‘Juventus wil ruim 90 miljoen uitgeven en denkt aan Milik in kwestie-Ronaldo’

Woensdag, 17 maart 2021 om 14:17Rian Rosendaal • Laatste update: 14:33

Juventus heeft grootse plannen voor de zomerse transferperiode. La Gazzetta dello Sport onthult woensdag namelijk dat de Italiaanse grootmacht onder meer Arek Milik en Robin Gosens hoog op het wensenlijstje heeft staan. Technisch directeur Fabio Paratici is volgens de gezaghebbende sportkrant bereid om in totaal 92 miljoen euro uit te geven aan drie aankopen voor Juventus.

La Gazzetta dello Sport denkt dat Juventus minstens veertig miljoen euro kwijt is aan de veelzijdige Gosens, die naast linksback ook als middenvelder inzetbaar is. Daar zijn contract bij Atalanta afloopt in 2022, is het niet onmogelijk dat hij deze zomer wordt verkocht, om zo te voorkomen dat Gosens over ruim een jaar gratis vertrekt. Hetzelfde bedrag zou al zijn gereserveerd voor Manuel Locatelli, die dit seizoen furore maakt op het middenveld van Sassuolo. Het contract van de 23-jarige Italiaan loopt af in 2023. Locatelli werd nog niet zolang geleden ook al in verband gebracht met een terugkeer bij AC Milan.

Milik lijkt Juventus aanzienlijk minder te kosten, omdat achter de naam van de aanvaller van Olympique Marseille een bedrag van twaalf miljoen euro staat. De voormalig topschutter van Ajax werd in januari door de Franse club bevrijd uit zijn hopeloze situatie bij Napoli. Milik werd in oktober vorig jaar op een zijspoor gezet door i Partenopei, nadat hij had geweigerd om de club voor een miljoenenbedrag te verlaten. De aanvaller werd daarnaast niet ingeschreven voor de Serie A en Europa League. Slechts drie maanden later volgde de overstap richting Marseille.

Fabio Paratici heeft bij Juventus grootse plannen op transfergebied.

Calciomercato weet eveneens te melden dat Milik wordt gevolgd door Juventus, dat nadenkt over een leven na Cristiano Ronaldo. De Portugees lijkt ontevreden te zijn bij Juventus en er gaan verhalen in Spanje dat een terugkeer bij Real Madrid een realistische optie is. Mocht hij echter blijven, dan is het gezien zijn jaarsalaris van 31 miljoen euro niet realistisch dat Juventus voor tientallen miljoenen een nieuwe spits ophaalt. Daarnaast leeft de verwachting dat Álvaro Morata nog minstens een jaar blijft, waardoor Atlético Madrid opnieuw een huursom van tien miljoen euro opstrijkt. Milik zou een serieuze optie voor Paratici zijn omdat hij naar verluidt genoegen neemt met een gewoon salaris in Turijn. Mocht Ronaldo wél vertrekken, dan komen Moise Kean en Mauro Icardi (Paris Saint-Germain) in beeld, terwijl ook Sergio Agüero, met een aflopend contract bij Manchester City, als mogelijke kandidaat wordt aangemerkt.

Gosens werd vorig jaar juli door de lokale krant Corriere Torino al eens in verband gebracht met Juventus, al kwam een transfer destijds niet van de grond. Korte tijd later noemden verschillende Engelse media hem bij Chelsea. Ondanks alle geruchten speelt Gosens nog steeds bij Atalanta, dat dinsdagavond werd uitgeschakeld door Real Madrid in de achtste finale van de Champions League.


Poll

Denk jij dat Arek Milik bij Juventus past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door lucas97)

Als deze verhalen kloppen snap ik het echt niet meer. Ze willen de CL winnen, maar dat gaat nooit lukken met zo’n belabberd middenveld. Als je daar nou aankopen gaat doen en 1 spits ,of weet ik veel wat ze willen, dan maken ze wellicht nog een kans.

17 maart 2021 om 15:01

Inderdaad, de enclave middelmaat nog wat verder uitbreiden met spelers zoals Locatelli en Milik. Samen met ‘toppers’ als Ramsey, Rabiot, Morata, Danilo een garantie op succes...

17 maart 2021 om 15:05

Locatelli is gewoon een prima aankoop. Alleen is dat op zichzelf niet genoeg, want de bezem moet nog veel grondiger door het middenveld.

17 maart 2021 om 15:48

Je kent Locatelli blijkbaar niet als je zo over neerbuigend over hem doet

17 maart 2021 om 16:05

Ik ken de speler Locatelli goed genoeg om te weten dat hij niet van dat niveau is dat hij het middenveld van Juve dusdanig zal versterken. Daarnaast vergeet je best ook niet dat hij nu bij Sassuolo speelt en de stap naar Juve toch niet te onderschatten is (kijk maar naar een Bernardeshi bijvoorbeeld... top bij Fiorentina, flop bij Juve). Mijn comment was dus helemaal niet denigrerend bedoeld maar dergelijke aankopen stroken toch niet met dé ambitie van Juve: de CL winnen? Ofwel volgens jou?

17 maart 2021 om 16:19

Of kijk naar een Chiesa? Locatelli zou een zeer goede aankoop zijn. Kdb kunnen we niet kopen hoor.

17 maart 2021 om 19:21

Locatelli is juist goed bezig de laatste 2 jaren.
Heeft zich goed ontwikkeld en zijn talent langzaan aan het inlossen.
Ook bij Italie heeft hij aardige wedstrijden gespeeld. Ik zie hem persoonlijk graag komen. En hij is zeker een versterking voor het middenveld. Is nu al beter dan Rabiot, Ramsey en bentancour.

Wat is planning van Juve nu? Als je dit leest wordt je er niet echt vrolijk op qua namen. Armoedig beetje.
Denk dat zij beter eerst moeten doorselecteren om geld te genereren en ruimte maken in salarishuishouding. Dure spelers als Ramsey, Rabiot, Danilo en nog hoop weg doen. Morata ook snel terugsturen.

Lijkt wel alsof Juve best doet om middelmaat te worden.

17 maart 2021 om 15:35

De bron is een krant... Wat dacht je dat die journalisten even naar de directeuren hebben gebeld en die vervolgens dit allemaal uit de doeken hebben gedaan?? Mensen moeten meer hun gezond verstand gebruiken bij dit soort nieuws!!

17 maart 2021 om 16:25

Doel lijkt om nog minder kwaliteit binnen te halen zodat Ramsey, Rabiot en Danilo op toppers lijken

17 maart 2021 om 16:46

Rabiot zou ik dan nog wel laten maar de rest wel de deur wijzen. BEGINNEND BIJ MORATA. Snap echt niet dat Juve bij hem uitgekomen is en dat met een huursom van 10 miljoen. Zoveel betere spelers die er rondlopen en je voor minder kan hebben. Ramsey en danilo zijn ook geen spelers die je als juve zijnde wil hebben.

Als je de CL wilt winnen moet je niet middelmaat kopen. Het wordt anders wel heel zielig!!

17 maart 2021 om 14:31

Ze leren het daar nooit, je toont 0,0 ambities als je middelmaat koopt, Juventus dacht Ronaldo wint wel effe voor ons de CL...

Locatelli is een goede, talentvolle middenvelder. Milik kan / mag nog geen 3e spits van Juventus zijn. Gosens een prima multi inzetbare breedte versterking maar geen CL-winnaar niveau.weer 2 typische Juve transfers, wat een drama beleid al jaren.

Leuke spelers hoor, maar niet voor het niveau dat Juventus nastreeft. Ook zie ik niet hoe je daarmee even die 30+ doelpunten die je met het vertrek van Ronaldo kwijtraakt gaat opvangen. Milik heeft in zijn hele carriere maar 1 seizoen 21x gescoord in de competitie. Voor de rest heeft hij de 20 niet gehaald.

Real Madrid denkt aan Mbappe en Haaland, PSG denkt aan Messi. Barcelona haalt Griezmann, Frenkie etc. Manchester City heeft het heel BNP van Angola uitgegeven de afgelopen jaren. En Juventus gaat voor Milik en Gosens? Ik vraag me echt af wie daar de technische beslissingen maakt, want dit zijn transfer in het rijtje Ramsey.

Spijtig

17 maart 2021 om 15:17

Hoe duur was de selectie die twee keer de CL finale haalde?

17 maart 2021 om 15:22

Juve heeft net zoals zoveel clubs geen poen. Zij kunnen niet meedoen met de staat gesponsorde clubs. Door de crisis kunnen ook United, Barcelona en Madrid niet meedoen. De 3 clubs met de meeste inkomsten. Juve staat daar ver vandaan.

17 maart 2021 om 15:49

Denk je echt dat United niet mee kan doen Visca? Die hebben afgelopen zomer geen monster aankoop gedaan, maar wel "gewoon" even 83,5 miljoen euro uitgegeven. Dat vind ik niet niks. Met slechts 16,7 miljoen aan inkomende transfers komsten. Dus zo bijster veel last van de crisis hebben ze nog niet ondervonden.

17 maart 2021 om 16:03

United doet toch al heel lang niet mee? Sancho konden ze niet betalen. Natuurlijk hebben ze nog steeds geld maar ze kunnen niet meedoen met City volgens mij. City koop elk jaar voor kapitalen alleen al aan verdedigers.

17 maart 2021 om 16:08

@visca: Sancho niet kunnen of willen betalen? Ik denk eerder het laatste want Dortmund vroeg toch iets van een 115 miljoen? Dan konden ze 1 transfer doen, terwijl op verschillende plekken wel iets bij kon bij United.

17 maart 2021 om 16:53

Dan vergis je je...United is de kapitaalkrachtigste club van de wereld. Het is dat Glazer United gebruikt om zijn schulden in Amerika te drukken waar hij een American Football club bezit. Geld hebben ze in overvloed bij United.

17 maart 2021 om 17:18

Afgaande op de selectie heeft United niet het meeste kapitaal. De Glazers hebben United juist opgezadeld met veel schuld dat zij aanwendden indertijd om United te kopen. De Glazers halen elk jaar ook geld uit de club net als alle eigenaren. Barcelona en Madrid hebben daar geen last van.

17 maart 2021 om 17:19

Het zal toch wel een combinatie zijn geweest. Er ontbreekt wel een schakel voorin bij United vind ik.

17 maart 2021 om 17:42

Ze hebben volgens dit artikel iig 90 miljoen liggen, verder kan de bezem door de selectie worden gehaald. Morata vindt ik niks, Kulusevski zie je nu al aan dat daar geen rendement in zit. Ramsey kan weg. Hiermee kan je zo 50 mil opstrijken nou gebruik die 140 miljoen voor 2 top spelers, een aanvaller en een middenvelder.

Sanbarca ik geef je helemaal gelijk wat moeten ze moet voorhoede spelers terwijl het middenveld er super belabberd bij hangt. Ronaldo altijd goed voor minstens 20 doelpunten waar die ook speelt Diablo snap niet dat ze een leven zoeken na periode Ronaldo terwijl hij de enige smaakmaker is en scoort garantie doelpunten

Het is voor de Serie A wel leuk, want Juventus zakt steeds verder weg. Met spelers als Milik en Gosens, en dan zonder Ronaldo, gaan ze absoluut niet meer voor de titel. Ronaldo van de loonlijst halen snap ik, maar daar wil je wel een beetje niveau voor terug. Icardi zal nog wel een goede speler zijn voor Juve, garantie voor goals en zal 4x zo weinig kosten als Ronaldo, maar er kleven wel incidenten aan hem. Zullen ze bij Inter waarderen, al missen ze hem niet bepaald.

Milik en Goosens! Die gaan je de Champions League brengen. Gosens doet het heel goed daar hoor, maar je hebt toch al Rabiot en Ramsey bijvoorbeeld. Juventus gaat zo Milan en Inter achter na in de vroege jaren 2010

Locatelli zou wel een interessante optie zijn voor Juve.milik als back-up is ook niet verkeerd, kent de competitie en heeft zich redelijk bewezen. Gosens kunnen ze beter bij Atalanta laten, zeker bij het genoemde bedrag.

Ramsey zal zeker vertrekken, Locatelli zie ik heel graag komen. Dat zal een goede aankoop zijn! Milik werd ook genoemd voordat die vertrok bij Napoli en we namen hem niet. Dus dit zie ik gewoon als onzin, Verder hebben we Pellegrini nog die verhuurd is.

Gosens is wel een bruikbare back, maar links is al aardig bezet toch? Met Alex Sandro, Pellegrini die terug komt en Bernardeschi die daar kan staan. En daarnaast is 40 miljoen echt te veel voor hem.
Milik zou ik helemaal geen slecht idee vinden mits Dybala weer gaat draaien en dan als trequartista achter hem.
Locatelli zie ik echt wel zitten, het is altijd een risico of zo iemand de druk aan gaat kunnen maar op dit moment speelt hij op een veel hoger niveau dan alle Juve middenvelders bij elkaar.

17 maart 2021 om 19:24

Ik hoop dat Gosens echt niet komt. Wel moet juve opzoek naar een nieuwe back. Alex Sandro staat al 3 jaar stil en is alleen maar slechter geworden. Pellegrini ben ik persoonlijk niet echt van onder de indruk. Liever een Frabotta als back up. Persoonlijk zou ik echter niet weten wie juve moet halen als eerste back.

17 maart 2021 om 21:30

Pellegrini is toch echt wel beter dan Frabotta?? Frabotta zie ik juist helemaal niks in.

90 mil kan Juve beter een Savic mee halen

Ik snap trouwens niet waarom de Barca fans zo teleurgesteld waren dat Arthur zo makkelijk weg gedaan was. Buiten zijn Xavi draai, vind ik hem echt niet iets speciaals hebben. Het middenveld van Juventus kan geen steekpass geven, dat heeft Ronaldo nodig iemand die hem kan voeden/lanceren, dan nog scoort hij aan de lopende band daar niet van. Maar kan mij een moment herinneren vlak voor tijd dat Mckennie diep ging, en met een simpel pass 1op1 zou staan, en Arthur beslist om terug te kappen en op balbezit te spelen. Juve middenveld is fantasieloos, Dybala is de enige speler met de capaciteiten die een gevaarlijk pass kan geven, maar wat er met hem aan de hand is, hij speelt nooit..

17 maart 2021 om 19:26

Middenveld draait anders beter met hem. Het is een prima spelverdeler. En behendig aan de bal. Verder moet er inderdaad iemand naast met een steekbal. Want dat ontbreekt op dit moemnt. Dybala is al erg lang uitgeschakeld door blessures. Met hem en arthur had het zeker beter gedraaid bij juve. Hij keert mogelijk tegen Torino terug. Maar dat is nog niet helemaal zeker.

17 maart 2021 om 19:37

Hmm toegegeven inderdaad, Arthur verliest weinig de bal, misschien verwacht ik ook te veel, mede ook omdat hij vaak word vergeleken met Xavi.. Pjanic had (is nu natuurlijk oud aan het worden) maar op de leeftijd van Arthur meer impact qua passes van achter naar voren toe (meer assist). Misschien moet je Arthur meer als een verbindingspeler zien inderdaad, en in een 4231 spelen met dybala op 10? Hoe en wie zie jij het liefst spelen bij Juve en dan met name op het middenveld?

Stuk voor stuk matige aankopen.

Men klaagt al tijden dat Ronaldo enorm op de begroting drukt en dat er daardoor geen mogelijkheden zijn voor versterkingen.Vervolgens staat hier doodleuk dat Juve van plan is om 93 miljoen neer te leggen voor de zoveelste middelmaat.Go figure

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta7845
3.Napoli7645
4.AC Milan7631
5.Juventus7536
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder333
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller319
F. ChiesaAanvaller297
F. BernardeschiAanvaller260
W. SzczęsnyKeeper290
L. BonucciVerdediger252
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

2 fans
Verdediger, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren