Derksen: ‘Kun jij niet beter stoppen? In balbezit én bij balverlies kun je niks’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 07:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:30

Johan Derksen is bepaald niet onder de indruk van Uros Spajic. De analist van Veronica Inside zag de 28-jarige centrumverdediger van Feyenoord onthutsend zwak spelen tegen FC Twente (2-2) en adviseert de Serviër opmerkelijk genoeg zelfs om compleet te stoppen met profvoetbal.

"Tegen die Spajic zou de trainer eens moeten zeggen: 'Joh, zou jij niet beter kunnen stoppen met voetballen? Want in balbezit kun je niks, en als je balverlies hebt, kun je ook niks. Het is verschrikkelijk", aldus Derksen, die vindt dat trainer Dick Advocaat betere opties heeft bij Feyenoord. "Dan is die Braziliiaan (Eric Botteghin, red.) nog veel beter in het centrum, vind ik. Die kan nog wat."

Ook over Marcos Senesi, eveneens centrumverdediger van Feyenoord, was Derksen maandagavond niet te spreken. "Senesi vind ik ook een hele overdreven speler", aldus de analist. "Dat vind ik een hele modale centrale verdediger. En degenen die zeggen dat je daar twintig miljoen voor beurt, die zijn niet goed bij hun hoofd", doelde Derksen op uitlatingen van zijn zaakwaarnemer Henk Timmer, die al meermaals in de media losliet dat Senesi twintig miljoen euro zou kunnen opbrengen. Jan Boskamp nam het enigszins op voor de 23-jarige Argentijn. "Senesi is een goede verdediger, hè. Hij kan wél verdedigen, maar je moet zeggen: 'Pak die bal af, en lever hem meteen in.'"

Feyenoord zit in grote financiële problemen, maar Derksen ziet geen spelers die veel geld zullen opbrengen. "Nauwelijks, want Orkun Kökçü heeft nog niks waargemaakt", aldus de oud-voetballer. "Die rechtsbuiten, Steven Berghuis, dat is zo'n dramaqueen... ik denk niet dat een grote club ooit aan hem begint. Voor de rest hebben ze een keeper, die is 23 en heeft anderhalve wedstrijd gespeeld (Justin Bijlow, red.), en iedereen roept: 'Die moet in het Nederlands elftal.'" René van der Gijp voegde op het laatst toe dat Berghuis nog wel naar een club als FK Krasnodar zou kunnen.

Fresia Cousino Arias: 'Jongens, jullie hoeven niet zo boos te worden!'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door regulator)

Och goedkoop scoren weer van Derksen. Waan van de dag. Spajic kan er inderdaad geen kloten van, maar Botteghin is nog slechter. Als die een pass geeft zit er altijd een stuitje in en komt ie minstens twee meter naast de man. Tien keer trager dan Spajic ook. Qua verdedigen zijn ze gelijkwaardig, Botteghin iets sterker in fysieke (kop)duels, Spajic beter in de 1vs1. Kan niet wachten om Geertruida volgend jaar als RCV te zien. Past daar perfect imo.

22 februari 2021 om 21:33

Laten we dan ook gewoon stoppen met reageren op zulke onzin berichten! Ik wil niet eens reageren maar wil toch meegeven, stop gewoon met aandacht geven aan dit soort onzin van Derksen. Het is enkel gespuw, asociaal en onfatsoenlijk! Enkel om aandacht te vragen en zogenaamd relevant te blijven in voetbal media land. Echt waar, laten we er gewoon geen aandacht aan geven. Dat is wat ik er van vind!

22 februari 2021 om 21:35

Mee eens hoor. Zelfde met Valentijn Driessen, die moeten we eigenlijk ook gewoon boycotten. Die krijgt meerdere artikelen per dag, en ik snap het clicks krijgt, maar elke keer is het weer dezelfde stroom onzin die er uit komt.

22 februari 2021 om 23:19

Dat gaat niet gebeuren, want negatieve aandacht gaat zelfs beter dan positieve aandacht. Moet je eens zien hoe mensen er als de kippen bij zijn om Johan Derksen of Valentijn Driessen weer van repliek te dienen in dit soort artikelen. Ze lokken nou eenmaal reacties uit.

22 februari 2021 om 23:31

Zie het maar zo: normaalgesproken heerst er verdeeldheid tussen de supporters van de grote clubs. Als het echter Driessen of Derksen betreft, dan is iedereen opeens eensgezind. Efficientste vorm van solidariteit: gemeenschappelijke vijand hebben.

22 februari 2021 om 23:38

Ik lees wel vaker oproepen om niet meer te reageren op uitspraken van Derksen en Driesen. Het kan aan mijn verbeelding liggen maar ik heb het idee dat de mensen die dit soort oproepen doen juist de mensen zijn die het niet kunnen laten

23 februari 2021 om 10:18

Opinies op basis van het steeds veranderende landschap van prestaties moet je zelf een beetje kunnen nuanceren. Elke columnschrijver en sommige media zijn er om heel erg een tijdelijke mening aan te hangen en die dan heel erg uit te vergroten. Je moet het meer zien als een vorm van entertainment. En dat kan je leuk vinden of niet, maar er zijn genoeg programmas waar wel serieus op voetbal, tactiek etc ingegaan wordt voor de mensen die daarvan houden. En je kan het ook nog allebei leuk vinden.

22 februari 2021 om 21:54

Ik vind dat hij eigenlijk wel gelijk heeft. Gewoon een matige speler die niet zou opvallen als hij bij Emmen zou spelen en dat hij het Feyenoord-shirt draagt is in mijn ogen een goed voorbeeld van hoe Feyenoord er momenteel voorstaat.

22 februari 2021 om 22:00

maar ik zeg toch niet dat ik hem wel goed vind? Zowel Spajic als Botteghin is niet het niveau wat Feyenoord moet nastreven. Ik zeg alleen wel dat ik Spajic beter dan Botteghin vind. Dat zegt meer over het gebrek aan kwaliteiten bij Botteghin dan over wat Spajic kan

22 februari 2021 om 22:06

Nou dat zegt Derksen toch ook niet. Hij is van mening dat Botteghin beter is dan Spajić, nou dat is zijn mening. Wat daar goedkoop aan is weet ik niet, want ik zie dat duo al wekenlang prutsen.

22 februari 2021 om 22:12

Weet niet welke wedstrijden jij dan gekeken hebt, maar Botteghin heeft voor de wedstrijd tegen Twente drie wedstrijden op rij in de basis gestaan ten faveure van Spajic. En duo? Senesi is juist een van de spelers die wekelijks een van de betere spelers is. Goedkoop is het omdat het hele team gister faalde, dan is het makkelijk om een speler er uit te pikken en die openlijk te bekritiseren. Hij had dit net zo goed over het hele team kunnen zeggen, want iedereen gaf de bal weg alsof het Twentes verjaardag was.

23 februari 2021 om 01:53

@Sini, mwah. Ik weet dat Senesi potentie heeft maar bij de laatste wedstrijden tegen de betere tegenstanders, heeft hij toch een paar cruciale fouten gemaakt. En zijn belangrijkste taak als verdediger is toch doelpunten voorkomen.

Die eerste zin is wel op de Snor zelf van toepassing.

22 februari 2021 om 22:02

@visca de snor is al heel lang geleden gestopt met profvoetbal. matige linksback schijnt het geweest was

Wellicht ben ik de enige, maar ik hoop toch echt dat Johan Derksen na dit seizoen stopt. De beste man is echt een vervelende bejaarde geworden die enkel ziet wat die wil zien om zijn voorbarige conclusies te kunnen staven.

22 februari 2021 om 21:43

Je bent zeker niet de enige. Het vermaak dat Voetbal inside ooit wwas, wordt hoe langer hoe meer een bron van irritatie. Niet voor een specifieke supportersgroep, maar ik krijg het idee dat velen er wel klaar mee zijn.
Houdbaarheidsdatum ver overschreden.

22 februari 2021 om 22:01

Het programma is natuurlijk alleen leuk als je het clubje het goed doet. Het probleem is dat mensen totaal niet kunnen relativeren en als er een keer wat wordt gezegd over hun clubje dan is het direct een vervelende bejaarde.

22 februari 2021 om 22:06

dit is geen aanval ofzo maar ik snap oprecht niet waarom mensen boos kunnen worden om de mening van TV analisten. ik kijk niet heel vaak naar de sportprogramma's maar altijd als ik naar een VI, Rondo of Studio Sport kijk hoor ik sowieso een hoop onzin voorbij komen. ik vindt dat eerder vermakelijk vaak dan dat het me stoort. De Ridder en Heitinga als mijn favorieten qua amusementswaarde. bloedserieus om vervolgens cliches op te hoesten met een hoofd alsof ze wereldnieuws aan het brengen waren

22 februari 2021 om 22:55

@ErikdeBosz... en dat is het ook gewoon hoor. Hij mag niks zeggen of mensen zijn alweer op hun tenen getrapt. Maar zelf mogen ze wel continu zeiken op hem en alles wat met voetbal te maken heeft. Ze doen zelf precies wat Derksen ook doet. Hun mening geven. Maar als het niet de mening is die zij hebben, dan is Derksen een seniele oude man die er niks van begrijpt en moet stoppen. Vrijheid van meningsuiting maar voor Derksen niet volgens deze mensen.

22 februari 2021 om 23:26

De mensen die zich eraan irriteren, dat is ook niet de doelgroep waar ze het van moeten hebben. Het programma scoort nog steeds goed. Het 'probleem' is vooral dat de achilleshiel van het programma bloot is komen te liggen. Daar waar men eerder gewoon keek, luisterde en lachte, zijn mensen zich door de uitspattingen, rellen en uitspraken gaan focussen op de inhoud. Je hebt de provocateur (derksen), de komiek (van Der Gijp) en de scherpe presentator (genee). Inhoud heeft het programma al niet meer sinds Voetbal International Derksen niet meer van informatie voorziet. Kieft is in dat programma dan ook een dissonant, want dat is naar mijn mening 1 van de betere (zo niet de beste) analist(en).

22 februari 2021 om 23:43

@japie: Hier spreekt iemand bij wie Derksen als een rode lap werkt. Wat mij stoort is de zelfingenomenheid en de extremiteit die de man uitkraamt. Alles moet zo extreem gezegd worden. Alleen al de beschamende paradox in zijn zin in dit artikel. Over een speler zeggen dat hij moet stoppen met voetballen, terwijl hij in zijn hoedanigheid als analist/presentator naar Botteghin verwijst als de 'braziliaan' omdat hij z'n naam waarschijnlijk vergeten is.

Ik kan als enigszins een nihilist wel genieten van zulke stommiteiten, maar bij Derksen en Driessen neemt het vrij bizarre wendingen aan. Als ik dat dan tegenover de kijkcijfers zet, dan is het moeilijk om zijn populariteit te snappen. Valt bij mij in de categorie Oh, Oh, Cherso en dat soort onzinnige meuk. Programmateur dat eerder slecht voor je ontwikkeling is.

22 februari 2021 om 23:58

@regulator ik ga niet zeggen dat ik een Derksen fan ben maar ik neem geen enkele Nederlandse analist meer serieus sinds Cruyff, Van Hanegem en Van Gaal daarmee zijn gestopt. dat waren analisten waar de voetbalkennis van afdroop en die waren objectief, maar die analisten zie ik al heel lang niet meer. ik kan echter wel lachen om al die hedendaagse analisten omdat ik het met een korreltje zout neem allemaal. Perez en Van Basten die als Ziyech een hattrick heeft gemaakt net doen of hij niet heeft meegespeeld, Derksen die niet van een oude mening kan afstappen, Bruggink die er bij zit als een professor en alleen maar open deuren intrapt, Van Halst met zijn laptop en zo kan ik nog wel even doorgaan. ik vind het allemaal vrij komisch overkomen als ik het zit te kijken. als je op serieuze inhoud rekent dan kan ik me idd wel voorstellen dat je je eraan stoort

23 februari 2021 om 00:16

Dan ben ik best jaloers op je. Bij de meeste kan ik het gelukkig ook, maar VI zit over m'n grens. Bij Perez en van Basten kan ik het nog filteren, omdat hun inzichten je kijk naar bepaalde momenten kunnen veranderen. Bij van Basten misschien nog een stuk meer, vanwege sentiment. Beste analist die ik de laatste jaren heb gehoord was toch wel van Marwijk (en v Gaal natuurlijk).

Misschien dat het aan een media cultuuromslag ligt, maar voor de rest hoor je bijna alleen maar one liners en extremiteiten. Voetbalinhoudelijke gesprekken lijken daardoor verleden tijd.

23 februari 2021 om 08:54

En daar heb je hem weer....Soccerfan.😑 Het opperhoofd van de Vi fanclub heeft gesproken. Heb je al een badjas? Vrijheid van meningsuiting betekend niet dat je ongefundeerde onwaarheden mag verkondigen.

23 februari 2021 om 09:14

Regulator ik begrijp je punt, maar Derksen en co. geven zelf zo ongeveer iedere uitzending aan dat je hen niet serieus hoeft te nemen en dat het slap geouwehoer is. Vroeger kon ik me ook vreselijk storen aan uitspraken in dat programma als het over mijn club/spelers ging. Drommel kan er volgens Derksen nog steeds niets van hoor ik hem regelmatig roepen. Sinds dat ik me realiseer/zeker weet dat hij helemaal geen hele wedstrijden kijkt + dat ze zelf aangeven dat het kantinepraat is kan ik er weer om lachen en uitspraken filteren. Zoals Gijp zou zeggen; laat gaan joh. Ik vind het vermakelijke televisie omdat niemand een blad voor de mond neemt en er niet politiek of sociaal wenselijk geluld wordt zoals 99% van de Nederlandse televisie, daar word ik nl. beroerd van, de vertrutting en de lange tenen tegenwoordig.

Ik kijk zelf heel veel documentaires over veel verschillende onderwerpen die ik interessant denk te vinden, vooral over geschiedenis. Laatst de fantastische documentaire over de Oslo-akkoorden gekeken (Israel-Palestina conflict), heel interessant en frustrerend tegelijk als je bij het einde bent. Maar direct daarna moet ik even iets 'kuts' kijken. Dan kijk ik graag platvloerse meuk zoals Temptation Island (kan wel huuln dat het voorbij is dit seizoen), Modern Family en First dates en vroeger zelfs de series van Barbie/samantha. Ieder z'n smaak.

23 februari 2021 om 12:09

@soccerfan_1 Mij hou je niet voor de gek, Johan

23 februari 2021 om 12:28

@Twenteov: weet je wat het ding is. Je kunt heus wel zeggen dat het maar kantinepraat is, maar hun mening heeft voor veel mensen best een waarde. Gek genoeg zie je bijv op dit forum vaak een echo van hetgeen wat ze zeggen (gelukkig wel steeds minder denk ik). Dan is het best gevaarlijk als je klakkeloos beweert dat bijv Onana mogelijk cocaine heeft gebruikt. Als je een mate van invloed hebt, dan moet je ongeacht je format wel daar een beetje meer bewust van zijn. Waarom ik over reality programma’s zoals oh oh cherso begon was dat het format ervan (en andere meuk zoals jersey shore) eigenlijk gebaseerd is om de kijkers een beter gevoel te geven om hun eigen leven. Als je dat beseft, dan is het best fokt op. Ook als je ziet wat bijv een Barbie in haar leven allemaal is gebeurd, dan vraag ik me af of de aftercare van het productiemaatschappij erachter wel helemaal kosjer is. Zoals je ziet ben ik best wel een denker en kan ik moeilijk dingen los zien zoals jij en japie dat veel beter kunnen haha.

23 februari 2021 om 14:40

@regulator : je benoemt terecht de verantwoordelijkheid die programmamakers en -volpraters hebben en veel te vaak ontwijken/afschuiven. Met andere woorden: besef dat je een publiek bedient dat niet altijd even goed het onderscheid kan maken tussen 'waarheid' en 'kantinepraat' en bedenk dan of je het verantwoord vindt om bepaalde uitspraken te doen.

23 februari 2021 om 16:21

Jersey shore vond ik ook awesome vroeger, Ex on the beach ook trouwens, heel fout :D Aftercare bestaat denk ik niet eens bij dergelijke programma's.

Maar je hebt gelijk hoor, dat wat Johan vorige week zei over mogelijk cocainegebruik kon ook echt niet. Daar trok ik ook even mijn wenkbrauw van op, want met dergelijke insinuaties kun je iemand zeker beschadigen. Johan heeft wat dat betreft veel invloed, maar je begrijpt denk ik ook wel dat het voor veel mensen heel verfrissend is als op tv eindelijk eens niet politiek correct geluld wordt. Dat is vervelend voor mensen zoals jij (zonder je aan te vallen hoor) en mensen die zijn mening klakkeloos overnemen, maar bij een praatprogramma vind ik het niet wenselijk om iemand te muilkorfen, want dan kun je het beter opdoeken. Wat voor Johan Derksen geldt geldt natuurlijk ook voor personen als Wilders en Akwasi. Die hebben beide een achterban die volgens mij nogal snel op de penis getrapt is, feit blijft echter wel dat ze in deze maatschappij de vrijheid van meningsuiting hebben. En dat is wat mij betreft een groot goed. Maar: iets genuanceerder zou Derksen het wel kunnen brengen inderdaad.

23 februari 2021 om 23:45

Hahaha, ja vroeger kon ik om zulke dingen heerlijk om lachen. Tegenwoordig filter ik het het meestal al automatisch. Maar er zijn serieus veel programma's die ik graag kijk zoals first dates, dateables (!), Qi enz enz.

Wat ik wel wil zeggen is dat dit gesprek begon met de vraag waarom mensen zich eraan storen, dus ik gaf aan waarom ik mij er persoonlijk aan stoor. Maar natuurlijk besef ik dat anderen het totaal anders zien en daar heb ik gewoon respect voor. Nooit zal ik 1 van degenen zijn die pleit voor stopzetten of dat soort onzin. Ik heb liever eigenlijk dat iedereen maar beledigd wordt, dan een cancel culture, omdat je bij het eerstgenoemde tenminste nog een keuze hebt.

Wel pleit ik voor meer verantwoordelijkheid, wat in principe soms alleen hoeft te betekenen dat je achter je woorden blijft staan en even bedenkt wat je zegt. Dat eerste kan een Derksen in sommige situaties veel beter dan anderen. In andere situaties geeft hij een mening, terwijl hij werkelijk geeeeen idee heeft waar hij over praat. Dan denk ik bij mijzelf dat het slimmer is om gewoon je mond te houden. In de rechtsfilosofie heb je veel aanhang dat bijv. vrijheid van meningsuiting niet alleen ziet als een recht, maar ook als een verantwoordelijkheid. Dat je dus ook de consequenties van je woorden moet dragen (en je niet constant moet verschuilen achter 'ik heb het niet zo bedoeld hoor/het is maar een grapje'. Hoe dit ingevuld moet worden is geheel afhankelijk van het moment en de situatie.

Misschien komt het anders over, maar ik heb oprecht niets met politieke correctheid haha. Ik heb dan weer ook niets met per se anti pc zijn. Het is het idee erachter dat uiteindelijk telt. Maar je op een bepaalde manier uiten om 'woke' over te komen is net zo kansloos als mijn voorbeeld over Onana en cokegebruik. Moet je maar eens voor de grap aan een Lhbtqi+ persoon vragen waar de P van pedofiel is. Zien of ze dan nog zo woke en inclusive zijn.

over Senesi ben ik het niet eens maar Spajic vind ik idd ook geen goede verdediger en ik denk ook niet dat er veel geld voor versterkingen is. we halen al jarenlang altijd een hele rits aan middelmaat om de kwantiteit te waarborgen maar de kwaliteit die geldt oplevert die is er helaas bijna niet bij Feyenoord. dan blijf je dweilen met de kraan open

22 februari 2021 om 21:41

Senesi had gisteren inderdaad wat mindere momenten, maar Derksen is een vervelende kerel die dit soort momentjes afwacht om zijn eerdere opinie te ondersteunen en dan iemand afbrandt.
Nou hoeven foutjes van (ook) Senesi van mij niet onder het tapijt geschoven te worden, maar wees reel en benoem ook zijn goede dingen. Zo was hij een b.v. van de weinigen die tegen Heerenveen nog probeerde het tij te keren.
Derksen ... tijd voor je pensioen.

22 februari 2021 om 21:45

dat lijkt er wel op ja. Senesi is gewoon de beste verdediger in de Eredivisie imo. dat je een keer een mindere wedstrijd hebt dat kan idd gebeuren en daar hoef je dan niet gelijk op afgerekend te worden

22 februari 2021 om 22:02

Haha beste verdediger van de Eredivisie die in elke grote en belangrijke wedstrijd door het ijs gezakt is. Tegen Ajax kinderlijk uitgekapt bij de 1-0, tegen AZ was het helemaal niks, in Europa ook rood gepakt en in eigen goal geschoten, tegen Vitesse de beslissende fout gemaakt waardoor er verloren werd, afgelopen zondag zullen we het maar helemaal niet over hebben, etc.. Een keer een mindere wedstrijd noem je dat. Ja, hij was leuk in die reeks dat er geen fatsoenlijke tegenstander langskwam, maar zodra het niveau van de tegenstander omhoog gaat valt Senesi ook vies tegen.

22 februari 2021 om 22:06

Ik vind persoonlijk dat Senesi wel vaker slechte momenten heeft en vooral vaak niet medogeloos genoeg is in de duels. Het komt te vaak voor dat hij niet kort genoeg dekt of er niet hard genoeg in gaat. Persoonlijk vind ik dat Martinez meer kwaliteiten bezit als centrale verdediger dan Senesi. Ook bij Argentinië staat Martinez er beter op dan Senesi, daar ze ook twijfels hebben over zijn medogeloosheid en snelheid.

22 februari 2021 om 22:07

@masterd opzicht haal je een paar goede punten om je mening te onderbouwen maar wie is volgens jou de beste dan? Bazoer misschien dan?

22 februari 2021 om 22:07

Senesi de beste verdediger in de Eredivisie, dan moet je wel heel erg met een Feyenoord-bril kijken. Bazoer? Heb je die man gisteren gezien, heeft letterlijk 3 enorme kansen aan PSV gegeven en denkt inmiddels dat hij Beckenbauer is.

22 februari 2021 om 22:12

@joshp Martinez en Timber vind ik ook geen wereldverdedigers (voor internationale begrippen) maar die horen samen met Bazoer en Senesi idd wel bij de beste verdedigers van de Eredivisie

22 februari 2021 om 22:13

@erikdebosz dat zegt dan misschien veel over het niveau van de Eredivisie want Senesi, Bazoer en Martinez mag je toch wel rekenen tot de beste verdedigers van de Eredivisie. ik zie geen beteren lopen iig

22 februari 2021 om 22:18

@japie, ik denk dat Martinez (zelfs zonder heel veel speeltijd) zich op een stuk hoger niveau al meerdere keren heeft bewezen. Daarnaast wat ik al aangeef, heeft hij veel meer kwaliteiten die Senesi niet of minder bezit. Ik denk dat er geen enkel onderdeel is waarin Senesi beter is dan Martinez. Daarnaast werkt Martinez ongelooflijk hard op de training en laat hij geen moment onbenut om meer te leren van trainers etc door vragen te stellen en extra werk te doen. Ik denk dat als deze jongen de tijd krijgt en het vertrouwen om vast in de basis te spelen, dat hij bij een Italiaanse of Spaanse topclub gaat eindigen

22 februari 2021 om 22:22

@joshp ik ben van Martinez ook niet echt overtuigd. in die zin dat ik het wel voor Eredivisiebegrippen wel een hele goede verdediger vindt, maar er geen toekomstige Europese top in zie. dat hij 1.78 meter is vind ik een groot nadeel, zeker als je naast Timber staat die ook 1.78 meter is. verder vind ik hem verdedigend ook niet altijd even goed. tegen Lille en Atalanta was hij heel indrukwekkend maar ik heb hem ook wel een aantal keer twijfelachtig zien optreden bij tegengoals. begrijp me niet verkeerd want in Senesi zie ik ook geen toekomstige Europese top. misschien wel een Valencia bv

22 februari 2021 om 22:27

Leuk dat je een paar punten op noemt Master D. Elke wedstrijd in de Europa League de beste aan de kant van Feyenoord. Krijgt 2 x geel wat misschien net 1 gele kaart was. Tegen Ajax ging het al fout bij Spajic en Fer. Laat zich zeker makkelijk uitkappen dat staat vast. Elke wedstrijd loopt de opbouw via hem, is 1 van de enige die naar voren voetbalt, durft in te spelen en ook een uitstekende crospass geeft. Senesi is geen verdediger die fel op de man zit dat zou normaal gesproken Spajic of Botteghin doen. Trouwens tegen Psv gewoon uitstekend gespeeld benoem je even niet. 2e helft tegen Ajax zich gewoon goed herpakt. Gewoon een uitstekende verdediger waar wij gaan cashen.

22 februari 2021 om 22:30

@japie, ik snap wat je bedoelt met de lengte van Martinez al heeft hij wel twee kwaliteiten die dat compenseren, timing en er 100% ingaan, of het nou tegen een Jorgensen of Zapata is, hij gaat het (kop)duel volledig aan. Ook denk ik dat het helpt als hij met een lange centrale verdediger naast zich speelt of met drie centrale verdedigers zoals bijvoorbeeld bij een Inter

23 februari 2021 om 00:10

Met alle respect maar dit bekijk je ook gewoon door je ajax bril. Martinez is een prima cv voor eredivisie begrippen maar heeft het geluk dat er 10 solide op elkaar ingespeelde teamgenoten om hem heen staan. Daarentegen bij Feyenoord... juist ja hooguit 3 medespelers die een balletje kunnen trappen. Durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat Senesi ook bij Ajax altijd in de basis zou staan en dan ook een nog hoger niveau zou behalen.

23 februari 2021 om 03:55

Ik ben benieuwd tot welke kwaliteiten je kan komen die Senesi bezit en Martinez niet of minder. Ik denk namelijk dat die er niet zijn. Daarnaast denk ik dat ik nooit echt gekleurd reageer, als je ook mijn andere posts ziet

22 februari 2021 om 22:04

@japie_krekel maar is Senesi minimaal 25 tot 30 miljoen waard wat veel Feyenoord fans roepen? Als hij bijna alleen kan afpakken en inleveren, red je het niet bij grotere clubs. Clubs als Dortmund hebben voor hun grootste aankoop ook ongeveer 30 mil betaald.

22 februari 2021 om 22:09

35 miljoen vind ik wel erg veel maar 18 tot 20 miljoen moet wel haalbaar zijn toch? vergeet niet dat een Vilhena die als ik me niet vergis al bijna uit zijn contract liep ook al een 9 miljoen opleverde en een Guus Til van AZ leverde ook 15 miljoen op

22 februari 2021 om 22:14

Hij kan ook scoren met een omhaal he. Heb ik Van Dijk en Ramos nog nooit zien doen.

22 februari 2021 om 23:47

@migi: Nou dan zou ik nu maar even snel de wedstrijd van RM v Sevilla van 8.11.15 zoeken. Niet alleen dat Ramos kan scoren uit de omhaal, hij kan zich er ook bij blesseren.

23 februari 2021 om 09:34

AL zou hij het waard zijn, dan nog denk ik niet dat je dat ervoor gaat krijgen gezien het feit dat jullie er zo slecht voor staan qua geld. Kopende clubs weten dat ook en dat drukt de prijs.

23 februari 2021 om 11:08

Probleem is dat Feyenoord geen top meer is. Daarom gaan zelfs de beste spelers voor bescheiden bedragen weg. Zoals bij bv. Fortuna een uitgaande transfer misschien eens een keer 2 miljoen oplevert, zo zou precies diezelfde speler bij Heerenveen al veel meer opleveren. Zo kijken de buitenlandse clubs ook naar Feyenoord: twee keer kampioen in de laatste 25 jaar, laatste Europese succes bijna 20 jaar geleden... dat is gewoon geen topploeg. En dus wordt er straks ook geen toptransfersom betaald voor Senesi.

23 februari 2021 om 15:44

@migi, Ramos heeft dat zelfs vaker dan 1x gedaan. @regulator benoemde Sevilla al maar paar jaar geleden tegen Apoel ook gescoord met een omhaal

22 februari 2021 om 23:14

Nou ja, ik denk dat er deze zomer helemaal geen geld is voor versterkingen, ook niet als ze spelers verkopen. Volgens sterker wordende geruchten word Feyenoord zwaar getroffen. Overigens is Feyenoord bij lange na niet de enige, dus dit kan wel eens een hele rare zomer gaan worden.

23 februari 2021 om 10:23

Hij deed het goed bij Anderlecht, wat ook al een prestatie opzich is de laatste jaren maar ook daar wordt anders verdedigd. Het blijkt toch wel erg lastig voor Nederlandse clubs om goed talent te scouten in Nederland (misschien is het er gewoon niet of zijn ze te duur) en het buitenland omdat het altijd een gook blijft of ze in het Nederlandse voetbal passen. Zie ook een Alvarez als verdediger bij Ajax, of Magallan. Zie Botman het nu fantastisch doen bij Lille waar hij bij Ajax waarschijnlijk het hele jaar op de bank had gezeten. Je moet wat geluk hebben, met Senesi hadden jullie het goed, Spajic past wat minder.

Sneue vent die derksen. Iemand moet hem eens keer vragen of het geen tijd is om te stoppen. Vergeet heel ff dat feyenoord gwn de beste defensie of in iedergeval een van de beste defensie had eerste seizoenshelft. Het team staat momenteel tactisch niet goed en ik voel een spanning tussen de spelers en trainers waardoor het zo loopt.

god wat een makkelijk vak is het ook. 3 a 4 maanden geleden was het volgens vi nog en ik quote ''een beter centraal duo dan schuurs en blind''. want daar kon je internationaal toch niet mee aankomen. en nou is het weer 180 graden gedraaid en zijn ze waardeloos. laatste seizoen van die simpele zielen op tv mag ik hopen?

22 februari 2021 om 21:47

Ja, het is heel vaak zwart of wit bij Johan. Grijs kent hij niet. Maar zoals hij zelf ook al vaker heeft gezegd, is het wel zo in de voetballerij dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Dit is misschien niet altijd fair, maar in grote lijnen word je wel op die manier beoordeeld. Vier maanden geleden was het centrale duo van Feyenoord ook veel stabieler en zaten Schuurs en Blind niet in een goede fase. Dat is nu anders en dan is het toch niet gek dat je daar een andere mening over hebt?

22 februari 2021 om 22:14

ja prima maar waarom zouden wij daar dan waarde aan hechten? wat heeft het dan praktisch voor zin om 2 keer per week daar in die studio te gaan zitten als ''profesionele analisten'' als ze niet verder dan 2 weken terug in de tijd kunnen kijken. en met je stelling ben ik het ook niet echt eens. als onana, malen of gravenberg 2 wedstrijden onzichtbaar zijn of een grove fout maken dan twijfelt toch verder ook niemand aan hun kwaliteiten? wat betreft deze heren moeten ze dan maar stoppen. zo kansloos allemaal. maargoed misschien maak ik me iets te druk.

Johan overdrijft graag natuurlijk, maar het was ook heel erg bedroevend wat Feyenoord liet zien zondag. Dan kun je nagaan dat er kritiek komt. Overgrote deel van de kritiek is terecht in mijn ogen, ze mogen zich nog wel ff achter hun oren krabben na wat ze hebben laten zien.

Niks nieuws onder de zon dit. Sinds jaar en dag is Derksen alleen maar negatief over Feyenoord. Alleen zijn oogappeltje Advocaat kan hem bekoren, daar mag je niks negatiefs over zeggen. Derksen stop lekker als je niet objectief kunt blijven, je begint een zuurpruim te worden!

22 februari 2021 om 22:00

Dick kreeg vanavond ook gewoon de wind van voren.

Derksen is stiekem Feyenoorder denk ik. Die Spajic kan er trouwens idd geen klote van. Wie stelt hem dan ook op.

Zullen we ook gelijk maar kappen met de Eredivisie en de Kkd? Dat kan je ook amper voetbal noemen. Derksen en co moeten eens realiseren dat spelers die kunnen voetballen volgens hun maatstaaf amper in de Eredivisie spelen.

22 februari 2021 om 23:16

Volgens hun maatstaf heeft Stengs het talent om de Europese top of iets net daaronder te halen. Ze hebben geen maatstaf. Als je maar vaak genoeg roept dat iemand een toptalent is, krijg je vanzelf een keer gelijk.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik ook niet begrijp dag Botteghin niet speelt. Geen wereldtopper, maar voor Feyenoord een meer dan prima verdediger.

23 februari 2021 om 08:15

Hij moet gewoon met Geetruida centraal spelen. Deed hij meer dan verdienstelijk en hij heeft meer snelheid dan Spajic en Botteghin. Hier is Senesi ook mee geholpen, die wordt nu iedere keer in onmogelijke posities gebracht. En dan rechtsback maar gewoon Nieuwkoop of een jeugdspeler. Eerst maar zorgen dat het centraal goed staat

Het is een overdreven reactie, maar Spajic is een verspilling van tijd gebleken. Heeft nooit kunnen imponeren en al die minuten die hij kreeg centraal achterin had je makkelijk aan Geertruida kunnen geven. Dat is een Advocaat-dingetje dat Spajic nog basis staat.

23 februari 2021 om 12:23

Maar het is niet alleen Spahic en het is niet alleen Feyenoord. Deze fouten worden met regelmaat tegen FC Twente (en andere ploegen die op die manier druk zetten) gemaakt. De ploeg zet effectief druk en op die momenten vallen de spelers met een lage handelingssnelheid door de mand en laten we wel zijn; daar lopen er veel te veel van rond in de Eredivisie. Het is een simpel trucje dat de grootste valkuil van de Eredivisie weergeeft. Het is ook de grootste reden dat FC Twente in bijna elke wedstrijd minstens drie 100 procent kansen krijgt om te scoren. We moeten als voetballand echt veel kritischer gaan kijken naar dat aspect, want als je de gemiddelde ploeg ook maar een beetje onder druk zet wordt het een foutenfestijn.

Mensen vergeten wel snel, hij heeft tot en met Ajax gewoon prima gevoetbald. met als uitschieter tegen Ajax, waar veel mensen hem als man of the match aanwijzen. Daarna is het mis gegaan, maar eigenlijk met hele elftal.

Ik krijg bij Johan Derksen oprecht het idee dat hij een beetje seniel begint te worden, ik zie steeds vaker zo'n onnozele blik in zijn ogen, vooral wanneer hij er niet uit komt met zijn woorden of dingen door elkaar haalt. Hij lijkt steeds hetzelfde trucje toe te passen, hij wacht op een voorzetje van Genee om die dan vervolgens in te koppen met een aantal uitspraken die puur zijn bedoeld om mensen (zonder enige onderbouwing) compleet de grond in te boren en zo weer wat aandacht te genereren. Het was eerder best vermakelijke televisie maar zéker sinds die ''ruzie'' tussen Derksen, Gijp en Genee, zijn ze alle geloofwaardigheid verloren. Het begint echt een beetje de oude lullen show te worden, hebben we het nog niet eens gehad over meneer Driessen die de kroon spant. Laatst ook weer, ging het even over Willem Engel, Derksen die begint bijna te schuimbekken omdat hij niet onder woorden kan brengen wat voor ongelooflijke klootzak die Willem Engel wel niet is maar inhoudelijk kan hij het totaal niet onderbouwen. Nu ben ik hier absoluut niet om Willem Engel te verdedigen maar het laat wel heel mooi zien hoe daar aan tafel over mensen gesproken wordt op een manier die alle schaamte voorbij is.

Wat mij vooral opvalt is dat heel veel ploegen dit soort fouten maken tegen FC Twente en dat kun je niet los zien van het druk zetten van de ploeg. Het is niet speciaal en het gebeurt natuurlijk niet op Europees topniveau of iets wat daar in de buurt komt, maar het legt het allergrootste probleem van de Eredivisie bloot. Het tempo ligt erg laag en dat vloeit voort uit een gebrek aan handelingssnelheid. Als je de gemiddelde Eredivisieploeg effectief afjaagt, zijn er altijd spelers die in paniek raken en claustrofobisch zijn zodra ze in worden gesloten. Ze krijgen kortsluiting en daar komen die fouten vandaan.

Tip voor hen die zich ergeren aan de "rechtuit" kritiek die Derksen wekelijks uit op voetballers, scheidsrechters en bobo's, en en passant ook op anderen. Kijk domweg niet naar dat programma als je je ergert. Ik ben ook gestopt met kijken naar programma's waar ik mij aan erger. Ik kijk al jaren niet naar Gtst en programma's waarin steeds weer Joling, Brard, Hazes en dergelijke figuren worden opgevoerd. En waar ik word geconfronteerd met de wijsheden van P.r. de Vries, E. Santegoed en dergelijke wijsneuzen. Ga dan gewoon iets doen wat je wel leuk vind in plaats van je ergeren terwijl je vooraf al weet dat dat er aan zit te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 15 0 4 0
2020/2021 Krasnodar 0 0 0 0
2019/2020 Krasnodar 15 1 5 0
2018/2019 Krasnodar 28 0 9 0
2017/2018 Anderlecht 28 1 9 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Kun jij niet beter stoppen? In balbezit én bij balverlies kun je niks’

Johan Derksen is bepaald niet onder de indruk van Uros Spajic. De analist van Veronica Inside zag de 28-jarige centrumverdediger van Feyenoord onthutsend zwak spelen tegen FC Twente (2-2) en adviseert...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren