De Boer verklaart reserverol Wijndal in ‘beste interview tot nu toe’

Zondag, 13 juni 2021 om 20:29Dominic Mostert • Laatste update: 20:35

Frank de Boer heeft vooruitgeblikt op de wedstrijd van zondagavond tegen Oekraïne. Voorafgaand aan het eerste groepsduel op het EK verklaarde de bondscoach zijn verrassende keuze om Patrick van Aanholt op de positie van Owen Wijndal op te stellen. De wedstrijd begint om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Brych.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Patrick van Aanholt ook in de basis zetten bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door t0mt0m18)

Nou echt super dat men lyrisch is over zijn interview. Laat hij zich dan daar maar oprichten en dan laten we iemand de bondscoach spelen…

Frank kwam goed over in het interview inderdaad, denk dat Frank iedereen voor de gek gehouden heeft afgelopen weken en een plan heeft om het Ek te gaan winnen Ik heb er zin in.

Als de opmars van zijn interviews een teken is voor het toernooi dan worden we Europees kampioen. Duidelijk verhaal, en goeie motivaties.

Beste interview ooit? Dacht het niet. Waar is van Aanholt beter in? Het antwoord luidde: "gewoon, euhhh, de energie." Dat is toch geen kwaliteit? Hou op hoor, steeds dat "euuhh" en "eigenlijk". Ik vind het echt 10x niks deze man. Zowel niet naar buiten toe als de dingen die zijn ploeg laat zien op het veld. Bah.

13 juni 2021 om 20:40

Welke winkel had azijn in de aanbieding? Zeiken om het zeiken..

13 juni 2021 om 20:43

Zeiken om het zeiken? Van een bondscoach verwacht ik voetbal inhoudelijke uitspraken. De beste man draait overal om heen en trapt open deuren in. Een speler vervangen om energie, wat een lachertje. Een linksback waar je maanden op hebt gebouwd vervangen doe je alleen als die keuze komt vanuit tactisch perspectief. Dan willen we dat toch horen?

13 juni 2021 om 20:50

Zo makkelijk is het ook weer niet om je keuze te beargumenteren zonder degene die gepasseerd af te vallen en/of tactische zaken prijs te geven. En hij hoeft toch ook niet in detail te verantwoorden waarom hij die keuze maakt?

13 juni 2021 om 21:59

Want een speler met minder energie is een logische basisspeler? Op dit moment is vorm en energie juist belangrijk. Je hebt geen tijd om de spelers beter te maken, dus speelt degene die het meest brengt. Ja, dat valt inderdaad ook onder tactiek. Verder boeit het natuurlijk geen reet hoe hij praat, maar gaat het om wat het zegt. En dan vooral richting zijn spelers. Hoe hij in de media voorkomt boeit ook niks.

13 juni 2021 om 20:40

Wijndal had de kans maar liet het niet zien, Frank, heeft de concurrentie op orde. Daarom nu Van Aanholt.

13 juni 2021 om 20:40

Of dat antwoord op de vraag waar tactisch nog een uitdaging ligt in de 532: ja ehh dat je zorgvuldig bent aan de bal en dat als je hem kwijtraakt dat je dan zorgt dat je hem minder snel kwijtraakt ehhh''.

13 juni 2021 om 20:49

Pff wat zeiken doen jullie. Hij zei: als we de bal kwijt raken en weer terug hebben dat we hem dan niet gelijk weer snel kwijt raken. Want dat gebeurt soms nog wel eens maar dat je gewoon soms eerst weer zorgt voor de controle

13 juni 2021 om 20:41

Haha dat viel mij ook op idd. Iedereen weet hij moet spelen en wat van hen verwacht word. Maar inhoudelijk reageren was er niet bij.

Tja van Aanholt lijkt mij eigenlijk ook een betere keuze dus ben daar wel blij mee. Dat is op zijn minst een normale beslissing die de meeste zouden nemen.

Ff voor de duidelijkheid, oekraine gaat het EK niet winnen.

Besef even dat we met Weghorst, De Roon en Dumfries een volledige rechterflank hebben waarbij de basis techniek ontbreekt. Weghorst kan nog wel om het laatste zetje te geven, maar zet toch gewoon Steek, Aanholt, Ake, De Vrij, Timber, Frenkie, Blind, Wijnaldum, Depay, Weghorst, Berghuis neer. We spelen nota bene tegen Oekraine, Oostenrijk en Macedonie.

13 juni 2021 om 23:38

Laten die drie nou betrokken zijn bij alle drie de doelpunten waardoor Oranje won..

Als we vanavond verliezen dan moet de Boer meteen ontslagen worden imo

13 juni 2021 om 21:48

Verklaar dat eens? Wat mij betreft moet de Boer echt nog even kans krijgen om zijn spelsysteem er in te slijpen. Jullie Nederlanders zijn kritisch aangelegd, wat jullie ver heeft gebracht met veel dingen, maar hier past een iets ruimere visie imo.

13 juni 2021 om 21:51

Jullie? Ik ben een Spanjaard, maar doet gewoon pijn aan m’n ogen dit sneue voetbal.

13 juni 2021 om 21:55

Een Spanjaard? Eerst zeg je we en nu ben je opeens een Spanjaard? Ach ja, never mind. Mijn punt blijft staan dat Nederland de Boer echt nog de kans moet geven. Tuurlijk is het niet de top van de top wat betreft coaches, maar nu je bondscoach ontslaan, lijkt me niet het gewenste effect te veroorzaken.

13 juni 2021 om 21:56

Ik ben tweetalig opgevoed

13 juni 2021 om 22:03

yo también, pero Frank no debería ser despedido, lo está haciendo bien, mejor que veig EK

13 juni 2021 om 23:39

Neemt niet weg dat je het over “we” had..

Een van Aanholt die vertrouwen krijgt is vele malen beter dan een Wijndal. Az alleen maar competitie gespeeld en tegen Ajax (Anthony) verloor hij simpel de slag. Nee is er niet klaar voor. Van Aanholt speelt wekelijks tegen toppers in PL. Na wissel stortte de hele boel snel in tegen Oekraine vandaag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren