Makkelie: ‘Dat is ook leiderschap tonen, niet de vuile was buiten hangen’

Woensdag, 28 april 2021 om 11:54Rian Rosendaal • Laatste update: 11:59

Danny Makkelie besloot onlangs om de samenwerking met assistent-scheidsrechter Mario Diks te beëindigen. De afgekeurde treffer van Cristiano Ronaldo in het WK-kwalificatieduel tussen Portugal en Servië (2-2), waarbij de bal duidelijk over de lijn leek te zijn, lijkt de reden te zijn van de breuk, al wil Makkelie dat niet definitief bevestigen. De reden om Diks uit zijn team te zetten kwam de scheidsrechter op nogal wat kritiek te staan, iets dat hij probeert van zich af te laten glijden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Lastig om van een afstand te beoordelen. Als hij hem heeft geslachtofferd om in beeld te blijven is het kwalijk. Maar misschien presteerde de man al een tijdje matig en was dit de druppel. Dan kan ik het me ook wel weer voorstellen.

28 april 2021 om 16:12

Nou hoe het ook went of keerd, als leider wordt je aangekeken op het functioneren van het team. Je moet elkaar aanvoelen, als Makkelie geen vertrouwen meer heeft in zijn collega heeft hij al het recht een andere voorkeur uit te spreken. In het (bedrijfs)leven is dit ook altijd zo geweest. Echt een non-issue als je het mij vraagt.

Of het terecht is of niet kunnen we natuurlijk niet beoordelen. Maar ik vindt dit een zeer nette reactie. Geen vuile was buiten hangen, daar zouden meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen.

Als het op basis van prestaties is, is het een beetje jammer dat hij nu geslachtofferd word. Dan was het EK toch mooi laatste klusje geweest om daarna ieder zijn weg weer te gaan. Nu met de VAR kan er voor een grensrechter toch niet heel veel verkeerd gaan. Je bent toch als club van 4 op het veld geselecteerd voor het EK, hij zal het dus toch wel kunnen. Om dan iemand zijn EK af te pakken vind ik wel ver gaan. Of ze moeten echt mot onderling hebben dat het echt niet meer werkt, maar anders vind ik het wel ver gaan.

28 april 2021 om 12:40

Als het op basis van prestatie is, is het juist terecht dat hij niet mee mag. Het is geen liefdadigheid om mee te mogen naar het EK als laatste klusje, hoe jammer het ook is voor de heer Diks. Dat geldt voor iedereen die mee doet, van speler tot arbiter.
Verder een nette reactie van Makkelie om geen vuile was buiten te hangen. We hoeven niet altijd alles maar te weten.

28 april 2021 om 12:49

Als bankzitter waarbij je amper waarde hebt gehad in de kwalificatie ronde dan is het keihard maar kan je er naast vallen. Maar Makkelie gaat ook naar het EK dankzij hem. Als 1 van de 4 op het veld moet je toch goed gepresteerd hebben lijkt me. En wat ik zeg, met de VAR tegenwoordig kan je als grensrechter niet heel veel fout doen.

28 april 2021 om 12:58

Je zou ook kunnen stellen dat Makkelie ondanks hem het EK gaat. Maar dat blijft voor ons gissen natuurlijk. Wat betreft de Var, het is goed dat hij er is, maar daarmee vind ik het te kort door de bocht dat je weinig fout kunt doen. Je kunt nog steeds heel veel fout doen. Als je de helft van de tijd overruled wordt, doet dat toch aardig wat voor je geloofwaardigheid. En dat snappen trainers en spelers als geen ander.

28 april 2021 om 13:17

Maar Diks zit al lange tijd in de voetballerij en volgens berichten werken ze al jaren samen. Om dan 2/3 maanden voor het EK de samenwerking te stoppen, ik vind het vrij laat. En volgens mij valt het wel mee met de geloofwaardigheid. Als er een doelpunt valt maakt het toch niet uit of de grens wel of niet vlagt. De computer doet zijn werk. Over een grensrechter word haast niet meer gesproken, zolang je maar niet te vroeg vlagt.

28 april 2021 om 13:53

Wat je zegt is echt onjuist. Met de VAR kan nog heel veel mis gaan. Zo werd afgelopen week een doelpunt van Ajax tegen Utrecht nog afgekeurd. Zo werd een doelpunt van Ronaldo niet geteld in de WK kwalificatie reeks, de aanleiding om van grensrechter te wisselen in team Makkelie.
De Uefa heeft zich ermee bemoeid, die waren duidelijk, ze waren klaar met deze grensrechter. Die zou dus niet naar het EK gaan. Makkelie moest dus wisselen.

28 april 2021 om 14:31

Dat doelpunt van Ronaldo zou juist wel geteld worden als er VAR aanwezig was, dus daar zit je er naast.

28 april 2021 om 14:45

"zo werd afgelopen week een doelpunt van Ajax tegen Utrecht nog afgekeurd.". Dat was met Var. Afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Klaassen. Wat het overduidelijk niet was. Lindhout: 'het is een lastige situatie, voor zowel de arbitrage op het veld als de Var. De spelers staan heel dicht bij elkaar en de camera staat niet helemaal loodrecht. De VAR heeft zijn werk gedaan met de middelen die hij had en de beslissing die op het veld was gemaakt is blijven staan'.
Ook met VAR kan het dus gewoon misgaan. Dus ook dan had de goal van Ronaldo gewoon afgekeurd kunnen worden. De grensrechter is gewoon nog altijd erg belangrijk.

Laat ik voorop stellen dat ik in Makkelie gewoon een scheids zie die zomaar past in het rijtje Corver, v.d. Ende, Jol, Luinge en Kuipers. Hij deed het gisteren bij Real - Chelsea naar mijn smaak voortreffelijk. Helaas is hij bij de goal van Ronaldo in Servie op het verkeerde been gezet door Mario Diks. De grensrechter had, omdat de bal voor hem steeds zichtbaar bleef, moeten zien dat die ruim over de doellijn was. Helaas, vooral voor Portugal en Diks, zag hij het niet. Dan komt een week later ineens het bericht dat Makkelie met Diks heeft gebroken en ook al een nieuwe assistent heeft gevonden, de Vries. Dan kun je vervolgens zeggen: "ik toon leiderschap, ik hou de vuile was binnen". Maar wat gebeurt er als je er zo mee omgaat ? Dan gebeurt wat er in mijn hoofd is gebeurd. De simpele logica is dat Makkelie geen vertrouwen meer in Diks heeft, en nu begint het speculeren. Hebben ze echt ruzie gehad ? Ik weet het niet, het kan. Heeft Makkelie de Uefa willen pleasen door deze "krachtige maatregel" te nemen ? Ik weet het niet. Maar dit is dus wat je krijgt als je niet gewoon uitlegt wat er waarom is gebeurd. Dan doe je wat ik doe, speculeren. En dat lijkt mij dan ook weer niet in het belang van Makkelie en Diks.

28 april 2021 om 18:23

Hij heeft voortreffelijk gefloten op 1 belangrijk punt na. In minuut 65 moet hij Marcelo er gewoon afsturen na zijn overtreding vanachter zonder enkele intentie om de bal te spelen. Dit is zo'n belangrijke fout met nog 25 minuten te spelen had het een andere wedstrijd kunnen zijn.

Klinkt misschien een beetje stom, maar als Danny naar het EK gaat mag hij toch denk ik ook een reserve grensrechter meenemen? Had het niet zo opgelost kunnen worden, nu lijkt het alsof alle blaam bij die vent ligt en dat lijkt me een beetje overdreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3 fans
Laatste voetbalnieuws

Danny Makkelie krijgt leiding over openingsduel tussen Turkije en Italië

De openingswedstrijd van het EK tussen Turkije en Italië staat onder leiding van Danny Makkelie, zo weet de KNVB woensdag te melden. Beide landen treffen elkaar vrijdag in het Stadio Olimpico....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren