Royston Drenthe wordt vrijgesproken en eist 176.500 euro terug

Dinsdag, 2 maart 2021 om 21:18Jeroen van Poppel

Royston Drenthe is door de rechtbank van Breda vrijgesproken van witwassen. De 33-jarige linkervleugelverdediger, die momenteel actief is voor Racing Murcia, werd ervan verdacht een bedrag van 176.500 euro te hebben witgewassen. De rechtbank in Breda heeft geoordeeld dat daar onvoldoende bewijs voor is. Drenthe eist het bedrag terug.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door rossonero25)

Logisch dat je het dan terugvraagt. Zou ook een extra claim qua imagoschade aanvragen. Vind het maar een raar verhaal qua zoveel geld lenen, maar goed hij is nu vrijgesproken en heeft dan ook recht op het geld lijkt me.

2 maart 2021 om 21:42

Extra claim wegens imagoschade? Er staat dat hij de gevolgen vreest zodra hij bekend maakt aan wie hij het uitleende. Drenthe is bij wet onschuldig, maar laten we niet doen alsof hij niet weet dat er ergens iets stinkt in dit zaakje.

2 maart 2021 om 22:19

Altijd meer dingen zoeken he.......

2 maart 2021 om 22:40

Of misschien voor de veiligheid van die persoon zelf/zichzelf en wist drenthe er niks van en wil hij er niks mee te maken hebben? Feit is dat hij niet veroordeeld is maar wel de imagoschade heeft geleden. Zie de reacties hieronder.

3 maart 2021 om 11:09

Ik denk dat je hier iets probeert te insinueren waar ik maar heel voorzichtig mee zou zijn als ik jou was, als we het even over imagoschade hebben.

3 maart 2021 om 11:13

Dat zou kunnen. Wat mij betreft leent hij ook lekker zijn geld uit aan wij hij wil. Mijn punt is alleen dat ik niet zie waarom hij hier een schadevergoeding zou moeten krijgen voor imago schade?

Voor het feit dat hij persoonlijk failliet is vanwege de beslaglegging op dat geld is wat over te zeggen inderdaad. Aangezien dat een duidelijk gevolg is.

Wat betreft de imagoschade, gaan we dan iedereen die vervolgd wordt en wordt vrijgesproken een schadevergoeding daarvoor aanbieden? Zolang er hier volgens het boekje gehandeld is lijkt me dat natuurlijk onzin. Het is, hoe je het went of keert, gewoon een verhaal wat door Drenthe bewust vaag wordt gehouden, dan kun je moeilijk anderen van imagoschade gaan betichten wanneer ze dit onderzoeken.

Lijkt me dan toch ook logisch dat hij het geld gewoon terug krijgt. Een raar verhaal, maar is voor de rechter vrij gesproken. Blijft bizar dat hij in korte tijd veel geld bij elkaar heeft gevoetbald om een heerlijk leven te leiden, maar het meeste gewoon weg is. Moet er niet aan denken..

2 maart 2021 om 22:17

Niet helemaal. Als er goede redenen zijn dat het geld onrechtmatig is kan het alsnog in beslag worden genomen. Drenthe is niet direct te linken aan dit geld, maar dat maakt niet per se uit. Dat staat natuurlijk wel weer los van een eventuele schadevergoeding al is het zijn van een verdachte, waarschijnlijk geen goede reden. Tenzij de verdachtmaking en de berichtgeving aantoonbaar buiten proportie was, maar dat is dan weer een deel media vrijheid.

Wil iedereen die Drenthe eerder op voetbalzone al veroordeeld had hier onder even zijn excuses aanbieden ? Zo ja, ik zie die 500 reacties morgenochtend wel.

2 maart 2021 om 21:56

Niet bewezen wil niet zeggen onschuldig.. Maar goed om hem zonder bewijs te beschuldigen hoort ook niet. Zoveel geld verstoppen hoort trouwens ook niet

3 maart 2021 om 15:10

Geloof me, jij had die €176.500 ook niet 1 2 3 zo op je passagiersstoel neergelegd. Natuurlijk zou je dat geld 'verstoppen' , zodat men er niet makkelijk bij kan of überhaupt weet dat het geld in je auto ligt.

2 maart 2021 om 22:02

Dat het niet bewezen is, zegt niet dat hij het niet gedaan heeft. En ik heb nog nergens een logische verklaring (voor zover die überhaupt bestaat) gehoord. Er zijn geen legale verklaringen voor zoveel geld in een verborgen ruimte, in een auto.

2 maart 2021 om 22:09

Ah, Voetbalzone. Waar je volgens de gebruikers schuldig bent, zelfs als het tegendeel is bewezen.

3 maart 2021 om 08:28

Het tegendeel is niet bewezen. Er is geen verklaring gevonden die wel logisch is en waar bewijs voor is. Het kan alleen niet bewezen worden dat er sprake is geweest van witwassen, ook al blijft de verdenking bestaan. Een rechter kan je dan niet veroordelen. Dat is wat anders dan het bewijzen van onschuld.

3 maart 2021 om 09:27

Je laat het vormen van je mening in ieder geval niet beã¯nvloeden door enige inhoudelijke kennis. Gelukkig hoef je in Nederland -zoals in elk normaal land- je onschuld niet te bewijzen, maar moet de aanklager jouw schuld aantonen. Dat is in dit geval niet gelukt, waardoor Drenthe nog altijd onschuldig is. Zo gaan wij hier namelijk met mensen om; onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

2 maart 2021 om 23:12

Vind het waardeloos dat je kan reageren op dit soort zaken, die tot discussies leiden die niks met voetbal te maken hebben. Ben trouwens wel benieuwd naar de reacties.

2 maart 2021 om 23:31

@theo uphus en fiorenoord,

Hij claimde dat hij het geld heeft uitgeleend aan een persoon wiens naam hij niet durft te noemen en het ging via een neef. Dit bedrag is zo substantieel groot dat hij zonder het bedrag failliet is verklaard. Datzelfde bedrag bleek ook nog eens verstopt te zijn geweest in een verborgen ruimte in een auto.

Kom op die niet zo naïef.

Dat ze niet konden bewijzen dat hij daadwerkelijk wist dat "zijn" geld naar een criminele organisatie ging heeft hem uiteindelijk gered, maar wie leent er nou zijn hele vermogen uit aan een wildvreemde en ook nog eens via een neef?

Het feit dat het via een neef ging maakte het zo moeilijk voor justitie om Drenthe te berechten.

Even offtopic. Drenthe was echt een baas in de serie Mocro Maffia.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
23 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren