Eran Zahavi is strijdbaar en maakt het seizoen gewoon af bij PSV

Dinsdag, 11 mei 2021 om 11:50Rian Rosendaal • Laatste update: 17:28

Eran Zahavi is niet van plan om Nederland tijdelijk te verlaten. De aanvaller van PSV meldt dinsdagochtend via Instagram dat hij sowieso het seizoen afmaakt in Eindhoven, ondanks het feit dat de clubleiding hem had aangeboden om vrijaf te nemen. De vrouw en kinderen van Zahavi waren zondag het slachtoffer van een brutale overval in hun woning in Amsterdam. Desondanks laat de spits, die dinsdag gewoon weer meedoet op de training, zich door het incident niet wegjagen. PSV komt dit seizoen nog twee in actie in de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door jajowi)

Het zijn natuurlijk ook nog maar 2 wedstrijden. Wel belangrijk voor plek 2. Knap dat hij toch deze wedstrijden gast spelen.

Heel goed, laat dit soort idioten niet winnen (makkelijk gezegd). Stoer dat hij het seizoen afmaakt, al kan ik best begrijpen als hij het na dit seizoen voor gezien houd. Financieel al onafhankelijk, lekker nog 2/3 jaar in Israël voetballen.

11 mei 2021 om 12:14

Ik zou het super jammer vinden, ik heb echt een zwak voor deze gast. Zou hem niks kwalijk nemen als die verder kijkt maar ik hoop zo dat we met hem volgend jaar een gooi kunnen doen naar het kampioenschap.

11 mei 2021 om 13:21

@messibazoer: Ik ben ook blij dat hij gewoon blijft. Hoe zeer ik het ook zou begrijpen als ze hun biezen hadden gepakt, daar laat je die verschrikkelijke criminelen wel mee winnen. Ik hoop voor PSV dat hij komend seizoen er ook nog speelt en dat Zahavi en z'n familie nog fijn in Amsterdam kunnen blijven wonen ondanks de psychische pijn die ze zullen hebben n.a.v. deze walgelijke daad.

11 mei 2021 om 13:59

@messibazoer:

Ik verwacht niet dat hij komende zomer weer terug naar Israel gaat. Hij is juist naar PSV gekomen omdat hij heel graag nog eens in Europa wilde spelen. En dit seizoen zal toch niet helemaal zijn geworden wat hij er van gehoopt had.

11 mei 2021 om 14:23

Want in Israël kan dit niet gebeuren? Dit soort dingen gebeuren in alle landen. Dus er is totaal geen reden om hier weg te gaan. Snap ook niet waren mensen daarover beginnen aangezien zahavi zelf daar totaal geen aanleiding tot geeft

11 mei 2021 om 15:55

Tuurlijk kan dit overal gebeuren. Echter, ik snap het heel goed dat wanneer je iets als dit overkomt, je het land "nederland" vooral associeert met die overval. Dat je dan liever het land verlaat om in een ander land een frisse start te maken snap ik volkomen.

Lijkt me meer dan logisch toch ? Zijn nog 2 wedstrijden, de schrik zit er nog wel in maar de aandacht is er ook nog volledig. Hierdoor lijkt me een 2e poging verre van realistisch, tevens kan er voor de korte periode ook nog preventieve maatregelen genomen worden.

11 mei 2021 om 12:16

Nee, de kinderen en vrouw kunnen hun vader hard nodig hebben. Zoiets kan een levenslange trauma opleveren. Daarin is de nazorg na een gebeurtenis behoorlijk belangrijk. Vandaar ook dat hij zijn vrouw extra bedankt omdat zij waarschijnlijk heeft aangegeven het te redden. Niet logisch in mijn ogen. Door het seizoen af te maken moet hij natuurlijk ook gewoon trainen en de verplichtingen op de club naleven. Een zeer moedig besluit dus!

11 mei 2021 om 12:50

Logisch? Alles behalve juist. Zijn gezin komt op 1, zoals bij elk ander mens. Voetbal is dan maar bijzaak. Wel goed dat PSV ook gelijk aangaf dat hij alle tijd mocht nemen en zelf mocht beslissen wat hij wil gaan doen. Maar logisch dat hij voor die 2 wedstrijden nog mee zou doen is het echt niet, denk echt eerder het tegenovergestelde.

Dapper van hem! Ik hoop dat PSV in deze ook kan helpen door hem wellicht een andere woonlocatie aan te bieden waar hij en zijn familie zich weer veilig en thuis kunnen voelen. Ik had ook al gelezen dat PSV bereid was de nodige hulp in te schakelen mochten ze ervoor kiezen om toch daar te blijven.

11 mei 2021 om 12:08

Ja heel knap van hem ook, maar als ik de verhalen rondom hem hoor is het geloof ik ook echt een stabiele man die leeft voor het voetbal. Desalniettemin lijkt het me een enorm lastige keuze. PSV heeft in elk geval bewaking rondom zijn huis geplaatst dus ik denk dat hij de komende wedstrijden met een gerust hart kan voetballen.

Had eerlijk gezegd niet anders verwacht. Maar wel goed dat PSV hem de optie bood (en logisch natuurlijk).

Moet een heel vies gevoel zijn om in datzelfde huis te moeten thuiskomen als je weet dat die dingen gebeurd zijn. Heb het gelukkig zelf nog niet moeten meemaken maar lijkt me akelig

11 mei 2021 om 12:29

Ik ga er ook vanuit dat ze daar niet meer wonen. In ieder ander geval is het natuurlijk anders maar dit zal een tijdelijke woning zijn. Dan kan ik me voorstellen dat je voor die korte termijn iets anders wilt, een suite in een hotel ofzo.

Het gaat natuurlijk om Zahavi, dus fijn dat hij zich in staat voelt te spelen. Daarnaast ook wel fijn voor PSV dat hij beschikbaar is, want afgelopen zondag was Piroe de enige aanvallende impuls die nog op de bank zat.

11 mei 2021 om 12:08

laten we hopen dat ie er nog een paar scoort, zodat psv 2e wordt en dat ze eindelijk de boel in juli eens voor elkaar hebben.
Zou toch top zijn voor t Nederlands voetbal als er weer eens 2 ploegen de cl in gaan.
Met AZ zie ik het niet gebeuren, dus hopelijk komt psv eindelijk eens de voorrondes door.

11 mei 2021 om 12:19

Ook met PSV wordt het knap lastig hoor, die voorrondes. Eerst moet je al hopen dat Man United de EL wint, dat scheelt weer 2 weken voorbereiding en stroom je een ronde later in. Vervolgens heb je ook nog eens grote kans op een hele sterke tegenstander in de laatste voorronde. Was het niet Ajax dat voor het laatst in 2008 via de voorrondes de CL haalde ? Of zit ik mis ?

11 mei 2021 om 12:23

Moest Ajax zich niet ook kwalificeren in dat superseizoen van hun in de Champions League. Dan wel als nummer 1 dus een kampioenen route, maar toch.

11 mei 2021 om 12:26

Het seizoen dat ze de halve finale haalden begon ook in de voorronde.

11 mei 2021 om 12:27

Je hebt helemaal gelijk, met die wedstrijden tegen Kiev, Standard Luik en nog een Zwitserse/oostenrijkse club (?) was dat! Kun je nagaan hoe bijzonder dat CL voor Ajax was, via 3 voorrondes op een haar na de CL finale halen. Overigens kwam PSV dat seizoen ook de voorrondes door, door te winnen van Bate haha. Ik haal volgens mij wat statistieken door elkaar.

11 mei 2021 om 12:38

@skede ik weet het, aangezien het psv geloof ik nog nooit gelukt is. Daarom zeg ik ook, dat ik hoop dat ze de selectie op tijd voor elkaar hebben. Is natuurlijk altijd lastig zat.
Maar goed...als Nederland stappen wil maken zal het toch eens moeten.
Met alleen de punten van Ajax ga je niet lang op deze plek blijven staan.

Van feyenoord hebben we dit x waarschijnlijk geen last, maar vitesse zal het toch niet vele beter doen.
Hopelijk kan AZ weer eens een ouderwets Europees seizoen draaien.

11 mei 2021 om 13:19

@nederland79 PSV is het gelukt in 2018 (bate Borisov) en 2004 (rode Ster).

11 mei 2021 om 14:13

kijk, dan weten ze in ieder geval hoe het moet

Mooi om te zien hoe er met de situatie wordt omgegaan. Ben benieuwd of PSV plek 2 kan binnen halen en wat dat met de selectie voor komend seizoen doet. Voorronde CL zou net genoeg zijn om Gotze te kunnen houden en wie weet blijft zelfs Malen dan nog een seizoen plakken.
Kan PSV Ihattaren verkopen en Gakpo houden, evt. Propper binnenhalen en een goede vervanger voor Dumfries vinden: dan heb je zomaar zicht op een plek in de Champions League.

Als neutrale liefhebber van het Nederlands voetbal zie ik liever PSV komend seizoen in de CL, puur omdat ik de kans groter acht dat er bij AZ een leegloop gaat plaatsvinden (midtsjo / Stengs / Wijndal / Koopmeiners lijken allemaal voor te sorteren op een transfer).

11 mei 2021 om 12:20

Malen gaat denk ik echt wel vertrekken. Niet alleen omdat hij dat zelf wil maar ook omdat PSV een corona tekort moet opvullen en wat geld vrij moet maken voor versterkingen. Al zou ik graag zien dat Malen blijft hoor, maar ik verwacht het niet. Voor 35 miljoen heb je een win-win situatie.

11 mei 2021 om 12:46

Nou een win-win situatie vind ik niet hoor? Wie gaat het vertrek van Malen opvangen? Hij is toch de belangrijkste speler van Psv, wat zal betekenen dat er sowieso een nieuwe spits gekocht moet worden. Vertessen is vaak dreigend maar komt nog tekort, Zahavi laat het ook niet genoeg zien, Romero geen zinnig woord over te zeggen en Madueke is een groot talent maar ben bang dat de aanval dan nog niet genoeg zal gaan brengen.

Ik zou Malen juist proberen te houden, zeker gezien de kapitaalinjectie. Van de verkopen van Bruma, Doan, Ihatarren, Dumfries, Rosario en Baumgartl moet het verlies maar betaald worden.

11 mei 2021 om 13:03

Doorselecteren is niet slecht. Ik zou Madueke juist behouden en de markt op gaan voor een nieuwe spits. Malen is nu gewoon heel veel waard en daar moet je gebruik van maken. Ik verwacht niet dat die nog gaat verlengen. Hoewel zijn contract nog lang doorloopt wordt die wel minder waard met nog een seizoen.

11 mei 2021 om 13:17

Er bestaat geloof ik een misverstand over die 'kapitaalinjectie'. We moeten natuurlijk niet denken dat deze 50 miljoen zomaar even in nieuwe spelers gestopt kan worden. Van deze 50 miljoen worden er wat verbouwingen aan het stadion, de herdgang en de faciliteiten gedaan. Daarnaast kan een gedeelte gebruikt worden voor investeringen in de spelersgroep. Maar het is echt niet zo dat PSV opeens een miljoen of 30-40 extra te besteden heeft hoor. PSV kan het geld van de verkoop van Malen/dumfries echt goed gebruiken. Samen met wat andere overbodige spelers kan dan een miljoen of 55-75 opgehaald worden om de rest van de selectie te versterken. Vertrek van Malen zou voor PSV qua productie enorm jammer zijn, maar zo werkt het nou eenmaal. Luuk de Jong liet ook aardig wat doelpunten achter bijvoorbeeld. Met Zahavi, Romero, Vertessen heb je 3 spitsen achter de hand waarbij ik het met je eens ben dat je met name op die laatste 2 nog niet structureel kunt bouwen maar daar heb je Madueke ook nog voor. Met Gakpo, Madueke, Zahavi en Götze heb je 4 spelers die een doelpunt kunnen maken. En wellicht is het voor hen wel beter als Malen vertrekt, dan komt er wat meer ruimte aangezien Malen toch met name voor zichzelf lijkt te spelen. Wat opzich prima is, maar dat gaat nog wel eens ten koste van anderen.

11 mei 2021 om 13:27

@buitenspelgoal,

Dat ben ik zeker niet met je eens. De coronacrisis heeft hoe dan ook een effect op de transfermarkt, het is lastig te meten hoe hoog dat effect is maar dat het een negatief effect zal hebben is zeker. Verder zie ik niet in waarom Malen met een 2 jarig contract in 2022 minder waard zou zijn. Als hij presteert op het ek of bijvoorbeeld er volgend seizoen 25-30 inschiet in de eredivisie dan wordt hij naar mijn mening meer waard, in ieder geval niet minder. Daarnaast hebben clubs tegen die tijd misschien wel de financiën weer een beetje beter op orde en is corona hopelijk geen groot thema meer.

Een nieuwe spits die zo als Malen presteert kost PSV ook 10-15 miljoen.

11 mei 2021 om 13:49

@skede,

Ik begrijp heel goed dat, dat niet zomaar even uitgegeven kan worden aan spelers. Alleen het als win-win situatie beschrijven dat veruit de beste speler vertrekt vind ik zeker niet waar. Ik kan me niet voorstellen dat het goed is dat hij vertrekt en ik kan me ook totaal niet vinden in jou beschrijving. Natuurlijk speelt hij af en toe voor zichzelf dat hoort iedere spits te doen, maar hij creëert zeker wel kansen voor andere en heeft bijna de meeste assists. Ook is hij ontzettend belangrijk voor de andere spelers die jij noemt omdat hij diepgang heeft.

Met de aanval die jij noemt zie ik PSV volgend seizoen niet beter presteren. Gotze is een aardige speler maar niet meer dan dat, hij scoort bijna nooit en vind niet dat hij aantoont het niveau te ontstijgen. Zahavi scoort ook te weinig, zeker aangezien de helft van zijn goals uit vrije trappen of penalty's is gemaakt.
Om die redenen zou ik alles op alles zetten om Malen nog een seizoen te behouden, anders kom je gewoon doelpunten tekort.

Hopelijk kun je spelers als Rosario, Baumgartl, Ihatarren, Doan, Bruma, Sadilek etc. voor een leuk bedragje verkopen zodat je zo'n soort elftal samen kan stellen. Met bijvoorbeeld Propper en een goede CV erbij kan dit PSV best verassen.

Drommel
Teze
Aankoop
Boscagli
Max
Sangare
Aankoop
Madueke
Gotze
Gakpo
Malen
11 mei 2021 om 13:53

Ik denk echt dat dat wel mee gaat vallen eerlijk gezegd. Natuurlijk is het jammer voor de ploeg als hij weggaat, maar dat gebeurt nou eenmaal. En elk jaar zie je weer dat er andere jongens opstaan als de sterkhouders vertrekken. Dat zal volgend seizoen (hopelijk) niet anders zijn. PSV mist in de breedte gewoon te veel kwaliteit en ik denk dat dat alleen opgevuld/aangevuld kan worden door eerst stevig te verkopen. Met alleen Dumfries (12-15 miljoen?) en wat wisselspelers red je dat niet ben ik bang.

11 mei 2021 om 14:23

Ik zou het mooi vinden als er nieuwe sterkhouders opstaan, maar een vertrek van Malen betekent gewoon dat de meeste goals van Madueke en Gakpo zullen moeten gaan komen, Zahavi en Gotze worden niet veel beter.

PSV mist in de breedte inderdaad kwaliteit maar de basis elf blijft belangrijker naar mijn mening. Dumfries levert denk ik ongeveer 15 miljoen op en wanneer je wat andere spelers ook nog kan verkopen zoals Doan 5 , Bruma 7, Ihatarren 7 en Rosario 5 miljoen, haal je toch al snel een miljoen of 30-40 op. Hopelijk genoeg om het verlies weg te werken en met een deel van de kapitaalinjectie moet je nieuwe spelers halen.

Er is ook geen halve nieuwe selectie nodig. Spelers als Fofana, Bakayoko, Sambo en Oppegard kan je eventueel doorschuiven. Als Ihatarren vertrekt moet je eventueel een nieuwe aanvallende middenvelder halen. Verder natuurlijk een CV en CM. Maar de selectie met bankspelers als Zahavi, Vertessen, Romero, Viergever Thomas, Obispo, Mauro etc. lijkt mij wel voldoende.

Heftig. Vraag me af of de kinderen (en wellicht vrouw) nog wel een oog dichtdoen te komende tijd. Wat een halve zolen.

Ik vraag me tegelijk ook af hoe vaak het in de historie is voorgekomen dat de burgemeester van Amsterdam de spits van PSV aan de lijn heeft gehad.

Prachtig dit, dat zulke laffe .... niet zullen winnen.
Hoop dat ze er snel overheen zijn(al lijkt het me lastig) en dat ze de rust weer terug kunnen vinden.

Hij mag van mij zondag tegen onze Fc er 5 maken om er een mooi slot aan te breien( moeten wij er natuurlijk wel 6 maken )

maar goed dat is mijn mening

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren