Danny Makkelie krijgt al tweede wedstrijd op het EK toegewezen

Maandag, 14 juni 2021 om 10:20Chris Meijer

Danny Makkelie heeft komende woensdag de leiding over het duel tussen Finland en Rusland. Het wordt de tweede wedstrijd van de Nederlandse scheidsrechter op het EK, nadat hij vrijdagavond de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije (3-0) al tot een goed einde bracht. Makkelie en zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn reeds naar Sint-Petersburg vertrokken, waar over twee dagen om 15.00 uur wordt afgetrapt.

Finland boekte zaterdag tijdens zijn eerste wedstrijd op het EK een 0-1 overwinning tegen Denemarken, in een duel dat volledig overschaduwd werd door het ineenstorten van Christian Eriksen. Rusland ging in zijn eerste groepsduel in Sint-Petersburg met 3-0 onderuit tegen België. Makkelie wordt tijdens het duel tussen Rusland en Finland bijgestaan door zijn vaste assistenten Steegstra en De Vries.

Kevin Blom en Pol van Boekel fungeren tijdens dit duel als VAR, terwijl zij twee Franse assistenten krijgen: Benjamin Pages en Jérôme Brisard. De Roemeen István Kovács fungeert in Sint-Petersburg als de vierde official. Waar Makkelie woensdag al voor de tweede keer in actie komt, wacht Björn Kuipers nog op zijn eerste optreden. Hij fungeerde zondag tijdens het duel tussen Engeland en Kroatië als vierde man.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door daavy)

Mooi potje voor Makkelie, kon wel eens oververhit worden gezien de geschiedenis van beide landen met elkaar.met dat soort potjes vind ik Makkelie toch wel goed, omdat hij het zo kort houdt. Niet leuk misschien, maar soms wel broodnodig.
Wel gek dat Kuipers nog op zijn eerste aanstelling moet wachten, en dat Makkelie al wedstrijd nummer twee krijgt.

14 juni 2021 om 10:48

Ik vind Makkelie ook gewoon een betere Scheidsrechter dan Kuipers. Vergeet niet dat Kuipers de laatste tijd ook wel vaak ernaast heeft gezeten met onder andere die wedstrijd van Porto tegen Juventus. Makkelie zat er toen goed naast met die Ronaldo goal maarja dat kon je hem ook niet aanrekenen. Makkelie doet het gewoon uitstekend en is ook niet zo irritant als Kuipers die altijd het mannetje speelt . Dus ik vind dit meer dan logisch

14 juni 2021 om 10:59

Was het niet Makkelie dat op de openingsdag de regels niet wist samen met zijn collega grensrechter?

14 juni 2021 om 14:21

Lag niet aan hem maar aan de grensrechter.
Je fluit op die afstand op vertrouwen naar je assistenten toe.

14 juni 2021 om 11:46

Inderdaad vreemd dat Kuipers nog geen aanstelling heeft gehad, maar misschien willen ze de jongere generatie scheidsrechters wat meer vlieguren laten maken op een groot toernooi en gaan ze er vanuit dat Kuipers er meteen staat op het moment dat het moet, bijvoorbeeld de ko-fase. Aan de andere kant kan ik mijn eigen idee nu ook meteen afschieten, aangezien Brych en Lahoz al wel een wedstijd hebben gehad en die hebben ervaring zat. We gaan het wel zien! Kuipers zal vast nog wel een paar mooie wedstrijden krijgen!

14 juni 2021 om 13:33

En dan te bedenken dat Brych en Lahoz niet eens echt goed hebben gefloten. Brych zat er helemaal vaak naast en floot heel wispelturig.

Jammer. Ik had een echte strijd verwacht maar dat gaat niet gebeuren met deze doodfluiter

14 juni 2021 om 11:19

Dat hebben we in de eerste wedstrijd ook gezien dat hij de wedstrijd dood fluitte

14 juni 2021 om 13:40

Neem aan dat je de eerste wedstrijd niet gezien hebt?

14 juni 2021 om 14:22

Floot een prima wedstrijd bij Italie - Turkije en liet juist veel doorgaan.
Italie had wel recht op een penalty in de tweede helft.

Ik vond het de eerste wedstrijd zeer sterk fluiten, lekker laten doorvoetballen, niet te makkeli(e)jk strafschoppen geven voor hands, zich niet laten beinvloeden door de italiaanse aanhangers.
Floot hij zo ook maar altijd in de ED.

Vraag me toch steeds af waarom actieve scheidsrechters zo gevolgd worden. Basje, die mediageil is, komt al vaak genoeg (tot mijn eigen ergernis) op tv en dan gaan we maar volgen wat Makkelie doet. Je gaat me toch niet vertellen dat er iemand ook maar trots is op Makkelie dat hij een tweede wedstrijd mag fluiten. Begrijp me niet verkeerd, gun hem dit EK echt, maar waarom een heel artikel hiervan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren