Manchester United - Liverpool definitief afgelast na hevige protesten

Zondag, 2 mei 2021 om 18:41Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:53

De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool is afgelast. Nadat uren voor de aftrap fans binnendrongen op Old Trafford als onderdeel van forse protesten tegen de clubeigenaren, is besloten om het duel niet op zondag af te werken. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het treffen nu zal worden gespeeld, maar analist en oud-voetballer Stan Collymore schrijft op Twitter dat komende maandag als inhaaldatum vermoedelijk niet haalbaar is. Manchester United communiceert dat de wedstrijd vanwege 'veiligheidsredenen' niet gespeeld gaat worden.

"Na een discussie tussen de politie, de Premier League en de clubs is besloten om de wedstrijd af te gelasten vanwege veiligheidsredenen. Er wordt gesproken over een nieuw moment voor deze wedstrijd", schrijft Manchester United in een verklaring. "Manchester United is een passie voor onze fans. Ze hebben het recht om vredig te protesteren. We betreuren de uitbarsting die de fans, staf en politie in gevaar heeft gebracht. Manchester United wil de politie bedanken voor hun steun en we zullen hen helpen in het onderzoek."

Woedende Manchester United-fans bestormen Old Trafford

Het werd in de uren voor de geplande aftrap onrustig in Manchester. Woedende supporters betraden het stadion en staken vuurwerk af, zo is te zien op beelden die rondgaan op sociale media. De fans van United willen dat er op zeer korte termijn afscheid wordt genomen van de familie Glazer, de Amerikaanse eigenaren van de club. Vorige week betraden boze supporters ook al trainingscomplex Carrington uit onvrede wegens deelname aan de Super League, waar later vanaf werd gezien.

Op de beelden is te zien hoe supporters het veld op Old Trafford betreden en zich richten tot de eigenaren. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. Een groot gedeelte van de ontevreden menigte verzamelde zich 's morgens al rond het Lowry Hotel, de plek vanwaar de spelersbus zou vertrekken naar het stadion voor het duel met Liverpool. Later verplaatste de menigte zich richting het stadion, waar ze toegang verschaften tot het veld en vuurwerk afstaken. Ondertussen wordt het vertrek van de familie Glazer geëist als eigenaar van de club.

Het is niet voor het eerst dat het onrustig is rond de club. Een week geleden uitten supporters hun onvrede over de deelname van Manchester aan de Supre League. Glazer schreef daarop een open brief aan de supporters van de grootmacht waarin hij zijn excuses aanbood voor de hele gang van zaken rond de betrokkenheid van United rond de plannen van de Europese topcompetitie. Het statement kan de woede bij de achterban echter niet wegnemen.

Bij een nederlaag van Manchester United tegen Liverpool zou stadsgenoot Manchester City kampioen van de Premier League worden. De ploeg van Josep Guardiola wist zaterdag met 0-2 te winnen bij Crystal Palace en geniet een voorsprong van dertien punten op de aartsrivaal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door gordinho)

Chaos neef. We hebben de afgelopen periode gezien dat supporters enorm veel invloed hebben. Laten we hopen dat uiteindelijk het voetbal wint.

2 mei 2021 om 16:08

Ik kan me niet voorstellen dat deze fans het zo ver krijgen dat de Glazers gaan vertrekken, datzelfde geldt voor die gasten bij Arsenal. Als de eigenaren niet willen verkopen kun je op je kop gaan staan maar dan verandert er niets!

2 mei 2021 om 17:46

De belangen zijn bij de eigenaren ook te groot. Bij ons hebben ze min of meer onze club als onderpand voor hun andere activiteiten, tenminste zo begrijp ik het.

2 mei 2021 om 17:47

Maar wat wil je dan? Dat ze niks doen? Juist tijdens de grootste wedstrijd van het seizoen. Maken ze wel een statement. Deze mensen leven heel hun leven voor de club. Met alles wat eraan hangt. Die willen wat van zich laten horen. Ze doen verder niemand kwaad of vallen mensen aan. Daarbij willen ze naar de 51%regeling. Door niks doen bereik je helemaal niks. Maar daar zijn wij in Nederland erg goed in. En doen alles achter ons schermpje.

2 mei 2021 om 17:54

Ik vind het vermakelijk om naar te kijken, zo achter m'n schermpje.

2 mei 2021 om 18:09

Beetje dom ook om heel je leven voor een club te leven. Als ik dat zou doen voor mijn club (feyenoord) dan zou ik echt geen leven hebben, zoveel frustratie.

Maar goed, ze gaan er wel voor, en ik vind het mooi dat ze op deze manier de club proberen terug te krijgen in de handen van de supporters. Ik vrees alleen ook dat het een gebed zonder eind zal worden.

2 mei 2021 om 18:25

Jij durft. De club met de fanatiekste aanhang. Daar lopen ook zeker mensen rond die heel hun leven voor de club leven. Wel een gedurfde uitspraak. Je kan dat niet voor mensen bepalen. En ze dan maar als dom te bestempelen. Aan de andere kant vind je het juist wel mooi wat ze doen. En je het dan ook wel begrijpt. Het is en blijft een lastig iets. De Glazers krijg je niet makkelijk weg. Daar zit een godsvermogen in. Wat ze willen, is namelijk de 51% regeling. Dat zou echt een hele grote stap zijn.

2 mei 2021 om 19:06

Ik bedoelde het oprecht als grapje. Een knipoog naar het feit dat vaak gezegd wordt dat Feyenoord supporter zijn niet makkelijk/leuk is en vaak frustrerend. Om dan je leven er volledig aan te weiden maakt het nog een stuk lastiger. Maar blijkbaar was dat niet duidelijk genoeg Ik vind het erg mooi wat er gebeurd is. Een soort van poging tot revolutie in het voetbal. Ik denk alleen niet dat het kans van slagen heeft want de Glazers hebben er zoveel geld in wat uitgekocht zou moeten worden, dat gaat echt niet lukken denk ik. Als ze de 51% regeling zouden weten te forceren dan bewerkstelligen ze in mijn ogen het schier onmogelijke.

2 mei 2021 om 19:10

Het doel van deze demonstraties is dat het wordt besproken in de politiek, zodat de overheid de 50+1 regel gaat implementeren. Alleen dan kunnen we weer echt voetbal krijgen.

2 mei 2021 om 19:30

Ja maar dan nog. Die huidige eigenaren onteigen je niet zomaar even. Dat moet gewoon afgekocht worden en de gehaaide figuren die er tussen de club eigenaren zitten, weten dan ook dat ze de hoofdprijs kunnen vragen. De vraag is dan namelijk wel groter dan ooit. Hoe graag ik het zelf ook zou zien, vrees ik dat in Engeland het nauwelijks mogelijk is om deze regel in te voeren. De ziel van het voetbal is al verkocht en de duivel is geen makkelijke onderhandelingspartner als je je ziel terug wilt kopen.

2 mei 2021 om 19:36

Nja ach... ik ben niet zo kinderachtig namelijk Ken weer heel veel die dat hebben bij NAC Breda. En dat is dan een nog kleinere club. Waar de resultaten nog slechter zijn. Het maakt imo niet uit voor welke club het is. Snap het heel goed dat er mensen zijn die heel hun leven voor een club leven. Vorige week op trainingscomplex. En nu deze wedstrijd. Het gaat nu alleen daarover. Dus wie weet krijgen ze wel iets voor elkaar.

2 mei 2021 om 19:51

@JoaquinBetis De huidige eigenaren worden niet onteigend maar moeten hun aandelenbezit terugbrengen naar wat maximaal is toegestaan om zodoende hun invloed op de club in te perken.

2 mei 2021 om 20:44

Moeten dat terugbrengen. Dus ze moeten verkopen. Op wat voor termijn? Wat mogen ze ervoor vragen? Dat bedoel ik met dat het zo makkelijk niet is. Je kan niet zomaar zeggen, joh verkoop de boel even (deels). En als je dat al kan zeggen moet je dus ook bepaalde maximale prijzen opleggen? Anders kunnen ze de hoofdprijs vragen, of als het voor een bepaalde datum geregeld moet zijn kunnen andere partijen ontzettend onderbieden omdat ze onder druk moeten verkopen.

3 mei 2021 om 05:07

Alleen de termijn waarbinnen men het aantal aandelen terug moet brengen zal vastgesteld worden. Ik schat in dat die termijn in overleg met de clubs zal worden vastgesteld.

2 mei 2021 om 18:13

Eenheid maakt machten

2 mei 2021 om 18:48

Dit hele verhaal gaat om wie de macht heeft en waar het geld naar toe gaat, met het voetbal zelf heeft het niets te maken. Met een Super League of een Champions League, met de Amerikanen en Arabieren als de eigenaars/sponsors of met lokale rijke stinkerds, je gaat exact dezelfde voetballers zien die 90 minuten op een grasveld rondlopen en een bal in een net proberen te schoppen.

Ik vind ook dat Donny meer speeltijd moet krijgen. Maar dit is niet de manier natuurlijk. En onder valse voorwaarden ook nog..

Hopelijk het begin van de revolutie binnen het voetbal, tijd om de clubs weer terug te pakken van deze geldwolven.

2 mei 2021 om 17:47

Tja, aan de andere kant zijn een City/psg daardoor grootmachten geworden.

2 mei 2021 om 18:26

Maar daar is het beleid ook anders. Daar worden wel de juiste spelers en trainers gehaald. Om prijzen te pakken.

2 mei 2021 om 21:04

Tsja daar zitten 2 Arabieren die oprecht geld investeren om de club echt groots te maken. Die Amerikanen zitten er enkel om hun eigen zakken te vullen ten koste van de club en de fans zijn het simpelweg zat!

3 mei 2021 om 09:35

Exact, er zit een verschil tussen Americaanse investerders en de Arabieren. De Arabieren, City en Psg, zijn daar om een topclub op te bouwen.

Wat een triest zootje weer. Wat is dat toch met die trieste supporters die niet normaal kunnen doen? Doordeweeks depressief en in het weekend alle frustratie eruit en stoer doen met de capuchon op, zo komt dat op mij altijd over. Deze 'hooligans' moeten eens een andere hobby gaan zoeken naast het voetbal.

2 mei 2021 om 16:40

]sorry maar als dit met de SL te maken heeft is het wel overdreven. Ze hebben al meerdere malen het trainingsveld betreden en de boodschap is nu wel duidelijk. Dat ze willen dat de Glazers vertrekken is ook duidelijk, al meerdere jaren. Dat je dat op zo'n manier kenbaar wilt maken is in mijn ogen triest. Enfin, mooi dat de wedstrijd doorgaat!

2 mei 2021 om 17:08

Wat is een beter alternatief dan? Oprechte vraag.

2 mei 2021 om 17:17

Is er niet. Maar het kan niet zo zijn dat ze daarom maar deze dingen gaan doen.

2 mei 2021 om 17:52

Proberen ze financieel te raken. Maar dan moet je wereldwijd de merchandise aanpakken. Door niks ervan te kopen. Dan gaan ze het merken. Maar door thuis te zitten en niks te doen. Is ook niks.

2 mei 2021 om 18:15

Dit is denk ik een poging de club letterlijk lam te leggen. Zorgen dat wedstrijden onmogelijk gespeeld kunnen worden. Dit gaat alleen nooit op lange termijn lukken.

En al zou het ze lukken. De Glazers gaan de club niet gratis van de hand doen. En dat aandeel moet echt heel veel kosten denk ik. Wat krijg je dan, dan moet er alsnog een derde partij aan te pas komen, ben je nog niets verder.

2 mei 2021 om 18:52

Voetbalgogme, welke andere opties dan?

2 mei 2021 om 17:50

Deze mensen leven misschien juist voor hun club. Die elke dag ermee bezig zijn. Misschien wel meer dan jij kan bedenken. Nu geven ze hun mening. Waar ze niks en niemand mee kwaad doen. Of wat dan ook. Vind het allemaal wel makkelijk praten dat ze zich niet op deze manier mogen uiten

2 mei 2021 om 18:10

Makkelijk praten begrijp ik, maar dit is toch ook niet oké?

2 mei 2021 om 18:30

Nja... wat doen ze nou precies dan?? Wat nou echt zo schokkend is. Er is juist gekozen om op deze dag te protesten. De grootste wedstrijd van het jaar. Waar heel de wereld naar zal kijken. Ze makelijk imo wel degelijk een groot statement.

2 mei 2021 om 18:42

Dat ze een statement maken is duidelijk, of het nut heeft is een ander verhaal. Ik hoop alleen dat de club geen puntenaftrek krijgt oid, al zal dat wel meevallen.

2 mei 2021 om 19:07

Tja. Of nut heeft kun je je bij elk protest afvragen. Toch is het soms gewoon goed je stem te laten horen, ook al weet je dat men uiteindelijk toch niet met de mening van het gepeupel doet.

Ze hadden erom gevraagd met die super league

2 mei 2021 om 17:43

Oh, wist niet dat de spelers, de politie en andere mensen eromheen ook erom gevraagd hadden? Maar begrijp het wel, de spelers wilde perse de Super League..

2 mei 2021 om 18:49

Daarom is het ook niet een actie tegen de spelers maar tegen de eigenaren

Wat een gekkenhuis... Ben benieuwd of de wedstrijd nog doorgaat. Zou beginnen over een anderhalfuur!

Eerst willen ze Woodward weg en nu ook de familie glazer. Door je als supportertes zo op te stellen gooi je letterlijk en figuurlijk je eigen glazen in. Hopelijk heeft dit niet teveel effect op de spelers tegen Liverpool vanavond.

2 mei 2021 om 17:43

Ze gooien niet letterlijk hun eigen glazen in. En hoezo doen ze dat figuurlijk? Ze hebben weinig te verliezen.

2 mei 2021 om 17:55

Ze geven hun mening. En willen dst er wat verandert in en met de club. Dit voor deze top wedstrijd te doen. Waar heel de wereld naar kijkt. Maken ze wel degelijk een statement.

2 mei 2021 om 18:50

De glazers hebben er geen cent in gestoken, hebben een lening aangevraagd op Manu te kopen en vervolgens de lening bij manu onder gebracht.

Mooi man. Wegwezen met die eigenaren. Had dit niet verwacht bij Manchester United aangezien er ook veel toeristen zijn

2 mei 2021 om 16:36

Huh? Als er een grote club is met een rijke historie en decennia lang een grote trouwe aanhang heeft dan is het United wel.

Moet niet zo moeilijk zijn hen hier een voor een op te pakken en levenslang stadionverbod te geven... alle uitgangen afsluiten en dan een voor een het het stadion uitplukken.

2 mei 2021 om 17:42

Zo te lezen ben je helaas de enige. De meeste lijken het goed te keuren wat er allemaal gebeurd.

2 mei 2021 om 17:49

Mooi man. Dan heb je twee clubs in Manchester zonder supporters, af en toe een verdwaalde toerist op de tribune die er zit met een kaartje van 250 euro en natuurlijk stadiongeluiden van EA Sports die je hoort via de tv. Niks mis mee.

Die gasten hebben langer op het veld gestaan dan donny dit seizoen zonder grappen, goed dat de supporters opkomen voor de club en het beste met de club voorheen, maar dit is niet de manier. Op deze manier kost je je club alleen maar geld en moeten de spelers vanmiddag op een slecht veld spelen.

Lachen... Beelden circuleren op social media, in boycot weekend. Benieuwd of ze nu wel met reactie komen of boycot accepteren.

Ik had het wel geweten als ik Glazer was. Mooi bedrag uit de club getrokken en nu gewoon met de dood bedreigd; heel snel je koffers pakken.

2 mei 2021 om 16:44

leuk & aardig maar deze actie gaat verkeerd uitpakken! Glazers gaan niet weg en gebruiken deze acties dadelijk om nog meer geld uit de club te roven en net zolang totdat de club gewoon kapot is. Die halen straks geen enkele speler, pakken miljoenen extra uit de komende Europese wedstrijden en laten zich nooit meer in Engeland zien.
Deze gasten en alle United fans begrijpen namelijk 1 ding niet en ze dromen hard op maar de Glazers bepalen wat zij met hun club doen, die gaan echt niet naar deze idioten luisteren!

2 mei 2021 om 17:58

En dan? Dan gaan de spelers zich tegen de club werken. En verdienen ze helemaal niks meer. Dat het lastig is om de Glazers weg te krijgen is duidelijk. Maar door niks te doen. Bereik je er ook niks mee.

Wat een drama zeg!!!! Ik keur dit natuurlijk af van de supporters om het veld te betreden ed maar ben er wel mee eens dat de familie Glazer moet aftreden... En een nieuwe frisse bestuur die hun hart steken in Manchester United en de club weer glans geven.Ook niet zo gek idee om de echte united fans hun zin te geven en Edwin vd Sar bij hun terugkomt in het bestuur..

Ik ben niet de grootste fan van rellende voetbalsupporters of van voetbalsupporters in het algemeen. Ik vond het dan ook niet heel erg dat zij niet vaak te zien waren in de stadions. Maar gezien wat er allemaal gebuurt in Europa met het voetbal, het aanval van de Amerikanen op de Europese tradities, snap ik heel goed wat waar dit allemaal vandaan komt.

Dit is waarschijnlijk de enige manier om het verschil te maken. Het is niet de meest nette manier maar voor beide kanten is er wat te zeggen.

Ik steun volledig deze actie zolang er geen vernielingen en gewonden vallen. Genoeg is genoeg en andere acties hebben niet geholpen voorbije jaren. Dit is de enige manier en ik hoop dat dit desnoods elke week gebeurd zodat die Glazzers wakker geschud worden.

2 mei 2021 om 19:22

Er is een bewaker gewond geraakt. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsrn. Maar die beveiliger had beste jaap over ze gezicht

2 mei 2021 om 19:51

Ja, dat heb ik ook al gezien. Zoiets mag natuurlijk niet gebeuren en wie dat gedaan heeft moet opgespoord worden via camera beelden. Desalniettemin mag men grote plaatje niet uit het oog verliezen.

Typisch weer dat 'fans' deze actie goedkeuren, je blijft gewoon van mensen en andermans spullen af. Ik ben een Arsenal supporter en ben ook niet echt super blij met de protesten. Ik begrijp ze wel, maar het hele coronaprotocol kan nu ook wel weer de prullenbak in, terwijl de aantallen wel toenemen onder vooral jongeren.

Against Modern Football!!!!!

Dit is niet goed te praten. Begrijp de frustraties van de Man utd supporters wel. Sinds de laatste titel ging het jaren slecht, zeker voor zo'n grote club. Wanbeleid met een voorzitter die er niet veel kaas van gegeten heeft. Moet redelijk wat veranderen daar.

2 mei 2021 om 19:01

Afgelopen vier seizoenen 2x tweede en 1x derde, zo beroerd is het toch allemaal niet? Elke club heeft wel een periode dat het even tegen zit, maar laten we wel zijn, clubs als Liverpool en Arsenal hebben wel ergere en langere dips gehad. Dit is het decennium van City, zo is t leven.

Ik ben ook een voetbal fan en supporter ook mijn club maar om het zo serieus te nemen dat je in een debiel veranderd blijf ik heel vreemd vinden, het blijft maar een spelletje zeg ik altijd!

Stond de mensheid maar zo massaal op tegen Corona. Dan had er veel minder kapot gegaan dan ons lief was geweest. Zo zie je maar weer dat voetbal (of sport) verbroederd

Die Glazers zullen het nu wel warm krijgen in hun gouden paleis 8000 kilometer verderop. Een paar honderd armoedzaaiers die aan de poort rammelen.

2 mei 2021 om 19:03

Als er constant wedstrijden gecanceld zullen worden of er is elke keer mot bij de wedstrijden van United zullen de stakeholders zeker niet blij zijn. Ook zal het als het lang blijft aanhouden invloed gaan hebben op de inkomsten. Meest goedkope optie voor de Glazers is om de beveiliging op te schroeven rondom de wedstrijden en trainingen zodat het niet meer zover komt en op het moment dat de supporters buiten het boekje gaan het een probleem voor de politie wordt en zij het overnemen.

Jammer, had er wel zin in...

2 mei 2021 om 19:24

Ik ook. Zat er al klaar voor . Liverpool shirt aan. Beerenburg- cola erbij en dan gaat niet door. Enige voordeel was ik de grand prix van Portugal in de F1 kon afkijken

'en geniet een voorsprong van 13 punten op de aartsrivaal'. Stadsgenoot, naaste achtervolger, buurman. Je kan van alles zeggen, maar aartsrivaal? Nee, dat zijn de clubs absoluut niet van elkaar. Alsof twee clubs uit dezelfde stad automatisch aartsrivalen zijn...erg matig weer dit

Aan de ene kant mooi om die supporters zo gepassioneerd (om het positief te benaderen) hun strijd te zien leveren, aan de andere kant, waar gaat dit eindigen? Worden die Glazers straks nog met pek en veren de stad uitgejaagd, of wat?

Dat de fans tegen de super league waren, ok, maar dat ze nu zo tegen de eigenaar tekeer gaan vind ik eigenlijk hypocriet. Pogba, Cavani, of al die andere sterren daar spelen hebben ze te danken het geld van de Glazers. Hopelijk realiseren ze zich dat ook.

2 mei 2021 om 19:41

Jij snapt er helemaal niets van. De Glazers zijn niet zoals die Arabieren die er geld in pompen. De Glazers halen juist geld uit de club United. Ze hebben ook een dikke lening afgesloten op naam van Manchester United. Dat United zo rijk is hebben ze aan zichzelf te danken en hun gigantische supporterschare over de hele wereld. Zonder de Glazers zou United rijker zijn dan dat ze nu zijn.

De veiligheid van welke mensen is precies in het geding als supporters op een veld lopen met wat fakkels?

Tja, diezelfde fans willen wel dat hun club alle topspelers bij elkaar koopt.

Eindelijk, dit kon niet uitblijven. Het voetbal is van ons, de supporter, niet van een of andere pipo met een zakgeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller30
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper260
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper130
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren