Maguire onthult waarom hij Manchester United boven Manchester City koos

Maandag, 24 mei 2021 om 17:16Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:16

Het had niet veel gescheeld of Harry Maguire had in 2019 de overstap gemaakt naar Manchester City in plaats van Manchester United. De centrumverdediger, die sinds zijn overgang naar United door het leven gaat als duurste verdediger ter wereld met een transfersom van ruim negentig miljoen euro, heeft in de YouTube-serie The Overlap van Gary Neville onthuld waarom zijn voorkeur destijds uitging naar United.

Zowel Josep Guardiola als José Mourinho was in de zomer van 2019 geïnteresseerd in de diensten van de toenmalig speler van Leicester City. Maguire sprak met beide managers, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan Mourinho en United, dat een recordbedrag betaalde aan Leicester van ruim negentig miljoen euro. "Ik sprak met zowel Manchester City als Manchester United. Maar ik moet zeggen, met alle respect voor City, dat ik ben opgegroeid met United. Ik keek veel wedstrijden op Old Trafford bij een van de grootste clubs ter wereld, zo niet de grootste. Mijn hart heeft dus altijd bij United gelegen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Als het aan Guardiola had gelegen, was Maguire de defensie van City komen versterken en niet die van de aartsrivaal en stadsgenoot. "Ik heb met hem gesproken over het voetbal dat City speelt en wat hij voor de club betekend heeft", aldus Maguire. "Ik heb veel respect voor Guardiola en de revolutie die hij het voetbal heeft meegegeven, maar mijn keuze viel op United. De mate van interesse die United toonde gaf mij heel veel vertrouwen en geloof. Het feit dat ze ruim een jaar geïnteresseerd in mij waren, geeft wel aan dat ze in mij geloofden en van mij een belangrijk onderdeel van het team wilden maken."

Op het moment dat United voor de eerste keer liet horen van de interesse, stond Mourinho nog aan het roer. "Ik sprak met Vichai Srivaddhanaprabha (wijlen voorzitter Leicester City, red.) en hij zei dat er veel interesse was van United toen Mourinho nog trainer was. Hij zei: 'Geef me een jaar en ik laat je gaan'. Ik heb dus niet echt gepusht. Toen ik hoorde van de interesse wist ik dat ik daarvoor wilde gaan en voor die club wilde spelen. Het was de leeftijd die maakte, ik was 25 jaar toen, dat ik wist dat mijn tijd nog zou komen. Gelukkig heeft Vichai zich aan zijn woord gehouden en had ik een jaar later mijn transfer naar United te pakken."

Maguire geldt dit seizoen als vaste waarde binnen de ploeg van Solskjaer en wist zich met United te plaatsen voor de finale van de Europa League, waarin woensdagavond Villarreal de tegenstander is. Bij een overwinning grijpt United voor het eerst in vier jaar weer een prijs, daar in 2017 voor het laatst een titel aan de prijzenkast werd toegevoegd na de gewonnen Europa League-finale tegen Ajax (0-2). Het is nog maar de vraag of Maguire woensdag in actie komt. De verdediger kampt met een enkelblessure en moest de afgelopen vier duels van United aan zich voorbij laten gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door hangover96)

Ben er blij van. Blijf het een matige verdediger vinden Dias is gewoon stukken beter. Prima keuze gemaakt Maguire

24 mei 2021 om 17:59

Je vindt hem matig? Dus zou je zeggen dat er wel 20 betere centrale backs zijn in de competitie of ben je goedkoop aan het scoren?

24 mei 2021 om 18:05

Is dat de norm om iemand als matig te classificeren? Als hij denkt dat City met andere CV's beter af is (wat ze trouwens ook zijn) dan hoeft hij toch geen 20 anderen te noemen om te stellen dat Maguire voor het niveau wat City nastreeft matig is?

24 mei 2021 om 18:14

Matig geeft toch wel een bepaalde waarde aan? Matig is volgens mij niet per se gedefinieerd t.o.v het niveau van City. Hij noemt hem matig wat onder gemiddeld is. Zelfs als we kijken naar de PL, zit Maguire onder het gemiddelde?

24 mei 2021 om 18:42

Maguire is geen slechte verdediger, maar ook geen wereldtopper. Ramos, Marquinhos, Bonucci, De Ligt, Laporte, Dias, Stones, Theo Hernandez, van Dijk, Varane, Thiago Silva, Rudiger, Kounde, Boateng, Hummels & dan mis ik er nog een hoop. De meeste schat ik hoger in, misschien een aantal gelijkwaardig. Er is wel een slechte som geld betaald (als in, te veel). Daarom ligt hij onder een vergrootglas, wat ook logisch is.

24 mei 2021 om 19:04

Matig inderdaad. Maguire is totaal geen speler voor City, voetballend echt ontzettend beperkt. Zal ook nooit een top verdediger worden zoals Dias dat wel is. Spelers als Etihad benoemt schat ook ik hoger in dan Maguire. Heeft niks met goedkoop scoren te maken, snap die boosheid niet zo.

24 mei 2021 om 19:29

@ajaxcunian: Van der Vaart heeft al meermaals met veel onderbouwing laten zien waarom Maguire een overbetaalde houthakker is tot aan het grappige toe; tenzij je onder een steen hebt geleefd heb je dit nog nooit meegekregen. Bij City dansen ze de polonaise dat hij daar niet heeft getekend

24 mei 2021 om 19:30

Hij is juist voetballend niet beperkt, er zijn weinig verdedigers die de bal zo succesvol naar voren brengen met zijn dribbels, passes tussen de linies en crosspasses.

24 mei 2021 om 19:36

Maguirre is voetballend niet zo sterk. Regelmatig ballen over de zijlijn en in de voeten van de tegenstanders. Bovendien is zijn handelingssnelheid erg laag en zijn indribbel erg matig. Ik snap oprecht niet hoe United fans hem voetballend sterk achten.

24 mei 2021 om 20:19

Hij stond bij Leicester juist bekend om zijn indribbel en bijzondere rushes naar voren.

24 mei 2021 om 22:04

van der Vaart? Really? Luisteren je nou daadwerkelijk naar Raffie? van der Vaart is een koekenbakker van een analist, totaal, niet serieus te nemen die vent.

24 mei 2021 om 18:08

Heb het idee dat Maguire flink onderschat wordt. Als ik zo het United forum lees wordt hij als essentieel achterin beschouwd, zonder hem valt de verdediging uit elkaar.

Je bent geen matige verdediger als je elke minuut speelt bij de nummer twee van Engeland.

24 mei 2021 om 18:50

Je kan Dias beter vinden maar hij is niet stukken of veel beter. Samen met Maguire zijn ze de beste twee centrale verdedigers dit seizoen. Dias speelt nog is in één ploeg die constant aanvalt, druk zet en niet door hun middenvelders in de steek gelaten wordt.

25 mei 2021 om 02:09

Días is (gewoon) beter. Gelijk in zijn eerste seizoen gekozen als beste speler van de PL. Niet slecht toch? Niet dat Maguire slecht is maar zeker niet hetzelfde niveau.

24 mei 2021 om 20:30

Dias is goed maar ik vind m niet echt beter dan Maguire, hij speelt wel in een betere ploeg natuurlijk. In de Premier League is alleen Van Dijk beter, daarbuiten zijn er natuurlijk wel meer toppers zoals Marquinhos en Ramos.

Onbegrijpelijk dat Guardiola zo’n beperkte voetballer achterin wilde hebben. Dias en Stones zijn beter, Laporte ook trouwens.

24 mei 2021 om 17:29

Enige reden die ik kan bedenken is de home grown regel. Hij past ook meer bij het verdedigende voetbal onder Mourinho.

24 mei 2021 om 18:00

Stones lijkt me juist niet beter, dat is altijd vrij duidelijk bij de nationale ploeg.

24 mei 2021 om 18:14

Nationale ploeg is natuurlijk ook dé ultieme graadmeter.

24 mei 2021 om 18:42

Wel eigenlijk he. T idee is natuurlijk toch dat je daar de beste elf van je land hebt staan. En die bondscoaches zijn echt niet allemaal koekebakkers natuurlijk.

24 mei 2021 om 18:43

Zelfde team, lijkt me een vrij aardige graadmeter. City is gewoon beter dan United maar zelfs dan hebben hebben verschillende ratings platformen Maguire hoger dan Stones.

24 mei 2021 om 18:53

Zowel Stones als Laporte zijn niet beter. Stones was bijna een mislukte transfer maar Dias heeft hem opgetrokken, desondanks maakt hij nog genoeg fouten. Laporte komt niet eens van de bank dus geen idee van waar je dat haalt.

Nou dan zal City wel blij zijn dat ze geen 90m hebben verspild aan Maguire. Past ook totaal niet in het voetbal van City. En ze hebben nu Dias voor bijna 30m minder die minimaal 2x zo goed is. City had denk ik ook nooit 90m betaald, hetzelfde verhaal toen met van Dijk en Alexis Sanchez waar ze ook niet zoveel wilden betalen als Liverpool en United..

Naja als het puur vanwege je United hart was had je niet eens met city samen gezeten lijkt me. Dan zullen er nog andere dingen hebben meegespeeld zoals speeltijd, speelstijl en salaris en me lijkt dat voor alledrie die aspecten united de beste optie was voor hem opdat moment

Totaal ondergewaardeerde speler. Natuurlijk is er veel geld voor hem betaald, waarschijnlijk te veel. Desondanks speelt hij vaak prima en maakt weinig fouten. Als er dan een fout word gemaakt, word dit huizenhoog uitvergroot.

Lijkt me sterk dat Mourinho hem in 2019 naar United kon halen.

24 mei 2021 om 20:33

Mourinho was idd het jaar ervoor aan het pleiten voor Maguire, uiteindelijk werd hij na zijn ontslag alsnog gehaald.

Gewoon een prima speler. Geen wereldtop, en persoonlijk had ik ook liever Koulibaly zien komen bij United, maar heeft United zeker meer stabiliteit gegeven omdat we op hem kunnen bouwen en weten wat we kunnen verwachten. Bailly heeft bijvoorbeeld ook veel meer kwaliteiten, maar je kunt gewoon niet op hem bouwen. Daarnaast heb ik nog weinig spitsen een kopduel van dat grote hoofd zien winnen. Hoop dat er deze zomer wel een extra stabiele, en sterkere centrale verdediger bij komt, dan vind ik United over de gehele linie met Wan-Bissaka en Shaw echt wel goed voor de dag komen.

Een zegen voor City dat hij voor United heeft gekozen. Wat een beperkte verdediger zeg!

Ze moeten bij City erg blij zijn want wat een beperkte voetballer is dit. Geen inzicht of voetballend vermogen.

24 mei 2021 om 20:40

Maguire heeft zn beperkingen, maar juist voetballend is hij toch wel duidelijk top? Staat al jaren bovenaan qua passes, dribbels etc, en is bij United opbouwend de belangrijkste speler.

25 mei 2021 om 10:16

Nou in mijn ogen niet want als hij druk krijgt maakt hij domme fouten.

En passes naar achteren is niet zo moeilijk.

Past ook beter bij United. Voor het spel van Guardiola komt ie voetballend (heel erg) te kort.

24 mei 2021 om 20:44

Ik snap dat niet zo, heb je wel eens wedstrijden van Maguire gezien? Hij past just meer in City met zijn voetballende vermogen, passes en inschuiven naar het middenveld dan bij United die meer op snelheid en counters spelen.

25 mei 2021 om 16:20

Ik zie dat je letterlijk onder iedere reactie waarin staat dat maguire voetballend beperkt is reageert. Kijk dit filmpje eens: https://youtu.be/5gay4HEGf10. En voordat je zegt dat het op basis van 1 video is, dit zou een maldini, cannavaro, ramos, van dijk etc. Etc. nooit doen. Vaak pingelt ie onnodig en verliest die de bal. Dat maakt em voetballend zwaar beperkt, verdedigend vaak wel betrouwbaar en sterk. Maar dat je hierboven zegt dat dias niet per se beter is dan maguire, dan kijk ke toch wel echt met een man united/maguire bril🤣

25 mei 2021 om 17:27

Ik snap het gewoon niet zo, iedereen in het voetbal, alle artikelen en analyses die je leest over Maguire (op Breaking The Lines enzo) hebben het over zijn voetballende kwaliteiten en zijn passing, maar dan moeten we uit wat youtube filmpje concluderen dat hij in werkelijkheid toch slecht aan de bal is? Ik volg alle ploegen uit de Premier League, ik ben geen United supporter.

Het verschil tussen een United met of zonder Maguire is immens. Het is gewoon een goede verdediger waar United en Engeland nog velen jaren mee veruit kan. Het is geen Ferdinand of Vidic maar eerder een Gary Pallister. Oftewel, helemaal niks mee.

hij is degelijk en dan ben ik nog gul!

90 mil voor een verdeliger met totaal. Geen snelheid en. Een draaicirkel van een vrachtwagen. Nee ze zijn heel goed in Engeland in eigen spelers hypen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller30
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper260
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper130
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

850 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

‘Ronaldo was echt verliefd op hem bij Real, dat is het grootste compliment’

José Mourinho geeft aan de vooravond van het EK hoog op over Karim Benzema, die na een absentie van enkele jaren is teruggekeerd in de Franse nationale ploeg. De nieuwe coach...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren