‘Ik heb heel veel aangeboden gekregen: een kratje, 100 euro in café De Spaan’

Donderdag, 13 mei 2021 om 08:03

Helmond Sport verstoorde woensdagavond het feestje van De Graafschap. Na een 0-0 gelijkspel op De Vijverberg en een 0-1 overwinning van Go Ahead Eagles op Excelsior gaat de ploeg van trainer Kees van Wonderen aan de haal met het tweede Eredivisie-ticket. Orhan Dzepar vertelt voor de camera van ESPN dat hij voorafgaand aan het duel met De Graafschap het nodige in het vooruitzicht gesteld kreeg als Helmond Sport een resultaat zou halen in Doetinchem.

Dzepar stond tussen 2014 en 2019 onder contract bij Go Ahead Eagles, alvorens hij de overstap naar Helmond Sport maakte. “Het is heel lekker, een feestje verstoren. De wedstrijd? Het was kort gezegd veel strijd. Het leek niet echt op voetbal, maar dat hadden we van tevoren wel verwacht. Zeker na de regen. We wisten dat ze gelijk gingen drukken, toen hadden we het even moeilijk.”

“Ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken”, gaat de 24-jarige middenvelder verder. In aanloop naar het duel met De Graafschap had hij contact met ‘een vriend’ bij Go Ahead Eagles. “Hij heeft vooraf gezegd dat wij er vol voor moesten gaan. Ik heb heel veel aangeboden gekregen, van allerlei mensen. Een kratje, honderd euro in café De Spaan in Zutphen. Die man is een groot Go Ahead-fan en ik kwam daar vroeger weleens. Die stuurde me een berichtje. Noem maar op, ik heb echt wel twintig berichtjes gekregen.”

De doelpuntloze remise in Doetinchem zorgde voor uitzinnig vreugde bij Go Ahead en in Deventer. “Dit is bizar. De adrenaline stroomt door mijn hele lichaam. Fucking hell! Ik besef het niet eens. Wat ben ik trots op Go Ahead... Dit was mijn laatste wedstrijd voor de club (Beukema gaat naar AZ, red.) en dit was een droom en stiekem ook wel een klein beetje mijn doel. En nu is het gelukt… Daar ben ik zó trots op!”, geeft Sam Beukema te kennen in gesprek met ESPN. Nadat de promotie zeker was, stroomde de binnenstad van Deventer vol met supporters. De spelersbus werd diep in de nacht ontvangen door de fans.

“Je zit drie kwartier, vijftig minuten te wachten. En dan promoveren... Een ongelooflijk succes en een heel groot ding voor de club. Het wordt volgens mij één groot feest. Dit is geweldig”, voorspelde Van Wonderen al, toen Go Ahead nog in Rotterdam was. “Misschien moeten we eens een boek schrijven over wat er allemaal is gebeurd. Go Ahead de Eredivisie in: niet normaal... We hebben met zijn allen het onmogelijke gepresteerd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Helmond Sport heeft zich prima gedragen, alles gegeven om niet te verliezen. Klasse!

13 mei 2021 om 12:10

Ik vind het ook heerlijk ironisch dat nota bene een de Graafschap-speler (Seuntjens) het voor de camera triest noemde dat Helmond er vol voor ging. Even vergeten wat zijn eigen club deed een paar jaar terug (wat overigens óók gewoon naar de sportieve eer gehandeld was).

De Graafschap zijn niet de juiste boeren, die blijven knokken, Helmond is door veel van onze supporters en een middenstander, een visje voor gehouden, dat visje heeft goed gewerkt. Deventer was een oude Diesel, langzaam op gang gekomen, heb veel respect voor De complete staf incl Kees van Wonderen en Paul Bosveld

13 mei 2021 om 09:36

Als ik gisteren toch een ding wel heb gezien zijn het knokkende graafschap spelers. Ze bleven maar gaan. Creëerde ontzettend veel kansen maar ze scoren domweg niet. Daarnaast is snoei ook niet de juiste persoon. Rare opstelling en geen voetbal in het veld.

13 mei 2021 om 12:20

Dat is inderdaad gewoon zuur. Je ziet het wel vaker op het moment supreme. Door de zenuwen gaan de kansen er niet in. Dat heeft verder weinig met knokken te maken. Als De Graafschap ze erin schiet, winnen ze die wedstrijd vrij makkelijk. Maar goed, uiteindelijk moet die bal er eerst in.

Echt genoten van de interviews met die Sam Beukema. Mooie gast. Ik hoop dat ie volgend seizoen wat aan spelen toekomt bij AZ. Maar ze hebben er in elk geval een sfeermaker bij.

13 mei 2021 om 08:55

Ook wel een beetje gespeeld toch? Je gaat mij niet vertellen dat je na de wedstrijd voor de camera komt en geen enkel idee hebt wat de stand bij De Graafschap is.

13 mei 2021 om 09:07

De Graafschap liep nogal uit, dus ze wisten idd geen stand.. 0-0 halverwege zegt niet zoveel

13 mei 2021 om 09:39

Was zijn verbazing niet over dat de wedstrijd gestaakt was?. Dat hoorde hij na de wedstrijd van GAE zelf en dat het met 45 - 50 min was verplaatst. Volgens mij was dat zijn verbazing, dus lijkt me niet gespeeld dat.

Het is de Eagles ook gewoon echt toegekomen. Een jaar of twee geleden, die knotsgekke wedstrijd in de play-offs tegen RKC ging het in de allerlaatste seconden mis. Nu zat het mee en gaat het goed.

13 mei 2021 om 12:18

Maar goed, datzelfde geldt natuurlijk ook wel voor De Graafschap. Die waren vorig seizoen min of meer al gepromoveerd en grijpen nu naast promotie. In dat opzicht had De Graafschap het ook wel verdiend.

13 mei 2021 om 12:22

Klopt, al was de competitie vorig seizoen nog niet ten einde.. Vond ik toch een andere situatie. Die wedstrijd van de Eagles tegen RKC zal ik niet snel meer vergeten...wat een rollercoasterpot was dat zeg.

Heerlijk man. Mooie stad Deventer, mooie club met fanatieke supporters. Een verrijking voor de eredivisie.

Mooi om te zien dat GAE is gepromoveerd. De Graafschap is een club zonder bestaansrecht voor de eredivisie, die vliegen er altijd meteen weer uit. Bovendien, een club met doelsaldo van +20 die promoveert is ook niet al te best.

13 mei 2021 om 10:48

Kinderachtige reactie hoor. Zonder bestaansrecht? Je reageert altijd zuur op de Graafschap. En vliegen er meteen weer uit? Net als Go Ahead, Cambuur en RKC? Nee niet zo zuur zijn jongen, we weten dat je niks met de Graafschap hebt na al die reacties maar een beetje volwassen reageren mag ook wel een keer.

Lachen, café de Spaan daar kwam ik vroeger ook altijd. Zit naast de middelbare scholen daar, toen was het nog leuk. Kon je in het tussenuur gewoon losgaan daar. Tegenwoordig met 18+ niet zoveel meer aan denk ik.Naast de goede locatie behoorlijk kut café dus 100 euro is daar niet zoveel waard. Overigens alleen maar shit cafés en clubs in Zutphen. Wmb kwam dat café van het broertje van Phillemon Wesselink nog het beste uit de bus. Daar kwamen ook alleen maar normale mensen.On topic. Omkoperij! Wel leuk dat Helmond Sport hun best heeft gedaan. Voor het gemieper van de Graafschap. Dan had je het of eerder al moet beslissen of gewoon moeten score. Uiteindelijk ligt het bij jezelf als je niet promoveerd of kampioen wordt. Je kan een ander in sport nooit beschuldigen voor zijn sportieve plicht.

Wel grappig, die beeldvorming. Vorige week stonden mensen Ajax met de grond gelijk te maken betreft dat kampioensfeest en nu hoor of zie je niemand erover. Maar goed, leuk voor Go Ahead Eagles. Ik gun het ze wel, al had De Graafschap het naar mijn mening ook wel verdiend. Die hadden eigenlijk vorig jaar al 'moeten' promoveren. Maar goed, als je al niet stabiel genoeg bent om je te ontdoen van de ploegen onder je in de Keuken Kampioen Divisie, ga je het in de Eredivisie ook niet redden. In dat opzicht zal De Graafschap stappen moeten zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Helmond Sport

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.TOP Oss47-17
13.Telstar41-4
14.Jong PSV40-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. CoolenUnknown
R. KootKeeper
R. MantelKeeper
M. De BieVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Helmond Sport.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Atalanta is nog steeds bezig om Sven Botman los te weken bij Lille OSC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren