Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rachid Bouaouzan komt vanwege omstandigheden vrij in grote drugszaak

Laatste update:

Rachid Bouaouzan blijft niet langer in voorlopige hechtenis, zo heeft de rechtbank in Rotterdam besloten vanwege persoonlijke omstandigheden bij de oud-voetballer. Bouaouzan wordt verdacht van witwassen in een grote drugszaak, maar zijn voorlopige hechtenis werd met ingang van vrijdag geschorst omdat zijn vader ernstig ziek is. Bouaouzan blijft verdachte in de zaak.

Bouaouzan kwam in beeld toen de politie berichtendienst Encrochat wist te hacken. Er kon tussen april en juni 2020 live worden meegelezen met miljoenen chatberichten. Bouaouzan zou deel hebben uitgemaakt van de criminele organisatie rond de Rotterdamse drugsbaron Roger P., in de onderwereld beter bekend als ‘Piet Costa’. De politie zou hebben kunnen lezen dat ‘Piet Costa’ en een medeverdachte Bouaouzan bestempelden als ‘die agressieveling’ en ‘de voetballer’.

De advocaat van Bouaouzan, Ruud van Boom, verklaart dat zijn cliënt en Piet Costa elkaar alleen kennen als jeugdvriend, maar het OM weerspreekt dat. "Hij (Bouaouzan, red.) heeft een rol gespeeld bij het omzetten van het drugsgeld in goederen, bijvoorbeeld horloges en woningen", aldus de officier van justitie. De relatie tussen P. en Bouaouzan zou verder gaan dan 'een jeugdvriend die hij zo nu en dan spreekt'. De zaak gaat verder op 25 mei met een inleidende zitting

Op basis daarvan werd Bouaouzan ervan verdacht deel te hebben uitgemaakt van de organisatie van ‘Piet Costa’ en geldbedragen van 75.460 en 78.800 euro te hebben witgewassen. De oud-aanvaller zou tevens met drugsgeld een woning in de buurt van Barcelona hebben gekocht. Dinsdag stond Bouaouzan terecht in het onderzoek naar 26Sartell, dat gaat over het invoeren van grote partijen drugs. Dit zou gaan om twee zendingen drugs uit 2015 en 2016, van 1015 en 3776 kilo. De advocaat van Bouaouzan noemt het ‘een ongelukkige overtreding’ en zag dat zijn cliënt in hoger beroep veroordeeld werd tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Bouaouzan was gedurende zijn voetbalcarrière betrokken bij meerdere incidenten, binnen en buiten de lijnen. Zo brak Niels Kokmeijer tijdens een duel tussen Sparta en Go Ahead Eagles in 2004 zijn been door toedoen van de oud-profvoetballer. Kokmeijer werd genoodzaakt om een punt achter zijn carrière te zetten. De KNVB schorste Bouaouzan voor tien wedstrijden, Sparta liet hem tot het eind van het seizoen niet meer spelen en het Openbaar Ministerie besloot hem uiteindelijk te vervolgen, wat eveneens resulteerde in een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een smeerlap deze man. Wat hij Kokmeijer geflikt heeft gaat alle perken te buiten. Het verbaast me niets dat hij nu in dit soort zaken betrokken is.

Uiteraard zijn het jeugdvrienden, jeugdvrienden versturen elkaar namelijk vaak versleutelde berichten in o.a. encrochat omdat ze waarschijnlijk met onschuldige dingetjes bezig zijn die verre verborgen moeten blijven van de buitenwereld, lekker ongeloofwaardig als je het mij vraagt.

4 maart 2021 om 15:23

Berichten zijn op de meeste berichtenapps versleuteld ook die van WhatsApp, Signal en Telegram bijvoorbeeld, dus dat vind ik niet zo heel vreemd, zal meer gaan over de inhoud van die berichten

4 maart 2021 om 15:28

Denk zomaar dat deze berichten-site iets "donkerder" is dan de "normale".
Niet voor niets dat het wereldwijd gebruikt word door mensen die het criminele niet schuwen.

4 maart 2021 om 15:32

tinus45
Criminelen schuwen het gebruik van het toilet, het café en het restaurant ook niet (net als ik). Maar dat feit maakt dus iemand verdacht, zeg jij??

Gelukkig maar dat we in Nederland geen juryrechtspraak hebben, maar professionele rechters, als ik dit weer lees. Beetje van het 'rook=vuur' gehalte.

4 maart 2021 om 15:52

Telegram werd veel door de IS gebruikt, vind ik toch vrij donker, de
FBI heeft WhatsApp in Amerika voor de rechter gedaagd omdat ze de versleutelde berichten van terroristen niet wilde ontsluiten, vind dat toch ook vrij donker.

4 maart 2021 om 16:04

wandering
""de FBI heeft Whatsapp in Amerika voor de rechter gedaagd omdat ze de versleutelde berichten van terroristen niet wilde ontsluiten, vind dat toch ook vrij donker."
Het enkele feit dat een berichtendienst niet wenst dat federale overheden die bekend staan om het misbruiken van bevoegdheden waar ze niet voor gegeven zijn, het breken van wetten en ongrondwettelijke acties inzage hebben in wat tot de directe privacy van mensen behoort, vind ik alles behalve dinker maar een stralend lichtpunt en baken in de strijd om onze fundamentele vrijheden en privacy. Die toch al zwaar onder druk staat.
De drogreden die steeds wordt gebruikt, dat het noodzakelijk zou zijn, dát is pas een donkere reden.

4 maart 2021 om 16:32

Ging mij erom dat hij bijvoorbeeld WhatsApp en Telegram minder donker vindt daarmee suggereert hij dat daarmee minder iligale berichten worden verstuurd, het feit dat terroristen deze berichten apps gebruiken vind ik vrij donker, wat de FBI wil is aan de rechter om te beoordelen en deed daar dan ook geen uitspraak over

4 maart 2021 om 17:14

Encrochat is wel even iets anders dan zomaar een versleutelde berichtendienst he. Encrochat slaat namelijk niet alleen op de bewuste berichtenapp, maar ook op de hele service er omheen waarbij je dus volledig voorbereide telefoons (waarbij bijvoorbeeld de GPS er af is gehaald) tot beschikking krijgt. Toen duidelijk werd dat de politie er tóch in was geïnfiltreerd werd gelijk opgeroepen om die toestellen weg te gooien en is de hele service gestopt. Het is ook niet duidelijk wie überhaupt de man (of vrouw) achter de dienst is. Tldr; ja, dit is nou juist een service die je bij gebruik direct verdacht maakte.

4 maart 2021 om 17:40

@yelle - In ieder geval nog een reactie met een hout snijdende context. Iedereen snapt neem ik aan wel dat geen enkele chat-service of social media in z'n algemeen vrij is van criminaliteit in alle soorten en maten. Echter is dit Encrochat wel even wat dubieuzer vanwege de hele context eromheen die je min of meer al uitlegt.

5 maart 2021 om 11:50

@sirius - precies, ik vond dat Constant Kante nogal hard van stapel liep zonder blijk te geven van enige kennis van zaken over dit onderwerp, dus voelde me even genoodzaakt om enige context te geven. Ach ja, we zitten ook op een voetbalsite natuurlijk en zelfs als het over voetbal gaat hebben velen nog moeite om iets op papier te krijgen wat ergens op slaat

4 maart 2021 om 15:30

tinus45
"uiteraard zijn het jeugdvrienden, jeugdvrienden versturen elkaar namelijk vaak versleutelde berichten"
Gebruik jij whattsapp? Dan verstuur jij namelijk ook versleutelde berichten!
Dus dat maakt jou een verdachte, bedoelde je dat?

4 maart 2021 om 15:52

Ik betrap mezelf er inderdaad weleens op een whattsappje te sturen, ook naar jeugdmaatjes.....schuldig
Maar je begrijpt me wel hoop ik.

4 maart 2021 om 15:41

@tinus45 "encrochat " Wat is dit eigenlijk? Soort telegram?

4 maart 2021 om 17:20

Ecrochat slaat op de berichtenservice, maar vooral ook op de volledige service die aangepaste telefoons verhandelde, waarbij bijvoorbeeld de GPS en de camera onbruikbaar waren gemaakt en die dus puur waren gemaakt om op een zo 'veilig' mogelijke manier berichten te verzenden. Dit was uiteraard vooral populair in het criminele circuit en is na de infiltratie door politie uit verschillende landen ook volledig gestopt als service provider. Tevens geen telefoontjes die je gewoon bij je Media Markt om de hoek kon kopen dus.

Duidelijk een persoon met een kronkel in z'n hoofd. Ik moet ook zeggen dat ik nooit veel respect voor Bouaouzan heb gehad en dat heb ik eigenlijk zelden bij een voetballer. Als je zo'n tackle inzet op een voetbalveld, is er iets mis met je. Dit soort kwesties doen z'n imago ook geen goed. Hij is bekender vanwege z'n vergrijpen dan z'n daadwerkelijke voetbalkwaliteiten.

4 maart 2021 om 15:34

Terwijl, en dat is mischien nog het trieste van allemaal, het was best een aardig voetballertje namelijk, die Bouaouzan. Maar inderdaad, die tackle was krankzinnig. En het feit dat het zelfs een strafrechtelijke veroordeling opleverde (geheel terecht ook!), wat best uitzonderlijk is want iedere voetballer doet aan risico aanvaarding op letsel bij een sportwedstrijd, zegt voldoende ook! Het sloeg totaal nergens op en het was een actie van een dwaas.

4 maart 2021 om 17:25

En toch vind ik de leden hier bijzonder reageren. Vanwege de tackle vinden wij dit wel bij hem passen, hele rare argument, ene Witsel deed het ook terwijl het verder een vrij clean persoon is. Daarnaast is meneer verdacht, de rechters op VZ heeft al een oordeel geveld. Ik deel jouw mening hierboven dan ook dat we niet met een jury werken, want ik maak me behoorlijk zorgen over hoe fel mensen zijn.

4 maart 2021 om 17:34

Dan vraag ik me af op wie je doelt, want nergens stel ik dat ik dit vergrijp vanwege de tackle bij hem vind passen en buiten het feit dat het bewijs tegen deze jongen behoorlijk sterk is, vind ik het bovendien nogal hypocriet dat uitgerekend jij je behoorlijk zorgen maakt over hoe fel mensen zijn. Je hebt vaak nogal een uitgesproken en afwijkende mening en dan doel ik bijvoorbeeld over corona. De pot verwijt de ketel.

4 maart 2021 om 23:10

Volgens mij zit er nog altijd een verschil tussen kritiek in iemands beleidsvoering en iemand veroordelen. Er zijn zoveel zaken waar bewijslast gigantisch is, maar achteraf toch blijkt dat het toch wat ingewikkelder ligt. We hebben dit ook gezien bij bijv. Promes. Besef dat er wereldwijd duizenden mensen onschuldig vastzitten, ook in Nederland. Besef dat jij als individu ook veroordeeld kan worden terwijl je onschuldig bent. Wil je dan dat iedereen je afvalt, terwijl je niks gedaan hebt?

Ik ken bijv. een dossier van iemand die gearresteerd is wegens pedofilie. Huis besmeurd, kinderen lastig gevallen en zelfs klappen ontvangen, partner bedreigd etc. Toen kwam het onderzoek, persoon was onschuldig. Zijn naam kan nooit gezuiverd worden. Besef dat jij deze persoon kan zijn. Mensen veroordelen alvorens vonnis van een rechter is gevaarlijk. In mijn optiek ben je onschuldig tot tegendeel bewezen is.

Tsja, Rachid Bouaouzan, deze naam zal ik nooit en te nimmer meer vergeten. Ik had zelf in december 2004 een vrijkaartje gewonnen voor de wedstrijd uit de Eerste Divisie tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles op vrijdag 17 december 2004. En zat die avond vooraan bij de boarding op de lange zijde op het Kasteel. Nadat Bouaouzon vlak voor mijn neus zijn regelrechte doodschop, anders kan ik het niet noemen, uitdeelde aan Niels Kokmeijer ben ik direct bijna kokhalzend van de tribune afgegaan en naar huis gereden. Zijn beenbrekende actie zal nimmer van mijn netvlies verdwijnen. Ik heb in mijn supportersleven heel wat verwerpelijke overtredingen op voetballers gezien. Maar dit voorval sloeg werkelijk alles. Blijkbaar had Bouaouzan er de pest over in dat Kokmeijer al twee keer gescoord had. Ik krijg de indruk dat Bouaouzan zijn gedrag de afgelopen 16 jaar nog niet heeft verbeterd. Hopenlijk krijgt hij ooit nog eens zijn welverdiende straf voor wat hij Niels Kokmeijer heeft aangedaan. !

Deze jongen doet in elk geval geen enkele moeite het beeld dat we van hem gekregen hebben na die dwaze tackle op positieve wijze te beïnvloeden. Laten we het daar op houden. Iedere andere suggestie wordt toch van tafel geveegd...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren