Van Basten: ‘Hij moet het wel maken bij Ajax, dat wordt heel lastig’

Zondag, 18 april 2021 om 21:22Chris Meijer

De analisten van het programma Rondo van Ziggo Sport zijn kritisch op het spel van Sébastien Haller in het shirt van Ajax. De Amsterdammers telden in januari 22,5 miljoen euro neer om de 26-jarige spits over te nemen van West Ham United. Youri Mulder stelt aan tafel in het praatprogramma zelfs dat Brian Brobbey momenteel beter is dan Haller.

“Ik dacht dat Haller een topaankoop was, maar zo langzamerhand begin ik eraan te twijfelen”, zo begint presentator Jack van Gelder over de Frans-Ivoriaanse spits. “Met name aan zijn technisch vermogen”, zo haakt Jan van Halst in. "Op Europees topniveau kunnen we hem niet meten, maar ook in de Nederlandse competitie. Ik ben een beetje gekleurd, want ik heb met Marco (van Basten, red.) zitten kijken. Jij vindt het ook, hè. Het slimme, één keer raken, de derde man zien.”

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag na bekerwinst: 'We duwen ons plafond steeds verder omhoog'
Meer videos

“In zijn eerste wedstrijden was hij goed in zijn aanname, dan kon je erop doorvoetballen. Dat heeft hij op dit moment ook helemaal niet”, reageert Van Gelder. Haller was voorlopig in zestien wedstrijden voor Ajax goed voor tien doelpunten en zes assists. “Hij begon goed, vond ik. Het zakt weg en dat is jammer, want hij moet het wel maken bij Ajax en dat wordt heel lastig”, stelt Marco van Basten. Mulder denkt dat Brobbey beter is: “Die kun je in de diepte aanspelen en dat is bij Haller niet zo.”

“Ik weet niet hoe het met Brobbey zit. Hij is wel een aantal keer ingevallen en heeft doelpunten gemaakt, maar ik heb hem nog niet echt zien meevoetballen. Dat is voor mij toch nog een beetje een onbekende”, zegt Van Basten. Brobbey was dit seizoen in zestien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax goed voor zes doelpunten en twee assists. Van Gelder concludeert dat Brobbey ‘snel en sterk’ is. “Zonder meer”, besluit Van Basten.


Poll

Is Sébastien Haller een goede aankoop voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door pinko)

Wat hebben de mensen toch tegen Haller. Hij scoort dan nog wel niet maar hij is wel belangrijk bij de goals die Ajax maakt.

18 april 2021 om 21:30

Nou daar sla je de spijker op z'n kop. Haller kost net zoveel als de begrotingen van Fortuna, VVV en RKC bij elkaar. Vergelijkbaar met de begrotingen van Utrecht en Twente. Dan hoor je als spits met 2 vingers in de neus topscorer te worden.

18 april 2021 om 21:39

Mja anderzijds, wie zegt dat hij geen topscorer zal worden volgend jaar in zijn eerste volledige seizoen? Nu betrokken bij 17 goals in 17 duels voor Ajax in de ED en de beker, dus zo slecht gaat het cijfermatig allemaal niet. Ik wil hem wel eens zien na een volledige voorbereiding als hij helemaal gesetteld is in Amsterdam met zijn familie enz.

18 april 2021 om 21:31

Haller doet het zeker niet slecht, maar wordt wel moe van zijn druk zetten en duelkracht. Als die gozer gewoon 90 minuten beukt is het gewoon een topspits voor ons, maar vind hem vaak wel erg slap duels aangaan voor een gozer van 1.90.

19 april 2021 om 00:27

Slappe hap is het....hij scoort nog wel zo nu en dan. Maar je speelt met 10 man als hij mee doet. Im de eredivisie gaat dat nog net. Maar deze man gaat ajax niet verder helpen in Europa. Persoonlijk wel genoeg gezien....zeer beperkte techniek. Geen versnelling. Matig kaatsend en een goed schot heeft die ook niet....van mij part doorverkopen en opzoek naar een echte meedoet meevoetballende ajax spits.

18 april 2021 om 21:31

Maar hij is een spits en zijn hoofdtaak is vooral goals maken. En omdat anderen scoren valt het niet op.... Maar ik vind het veel te weinig voor wat hij laat zien voor 22mil. Weinig energie en het oogt zo sloom allemaal. Dat is bij een brobbey anders. Die komt er in en knalt er gelijk boven op.

18 april 2021 om 21:57

Mensen hebben niks tegen Haller. Na een sterk begin loopt het gewoon stroef bij hem en het is logisch dat er van hem meer wordt verwacht. Niet alleen qua doelpunten, maar ook qua aanspeelpunt. Hij zou voorin veel meer rust moeten brengen en veel agressiever en dominanter moeten zijn.

18 april 2021 om 22:24

Wat ik nu ga zeggen is niet alleen van toepassing op Haller maar op alle grote spitsen in de eredivisie.

Maar het valt mee op dat er dus op die grote spitsen onzettend veel overtredingen gemaakt morgen worden. Verder krijgt Haller ook weinig goede ballen waar hij als spits wat mee kan. Voorlopig staat hij met Goals en Assists gelijk met het aantal wedstrijden dus daarmee ben ik zeker tevreden.

Komt wel goed met Haller.

19 april 2021 om 13:57

Niks tegen de persoon Haller, wel kritiek op de speler Haller. We kunnen nu al concluderen dat Ajax (lees Overmars) weer een miljoenen miskoop aan het lijstje kan bijschrijven. In plaats van Brobbey binnenboord te houden, heeft Ajax dik 22 miljoen over de balk gegooid. Kenmerken van Haller: traag, handelingssnelheid ontbreekt, ongelukkig positie kiezen en weinig scorend. Kortom, mist zowat alles wat Ajax van een spits verlangt. En dan neem ik een Stefan Petterson als voorbeeld. Die paste precies bij het spel van Ajax. Overmars moet zijn oren minder naar de aanbevelingen van Ten Hag laten hangen, want elke gehaalde speler waar Ten Hag brood in ziet, eerder mee heeft gewerkt, blijkt een bijna gegarandeerde miskoop te worden. Dus voortaan beter scouten!

Zeker minder dan in het begin gedacht maar toch weer een belangrijke assist. Per wedstrijd heeft hij minimaal een assist of een goal, dat is niet slecht.

Z'n statistieken zijn prima, en daar draait het wel om als spits bij ajax. Voetballend kan het beter, maar voor Nederlandse begrippen echt meer dan prima. Ook doordat de spelers om hem heen een hoop compenseren.

18 april 2021 om 22:15

Als het enkel om de statistieken gaat als spits bij Ajax, dan was Huntelaar de komende 2jaar nog eerste keus geweest, bij Ajax gaat het juist niet enkel om de statistieken.

18 april 2021 om 22:34

En daar moet men eens vanaf stappen. Beoordeel hem op goals en assists. Met 80 % balbezit win je geen wedstrijd, met goed kunnen mee voetballen scoor je geen goals. Als een Ajax spits lekker mee balt en een stuk of 10 maakt, scoort hij te weinig, als ze er 25 maken en voetbalt minder mee, dan ontbreekt het daar aan. Kijk naar de tijd waarin we nu spelen, daar worden andere dingen gevraagd dan vroeger. De buitenspelers komen ook naar binnen ipv dat ze met het krijt aan de schoenen lopen. Vleugelspelers die naar binnen komen kunnen Haller minder bedienen dan dat ze een voorzet geven.

19 april 2021 om 00:05

Ben ik niet met je eens. Als je 22,5 miljoen betaalt voor een spits die in de eredivisie gaat voetballen dan verwacht ik dat ie - naast dat ie met gemak topscorer wordt - ook meer, als in een goed aanspeelpunt, voetballend goed. Dat laatste is ie gewoon niet. Hij is ook niet snel, oogt lui. Vergelijk ik dat met Brobbey, dam zie ik veel meer in Brobbey, die stelt zichzelf veel actiever op en scoort ook gewoon. En dat is deel 2 van t probleem: hij lijkt gewoon niet beter te zijn dan een spits uit eigen jeugd. Waarom 22 miljoen betalen als je in de jeugd een spits hebt rondlopen die niet voor hem onderdoet? Op basis van wat hij tot nu toe heeft laten zien, ben ik niet enthousiast en vind ik hem niet genoeg brengen. Dat kan natuurlijk nog veranderen, dus afschrijven wil ik nog niet, maar t tussenrapport is voor mij echt een heeeele krappe voldoende, en dan alleen vanwege zn goede statistieken

Met zo'n prijskaartje kun je het natuurlijk nooit goed doen. Hij presteert gewoon prima en dat zijn zijn statistieken ook. Een topspits voor Ajax begrippen, die volgend seizoen ongetwijfeld nog beter zal presteren.

Ik kijk niet zo heel veel Ajax, maar 1-op-1, in goals/assists per wedstrijd zijn prima statistieken.

Volgend seizoen kunnen wij pas iets over Haller zeggen dan heeft hij ook de voorbereiding mee gedaan en hopelijk gespeeld in de CL:'

Toch ook niet zo gek allemaal... De hele selectie zit/zat in een bepaald ritme met europese wedstrijden, maar hij niet. Speelstijl donderdag zonder Haller is anders dan nu met Haller. Zou het daar niet ook een beetje mee te maken hebben?!

Zelfde verhaal als Alvarez geen familie geen prestaties kijk na je eigen leven als je je gezin niet ziet

Zestien wedstrijden, 10 doelpunten, zes assists. Dan is zijn waarde wel duidelijk toch? Al ziet het er niet altijd even flitsend uit. Zijn we blijer als hij 7 man uitspeelt en niet scoort en geen assist geeft?

Gewoon veel en veel te duur vcor een FC Utrecht niveaus spits. Een jaartje leuk meegedraaid bij Frankfurt maar dat was alles. West Ham lachte zich stuk dat Ajax zoveel betaalde en voor het salaris dat hij krijgt, lijkt hij er weinig zin in te hebben. Blind en Tadic hebben ook zo'n salaris maar die doen er alles aan. Haller loopt een beetje relaxed te doen en heeft het gewoon erg lastig tegen elke eredivisieclub, dat is toch wel heel erg slecht. Mitrovic was ook op te halen, koste 5-8 miljoen minder, soort meer en heeft passie. In de zomer weer een kans maar hoe kom je nu nog van Haller af???

18 april 2021 om 22:30

Ja, west ham lacht zich stuk dat dat ajax 21 miljoen betaald nadat west ham 50 miljoen heeft betaald om Haller binnen te halen. Goed verhaal, beetje dom.

19 april 2021 om 10:07

Ja als je er zo naar kijkt, het verlies voor hun is groot, maar was wel groter geweest als niemand wat geboden had en hij op de bank en tribune had blijven zitten. Goed verhaal dus, jou reactie is dom en kortzichtig

19 april 2021 om 00:33

Idd dat baart me ook zorgen....hoe komen we van deze man af? Hopelijk vinden we een betere spits die hem naar de bank drijft. Wel kapitaalvernietiging helaas...maar nogmaals in Europa gaar deze man ajax niet verder brengen.

19 april 2021 om 15:03

Mitrovic ophalen bij fulham😉

Ik heb zelf het idee dat Haller op een of andere manier denkt zich niet meer te hoeven bewijzen in de Eredivisie. Ik denk dat we volgend seizoen, mits het kruisje niet vergeten wordt, een totaal andere, en hongerigere Haller kunnen gaan zien

Die jongen heeft prima statistieken. Dat is een feit. Ik heb het idee dat hij nog niet erg lekker in zijn vel zit. Volgend seizoen kan je pas echt over hem oordelen. Dan kunnen er op automatismes getraind worden. De meeste jongens spelen 3 wedstrijden in de week, daar raakt de batterij ook een beetje op. Ze zoeken hem wel op in de 16, alleen het laatste stukje ontbreekt. Dat komt volgend jaar, als er ook nog een goede, echte 10 is, dan gaat hij los.

Hij speelt best prima maar voor zon bedrag vind ik het indd niet veel. Prima statistieken halen als Spits bij Ajax in onze competitie is leuk, maar als je het bij vvv doet, benje toch knapper.

Ik vind hem ook niet echt goed. Slap in de duels, technisch matig, snelheid matig. Goede kapstok spits tegen kleine ploegen waarin Ajax op de helft van de tegenstander speelt maar die winnen ze zonder hem ook wel. Brobbey is absoluut dreigender, explosiever, en vooral jonger. Had veel meer restwaarde op gezeten en kostte geen transfersom. Het is een blunder dat die jongen loopt en je een recordbedrag uittrekt voor een beperkte speler als Haller.

19 april 2021 om 15:02

Ze hadden Mitrovic moeten halen in plaats van Haller. Een veel betere spits die echt goed zou passen bij ajax. Mitrovic en Tadic die vinden elkaar blindelings wanneer je ze ziet spelen bij de nationale ploeg. Fulham die degradeerd dit seizoen dus ze kunnen Mitrovic oppikken voor een prikkie. Als ik Overmars was zou ik er werk van gaan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

32 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 17 9 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 29 15 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren