PSV kan in zomer ‘enkele miljoenen’ vangen voor geflopte Armindo Bruma

Maandag, 15 februari 2021 om 17:12Thijs Verhaar • Laatste update: 17:11

PSV kan aan het einde van het seizoen vermoedelijk een miljoenenbod tegemoet zien voor Armindo Bruma. De Portugese vleugelaanvaller kwam in Eindhoven totaal niet uit de verf, maar heeft zich bij Europa League-tegenstander Olympiacos herpakt. Hij is uitgegroeid tot een vaste waarde bij de aanstaand kampioen van Griekenland. Hoewel hij met vier goals en een assist nog geen geweldig rendement kan overleggen, is de clubleiding toch overtuigd geraakt.

Door Thijs Verhaar

De Eindhovenaren hoeven er echter niet op te rekenen dat de koopoptie van 6,5 miljoen euro gelicht gaat worden. Dat stelt George Tsitsonis, die als freelance journalist onder meer is verbonden aan FIFA Magazine, FourFourTwo en diverse Griekse sportsites. Hij acht die contractueel overeengekomen prijs simpelweg prijs te hoog in coronatijd. “Sowieso is dat een zeldzaam bedrag voor een Griekse club. Olympiacos legde in 2018 weliswaar een keer zeven miljoen euro neer voor Daniel Podence, maar hij was jonger en beter”, stelt de journalist in gesprek met Voetbalzone. “Hij werd echt gezien als een kwaliteitsspeler waar winst op gepakt kon worden. Terecht ook, want vorig jaar is hij voor bijna twintig miljoen doorverkocht aan Wolverhampton Wanderers.”

Het artikel gaat verder onder de video
Boscagli door het stof na 2-2 gelijkspel tegen ADO: 'Ik bied mijn excuses aan'
Meer videos

Zo’n eventuele winstmarge verwacht de club niet te kunnen pakken op de 26-jarige Bruma, die door de website Transfermarkt.nl wordt ingeschaald op een bedrag van vijf miljoen euro. Griekse media als Fos en Sportdog verwachten echter dat Olympiacos nog wat lager in de boom gaat zitten. “Als hij wordt gekocht, is dat puur om de selectie te versterken en niet om door te verkopen. Het uiteindelijke bod zal dus afhangen van zijn verrichtingen in de rest van het seizoen”, aldus Tsitsonis. “In ieder geval ziet het er nu naar uit dat de club met hem door wil, dus zal men graag met PSV aan de onderhandelingstafel plaatsnemen.” De Eindhovenaren betaalden in 2019 liefst twaalf miljoen euro voor de negenvoudig Portugees international, waardoor het de vraag is hoeveel verlies technisch directeur John de Jong bereid is te nemen.

Bruma begon in Eindhoven nog wel aardig met twee goals en vier assists in zijn eerste tien wedstrijden, maar in zijn laatste 25 optredens kwam daar nog maar één assist bij. De van RB Leipzig overgenomen rechtsbuiten wekte verder vooral ergernis met zijn matige aannames en gebrek aan overzicht. Ook werd het hem verweten dat hij niet mee kon in de tactische discipline. Het kwam daarom voor niemand als een verrassing dat Roger Schmidt dit seizoen geen plek voor hem had in zijn selectie. Bruma vroeg daarop verhuurd of verkocht te worden. Hij hoopt zich nog in de kijker te kunnen spelen voor het EK van 2021, hoewel hij al vier jaar geen interland meer heeft gespeeld voor Portugal.

Bruma begon nog enigszins hoopgevend bij PSV, maar zakte al snel ver weg.

Bij Olympiacos vond hij met landgenoot Pedro Martins evenwel een trainer die in hem gelooft, maar zijn eerste maanden in Piraeus stonden vooral in teken van blessureleed. Zodoende werd in december gefluisterd dat de Griekse koploper in januari een nieuwe vleugelaanvaller wilde aantrekken, maar net op dat moment begon Bruma los te komen. In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar tegen AE Larisa (5-1 winst) legde hij een uitstekende wedstrijd op de mat, met een treffer en een assist tot gevolg. Twee weken later scoorde hij opnieuw en ook in het bekertoernooi liet hij van zich horen met een goal. Eind januari volgde zijn voorlopige hoogtepunt door de enige treffer van de avond te maken tegen subtopper Atromitos Athen.

“Sindsdien zien de fans dus eindelijk de speler die Martins hen beloofd heeft”, aldus Tsitsonis. “Toch blijf ik zelf nog een beetje sceptisch omdat hij tegen PAS Giannina weer teleurstelde en in de rust werd gewisseld. Ik vind dus dat hij constanter moet worden voordat we echt van een succes kunnen spreken. Maar de supporters lijken overtuigd en ook de trainer ziet geen redenen om te twijfelen”, concludeert de journalist. Bruma is momenteel echter herstellende van een lichte hamstringblessure, dus is het niet helemaal zeker of hij donderdag aan de aftrap kan verschijnen tegen zijn eigenlijke werkgever PSV. “Volgens mensen rondom de club is het niet al te ernstig, dus ik verwacht dat hij erbij is. Mits fit, mag hij vanaf de eerste minuut spelen.”

Indien hij niet tijdig hersteld is, mag oude bekende Marios Vrousai hopen op een kans. De 22-jarige vleugelaanvaller werd vorig seizoen verhuurd aan Willem II en valt met zijn energieke runs nu ook op in de Griekse Super League. “Jonge spelers krijgen hier niet snel de kans, maar hij doet het goed in de minuten die hij krijgt”, oordeelt Tsitsonis. De trainer zegt ook dat hij grote stappen maakt en dat hij hem een ‘prettig soort hoofdpijn’ bezorgt, al betekent dat vooralsnog niet dat hij heel veel speeltijd krijgt.” Olympiacos kan op de flanken ook nog beschikken over Hilal Soudani, Lazar Randjelovic en Giorgios Masouras. In topwedstrijden wil trainer Martins daarnaast nog wel eens schuiven met de ervaren Mathieu Valbuena, die normaal gesproken een meer centrale rol heeft.

Op woensdag verschijnt op deze site een tactische analyse van Olympiacos, waarin ook uitgebreid wordt voorbeschouwd op het tweeluik met PSV.


Poll

Bij welk bod verwacht je dat PSV akkoord gaat met de verkoop van Bruma aan Olympiacos of een andere club?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door romero7575)

Nou super mooi toch. 4 doelpunten en een assist is niet heel best voor de koploper van Griekenland. Maar mooi dat hij het goed doet en dan is PSV van hem af. Was een grote flop helaas.

13 februari 2021 om 13:52

Onze Frits van Eerd legt het verschil wel bij! Maar inderdaad wat een flop was dit. Helaas niet de enige vorig seizoen.

13 februari 2021 om 14:46

In principe geen verkeerde speler en zijn prestaties waren beter dan wat er gezegd/geschreven werd. Zou in principe bij de beste 4 aanvallers van PSV horen (Malen, Gakpo, Madueke, Bruna), maar het systeem waar PSV nu in speelt past niet bij hem.

13 februari 2021 om 15:21

en toch als je soms zag hoe hij alleen al een bal aannam of op het doel probeerde te schieten. Dat was vaak pijnlijk om te zien.

15 februari 2021 om 17:33

@fan123 ben het daar toch niet mee eens hoor.
PSV speelt met 4 aanvallende posities. Bruma speelt op de vleugels dus had de volgende spelers als directe concurrent: Gotze, Gakpo, Madueke, Mauro jr, Ihattaren met jeugdspelers Vertessen en Ledezma erbij. Daarvan durf ik te stellen dat hij alleen echt beter is dan Vertessen en Ledezma die er pas net aankomen. Zelfs jonge talenten als Madueke en Mauro kunnen betere statistieken overleggen en hebben echt veel minder ballen verloren dan good old Bruma.

Ik vind het een vrij leuke kerel maar bij PSV was het echt dramatisch gesteld. Dat ligt deels aan het systeem waar snelheid op de vleugels minder belangrijk is dan in de ruimtes duiken wat Madueke en Gakpo als vleugelspelers wel lekker oppakken bijvoorbeeld. Maar ook een heel groot deel met het niet hebben van overzicht, geen ballen recht in de voeten kunnen passen, ballen tot 3x toe moeten aannemen, belachelijk slecht kunnen schieten of voorzetten. Wat Bruma redelijk kan is op snelheid een dribbel forceren en net voor het doel afspelen op een veelscorende spits. Dat zijn echt kwaliteiten waar je in Turkije een verschil kan maken (zie het voorbeeld van een Onyekuru die het bij Gala ook top deed maar in Monaco nauwelijks de kans krijgt) omdat aanvallen daar veel op fysiek en snelheid gaan. In Nederland is dat gewoon niet meer het geval.

Jammer dat deze speler bij PSV niet uit de verf is gekomen. Ligt het dan aan de club dat ze deze dure jongens niet kunnen laten floreren? (Baumgartel, Bruma, Maxi Romero)

13 februari 2021 om 12:09

Prem het is simpel, Baumgartel en Bruma zijn niet goed genoeg voor een topclub als Psv. Romero heeft het talent, maar in Nederland alleen blessureleed gekend helaas.

13 februari 2021 om 12:16

Dan zouden ze van te voren toch beter moeten scouten? Die koreaan Doan en ook Bruma. Bij andere clubs doen ze het goed. Verliest PSV langzaam aan zijn ‘gemoedelijke imago’?

13 februari 2021 om 12:17

Romero is inderdaad vrijwel voortdurend geblesseerd geweest. Bruma vond ik een onbegrijpelijke aankoop, omdat hij nog nooit ergens echt heeft weten te overtuigen. Maar van Baumgartl had ik toch veel meer verwacht. Van een speler die 20 keer voor Jong Duitsland speelde en een hoop Bundesliga-ervaring heeft, zou je toch wel denken dat hij zich staande zou moeten kunnen houden in de eredivisie.

13 februari 2021 om 12:20

@prem93:

Waarom is PSV ineens niet meer "gemoedelijk" als er eens een paar dure aankopen mislukken?

En het is ook weer niet zo dat nu ineens elke gehaalde speler een flop blijkt te zijn, kijk maar naar Malen, Madueke, Gotze, Max, Dumfries...

13 februari 2021 om 12:21

Doan is een Japanner.

13 februari 2021 om 12:36

Misschien moet je journalist worden als je in elke comment een vraag stelt (en aan wie?)

13 februari 2021 om 12:46

Prem, Doan komt uit Japan. Fijn weekend weer Prem.

13 februari 2021 om 13:57

Wat bedoel je dat andere clubs het goed doen? Andere clubs hebben ook flinke miskopen hoor.

13 februari 2021 om 22:02

Precies, als een op de drie aankopen een topper is, dan doe je het al geweldig. Zo makkelijk is het allemaal niet om de juiste talenten te vinden in de vijver met middelmaat. Want dat is waar de Nederlandse clubs moeten vissen.

15 februari 2021 om 08:03

Doan is precies een fout die Ajax ook wel heeft gemaakt hoor zoals Schuurs & Pierie & Scherpen & Klaiber & Labyad. Goed in de eredivisie maar geen 1e elftal waardig, Ajax kan het hebben maar voor PSV is het moeilijk, financieel gezien lenen met koopoptie een optie voor de zekerheid

14 februari 2021 om 20:46

Hij is bij elke club tot aan psv geflopt. Bij de aankoop wist je al dat de kans op slagen kleiner dan een procent was. Ik zie hem nu niet spelen, maar zijn statistieken spreken voor zich. Als dit cijfers waren bij een degradatie club ok, maar bij een topclub is dit gewoon slecht.

Tja, wat moet je nou met hem. Dik verlies nemen is niet leuk, maar wat voor keuze heeft psv? Zelf terugnemen en laten spelen lijkt de club ook geen goed te doen, dus je moet haast wel. Soms pakt een aankoop niet zo lekker uit, maar dit is wel een zeldzame misser; enorm veel geld gekost en bizar weinig gebracht.

PSV is gek als ze niet vasthouden aan minimaal die 6,5 miljoen. Twee jaar geleden gekocht voor 12 miljoen, staat nog drie jaar onder contract en is blijkbaar nu goed genoeg voor de basis van de Griekse koploper.

13 februari 2021 om 12:15

Ja dan raken ze hem niet aan de straatstenen kwijt vrees ik, of er moet een Chinese club hem willen. Dat hij daar basis staat zegt trouwens niet zoveel. Iedereen kent wel een voorbeeld van een speler die ergens een basisplaats heeft omdat het alternatief niet beter is.

13 februari 2021 om 12:15

Tja PSV kan wel vasthouden aan 6.5 miljoen, maar er is geen club zo gek om dat voor Bruma te betalen. Ik denk dat PSV gewoon haar verlies moet pakken en akkoord moet gaan met een miljoen of 4 a 5. Vergeet ook niet dat Bruma bij PSV een van de absolute grootverdieners is. Snel lozen.

13 februari 2021 om 12:37

Stel er komt geen club die die 6.5 miljoen wil betalen, vervolgens zit bruma een jaar op de bank met zijn dikke salaris en halveert zijn transfersom van 5 miljoen maar 2.5 miljoen door een gebrek aan speeltijd, leeftijd, etc. Dat is toch slecht beleid? Tenzij psv verwacht dat bruma opeens wel goed gaat spelen.

13 februari 2021 om 14:05

@zytto

Wat wil je nu horen? Want je trapt een enorme open deur in.

13 februari 2021 om 14:24

Waarom cabinessence vindt dat bruma bij een lager bod niet moet vertrekken. Je hebt betere spelers en bruma is nou eenmaal geen match gebleken zowel bij psv als een aantal andere clubs. Op een gegeven moment wil zelfs een Turkse club zo'n "eeuwige belofte" niet meer. Dan kun je of je verlies pakken of gokken dat hij eindelijk wel wat gaat presteren. Ik vraag me dan vooral af of je dan nog een jaar met zo'n jongen moet gaan aanmodderen. Hij begint sowieso al met een 3-0 achterstand volgend seizoen.

13 februari 2021 om 12:38

Tja ga je dan nog een paar jaar aanmodderen met verhuur totdat hij uit zijn contract loopt of neem je je verlies en pak je nog een paar miljoen. Ik denk dat ze in Duitsland nog steeds niet snappen hoe het kan dat een club daar 12 miljoen voor heeft betaald.

13 februari 2021 om 12:39

Bij Luckassen hebben ze ook 2 jaar vastgehouden aan een vraagprijs van 5 miljoen en zelfs nog zijn contract verlengt om die transfersom te krijgen. Heeft ook niet echt gewerkt voorlopig zullen we maar zeggen. Ik zou zeggen pakken wat je pakken kan. Ook als het 5 miljoen is in plaats van 6,5 miljoen.

13 februari 2021 om 15:19

Wat je er voor betaald hebt is niet relevant. Het is nu zaak er het maximale uit te halen, of dit nu 2, 7 of 12 miljoen is. Het is een miskoop, je moet er van af en houden is geen optie lijkt me.

13 februari 2021 om 23:47

Deze jongen is aangekocht met een contract voor 3 jaar. Wat dus neerkomt op een afschrijving van 4 miljoen per jaar. In zijn laatste jaar staat ie er dus voor 4 miljoen op. Als je hem verkoopt voor 5miljoen dan pak je zelfs nog winst. Verwacht overigens eerder, want hij is geen basisspeler zoals jullie hem noemen, 3 miljoen maar goed. Wat is dat toch met supporters die zich constant bemoeien met de transfers en de boekhouding van een club..

14 februari 2021 om 00:16

Wat is dat toch met Grieken en financiën. Ik weet niet wat maar er zit een vreemd luchtje aan #sarcasm

14 februari 2021 om 11:07

Dan verlengen we hem nog een keer met 2 jaar , dan hoef je ook minder af te schrijven. Of wat is je punt? Afschrijven is niet gratis, dan moet je elders compenseren.

14 februari 2021 om 16:18

Mijn punt is dat je met een complexe organisatie te maken hebt met verschillende inkomstenbronnen en uitgaves. Waaronder dus de post afschrijving. De afschrijving op Bruma is al geweest en die verliezen heb je al geleden. Ik word moe van die fifapraat en dit is precies de reden dat spelers immense druk ervaren (en er vaak ook aan bezwijken). @psveruit: haha goeie grap

Waarom spreek je een optie tot een koopsom af om vervolgens minder te willen betalen? Als PSV zijnde zou ik daar toch aan vasthouden.

13 februari 2021 om 13:59

Vond ik ook gek. Maar desondanks heeft PSV helaas niet veel (goede) alternatieven. Dat wordt dus pijnlijk aan de onderhandelingstafel zitten.

13 februari 2021 om 14:13

Spreek dan een verplichte afkoopsom af. Nu wordt het afwachten, maar ik vrees dat hij weer retour Eindhoven gaat.

13 februari 2021 om 14:22

Kan mij zo maar voorstellen dat je hem met de eis van een verplichte optie op koop voor 6,5 miljoen op huurbasis niet kwijtraakt.

13 februari 2021 om 14:32

Haha, dat is de andere kant van het verhaal. Hoe dan ook pijnlijk dat Psv zoveel geld heeft uitgegeven voor zo'n matige speler.

In de zomer verkopen. Wat je er voor krijgt krijg je er voor. Gewoon het maximale eruit proberen te halen, of dit nu bij Olympiacos of bij een andere club is. Het is gewoon een gigantische miskoop, al is het fijn dat hij bij Olympiacos wel speelt.

Alleen al het feit dat er nog een paar miljoenen aan hem te verdienen zijn heeft mij echt verbaasd.

Als ze willen afdingen gewoon doorverkooppercentage omhoog gooien.

5 miljoen? Strik erom een gaan. Grootste en duurste miskoop uit de clubgeschiedenis. Dat een club Bruma uberhaupt wil overnemen is al een meevaller. Intussen is collega-miskoop Doan aardig populair in de Bundesliga. De weer in waarde gestegen middenvelder wordt niet alleen begeerd door zijn tijdelijke werkgever Alemania Bielefeld, maar zou er ook goed opstaan bij Wolfsburg. 7 miljoen euro lijkt me wel haalbaar als verkoopbedrag. Voor Baumgartl en Thomas zou ik eveneens wisselgeld van rond de 4 miljoen accepteren. Dat daarnaast Dumfries en Rosario vertrekken lijkt me eveneens kansrijk, samen goed voor zo'n 23 miljoen. In het ultieme scenario zou dat PSV 40+ miljoen opleveren.

15 februari 2021 om 19:52

Tel daarbij het vertrek van Malen erbij op en je zou zomaar 75 miljoen of meer binnen kunnen krijgen deze zomer.
Het vertrek van Dumfries en Malen is eigenlijk het enige wat je dan op zou moeten vangen kwalitatief gezien. Want Rosario Baumgartl en eventueel Thomas en Mauro J kun je eventueel intern wel opvangen want dat behoor je als club wel zelf op te kunnen leiden. Dat nivo spelers.

Door selecteren is het magische woord deze zomer. Weg met de middelmaat en haal wat kwaliteit terug. Met Madueke, Max, Gakpo, Ihattaren, Teze en Sangare staat er al een goed geraamte. Centrale verdediger erbij eventueel en een nieuwe spits. Met een fitte van Ginkel erbij eventueel heb je het allemaal al in huis en kun je weer wat kwaliteit erbij krijgen hopelijk.

Zal je zien dat hij donderdag tegen PSV weer de wedstrijd van z’n leven speelt. Nee, ieder miljoen wat je voor Bruma nog kunt vangen is er één. Gegokt en verloren helaas.

Mag hij spelen tegen PSV? Zou wat zijn als hij PSV uitschakelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3219
E. ZahaviAanvaller2511
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller152
J. PiroeAanvaller111
Y. MvogoKeeper330
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 mei
José Mourinho hoopt Georginio Wijnaldum naar AS Roma te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren