Jack van Gelder neemt het op voor Ihattaren: ‘Dát is dus het verhaal’

Maandag, 10 mei 2021 om 16:20Yanick Vos • Laatste update: 16:36

Mohamed Ihattaren ontbrak zondagmiddag bij de uitwedstrijd van PSV tegen Willem II omdat hij ziek is, zo gaf trainer Roger Schmidt afgelopen vrijdag aan op de persconferentie. Desondanks plaatste Ihattaren zaterdagavond beelden op Instagram waarop te zien is dat hij een bezoek brengt aan een moskee. Mario Been en Kenneth Perez vonden het vreemd dat de middenvelder vanwege ziekte niet in actie kan komen in Tilburg, terwijl hij een avond eerder wel naar een moskee kon. Jack van Gelder deed naar eigen zeggen navraag bij algemeen directeur Toon Gerbrands en zaakwaarnemer Mino Raiola en vertelde zondagavond bij Rondo hoe de vork in de steel steekt.

Ihattaren moest al voor de vierde keer dit seizoen een wedstrijd laten schieten vanwege ziekte. Hij stond eind november twee wedstrijden aan de kant vanwege ziekte en miste in februari het Europa League-duel met Olympiacos en de ontmoeting met Vitesse in de Eredivisie om diezelfde reden. "Ja, dat hij wat vaker ziek is, is vreemd, maar ook onderdeel van voetbal", zei Schmidt daarover in de aanloop naar de wedstrijd tegen Olympiacos, die met 4-2 werd verloren.

"Die is vaak ziek, hè?”, merkte Been zondagmiddag op in de studio van ESPN. Perez reageerde vervolgens verbaasd op een Instagram-post van Ihattaren. Zaterdagavond liet de PSV’er zien dat hij onder de mensen was buiten bij een moskee in Utrecht. “Ik zag hem naar de moskee gaan. Dat doe je toch niet als je ziek bent?", aldus Perez. Been noemde het ‘vreemd’. Presentator Milan van Dongen gaf aan dat het ‘opmerkelijk’ is. “Misschien is hij inmiddels beter en voelde hij zich goed om gisteravond naar de moskee te gaan. De waarheid zal misschien in het midden liggen”, aldus Van Dongen.

“Inmiddels heb ik navraag gedaan en het is wat minder scherp, want hij werd meteen weer veroordeeld”, zei Van Gelder zondagavond bij het voetbalpraatprogramma van Ziggo Sport. Ihattaren doet momenteel mee aan de Ramadan. “Zoals we allemaal snel zijn met ons oordeel. Hij is moslim en beleeft dat heel streng. Hij eet niet, hij drinkt niet. Hij heeft al veertien dagen last van zijn maag. Hij was niet in staat om echt goed te trainen. Ze hebben hem bij PSV ook weggehouden van de groep omdat ze bang waren dat hij een bacterie zou hebben. Dus laten we die jongen niet weer in een hoek duwen. Dát is dus het verhaal. Ik heb zowel met Toon Gerbrands gesproken als met Mino Raiola.”

In gesprek met ESPN werd Schmidt zondagavond na afloop van de 0-2 zege op Willem II geconfronteerd met de Instagram-post van Ihattaren. “Ik heb het niet meegekregen als ik eerlijk ben. Ihattaren heeft vrijdag en zaterdag getraind, dus hij is niet ziek meer. Ik wil er verder weinig over zeggen.” Schmidt wordt dit seizoen regelmatig geconfronteerd met randzaken omtrent Ihattaren. De coach zegt er niet moe van te worden. “Het is zoals het is. Ik heb het niet meegekregen, dus dan zou ik het even op moeten zoeken. Maar nu wil ik er niets over zeggen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door piranha)

Ihataren is natuurlijk niet ziek. Dan meld je je niet al op vrijdag af voor een wedstrijd op zondag. Of je bent zo ziek, dan kun je echt zaterdag het huis niet uit. Geeft ook niet. De reden dat hij er niet bij is is overduidelijk een prive reden. Laten we dat dan ook met rust laten zou ik zeggen.

9 mei 2021 om 18:59

Ziek is natuurlijk een heel breed begrip. Ik heb zelf wel eens met mentale problemen te kampen gehad, waardoor het mij bijvoorbeeld niet lukte om te werken (door de druk en de stress). Het lukte mij destijds gelukkig wel om zo nu en dan met mijn zoontje iets leuks te gaan doen. Daar werd ik door collega's heel vreemd voor aangekeken. Wat ik dus wil zeggen is dat wij hier allemaal niet weten wat er precies speelt en dat we daarom dus eigenlijk ook niet kunnen oordelen. Ik hoop dat ihattaren zich kan herpakken en iedereen kan laten zien hoe goed hij daadwerkelijk is.

9 mei 2021 om 19:25

Als je wel eens een stageplek hebt gehad waar je je totaal niet lekker voelt bij het bedrijf kijk je tegen elke dag op. Heb het een keer mee gemaakt en belde een dag op en zei dat ik niet zou komen vanwege ziekte. Het voelde als een opluchting toen ze zeiden je hoeft helemaal niet meer te komen 😂

En de soap gaat weer door, snapt deze jongen niet dat bij zo zijn eigen glazen ingooit en dat hij dit beter niet kan delen?

9 mei 2021 om 18:22

Misschien zegt PSV wel dat hij ziek is en hebben ze tegen de speler gezegd dat hij dit seizoen niet meer bij de wedstrijdselectie zit. Het is gevaarlijk om, zoals jij doet, zonder de juiste info iemand te veroordelen.

9 mei 2021 om 19:18

Of gevaarlijk om leugens de wereld in te slingeren die kunnen leiden tot dit soort artikelen

9 mei 2021 om 19:21

Leugens van wie? Leugens van PSV door te zeggen dat Ihattaren ziek is? Dat is inderdaad een beetje de strekking van mijn verhaal.

9 mei 2021 om 21:12

Er zijn in mijn ogen net iets teveel leugens over deze jongen de wereld ingeslingerd en allemaal om 1 ding, hij wil niet bijtekenen.

10 mei 2021 om 08:40

Kunnen we hier allemaal zelf iets verzinnen wat de reden is, gezien ik iedereen maar wat zie uitkramen? Dan denk ik dat Ihatarran of safari was en daar op een tocht door de savanne is aangevallen door een gazelle, die eigenlijk op de vlucht was voor een hyena. De gazelle botste tegen ihatarran op en nu heeft hij last van zijn been. Hij kan nog wel bidden gelukkig.

Ihatarren en PSV moeten afscheid van elkaar nemen. Beide kunnen niet normaal leven zonder dat ze aan elkaar herinnerd worden.

Wat is toch die drang om iedere stap in je leven op Instagram te zetten terwijl je weet dat je als bekende persoon voer geeft tot discussie.

10 mei 2021 om 04:51

1 woord? Aandacht. Dat is de enige waarheid. Het is een ziekte waar veel mensen onder lijden. Zoek maar eens op over sociale media en dopamine.

10 mei 2021 om 10:56

Ja maar positieve aandacht he. Oh wee als je een kritische opmerking durft maken op dit soort mensen, dan voelen ze zich ‘gezocht’ en alsof hun leven onder een vergrootglas ligt.

10 mei 2021 om 14:22

Die cry voor bevestiging, keer op keer. Om geaccepteerd te worden. En wanneer ze de aandacht hebben, dan zeggen ze dingen als 'ik geef niet om reacties'. Hetzelfde als een miljardair die zegt dat geld niet belangrijk is. Je hebt het in overvloed, dus je ziet het bos door de bomen niet meer. Eigenaardige mindset, altijd al gevonden...

10 mei 2021 om 22:04

Dat is ook niet enkel beperkt tot social media. Mensen zijn gewoon steeds meer afhankelijk geworden van aandacht van mensen die ze helemaal niet kennen en delen hun hele leven daar naar in. Althans, dat is mijn kijk erop. Social media zal dat ongetwijfeld wel versterkt hebben overigens.

11 mei 2021 om 03:30

Klopt, maar geef dat dan ook kennelijk toe. Ik praat graag over voetbal met vrienden en met mensen op Vz, heb hier genoeg toffe mensen leren kennen. Wat is daar mis mee?

Er kan van alles aan de hand zijn, hij zit ook in de ramadan en miss is hij daarom gewoon niet fit genoeg om te spelen. Feit blijft wel dat hij zich vaak ziekmeldt. Laten we het nu alsjeblieft niet weer te groot maken, tuurlijk is het opvallend maar het laatste waar deze jongen behoefte aan heeft is weer een mediarel. Laten we hem dan gewoon ook met rust laten, er is nu een artikel over geweest, dat is genoeg.

9 mei 2021 om 17:59

Hij is toch dan zelf de oorzaak? Laten we alsjeblieft niet doen dat het door de media komt. Hij slingert van alles constant maar via sociaal media de wereld in en hij leert het nooit. Dit is niet een bijster slimme gast lijkt het.

9 mei 2021 om 18:12

Tis maar net wat je de oorzaak noemt, als ie een positief gebaar maakt op social media dan komt t ook niet in de media, zodra er iets 'spannends' aan de hand is, duiken ze er meteen bovenop. Tuurlijk ligt het aan hemzelf, maar de media kan er ook voor kiezen het bij 1 bericht te houden.

9 mei 2021 om 18:22

Kante, Pogba en Mahrez waren ook aan het vasten in de CL/EL wedstrijden. Waren alle drie man of the match. Natuurlijk kan het per persoon verschillen, maar Mo is denk ik niet ziek. Zal wel iets prive zijn waardoor hij zich heeft afgemeld.

Zal vast een goede reden hebben maar maakt het zichzelf wel zeer moeilijk op deze manier. Raiola wordt verguisd en geroemd (om z’n financiële acrobatiek) maar wat meer begeleiding op dit valk zou wenselijk zijn. Mits Mo een lange carrière op niveau wilt. Hopelijk volgend seizoen een mooie club waar hij vertrouwen krijgt en z’n ware potentieel laat zien. En sorry maar hopelijk is dat niet Ajax.

Die jongen is helemaal klaar bij Psv. Vorig seizoen nog de groeibriljant, die een transferrecord moest opleveren. Nu de rotte appel, die voor een appel en ei straks weg gaat. Die jongen is niet goed bezig en lijkt zijn carriere te verkwanselen. Wie redt hem ?

9 mei 2021 om 18:21

Raiola brengt hem vast wel ergens onder bij een Italiaanse club

10 mei 2021 om 22:08

Dat zou echt oliedom zijn na zo'n matig seizoen met zoveel twijfels rond z'n mentaliteit. Ik denk dat als hij nu een stap naar een grote competitie zou maken, er niets meer van terechtkomt op sportief vlak. Die jongen moet gewoon keihard trainen en aan de trainer laten zien dat hij koste wat 't kost wil slagen. Desnoods laat hij zich een jaartje verhuren om zich weer op te rapen (en natuurlijk z'n contract verlengen).

Interesseert me weinig meer. Lekker laten gaan. Vooral geen energie meer in steken.

Snel afscheid van nemen. Brengt alleen maar negativiteit naar de club. Wat een houding zeg....

Naar welke club kan hij heen gaan? Ik denk niet dat hij nog bij PSV gaat blijven. Er werd eerder ajax genoemd maar ik denk niet dat dat realistisch is.

Jaar geleden van zijn vader misschien? Dat is erg genoeg hoor, maar zeg dat dan gewoon wanneer dat zo is...

Dit doe je zeker niet, maar ik denk dat hij het gehad heeft bij psv

De moskee is bezig met geld inzamelen voor zonnepanelen en een warmtepomp. Familie Ihattaren heeft gister een donatie gedaan in naam van hun overleden vader. Wie weet wilde hij daar wel bij zijn. In de buitenlucht, op minimaal anderhalve meter afstand en met mondkapje. Is dat nou zo erg? Daarnaast was gister de 27ste nacht van de ramadan. (Een van) de meest belangrijke nacht van de maand Ramadan. Ik snap werkelijk niet waarom iedereen hem hierdoor zo een grote kwajongen vind. Die jongen is nog geen 20 jaar oud, laten we hem eens wat meer met rust laten.

9 mei 2021 om 21:21

Ooit gehoord van een optelsom? Ik vind dat niet meer dan logisch.

9 mei 2021 om 22:25

In dit specifieke geval gaat het helemaal nergens om. En lees dan eens de reacties.

9 mei 2021 om 22:47

Zo werkt het nou eenmaal. Of het nou om Rutte gaat, om Ihattaren of om een team dat drie discutabele overtredingen binnen de zestien maakt...op een gegeven moment heb je de schijn tegen.

9 mei 2021 om 22:54

Niemand hoeft zich met hem bezig te houden, maar hij is voetballer, dit is een forum over voetbal en dus gaat het ook over hem. Het is onnavolgbaar wat hij doet, als toekomstige club moet je wel heel veel geld hebben om zo'n jongen aan te trekken en geloof te hebben dat dit goed gaat. het gaat niet over geloof of fysieke gevolgen daarvan, maar wel over mentaliteit en geloof in iemands toekomst. Deze jongen is dan weer te dik, dan weer bezig met andere dingen en dan weer met het sterretje zijn voor 1 wedstrijd. het disrespect dat hij nu heeft voor PSV zal hij ook voelen voor elke toekomstige club. Lekker laten gaan die jongen.

11 mei 2021 om 08:56

"het disrespect dat hij nu heeft voor PSV zal hij ook voelen voor elke toekomstige club". Dat is natuurlijk onzin. Bij een RKC Waalwijk of FC Emmen zou hij met open armen worden ontvangen.

11 mei 2021 om 18:31

Dat zal best maar dat betekent toch niet dat MI geen disrespect voor Emmen of RKC zou kunnen gaan hebben?

10 mei 2021 om 16:45

We prijzen jonge spelers de hemel in na een doelpunt en fakkelen het helemaal af na een misstand. De wereld van een fan is slechts op het moment van de dag. We gaan er (in het westen..?) vanuit dat een speler zich op het veld 100% kan inzetten. Een Ramadam (niet eten) zorgt ervoor dat je lichaam niet alles kan geven fysiek. Dan denken we hier vaak 'je kiest er zelf voor', waardoor het als excuus niet zo snel wordt geaccepteerd. Dat is een klassiek gevalletje botsing van cultuur.

Aan de andere kant is hij natuurlijk al vaker in het PSV nieuws geweest na strubbelingen. Dus dan heb je sowieso al weinig krediet. Ik vind het een mooie speler hoor. Zie hem graag bij Feyenoord. Maar ik denk dat zijn rol bij PSV is verkeken. Daar zit al zoveel bad-blood, een nieuwe strart lijkt me echt prettig voor hem zelf ook.

Als hij zijn geloof zo streng beleeft weet hij ook dat je de ramadan mag onderbreken in geval van ziekte. De gemiste dagen haal je dan erna in. Dit geldt voor zowel de chronisch zieken als ziekte(verschijnselen) die ontstaan of erger worden door de ramadan. Wat zegt het over een persoon, en in dit geval een sporter, die dus geen hulp zoekt maar dom doorgaat zichzelf zieker te maken? Juist, dat dit persoon totaal geen zin meer heeft in hetgeen dagelijks wordt uitgevoerd. Psv en Ihattaren? Einde verhaal.

9 mei 2021 om 22:24

Dat hij zijn geloof op de eerste plek zet hoeft niet meteen te betekenen dat hij totaal geen zin meer heeft in hetgeen dagelijk wordt uitgevoerd.

9 mei 2021 om 22:47

Dat is makkelijk praten over een voetballer die goed verdient en doorbetaald krijgt waarbij hij dus geen stress heeft over inkomen.

10 mei 2021 om 16:44

Vasten maakt een persoon niet zieker.

10 mei 2021 om 16:47

Nou ja het verminderd je energie en daarmee je weerstand. Maar los daarvan moet hij natuurlijk altijd zelf weten hoe hij zijn geloof wil beoefenen. Je mag daar wat van vinden, maar hij moet dat echt zelf weten natuurljk.

Spelers als Kanté vasten ook en spelen geweldige wedstrijden tijdens de Ramadan. Hetzelfde geldt voor Ziyech gisteren die even scoorde tegen City.

10 mei 2021 om 16:48

Mijn collega presteerd fantastisch als hij nachtdiensten moet draaien en ik ben 4 dagen van slag na een avondje doorwerken. De ene persoon, is de andere niet...

Als club kan je hier natuurlijk helemaal niets mee. De jongen speelt al als een krant en dit maakt het verhaal niet beter. Als je nu een voorspelling zou doen zie ik voor Ihattaren eerder een traject voor me als een Maher, dan de Ligt of Wijnaldum.

Iemand mag Ihattarwn wel een keertje uitleggen hoe social media werkt. Al die berichten die je stuurt kunnen andere ook echt zien enzo, super onhandig eigenlijk. Snap niet zo goed waarom Ihattaren zoveel berichten op social media plaatst terwijl heel de media weet dat die ziek is of zou moeten zijn. Dat is toch gewoon vragen om negatieve media aandacht, daar moet je toch gewoon geen zin in hebben lijkt me. Het kan natuurlijk zijn dat mijn hypothese helemaal fout is en dat Ihattaren super goed gaat op negatieve media aandacht. Dan heb ik niks gezegd 🤐

Gewoon een kwestie van de Ramadan dus. Geen man over boord, geen paniek. Wel jammer dat het op deze manier weer in de media door blijft etteren, maar volgens mij is intern de kou uit de lucht en moet er alleen nog een knoop worden doorgehakt over wel of niet met elkaar verder gaan.

Als club weet je dus dat hij tijdens Ramadan niet inzetbaar is. Je kunt als Moslim het vasten afkopen met een schenking, waarom doet ie dat niet?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren