Pijnlijk record boeit Sven van Beek niet veel: ‘Het is leuke televisie’

Zondag, 2 mei 2021 om 06:58Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:42

Sven van Beek is door zijn eigen doelpunt zaterdag tegen FC Utrecht (3-2 nederlaag) alleen recordhouder in de Eredivisie. De verdediger van Willem II passeerde vlak voor rust zijn eigen keeper Arijanet Muric en kwam daarmee op zeven eigen goals. Van Beek moest het record van meeste aantal eigen goals in de Eredivisie tot zaterdagavond nog delen met de Braziliaan Marilia, voormalig verdediger van Sparta Rotterdam en VVV-Venlo.

Na afloop gaf Van Beek bij ESPN aan dat het record hem weinig boeide. “Als ik het duel niet aanga, zeggen ze daar weer wat van. Nu valt-ie wéér ongelukkig. Ik weet het. Zeven keer op rij. Het is leuke televisie, maar het boeit me zelf niet veel”, benadrukte de verdediger. “Ik lig er zeker niet wakker van, nee.”

“Of ik het kan verklaren? Kon ik het maar, dan had ik het niet gedaan. Het is pure pech, meer dan dat kan ik er niet van maken. Ik blijf er positief in staan en wat ik zeg: het boeit me niet zo veel. Natuurlijk is het niet leuk, maar dit was een goede wedstrijd van mezelf en het is gewoon ongelukkig. Ik wilde helpen en het ging verkeerd. Simpel”, aldus Van Beek.

Zijn zes eerder eigen goals maakte Van Beek allemaal voor Feyenoord en bij vijf van deze zes doelpunten stond Kenneth Vermeer op doel. FC Groningen, ADO Den Haag, AZ, De Graafschap, Excelsior en SC Heerenveen hadden al eens profijt van de ongelukkige Van Beek.

Van Beek heeft nu liefst vier eigen goals meer gemaakt dan dat hij de bal in het goede doel wist te werken. De laatste keer dat hij de bal in het goede doel werkte, is alweer vijf jaar geleden. Hij maakte er twee voor Feyenoord in het seizoen 2015/16 en een in de voetbaljaargang 2014/15.


Eigen doelpunten in de EredivisieSpeler Eigen doelpunten
Sven van Beek 7
Marília 6
Daan Schrijvers 6
Rob Penders 6
Jo Walhout 5
Heini Otto 5
Frits Flinkevleugel 5
Epi Drost 5
Gerrie ter Horst 5Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

best een knappe prestatie. daar gaat niet snel iemand meer over heen!!

2 mei 2021 om 08:13

Staat hiermee ook in een illuster rijtje van legendarische Eredivisie spelers...

Ergens denk ik: goh wat moet je dan slecht zijn, kan hij wel voetballen? Nu al 7 eigen goals, dat is bijna knap. Op zijn leeftijd, hier zit potentie in!
Als verdediger in dezelfde achterhoede als van Beek ga ik me toch zorgen maken bij harde schoten of voorzetten, misschien trapt Sven hem er weer in.

Ben geen van beek fan maar hij heeft 100% gelijk in zijn reactie, leuke televisie maar niet meer en niet minder dan dat. Media die hier een ding van gaat of wil maken is schadelijker dan dat eigen doelpunt. zoiets kan in de kop van die jongen gaan zitten en durft hij straks helemaal niet meer te verdedigen en is het gedaan met hem. zonde, niet meer niet minder

2 mei 2021 om 08:24

Haha roepen dat het feit dat de media gewoon puur melding maakt van feiten schadelijker is dan het eigen doelpunt zelf. Media doen gewoon hun werk en het is nog nooit voorgekomen dat iemand zo vaak een bal in eigen doel werkt. Weet je wat schadelijk is? Dat meneer van Beek het inmiddels dood normaal vindt dat hij een eigen doelpunt maakt. Hij kijkt er niet eens meer van op en is niet eens meer verrast. Het boeit hem niet zo veel. Schopt er volgende week nog wel eentje in zijn eigen doel, wat maakt hem het uit? Maar dat is schijnbaar minder schadelijk dan media die tot 7 kunnen tellen.

2 mei 2021 om 08:57

@master D: ik vond hem heel nuchter reageren voor de camera hoor. Ja, het zijn er 7, maar hij heeft echt wel pech gehad hoor. Het is meer dan logisch dat de media ernaar vraagt en vind Van Beek er nuchter en prima op reageren. Nee, het is geen wereldvoetballer, maar hij kan er wel prima z'n brood van eten. Ik zou als ik hem was er ook niet zo wakker van liggen. Als ik het goed heb, heeft hij iets meer dan 150 wedstrijden gespeeld. Dan zijn 7 eigen goals natuurlijk veel. Dan schiet hij 1 eigen goal erin in de pakweg 20 wedstrijden. Zolang hij dan maar wat toevoegt voor z'n team in de andere 19 wedstrijden, dan is het niet heel erg.

2 mei 2021 om 09:26

Je laatste zin is juist het probleem...

2 mei 2021 om 09:49

@4ever4ajax dit is gewoon gebrek aan kwaliteit. Als je lijstje bekijkt zie je ook echt alleen maar matige spelers. V Beek geeft ook aan dat hij er niet wakker van ligt en dit juist het probleem. Hij moet zich dit juist aantrekken. Hoe kan dit en hoe te voorkomen. Hij is nog jong en meeste goals was in zijn Feyenoord periode. Dus bij een goede team. Goed zijn positionering analyseren. Dit is zijn werk en door zijn fouten verliezen zijn reams

2 mei 2021 om 10:27

Om te beginnen roep ik niet maar geef ik gewoon normaal mijn mening. Ik zeg ook nergens dat het feit van die eigen doelpunten helemaal niet schadelijk is. Ik vind alleen dat als de media dit overdreven oppakt het voor die jongen wel eens heel schadelijk kan wezen. We hebben ook mindere goden nodig en hij is er daar 1 van. Als het allemaal foutloze wereldvoetballers zouden zijn zou onze competitie er wel iets anders uit zien.

2 mei 2021 om 10:41

Wat is er precies overdreven aan van de media? Dat ze er melding van maken of dat ze de speler er mee confronteren? Ik zie namelijk echt niet wat hier overdreven aan is, behalve de manier waarop jij deze volwassen man van 26 in bescherming neemt. Ook mooi om het in het belachelijke te trekken met je ‘als het allemaal foutloze wereldvoetballers zouden zijn zou onze competitie er wel iets anders uit’. Alsof er geen tussen weg zit tussen wereldvoetballers, mindere goden of spelers als van Beek die in 120 wedstrijden 7x een bal in eigen doel schieten.

Mocht zijn record ooit verbroken worden over 40 jaar, dan halen we van Beek weer van stal voor een mooie docu. Ge iet van dit record en neem het met een korreltje zout. Was het niet Jean Paul de Jong of Patrick Pothuizen die nog wat extra kaarten pakten om recordhouder ge kaarten te worden? Ga voor 10 eigen goals en word cult.

2 mei 2021 om 11:48

Het verschil is wel dat Pothuizen een karakter is en Sven is niet echt bepaald een type met een lekkere uitstraling.

Maar hij ligt er niet wakker van.. dat zijn uitspraken waar de willem2 fans op zitten te wachten Sven! Kan jou het wat schelen, er is vast wel weer een andere ED club met wanbeleid die je veel te veel geld gaat betalen voor je minimale bijdrage

2 mei 2021 om 12:12

Nou ik kan je vertellen dat ik en veel mede Willem II hopen dat ie hier volgend seizoen nog steeds voetbalt. Voor Willem II begrippen een topverdediger waar we al meerdere punten meet hebben verdient. Daar doet deze actie, die gewoon ongelukkig is, niets aan af.

7 eigen goals in 120 wedstrijden ofzo.... Mijn inziens heb je dan best een rare gedacht dat het je niet boeit... Het is gewoonweg pure onkunde.

Het ergste is nog dat hij vond dat hij een goede wedstrijd speelde. Verliezen, 3 goals om de oren krijgen waarvan één hoogstpersoonlijk erin gekopt, alle mazzel dat hij geen penalty tegen kreeg (was 100% een penalty) en je ziet aan alles dat hij geen flauw idee heeft hoe hij positie moet kiezen in zijn eigen achterhoede. Zou met z'n 26 jaar en 125+ wedstrijden één van de leiders moeten zijn achterin bij Willem 2 maar coacht totaal niet, is puur met zichzelf in de weer.

En dan vinden dat 'ie een goede pot speelt, ongelooflijk...

2 mei 2021 om 12:13

Vond hem ook wel goed spelen gisteren eerlijk gezegd. Probleem zit hem elders in het team niet bij hem of zn collega's in zn linie.

Natuurlijk boeit dat je wel. Ik begrijp dat je dat misschien niet wil toegeven voor het grote publiek, maar dat moet zo'n ruk gevoel zijn.

Hij scoort meer dan sommige aanvallers 🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. VinkUnknown
R. RuiterKeeper
E. BergströmVerdediger
F. HeerkensVerdediger
D. KöhnVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

62 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren