Spelers uit Engelse kelderklasse pikken coronavaccin in: 'Dit is immoreel’

Donderdag, 4 februari 2021 om 16:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:33

Een aantal spelers van Chesterfield FC, uitkomend op het vijfde niveau van Engeland, heeft zich niet van zijn beste kant laten zien. De spelers drongen voor bij de coronavaccinatie, toen bleek dat bij een in de buurt gelegen medisch centrum enkele doses over waren, zo meldt de Daily Mail. In Engeland wordt bij het vaccineren, net als in Nederland, voorrang gegeven aan ouderen en kwetsbaren.

Groot-Brittannië behoort wereldwijd gezien tot een van de zwaarst getroffen landen door het virus. Het land heeft te kampen met de Britse variant van het coronavirus, waardoor de pandemie flink om zich heen slaat. Het weerhield de clubleiding van Chesterfield er niet van om de overgebleven voorraad van een medisch centrum in de buurt over te nemen. Volgens bovenstaande Britse krant zit bij de gevaccineerden zelfs een 21-jarige speler. Hij zou, net als een aantal anderen, het Pfizer-vaccin toegediend hebben gekregen.

“In mijn ogen is dit immoreel, het is gewoon voordringen in de rij. Het zijn fitte en gezonde mensen, zij horen nog niet gevaccineerd te worden. Zelfs binnen de club zijn er oudere mensen die de prik eerder verdienen dan deze spelers en stafleden”, laat een bron binnen de club weten in gesprek met het dagblad. Eerder kwamen in Engeland al meerdere spelers uit de Premier League in opspraak, nadat bekend werd dat in grote groepen feesten werden georganiseerd en de coronaregels niet werden nageleefd.

Chesterfield is actief in de National League, het vijfde niveau van Engeland. Bij de club spelen semi-professionals, die doorgaans niet van een bestaan als voetballer kunnen leven. Chesterfield speelde nog nooit op het hoogste niveau van Engeland, maar kwam wel 21 seizoenen uit in het Championship. De club bereikte zijn hoogtepunt door in 1997 de halve finale van de FA Cup te bereken, waarin het werd uitgeschakeld door Middlesbrough.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Nee want ze hadden het vaccin beter kunnen weggooien?

Er zit nogal wat gemiste context in dit stuk - er wordt gevaccineerd in het stadion en aan het eind van de dag waren er nog enkele al geopende doses open door afzeggingen/no-shows. Nadat ook een aantal potentiële ‘back-ups’ niet last-minute komt heeft iemand van het vaccinatie-team dus gevraagd of ze de overgebleven (6) doses mochten inspuiten bij staff/spelers.

Alternatief was blijkbaar weggooien. Overigens doet de GGD hetzelfde, die vaccineren hun eigen mensen op het einde van de dag wanneer doses over zijn.

4 februari 2021 om 17:05

@Maykel mag ik vragen waar jij jou informatie vandaan hebt gehaald? Ik heb namelijk uit vertrouwelijke kringen vernomen dat er hier inderdaad ook niet altijd even zuinig met de vaccinaties wordt omgegaan.

4 februari 2021 om 17:45

Voor Chesterfield staat dit gewoon in de Daily Mail (de originele bron van dit stuk) en andere Engelse media. Voor onze GGD stond het volgens mij op nu.nl. Overigens heeft dat niks te maken met 'niet altijd even zuinig zijn'. Het is niet meer dan logisch, want wat moet je anders doen. Als je nog 2 afspraken hebt en je moet een nieuwe flacon openen dan kan je of: - 2 keer prikken en 4 doses weggooien - geen flacon openen en die mensen terug naar huis sturen - 2 keer prikken en de overige 4 doses verdelen over personeel of andere mensen op locatie volgens een protocol. Dat laatste lijkt me dan ook het meest logisch en praktisch.

4 februari 2021 om 17:18

Alleen in dit geval kan ik er begrip voor opbrengen. In VS was het medisch personeel onderweg naar een vaccinatiecentrum in een sneeuwstorm terechtgekomen en in de file. Omdat de vaccins verloren dreigden te gaan gingen ze maar auto per auto om aan mensen te vragen of ze gevaccineerd wilden worden.

4 februari 2021 om 20:09

Jij verdient een groen randje Maykel. Artikel komt erg negatief over, maar met jouw uitleg is het allemaal erg logisch. Stemmingmakerij om niets.

En hier in Nederland piept kantoorpersoneel voor voordat het personeel op de vloer aan de beurt kwam. Er zullen vast wel meer 'foutjes' gemaakt zijn bij het vaccineren.

4 februari 2021 om 18:00

Tja en anders wordt piepjong, kerngezond personeel in gezondheidszorg gevaccineerd terwijl die niet op de Ic's komen te liggen als ze COVID-19 krijgen. Hier klagen ook kerngezonden agenten en Boa's dat ze gevaccineerd willen worden met voorrang. En de mensen die het echt nodig hebben om niet op de IC te belanden, die komen praktisch als laatste aan de beurt (de mannelijke 50 plussers met overgewicht). Zo gaat dat met belangengroepen, die dringen altijd voor zonder medische reden.

4 februari 2021 om 19:11

@speedyafc, En leraren en OV personeel en beveiligers niet te vergeten

Boa's vallen trouwens dan wel weer meestal onder het plaatje man met flink overgewicht. Is dat een eis? Minimaal 20 kg overgewicht om Boa te worden?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Chesterfield FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Bromley1910
Voor de complete stand: N L 1 Conference
SpelersPositieW
S. LoachKeeper110
G. GunningVerdediger111
C. WestonMiddenvelder110
K. TshimangaAanvaller119
L. MandevilleAanvaller100
D. RoweAanvaller94
S. PayneAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Chesterfield FC.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren