Kökçü: ‘Het is normaal een heel lieve jongen, maar hij was nu echt boos’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 17:39Dominic Mostert • Laatste update: 19:17

Het gelijkspel tegen Heracles Almelo voelt voor Orkun Kökçü als een nederlaag. De middenvelder van Feyenoord opende de score in de tweede helft, maar zag Heracles uit een discutabele strafschop langszij komen. Scheidsrechter Jeroen Manschot nam contact tussen Ismail Azzaoui en Eric Botteghin waar en wees naar de stip. VAR Luca Cantineau steunde het besluit, maar Kökçü heeft zijn bedenkingen.

"In de wedstrijd dacht ik al meteen: dit is heel licht", vertelt de talentvolle spelmaker van Feyenoord op de persconferentie. "In de kleedkamer hoorde ik dat het eigenlijk geen penalty was in onze beleving. Voor de rest kan ik er eigenlijk niets over zeggen. Het is echt zuur dat de penalty zo valt. Als je ziet dat Eric zo boos is en door zijn stekker gaat, wat hij normaal gesproken nooit doet, want het is een heel lieve jongen, dan weet je wel dat het heel licht was."

Kökçü: ‘Het is normaal een heel lieve jongen, maar hij was nu echt boos’

Feyenoord moet via de play-offs proberen Europees voetbal veilig te stellen, want de vierde plek is door het puntenverlies uit zicht. "We gingen erin met het idee dat we zelf de laatste twee wedstrijden moesten winnen", geeft Kökçü aan. "Dat zag je denk ik wel terug in de beleving en de inzet van ons. Maar we hebben niets aan een 1-1 gelijkspel. We moesten zelf twee keer winnen zodat we na de wedstrijden konden kijken hoe de andere teams het deden, maar doordat je hier gelijkspeelt is het al over."

Dick Advocaat merkte eveneens atypische woede bij Botteghin. "Eric is normaal gesproken een heel rustige jongen. Maar hij is echt heel boos", zei de trainer, die er niet aan twijfelt dat de strafschop onterecht was. "Inmiddels heb ik het moment drie keer gezien. Die jongen van Heracles struikelt echt over zijn eigen benen. Ik vond Manschot echt wel goed fluiten, maar dit soort cruciale fouten mag een scheidsrechter niet maken."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Vond jij de strafschop voor Heracles Almelo terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door palko)

Wat ik er van zag, was het de speler van Heracles die omhoog sprong en neerkwam op de (daar al aanwezige) benen van Botteghin. Wat mij betreft geen pingel, maar meer een ongelukkige botsing.

14 mei 2021 om 09:22

Achja tuurlijk was het een slappe penalty. Echter zit het zo wel eens mee en tegen, deze ophef is ietwat overtrokken. Sparta ving vorige week de bal gewoon uit de lucht (bij voorzet in de 16) toen vitesse nog goed in de wedstrijd had, maar nijhuis hield zijn eigen regels er op na. Dat had wellicht nog veel meer ophef verdient en had feyenoord uberhaupt nergens meer voor gespeeld. Onze lijntjes verwijtte vooral de eigen ploeg en wilde er niet eens een penalty voor zien. Feyenoord heeft het alsnog over zichzelf afgeroepen, je gaat me niet vertellen dat feyenoord nooit een discutabele beslissing in hun voordeel heeft gehad. Na 3 aparte artikelen is het wel mooi denk ik.

Ik vond het ook een gaar besluit, maar ach, laten we niet doen alsof we meer san 1 punt verdiende.

Het oude liedje. Absoluut niet terecht dat hier een 100% scoringskans voor wordt gegeven in de vorm van een penalty, maar als verdediger moet je (helaas) beter weten en de schijn van ongeoorloofd contact in zo'n situatie voorkomen. Botteghin hing naar voren en het contact was er, dan kun je niet spreken van een onjuiste beslissing.

13 mei 2021 om 19:52

Dat kun je wel. Niet van de scheids, maar wel van de VAR. Wanneer je dit moment oneindig keer terug kan kijken had je dit moeten zien

Het is echt triest dat een scheidsrechtersbaas van Egmond zijn scheidsrechters niet kan opleiden en het beter is voor het voetbalspel dat hij heel snel vervangen gaat worden met een man van kennis. Als je hier een strafschop voor geeft dan moet je voortaan als je een polletje gras omploegt die toevallig een tegenstander raakt een strafschop geven. Dan vraag ik mij ook af wat voor beelden die VAR heeft. Zijn dat zwart wit beelden of alleen maar zwart of zitten ze daar een potje de kaarten met 4 man. In en In triest dat men hier een strafschop voor geeft kun je het voetbal spelregels beter vervangen. Contact tussen spelers is voortaan een strafschop en het mag geen contactsport meer zijn. Een scheidsrechter die dan nog star voor zich uitkijkt of hij het grootste gelijk heeft van de wereld en denkt ja het was weldegelijk contact in een doelrijpe kans Uhm. Een beslissing van lek mijn vestje en geen scheidsrechter die nog op dit hoog niveau kan en mag fluiten. Een totale afgang en heeft niets te maken voor welke partij ik ook ben.

13 mei 2021 om 22:46

Van Egmond was zelf een werkelijk belabberde scheidsrechter, dus als hij degene is die ze dingen moet leren dan is het zo vreemd nog niet.

Iedereen krijgt uiteindelijk wat hij verdiend. Of dit een penalty was , ik vind van niet. Dat Feijenoord nu play offs moet spelen , vind ik wel. En in die play-offs zullen ze het niet makkelijk krijgen, zeker als ze zo lamlendig blijven spelen.

13 mei 2021 om 20:06

Helemaal mee eens. De ene wedstrijd besluit de scheidsrechter in je nadeel en de wedstrijd erop kan het meezitten. Over een heel seizoen kan dit aardig tegen elkaar weggestreept worden. Vind het ook altijd zwak als scheidsrechter als schuldige aangewezen word.

13 mei 2021 om 21:03

Vind dit te makkelijk Paulus. Als scheidsrechters objectiever jegens Feyenoord waren geweest dit seizoen waren ze zeker in de top 3 geëindigd.

13 mei 2021 om 21:24

Feyenoord staat 12 punten achter de nummer 3, dit kun je toch niet serieus menen hoop ik?

13 mei 2021 om 21:47

Emmen thuis, Heracles uit, Ajax uit.. zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan is dat gat van 12 punten zo weg. Google maar eens op ranglijst zonder VAR.

13 mei 2021 om 22:34

Dat hier een penalty voor gegeven wordt is in en in triest, terwijl er notabene een VAR is. Zo'n fout mag in mijn beleving niet gemaakt worden en Feyenoord wordt hier gruwelijk benadeeld.

13 mei 2021 om 22:34

Je verliest van clubs als ADO en durft nog steeds te praten over de scheidsrechter manmanman

14 mei 2021 om 02:11

Maar de VAR maakt ook weleens de goede keuzes Josa.

14 mei 2021 om 18:37

Leuk hoor zo'n artikeltje van voetbalprimeur, geschreven door iemand die dan zelf even bepaald wanneer de var het goed of fout heeft, maar een erg objectieve bron is het niet.

Haha, wat een treurige reacties joh, alsof je niet mag klagen over een scheidsrechter wanneer hij een fout maakt. Verdiend of niet, in deze wedstrijd kost het Feyenoord gewoon twee hele belangrijke punten.

Er is ook letterlijk geen enkele speler die de scheids de schuld geeft van de huidige slechte serie van Feyenoord. Dus waar die reacties nou allemaal vandaan komen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

2 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren