Ancelotti juicht plannen met Brands toe: ‘Het is slechts een kwestie van tijd’

Woensdag, 17 februari 2021 om 10:01Rian Rosendaal • Laatste update: 10:32

Marcel Brands is normaal gesproken ook de komende jaren verbonden aan Everton. De Liverpool Echo verzekert namelijk woensdag dat de Director of Football op korte termijn zijn handtekening zet onder een driejarig contract op Goodison Park. Brands verliet PSV medio 2018 voor de baan van technisch directeur bij de huidige nummer zeven in de Premier League.

Brands, wiens contract bij the Toffees na dit seizoen afloopt, praat al enige tijd met de leiding van Everton over voortzetting van de samenwerking. De verwachting is dat beide partijen op korte termijn tot een definitief akkoord komen aangaande de nieuwe verbintenis voor de Nederlandse directeur. "Er wordt achter de schermen aan gewerkt", wordt manager Carlo Ancelotti geciteerd door bovengenoemde krant uit Liverpool. "Er is denk ik geen twijfel dat hij hier blijft en een nieuw contract gaat ondertekenen", spreekt de Italiaanse coach zich hoopvol uit.

"We werken goed samen en de onderlinge verstandhouding is goed", voegt Ancelotti daaraan toe. Ik zou er erg blij mee zijn als Marcel een nieuw contract krijgt. Voor zover ik weet is men daar momenteel druk mee bezig." De Everton-manager vindt rust en stabiliteit binnen een club zeer belangrijk en met verlenging van de samenwerking met Brands wordt volgens hem een stap in de goede richting gezet. "Het is een goede zaak als hij ook na dit seizoen blijft werken aan het verbeteren van de selectie en het elftal. Intern zitten we allemaal op één lijn en ik denk dat een nieuw contract voor Marcel slechts een kwestie van tijd is."

Brands, in het verleden gelinkt aan onder meer Manchester United, is bezig aan zijn derde seizoen bij Everton. De voormalig PSV-directeur maakte met name vorig jaar zomer indruk met zijn aankoopbeleid. De subtopper slaagde er destijds namelijk in om James Rodríguez, Allan, Abdoulaye Doucouré binnen te halen. In totaal gaf Brands al bijna driehonderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Voor Everton is een plaats in de top vier nog steeds mogelijk. Momenteel bedraagt de achterstand op nummer vier Chelsea slechts vijf punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door schop1989)

Everton probeert al jaren aansluiting met de top te vinden maar het lukt maar niet. Ze hebben met Ancelotti toch een grote naam in huis gehaald. Daarbij hebben ze enkele zeer leuk spelers zoals Digne, gomes, richarlison, rodriquez, allan iwobi etc. De grootste factor is dat ze niet week in week uit presteren, je moet niet enkel tegen Man u geconcentreerd spelen maar ook tegen een Fulham waarbij ze bijvoorbeeld laatst van verloren hebben. Iwobi speelt de ene week de pannen van de dak en de komende 2 wedstrijden is hij onzichtbaar en dat is niet enkel bij hem maar bji meerdere spelers die het verschil kunnen maken.

17 februari 2021 om 10:50

Duurt ook even he. Ze hebben een prima ploeg, maar het niveau in de PL is momenteel echt heel hoog. Wolves, West-Ham, Villa hebben ook leuke ploegen, en dan heb je Chelsea, Arsenal, Man U, City, Liverpool, Tottenham nog. Daar tussen meedoen is al heel wat.

17 februari 2021 om 10:57

Maar Wolves en Leicester presteren bijvoorbeeld een stuk constanter, terwijl Everton ieder jaar maar wat aanmoddert ondanks alle investeringen die ze doen.

17 februari 2021 om 11:07

Leicester heeft het sinds het kampioenschap inderdaad goed vol gehouden bovenin, maar om Wolves er nou bij te betrekken lijkt me wat minder relevant.
Ik had trouwens lang vertrouwen in Everton maar denk tegenwoordig toch niet meer dat ze op (korte) termijn de aansluiting zullen vinden. Blijkbaar zijn de groeimogelijkheden er toch nét niet.

17 februari 2021 om 11:11

Je zegt het eigenlijk al, investeringen bij Everton wel, bij Wolves en Leicester minder. Wolves en Leicester zullen minder vaste aansluiting vinden omdat ze meer afhankelijk zijn van de scouting, jeugd en goede deals. Ze hebben nu een goede lichting en goed ingekocht, maar zij zetten niet zomaar even een goede vervanger neer. Everton vist gewoon in een wat grotere vijver door het kapitaal wat ze hebben.

17 februari 2021 om 11:15

Dat is wel een beetje waar, maar mijn punt is dus ook: het is niet zo simpel als je kijkt naar die andere teams.

17 februari 2021 om 11:28

Klopt maar Leister doet het wel zomaar, ze hebben na de kampioenschap ook nog zeer goede spelers verkocht maar, ze staan nu weer mee in de top 5, ze hebben ook dan meteen een zeer goede scouting team staan. Elk jaar zijn er wel een aantal pareltjes.

17 februari 2021 om 11:29

Waarom is dat al heel wat? Everton heeft na de top 5/6 het meest te besteden. Zo geweldig goed presteren ze ook weer niet. De positieve punten worden uitgelicht, maar men moet niet vergeten dat Everton gewoon veel geld uitgeeft (zo'n 100 miljoen euro per seizoen) sinds Brand er zit. Sorry hoor, maar dan is een plaats 12 zoals het vorige seizoen toch verre van acceptabel?!

17 februari 2021 om 16:17

@ Sirius helemaal mee eens maar het materiaal is er wel voor top 4... Ik zou ten Hag oid maar eens polsen als ik Brands was.

Onder Ancelotti is het spel stabieler geworden en beter. Als Everton zo drie seizoenen zo kan blijven verbeteren zie ik ze gerust aansluiten bij de gevestigde namen. Ze hebben het kapitaal sinds een paar seizoenen om zich jaarlijks te versterken en met Brands een directeur die levert en geduld heeft. Momenteel zijn Arsenal, United en Everton erg lekker bezig door vooral de rust te bewaren binnen de club en niet zomaar te kiezen voor een nieuwe trainer en een nieuwe speelstijl.

17 februari 2021 om 11:26

Arsenal? Die staan op plaats 10, terwijl Leeds onder hun nog een wedstrijd te goed heeft evenals de 3 ploegen boven Arsenal. Het is juist een grote puinhoop bij Arsenal, al een hele poos. Het beleid van United en Everton vind ik ook totaal niet bijzonder. Als je er maar genoeg miljoenen tegenaan gooit, gaat het statistisch vanzelf een keer wel goed. Daar is werkelijk niets bijzonders aan.

17 februari 2021 om 14:31

Ik zie tussen al die chaos een toename van stabiliteit. Het moet ergens beginnen toch? Natuurlijk is het een zooitje op een aantal punten, maar tussen top van Europa en zooitje zit heel veel.

De man geeft gemiddeld gezien zo'n 100 miljoen euro per seizoen uit. Zo goed is het helemaal niet. Na 100 miljoen euro kwam hij niet verder dan plaats 8 (exact hetzelfde als het seizoen daarvoor), na 200 miljoen euro kwam hij niet verder dan plaats 12 en nu doet Everton dan eens mee voor de plaatsen daarboven. Je mag dan natuurlijk ook wel een keer verwachten dat er verbetering in zit.

17 februari 2021 om 11:45

Ik loop ook niet mee in de polonaise hoor, maar ik vind het wel (erg) relevant hoe de 100 miljoen zich verhoudt trot de jaren ervoor bij Everton en hoe die zich verhoudt tot het uitgavenpatroon van de teams boven Everton.

17 februari 2021 om 18:04

Andere clubs geven toch ook gemiddeld bijna evenveel of zelfs meer uit dan dat? De PML is gewoon belachelijk competitief. Miss waren ze zonder die investeringen aan het strijden voor degradatie. Daarnaast is een TD ook vooral een lange termijn investering aangezien veel goede aankopen gedaan worden door op de lange termijn relaties warm te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Everton15-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. KeaneVerdediger141
D. GrayMiddenvelder144
AllanMiddenvelder140
A. TownsendMiddenvelder143
J. PickfordKeeper130
A. GordonAanvaller110
A. IwobiAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren