen Tagliafico een strafschop veroorzaakte. In een poging om de bal weg te werken in het eigen strafschopgebied, schopte de Ajax-verdediger op ongelukkige wijze Vidal naar de grond. Ondanks protesten van de Argentijnse ploeg kon scheidsrechter Wilmar Roldán niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Aston Villa-keeper Emiliano Martínez bracht knap redding op de inzet van de Chileen, maar vanuit de rebound zorgde Vargas alsnog voor de 1-1. Waar Tagliafico op ongelukkige wijze aan de basis stond voor het tegendoelpunt, voorkwam hij in de slotfase een grote kans van Vidal. De Ajacied wist met een uiterste krachtinspanning voorkomen dat de middenvelder op kansrijke positie kon uithalen.

Met het inbrengen van onder meer Ángel Di María, Joaquin Correa en Sergio Agüero ging Argentinië in het slot van de wedstrijd op zoek naar de overwinning. Chili verdedigde met man en macht en ging daarbij soms over de schreef. Vidal speelde daarbij met vuur; met al geel op zak maakte hij meerdere overtredingen waarbij hij ontsnapte aan een tweede gele kaart. Roldán spaarde hem, waardoor Chili tot aan het einde van de wedstrijd met succes met elf man kon verdedigen. De Copa América krijgt voor Argentinië zaterdagnacht (02.00 uur Nederlandse tijd) een vervolg met een wedstrijd tegen Uruguay, Chili neemt het dan een paar uur eerder op tegen Bolivia.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door silverfront)

Messi was weer eens de beste zoals wel vaker, ongelofelijk dat Argentinie maar niet een wedstrijd simpel kan winnen. Tagliafico vond ik goed spelen al was die penalty vrij onhandig. Al kwam Vidal ook invliegen zonder enig idee, dan had de VAR ook de scheids mogen roepen aan de andere kant. Otamendi nooit meer basis, Di Maria moet juist wel altijd spelen. Uruguay is een klasse beter dan Chili, dan moet het echt anders. Want de selectie heeft echt veel kwaliteit.

15 juni 2021 om 01:06

Denk dat Uruguay helaas nog wat te sterk zal zijn.

15 juni 2021 om 01:11

Uruguay vind ik qua namen iets minder dan Argentinie, maar het is wel een echt team. Argentinie is sinds WK 2014 echt los zand geworden, de juiste samenstelling vinden blijft moeilijk helaas. Messi moet het vaak alleen doen. Lautaro bakt er weinig van de laatste tijd, Gonzalez speelde goed maar di Maria is een ander niveautje. Hopelijk vindt Scaloni alsnog de juiste samenstelling en is Romero er snel weer bij.

15 juni 2021 om 01:15

Ja dat collectief dat Uruguay heeft zie je niet bij Argentinië. Daarom schat ik hun hoger in.

15 juni 2021 om 03:23

Is er geen Covid uitbraak binnen het Uruguyaanse team?

Het is altijd huilen om een geweldige speler als Messi zo een trieste ploeg op sleeptouw zien proberen te nemen. Niet normaal hoeveel kansen dit Argentinië kreeg en toch met 1-1 eindigen. Ze krijgen een schot op doel tegen en dat was voldoende voor de gelijkmaker. Pfft ik gun Messi het zo enorm om een Copa of WK te winnen, maar op de keeper en Di Maria na verdient bijna geen enkele andere speler het.

Dit is toch te triest om naar te kijken hoe continue Otamendi op 't veld mag staan na week in week uit zo dramatisch te spelen???

15 juni 2021 om 01:05

Alleen de Paul toonde nog enige bereidheid, zonder zelf goed te spelen overigens. Otamendi en Martinez Quarta in het centrum. De opbouw bij Top Oss is oprecht verzorgder.

15 juni 2021 om 01:45

Ik snap niet waarom ze Lisandro Martinez niet een kans geven, die voegt ongelofelijk veel voetbal toe. Wat is trouwens nog veel gekker vind is dat die Cristiano Romero niet hij de selectie zit. Weet iemand hoe dat zit? Is hij geblesseerd ofzo? Ik snap er niks van, die kerel was dit jaar fantastisch bij Atalanta.

15 juni 2021 om 01:54

Ik zie ook net ineens dat Dybala, Lanzini, Ocampos, Alejandro Gomez, Buendia en Icardi niet zijn opgeroepen. Begrijpt iemand daar wat van? Ook Senesi hadden ze volgens mij prima kunnen gebruiken.

15 juni 2021 om 02:54

Dybala met zijn 5min dit seizoen bij juve snap jij niet?

15 juni 2021 om 09:21

Gonzalez speelt basis, met toch veel minder wedstrijden en minuten dit seizoen als Dybala.
Dus speeltijd kan het argument hier niet zijn.

15 juni 2021 om 10:02

Dybala past niet echt in het systeem dat gespeeld wordt. Buendía en Ocampos zijn beide afgevallen na de wk kwalificatie wedstrijden. Icardi is er al jaren niet bij en zal er tot Messi stopt ook niet meer bij zitten denk ik.

Toch ongelooflijk dat die clown van een Otamendi nog steeds in de basis staat. Hij geeft voor de tweede keer deze week een overwinning eigenhandig weg. Verder denk ik dat Nico serieus moet vrezen voor het verliezen van zijn basisplaats. Dit was trouwens de allerslechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien. Floot letterlijk elke keer voor de speler die het hardst schreeuwde.

15 juni 2021 om 01:44

De beste verdediging voor Argentinië is in mijn ogen met Montiel, Romero, Martinez & Acuna. 2 goede backs en een potentiële topduo centraal, die zo wel opbouwend en verdediging complementair is. Van Otamendi wordt helemaal niemand vrolijk

Hieruit blijk ook al weer dat die back van Ajax zwaar overschat is en misschien op het niveau van de eredivisie fatsoenlijk is en daar met die onbesuisde tackles steeds weg komt.

Best triest dat Argentinië zo’n slecht elftal heeft op een paar uitschieters na.

15 juni 2021 om 01:12

Compenseert zijn gebrek door lomp spel, is een jaar boven zichzelf uitgestegen men is hem wijs gemaakt dat het een top back is, is een normale back die zonder lompheid gewoon in een amateur tak zou spelen.

15 juni 2021 om 01:51

Zeg je nu dat zijn lompheid hem goed maakt ?

15 juni 2021 om 01:54

Nee ik zeg dat hij zijn tekortkomingen ermee compenseert.

15 juni 2021 om 06:58

Aha.

15 juni 2021 om 07:26

Ja nee precies.

15 juni 2021 om 02:19

Hieruit blijkt dat je de wedstrijd niet gezien hebt. Tagliafico speelde een goede wedstrijd, zelfs net voor de overtreding maakt hij een geweldige tackle.
De penalty daarna was wat ongelukkig omdat die Chileen als een raket in komt lopen.

Maar prima, hopen dat de rest van de wereld ook zo denkt. Alle Ajacieden zien Nico liever blijven dan gaan.

15 juni 2021 om 03:58

Hieruit blijkt maar weer dat je reageert zonder de wedstrijd of beelden te hebben gezien. @voetbalzone, een ongelukkige actie is niet hetzelfde als eenn onbesuisde actie. In dit geval was het een zeer ongelukkige actie, want hij zag de speler nooit aankomen. Titel dus even aanpassen.

15 juni 2021 om 08:49

Musi, 2 punten op jou reactie; Punt 1 Tagliafico is een ajax speler, die hier in de eredivisie volgens de niet ajax fans al veel weg gekomen is met tackles. Dus zo een titel trekt geen ajax fans om ook even te klikken op deze link en om te reageren. Ajax supporters klikken ook om even te kijken en om te reageren op deze niet ajax supporters dat deze tackle gewoon pure pech is. Punt 2 Zeker ongelukkig, wat een fantastische tackle waarbij hij de goal voorkomt en dan probeert hij de bal weg te werken op een misschien niet slimme manier, en Vidal profiteert hier 100 van, want ook al is het ongelukkig een terechte penalty is het wel.

15 juni 2021 om 09:08

Zijn gezichtsveld had wel iets verder kunnen rijken dan alleen de bal voor zijn ogen.
Daarmee liet hij dus al zien dat hij vrij weinig overzicht houdt, met andere woorden is het gewoon een fout van Tagliafico.

15 juni 2021 om 07:29

Snap het wel, mijn eerste reactie was ook: Goh, verrassend. Gelukkig staat een link naar een filmpje van het moment onder dit nieuwsartikel. Zeker waard om even terug te zien, want bij mij komt het echt meer over als ongelukkigen dan onbesuisd.

Eeuwig zonde dat Argentinië zich nu voor de derde wedstrijd op rij te kort doet. Speelde wederom een prima eerste helft waarin genoeg kansen werden gecreëerd. Tweede helft Chile teveel terug laten komen in de wedstrijd door te passief te spelen. Penalty was zuur, zeker omdat aan de andere kant voor het zelfde niks werd gegeven. Gonzalez was wederom erg gevaarlijk, maar heeft helaas, zoals vaker, te veel kansen nodig om te scoren. Otamendi is hier vaak de zondebok maar zat er erg vaak tussen vandaag. Hopelijk is Romero fit genoeg tegen Uruguay. Dat scheelt een stuk ipv Quarta. Voor de rest zou ik Messi op 9 zetten en Di Maria en González op de vleugels. Lautaro een wedstrijd op de bank, werkt hard maar heeft te veel kansen nodig

15 juni 2021 om 01:11

Di Maria viel idd lekker in. Denk zelf ook dat Messi als valse negen beter werkt dan Lauraro.

15 juni 2021 om 01:18

Het probleem met Di Maria is, is dat hij geen makkelijke jongen binnen de selectie is, zeker als hij niet basis staat

15 juni 2021 om 01:21

Ah oké dat wist ik niet. Dacht dat hij wel gerespecteerd werd. Ik schrok trouwens van de invalbeurt van Aguero. Daar zat echt helemaal niets in.

Me viste contra Argentina.. Contra Tajafieko? Haha meneer kan aardig zagen en als hij de bal heeft ziet het er altijd prachtig uit met die felheid, maar met zijn speelstijl hoef je maar een milliseconde verkeerd te timen en je hebt een pingel aan je broek hangen. Kan er wel van genieten.

Wat valt hierover te zeggen, Lautaro die net als Higuain de makkelijkste en grootste kansen om zeep helpt, een verdediging die gewoon onbesuisd is en totaal niet kan opbouwen, vandaag was Paredes niet goed, maar normaal gesproken haalt hij een hoger niveau, al met al een verwachte uitslag al laat die scheids zich wel echt piepelen door die Var, hij had het voor zichzelf al beoordeeld tot dat de Var eiste dat hij ging kijken en hem eigenlijk dwong om een strafschop te geven, terwijl in de eerste helft een zelfde situatie van Lautaro zogenaamd beoordeeld wordt om hem vervolgens in te fluisteren dat er niks aan de hand was, 2x een handsball 1x van Vidal en in de aller laatste minuut nog een keer, en keer op keer wordt er gedaan alsof er naar gekeken is.

Maar Argentinië moet vooral naar zichzelf kijken en de kansen die ze krijgen afmaken, paar wisselingen doorvoeren en dan staat er een veel beter team, al gaan de eerste 4 teams door naar de knock out fase dus ongerust hoeft Argentinië niet te zijn om de ovlgende ronde te halen, ze moeten wel koste wat kost Brazillie ontlopen anders is het weer snel afgelopen voor Argentinië

Mooie vrije trap, maar een wat langere keeper kan die wel hebben denk ik (bravo is 1.84m en 38 jaar oud). Neemt niet weg dat Messi toch wel een schitterende vrije trappen specialist is, naast al het andere wat hij kan en doet. Ik hoop dat Argentinie eindelijk weer eens al team kan gaan operen. Het is doodzonde dat al dat talent lijkt te verstijven als ze met Messi mogen spelen (en de verdediging is helaas vrij talentloos).

15 juni 2021 om 08:25

Romero en Licha vind je talentloos?

15 juni 2021 om 10:16

Romero is echte klasbak maar die trainer moet nooit otamendi opstellen

Chili is nog altijd een soort achilleshiel voor Argentinië, ze kunnen er maar niet van winnen, ondanks de goat en zijn maatjes Taliafico en Aguero. Je vraagt je toch af hoe dit kan.

Kijk Messi het weer eens niet doen voor Argentinie. Af en toe nog een vrije trap er in schieten, maar voor de rest is het weer helemaal niks. Daar zal hij wel weer de gouden bal voor krijgen. Paraguay, Colombia of Chili het maakt niet uit vanuit open spel geeft hij nooit thuis en al die wedstrijden wist Argentinie niet te winnen. Maar ja hij schiet er 1 vrije trap in, zoals in het verleden er al duizenden zijn gemaakt. Toen haalden we onze schouders op. Maar nu het Messi is, moeten we het een werelddoelpunt noemen. Lachwekkend.

15 juni 2021 om 08:24

Hij heeft ook mensen 1 op 1 gezet verder. En natuurlijk een prima pot gespeeld met zijn 34 jaar. Maar een guy die Master D heet weet het wel beter. Lees je comment eens ff terug en wordt ff bewust van hoeveel je van jezelf terugziet in je comments. Het leven is een spiegel zeggen ze. Alles wat je nu uit hebt gekotst komt uit jouw maag. Niet uit Messi. Voetbal is een fijne uitlaatklep om onze woede uit het dagelijks leven passief mee te uiten. Maar ga niet zo ver dat zelfs een Messi een verbloeming wordt van je boosheid en woede.

15 juni 2021 om 08:48

Heb jij de wedstrijd wel gekeken? Messi was gewoon de beste van het veld en als er ook maar 1 van zijn gecreëerde kansen ingaat was hij zeker wel de held? Hou toch op.

15 juni 2021 om 09:06

Heb jij de wedstrijd gekeken? Messi deed weer geen moer, zoals altijd. Lekker wandelen en dan 1 balletje goed raken en het is zogenaamd weer een wereldwonder. Hij was weer zo briljant en geweldig dat er 1 bal in ging. Beste van het veld ben je al snel als er spelers als Medel en Otamendi op het veld staan. Dan zou Dumfries ook de beste op het veld zijn.

15 juni 2021 om 11:57

Master D

De grootste Messi misgunner op Voetbalzone, doet alsof Messi niks heeft gedaan gisteren, was direct betrokken bij die 100% kans van Lautaro maar blijkbaar kijk jij daar helemaal overheen, scoort een wereldgoal, want ja het is zo makkelijk om een vrije trap te scoren, daarom zien we ook keer op keer dezelfde spelers hem scoren

Hij zet ook nog even rodrigo voor de goal die de bal hopeloos over kopt om nog maar niet te spreken dat hij even daarvoor hem ook in kansrijke positie bracht maar het vervolgens verprutst.

Vooral lekker blijven haten, het zit blijkbaar zo diep bij je dat Messi gewoon over zijn gehele carrière de beste is van zijn generatie met een grote afstand. Vooral je eigen onzekerheden en frustraties eruit gooien door Messi voor geen enkele reden zwart te maken.

15 juni 2021 om 09:26

Kijk volgende keer gewoon de wedtrijd of desnoods alleen de samenvatting voor je reageert.als je twee 100 % kansen creeert en een goal scoort doe je het gewoon goed in zo een wedstrijd.

15 juni 2021 om 12:53

Dennisjwt, 2 kansen en 1 goal? Als je dan pak hem beet Wout Weghorst zou heetten dan riep de helft van Nederland dat ze hem buiten de basis zouden moeten zetten. Het is nu eenmaal zo dat Messi bij de ene groep niks fout kan doen (en er is een groep waarbij hij niks goed kan doen). Heb je een mening die er tussenin zit, dan ben je helemaal de Sjaak want dan krijg je beide groepen over je heen.

15 juni 2021 om 14:41

Nogal een verschil met Ronaldo he, die 70% van zijn goals voor Portugal scoort tegen landen buiten de top 50. Messi scoort 80% van zijn goals tegen landen binnen de top 50. Makkelijk scoren zo!

Persoonlijk vond ik Argentinië met vlagen goed en attractief spelen. Ze doen zichzelf simpelweg te kort in de laatste wedstrijden. Het probleem zit hem toch vaak in de defensieve blunders die er worden gemaakt. Deze zijn vaak onnodig en lomp. Met Romero, Licha en Acuna hebben ze dan weer een ijzersterke verdediging, maar daar speelde dan weer niemand van. De Paul was wel zeer bedrijvig en probeerde aanvallen op te zetten. Net als Di Maria toen hij in viel, die hoort gewoon in de basis. Het is een raar fenomeen dat Argentijnse coaches nooit voor hun sterkste elftal kiezen...

Lekker stemmingmakerij weer van VZ. Tagliafigo gaat duidelijk voor de bal, maar is gewoon te laat. Of Vidal te vroeg. Maar VZ vind het weer nodig om het als een onbesuisde actie te betitelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
R. De PaulMiddenvelder61
Á. Di MaríaMiddenvelder61
E. MartínezKeeper60
G. Lo CelsoMiddenvelder60
L. ParedesMiddenvelder60
G. RodríguezMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3761 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘We willen dat Messi met buitengewone voetballers als Memphis blijft spelen’

Memphis Depay verwacht 'gewoon' te mogen uitkomen in LaLiga. Eerder deze maand meldden diverse media in Spanje dat Barcelona voorlopig geen nieuwe spelers mag inschrijven voor de competitie, omdat het door...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren