Zivkovic: ‘Zoiets vind je niet in Nederland, zelfs niet op De Toekomst’

Zaterdag, 27 maart 2021 om 16:57 • Laatste update: 16:59

Richairo Zivkovic gold ooit als grote belofte bij Ajax, maar wist de hoge verwachtingen nooit waar te maken in Amsterdam. Tegenwoordig speelt de aanvaller bij het Chinese Changchun Yatai, waar hij sinds 2019 onder contract staat. In een uitgebreid interview met Voetbal International laat Zivkovic weten goed in de slappe was te zitten. "Laat ik het zo zeggen: ik verdien hartstikke goed."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Alsof dat hotel, die dertien velden en trainingsstadion wezenlijk bijdragen aan een hoog niveau. Tuurlijk zijn goede accomodaties fijn maar een voetbalcultuur zul je daar nooit hebben. Ik vind het eigenlijk bijzonder hopeloos dat de Chinezen zoveel geld in voetbal pompen en daarmee hun invloed in de wereld willen vergroten.

27 maart 2021 om 17:29

Hoezo vind je dat hopeloos? Er wonen daar 1 miljard mensen, dus de kans is groot dat er daar wel 11 zitten met bovengemiddeld voetbaltalent. Daarnaast is voetbal een van de populairste sporten van de wereld, dus ik snap dat zo'n land graag wilt investeren in hun voetbalcultuur. Dat iets er niet is, betekent niet dat het er niet kan komen. Het zal waarschijnlijk lang gaan duren, maar het begin is er met een competitie waar grote namen spelen en waar de accommodaties goed zijn.

27 maart 2021 om 17:42

Het land heeft dan wel 1 miljard inwoners maar dat zegt niks. Wat dacht je van genen en voetbalcultuur. In voetballanden spelen de kinderen op de pleintjes en leeft het voetbal. Verder zal er nooit een grote voetballer in zijn prime naar China gaan. Wellicht is er een ander perspectief over twintig jaar maar ik zie het op korte-middel termijn niet gebeuren.

27 maart 2021 om 18:15

Carrasco was wel een behoorlijke naam toch

27 maart 2021 om 18:18

Dit is juist iets dat enorm leeft in China. Ze zijn daar voetbalgek. Of denk je dat de grote clubs daar zomaar allemaal op proberen in te spelen? Juist dat ze met zoveel inwoners geen 11 goede spelers kunnen voortbrengen is daar een enorm ding onder de supporters. Ook gezien ze op de Olympische Spelen wel domineren. Dus nu investeren ze om op het gebied van voetbal te ontwikkelen. En dan gaan we ze daarop afrekenen, want "het is geen voetballand"? Jij zeikt vast ook over het niveau van de MLS? Hoewel die voor een 25-jarige competitie onwijs ver is.

27 maart 2021 om 18:21

Ja een voetbalcultuur was er 150 jaar geleden ook niet in Nederland, maar inmiddels wel. Dat is langzaam gegroeid tot de grootste sport van Nederland en Europa. Nu zit het niet in de cultuur van China maar als t langzamerhand populairder wordt en kinderen het meer gaan spelen, zal dat vanzelf komen. Kijk eens naar Amerika, dat lijkt mij een van de meest recente voorbeelden waarin het voetbal in hoog tempo opkomt. In relatief korte tijd is dat enorm populair geworden.

27 maart 2021 om 17:30

Waarom zou er nooit een voetbalcultuur kunnen zijn en wat versta je onder een voetbalcultuur?

Goede faciliteiten trekt gewoon talent.

In andere woorden bedoelt Zivkovic hiermee, als zijn salaris zo hoog was als in China en de Nederlandse clubs bij elk stapje zijn handje vasthouden, dan was die gebleven. Houd op man, wat is dit voor onzin je bent inmiddels 23 of 24 nu leer zelfstandig te werken.

27 maart 2021 om 17:21

Begrijpend lezen is best lastig... Hij zegt dat hij toen hij 19 was niet meteen op zichzelf moest gaan wonen, dat is alleen maar zelfkennis. Als hij nu nog steeds ni t zelfstandig kon leven zat hij echt niet al zo lang daar. Je kunt het er mee oneens zijn maar beetje kort door de bocht dit

27 maart 2021 om 17:23

Hoe bedoel je in andere woorden. Hij zegt letterlijk dat hij alleen voor het salaris daar zit. Wat is daar mis mee? Moet ie zelf lekker weten toch, hij is lekker eerlijk. Toch niet zo raar dat je liever in Amsterdam zit dan ergens in China?

27 maart 2021 om 17:27

Waar haal je dat allemaal vandaan? Hij speelde al een tijdje niet meer "hier" want hij speelde in Belgie. Omdat hij bij Ajax te licht bevonden werd, wat logisch is. Hij zegt ook niet nu. Hij geeft aan dat het verkeerd was om op zichzelf te wonen toen hij naar Ajax ging. Hoe oud was hij toen? 17/18? Dan is het toch logisch dat hij daar schuldbewust naar kijkt nu hij wel volwassener is geworden?

Lijkt me lekker in een land voetballen dat genocide op hun eigen bevolking pleegt.. Maar jah, tegen China kan niemand een vuist maken.

27 maart 2021 om 17:15

Moraalridder! Alsof jij, om maar een voorbeeld te noemen, niets in huis hebt van Chinese makelij 🤔
Ontopic; Ik snap hem helemaal, als ik een gemiddelde voetballer was en kon een buitensporig salaris verdienen dan zou ik me ook binnen voetballen 🤙🏾

27 maart 2021 om 17:28

Ik ben het vaak niet eens met Champagnepapi, maar het verwijt dat die een moraalridder is omdat die dingen in huis heeft van Chinese Makelij? Ik vind dat echt zo'n kansloos argument. De gehele maakindustrie van de wereld zit in China. Hoe zou jij het voor je zien dat iemand niks van Chinese makelijk heeft? Dat is in te huidige maatschappij gewoon onmogelijk. Daarom snap ik je argument niet echt? Beetje van het niveau 'ah, jij wil klimaatverandering tegengaan, dan moet je stoppen met in het uitademen want dan produceert je geen CO2' Tja, dat kan natuurlijk, maar dan ben je dood. Het opzoeken ervan, zoals zivkovic nu doet, is natuurlijk een ander verhaal. En ik vind dat je daar zeker wel een mening over mag hebben, ook al staat je huis vol met spullen die uit China komen.

27 maart 2021 om 17:47

Er zijn anders genoeg mogelijkheden mits je even goed onderzoek doet. Als China je echt zo tegen staat dan moet je het ook niet economisch steunen 🤷🏾‍♂️
But thats my opinion

27 maart 2021 om 18:29

Veel succes met het zoeken naar apparatuur waar niks van Chinees spul inzit. Het kan wellicht in een ander land geassembleerd worden, maar sommige onderdelen komen sowieso uit China. Verpakkingen van producten komen ook veelvuldig uit China, of gebruiken materiaal wat uit China komt. En zo kan je nog wel even doorgaan... Als je echt niks uit China wil hebben, dan moet je gaan leven als de familie Tofu

27 maart 2021 om 18:40

Dat kan wel gewoon. Alles wat China maakt wordt ook in andere landen gemaakt. Westerse landen. Alleen is het dan duurder. Dus als je er echt tegen bent dan voer je zelf ook actie en niet alleen wijzen en schreeuwen vanaf de zijlijn

27 maart 2021 om 17:26

Geen Chinees eten dus voor jou

27 maart 2021 om 17:57

En in Amerika hebben veel grote spelers gespeeld die verantwoordelijk zijn voor honderd duizenden onschuldige doden in het Midden - Oosten.

27 maart 2021 om 18:27

Is in Nederland ook maar dan met een vaccin

Hoop hem toch nog eens bij een subtopper in Europa te zien voetballen, bij Groningen liet hij toch zien over een behoorlijk talent te beschikken en de overstap naar Ajax, was misschien wel te vroeg, maar niet geheel onbegrijpelijk.. Maar goed nu zijn zakken toch gevuld zijn, kan die misschien echt gaan voetballen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

104 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren