‘Geweldige speler voor Ajax, je kunt een plaagstootje naar Eindhoven uitdelen’

Zaterdag, 22 mei 2021 om 09:15 • Laatste update: 09:26

Mike Verweij denkt dat Ajax inmiddels naar alternatieven voor Kamaldeen Sulemana kijkt. De negentienjarige Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Amsterdam, maar er zouden meerdere kapers - onder wie Manchester United - op de kust zijn. Verweij suggereert in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, dat Steven Bergwijn ‘een geweldige speler voor Ajax’ zou zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Steven Bergwijn naar Ajax verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door mattiaspsv)

Ik vind Bergwijn een onderschatte speler. Hij moet al tijden op rechts spelen, waar hij matig is, maar op links speelt hij echt altijd erg goed. Voor nu hebben we Tadic daar en ik zie liever Kamaldeen Sulemana komen (hoor lovende verhalen over zijn spel in de kleine ruimte), maar over een paar jaar zou ik de komst van Bergwijn voor de linkerpositie (en dus niet rechts) toejuichen.

22 mei 2021 om 09:38

Ik vond Bergwijn bij PSV eerlijk gezegd juist altijd een beetje overschat (waar hij toch meestal op links speelde), bij Tottenham komt hij bij mijn weten niet echt aan spelen toe. Bergwijn is een speler waar altijd dreiging vanaf komt maar afronden was niet zijn sterkste punt en assists gaf hij nu ook niet heel erg veel, in die zin doet hij me eigenlijk wel een beetje aan Anthony denken. Mocht Anthony of Neres vertrekken bij Ajax, heb je er natuurlijk een mooie versterking bij met Bergwijn maar de potentie die ik hem toedichtte heeft hij vooralsnog niet echt waar kunnen maken.

22 mei 2021 om 09:43

ik vind hem ook redelijk overschat. in de Eredivisie haalde hij geen Berghuis cijfers en in Engeland zijn zijn statistieken echt een drama. ik vind Bergwijn een beetje een simpele draver. hij heeft fysieke kracht en snelheid maar voor de rest vind ik het niet zo bijzonder allemaal

22 mei 2021 om 10:06

mee eens, wat dat betreft zie ik duidelijk een overeenkomst met Promes. Best een ok voetballer, maar zeker niet eentje die de kar trekt. Lijkt me (net als Promes) een veel te dure optie voor Ajax, met weinig kans om veel op te verdienen. Dan liever iets dieper in de buidel tasten om een speler als Sulemana aan te trekken. En steken uitdelen aan PSV prima, maar niet op deze manier. Denk dat de helft in Eindhoven stukgaat wanneer Ajax met Bergwijn op de proppen komt. Die is perfect verkocht daar, in tegenstelling tot Malen bij Ajax. Niet in meegaan.

22 mei 2021 om 10:07

In de kleine ruimtes is Bergwijn een van de beste buitenspelers die Nederland heeft, is soms echt niet van de bal te krijgen. Jammer dat hij zo’n grote stap naar de spurs heeft gemaakt, want een stapje lager had hij voor veel clubs van waarde kunnen zijn.

22 mei 2021 om 12:56

Maakt gelukkig niet zo’n domme overtredingen als berghuis

22 mei 2021 om 09:40

'speelt hij altijd erg goed'? Zelfs in de eredivisie had die best wel wat wedstrijdjes dat het 'mwa' was. Werd altijd beschreven als een groter talent dan Depay, maar krijg bij Bergwijn toch een beetje een Stengs idee. Bergwijn heeft niet de pit en wil zoals Depay heeft. Tenminste zo komt het op mij over

22 mei 2021 om 16:47

In mijn ogen was Depay eigenlijk ook de laatste PSV speler waarvan ik dacht dat hij het helemaal ging maken en waarbij ik niet het gevoel had dat hij overhyped was. We hebben natuurlijk Lozano ook nog gehad maar ik vond Depay wel een betere speler. Eigenlijk zijn Wijnaldum en Mertens de enige Psvers van de laatste 10 jaar waarvan ik echt kan zeggen dat ze het gemaakt hebben in de absolute top.

Een plaagstootje naar Eindhoven? Iedereen weet toch al lang dat Ajax in een andere vijver vist dan PSV? Als Ajax Bergwijn voor 20 miljoen aantrekt en hem een 3-4 miljoen per jaar contact geeft zoals bij Haller, denkt er niemand in Eindhoven “pfoe wat heeft John de Jong zitten slapen, Ajax gaat er met onze doelwitten vandoor.”

22 mei 2021 om 09:39

Nou we hebben Zahavi anders wel mooi uit de handen van Ajax kunnen houden

22 mei 2021 om 09:53

Deze Mike oppert het zelf. Nergens op gebaseerd wat een onzin.

22 mei 2021 om 09:53

Gelukkig wel ja, het is geen slechte spits maar hij werd wel heel groot gemaakt toen bekend werd dat hij naar NL zou gaan, dacht even dat Psv toen met kaliber wereldspits te maken had in de selectie

22 mei 2021 om 10:03

‘Als’, ‘denk ik’, ‘begreep ik’, ‘zou verstandig zijn’… wat een verschrikkelijke moeimaker is deze Verweij. Bouwt het ene na het andere luchtkasteel, slingert allerlei zelfbedachte verzinsels als ‘geruchten uit de wandelgangen van de Arena’ de wereld in. Echt een verschrikking.On: ik verwacht niet dat Bergwijn zelf naar Ajax wil en als het al een optie zou zijn, dat het geen goedkope deal zal zijn.

22 mei 2021 om 10:06

Ja en wie is er kampioen geworden....?

22 mei 2021 om 10:39

Gelukkig wel. Die kwal had ik niet bij Ajax willen zien. Voor zover het verhaal klopt dat Ajax interesse had.

22 mei 2021 om 10:47

@kokkieafca Het werd inderdaad enorm opgeblazen, had bij Ajax ook vast wel minuten gemaakt maar meer veel meer dan een bruikbare speler zal het voor Ajax ook niet geweest zijn. Ben overigens wel best tevreden met Zahavi bij Psv, alleen jammer dat hij niet zo snel meer is en toch ook vrij gemakkelijk van de bal is te zetten.

22 mei 2021 om 15:22

Waarom is hij een kwal? En waarom wil je hem daarom niet bij Ajax zien? Want dan neem ik aan dat je galbakken als Tadic en Antony ook het liefst ziet verdwijnen?

22 mei 2021 om 10:22

@PSVerein die journalisten moeten ook maar wat roepen om hun podcasts te vullen. Volgende week gaat hij roepen Ajax moet Gakpo kopen om ballen te tonen. Dat soort onzin.

22 mei 2021 om 15:48

Kan je nagaan wat er in de hoofden van dit soort figuren om gaat. Alsof men bij een professionele organisatie als Ajax bezig zou zijn om de concurrentie plaagstootjes uit te delen? En alsof men daar bij PSV wakker van zou liggen. Hooguit bepaalde supporters. Het zou bij Bergwijn bovendien om een vrij kostbaar plaagstootje gaan. Die zal aanzienlijk meer moeten kosten dat Sulemana en is dan ook helemaal geen alternatief voor die speler. Bovendien overschatten de heren van de T. de mogelijkheden van Ajax schromelijk, helemaal in deze Coronatijd. Ajax heeft al meermaals laten doorschemeren dat er deze zomer geen grote aankopen zullen worden gedaan. Ijs en weder dienende. Als het allemaal zo gemakkelijk zou zijn als de T. probeert te doen voorkomen, zou Sulemana al lang en breed gecontracteerd zijn. De club wil hem immers maar wat graag hebben.

Denk dat veel Ajacieden niet op hem zitten te wachten na zijn uitspraken over Ajax bij zijn Spurs presentatie. In een interview later deed hij er nog een schepje bovenop. Mag wegblijven.

22 mei 2021 om 09:53

Nou dat was ik eerlijk gezegd alweer vergeten en boeit me vrij weinig. Ik denk dat hij eerder mag wegblijven van Ajacieden omdat hij geen knikker raakt in Engeland en bij psv ook niks speciaals was.

22 mei 2021 om 09:56

@TJ, uitspraken boeien toch niet, Drommel zit een jaar lang bij Ajax te slijmen, gaat vervolgens naar Psv en dan is dat ineens de club van Nederland, had Drommel bij Feyenoord getekend dan was dat de club van Nederland.. Spelers willen altijd even een wit voetje halen als ze net getekend hebben, niks bijzonders

22 mei 2021 om 10:24

@TJ9001 Nee hoor, stel Ajax kan hem zeer goedkoop ophalen dan is hij welkom. Vond hem altijd een goede speler. Kan hij over 2 seizoenen samen met zijn vriend Donny van Beek terugkomen als opvolgers Klaassen en Tadic. Niets mis mee. Beiden goede spelers. Komen te kort voor de clubs waar zij nu spelen, maar voor Eredivisie meer dan prima.

22 mei 2021 om 20:08

Psies, lekker onze deur voorbij lopen. Niet welkom!

Vind het apart dat vooral Ajax fans zo gefocust zijn op ideeën van “vernedering” door spelers (met een verleden) bij PSV weg te halen. Begint een beetje op München vs Dortmund te lijken zo. Iedereen weet ondertussen wel dat Ajax met kop en schouder boven de rest uitsteekt mbt het geld dat aan transfers besteed kan worden...

22 mei 2021 om 09:51

Ajax fans gefocussed? Zeg maar gerust de media. Ajax fans zijn daar niet zo mee bezig. Die willen een zo sterk mogelijke selectie en zo snel mogelijk die 4e ster. Ajaxfans willen maar al te graag het Bayern München van Nederland worden. Vooral om de prijzen, kracht van de selectie, beleid en alleen heerschappij. Daar heeft de rest van de eredivisie van gemaakt, kan niet want Ajax koopt niet de beste speler van de concurrent. Vooral lekker daar op focussen, focussen wij ons op de overige, veel belangrijkere, facetten van Bayern.

22 mei 2021 om 09:58

@Burt, geen idee waar je dat vandaan haalt hoor maar ik ken heel veel Ajacieden maar hoor niemand praten over een Bayern München dingetje, dat is vooral de media die dat probeert te creëeren, alsof Ajax in de toekomst de beste spelers bij Psv gaat weg halen voor veel te veel geld.. Wil Ajax Malen kopen is die ineens 20 miljoen duurder, dat gaat dus nooit gebeuren

Spurs mag Bergwijntje houden hoor... houden wij ten Hag, okè?

22 mei 2021 om 09:50

Daar zeg je me wat, ik vind Ten Hag echt een absolute topper die het gewoon echt fantastisch heeft gedaan bij Ajax (en nog steeds doet), hij is ook erg open en komt bij mij ondanks zijn onhandigheid voor de camera ook erg sympathiek over. Ik heb nooit begrepen dat er Ajacieden waren en/of zijn die hem liever zien vertrekken, de beste man heeft resultaten geboekt om je vingers bij af te likken!

22 mei 2021 om 09:54

Amen!

22 mei 2021 om 20:12

Ten Hag moet Ajax alleen verlaten voor topploeg als Bayern waar hij al vaker genoemd is, ik zou alle middenmotors laten lopen. Gewoon zo doorgaan bij Ajax en die topclub komt vanzelf

22 mei 2021 om 10:27

@rgeertsma25 Voor nieuw seizoen mogen zij gratis Alderwereld terug sturen naar Amsterdam en over 2 seizoenen Bergwijn. En intussen houden wij ten Hag sowieso Spurs moet gewoon weer grijze club worden die leeft om een keer boven Arsenal te eindigen.

Zal de Telegraaf ooit stoppen met Bergwijn naar Ajax te schrijven? Als ie voor een zacht prijsje op de pikken is, zal Ajax zeker zijn situatie in de gaten houden. Echter zal Spurs voorlopig echt niet plotseling 10 miljoen minder dan de aankoopprijs accepteren, terwijl dat voor Ajax al een gigantisch bod zou zijn. Dan zit je ook nog met de situatie dat de nieuwe trainer nog niet bekend is en derhalve ook niet de plannen met Bergwijn. Wellicht ziet die het wel in hem zitten en speelt hij (mede vanwege eventueel vertrek Kane) wel basis in het nieuwe seizoen. Die gaat echt nog niet op voorhand naar een andere club kijken of alleen informeren of hij in de Eredivisie kan worden ondergebracht. Als laatste lijkt het mij qua fans geen goede match gezien zijn teksten hoe hard hij 3 jaar geleden wel niet voor Spurs heeft lopen juichen, terwijl een paar van zijn vrienden in een Ajaxshirt speelden. Ik zou als Ajax geen 20 miljoen+ neerleggen voor een speler die op voorhand onder vuur zal liggen bij de eigen achterban. Ja, je kunt zeggen kinderachtig gedrag, maar we weten ook hoe het werkt dat zoiets gewoon wordt opgerakeld, net zoals dat van Klaiber zijn uitspraken werden opgerakeld.

22 mei 2021 om 10:28

@Master D zeker geen 20 miljoen, maar als hij over 2 seizoenen rond de 12 mil is, why not. Zelfde met Donny. Haal je 2 spelers die voor NL goed zijn.

22 mei 2021 om 10:35

Dat is inderdaad een andere situatie dan voor het eerste deel. Het was meer dat de Telegraaf het nu specifiek heeft over dat Bergwijn een alternatief voor Sulemana zou kunnen zijn. Neem aan dat wanneer Sulemana niet komt ze niet 2 jaar gaan wachten voor het aantrekken van een buitenspeler. Mocht een Bergwijn zijn carriere over 2 jaar volledig in het slop zitten dat je hem voor 12 miljoen zou kunnen halen, dan is dat zeer zeker een overweging waard, los van die kritiek die je dan nog steeds gaat krijgen natuurlijk.

Bergwijn zal voor Ajax best een leuke speler zijn maar ik heb wel mijn vraagtekens bij zijn kwaliteiten en doorgroeimogelijkheden, een speler met veel dreiging maar erg concreet is die dreiging helaas net even te weinig. Bergwijn is natuurlijk wel een echte Amsterdammer dus wat dat betreft een leuke stap, ik zal het als PSV supporter ook niet opvatten als een plaagstootje, ik vind Ajax ook gewoon een prachtige club met een fantastische historie waar we als Eredivisie alleen maar trots op moeten zijn. Wel is het zo dat er bepaalde Ajax supporters zijn die doorgaans op weinig sympathie kunnen rekenen door een bepaalde houding en bepaalde uitspraken maar er zijn er gelukkig ook genoeg Ajacieden die met beide benen op de grond staan.

22 mei 2021 om 10:30

@Mattiaspsv eens Bergwijn zou voor NL heel goed zijn. Zou ook leuk zijn (denk meer romantisch idee) als hij en Donny v Beek over 2 seizoenen terugkomen naar Ajax als opvolgers Klaassen en Tadic. Twee oud spelers die dan jonge talenten bij de hand nemen.

Wat moet Ajax met Bergwijn? Zo’n beperkte speler. In Oranje altijd onzichtbaar en bij Spurs bankzitter.

22 mei 2021 om 13:28

In de basis zetten. Hij is beter dan Antony en Neres.

Alsjeblieft zeg, laat Bergwijn lekker zitten waar hij zit. Leuk tegen RKC en PEC maar op topniveau vaak onzichtbaar. En die zal nog duurder zijn dan Sulemana. En waarom moeten wij een lange neus trekken richting Psv ? We gaan ons toch niet tot dat niveau verlagen ? In 1½ jaar tijd 4 goals gemaakt, dat zegt voldoende...

Als je nou 'wijn' in 'huis' verandert en 'psv' in 'feyenoord'!

22 mei 2021 om 10:31

@kwark en minimaal 20 mil veranderen in 4 miljoen heb je top deal

De situatie met Malen is natuurlijk wel anders als met Bergwijn. Waar Malen nog niet waarde was in de selectie en Bergwijn wel. Vreemde vergelijking in mijn ogen. Verder denk ik, zoals hier boven al aangegeven wordt, dat als ajax Bergwijn haalt voor 20 mil niemand dat ziet als een plaagstoot richting psv..

Heb Bergwijn altijd een wat overschatte voetballer gevonden. Was bij PSV echt het lievelingetje van de media en van Van Bommel, terwijl de minder populaire en door sommigen zelfs overschat genoemde Lozano altijd vele malen dreigender en gevaarlijker was. Het verbaast me ook niet dat Lozano het nu goed doet in Italie en Bergwijn zomaar weer op hangende pootjes terug kan komen naar Nederland.

Hoezo een plaagstootje dan. Wat een grote onzin van Verweij. PSV heeft hem goed verkocht, zal er niet aan denken om hem terug te halen. En als Ajax er 25 mln voor wilt betalen zal PSV daar ook weer van profiteren.

Hoop onzin weer. Ook de situatie Malen vergelijken met Bergwijn is appels met peren.

Haha fantastisch.
Waarom zou dat vervelend zijn voor PSV? PSV heeft hem ander half jaar geleden voor 30 + verkocht en nu zou Ajax hem misschien moeten halen? Voor welk bedrag dan? Dat gaat ook rond die prijs worden hoor, haha. Flinke aankoop bedrag voor iemand die ander half jaar geleden verkocht is vanuit de eredivisie.

Tja bergwijn is een geweldige speler voor iedere Nederlandse club maar hij verdiend toch een dik salaris en ajax heeft al 2 dure Brazilianen lopen en tadic dus ik denk dat bergwijn verre van nodig is. Zelfs als neres verkocht word heb je met tadic en antony 2 basisspelers en kan je de jeugd achter hen de kans geven

Mee eens.
In potentie is Bergwijn één van de beste spelers van Nederland.Heeft dus met krediet te maken.Krijgt hij in eigen land wel het vertrouwen!
Mason Mount speelt nu in eigen land ook de sterren van de hemel. Frankie de Jong was zo in de eerste maanden bij Barcelona erg matig totdat Ronald Koeman trainer werd en hem de volle 100% vertrouwen gaf.Krediet is dus het toverwoord
Zyech krijgt 0% krediet en zie het resultaat.
Spelers zijn mensen en geen computers!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV188
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren