Sparta en FC Twente spelen bloedeloos duel om snel te vergeten

Donderdag, 28 januari 2021 om 20:36Yanick Vos • Laatste update: 20:39

Sparta Rotterdam en FC Twente hebben donderdagavond een punt overgehouden aan de onderlinge ontmoeting op Het Kasteel. In een wedstrijd zonder grote kansen bleef het bij een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Voor de ploeg van trainer Ron Jans betekent het gelijkspel in Rotterdam het achttiende punt in een uitwedstrijd dit Eredivisie-seizoen. De laatste keer dat de Tukkers dat puntenaantal wist te behalen was in het seizoen 2014/15.

“Het is niet goed, het is niet slecht. Het is helemaal niks. Het is gewoon saai”, zo omschreef Kenneth Perez de eerste helft in de studio van ESPN. Sparta en FC Twente creëerden geen uitgespeelde kansen en wisten in de eerste 45 minuten nauwelijks gevaarlijk te worden. Na ruim een halfuur spelen kwam de eerste serieuze dreiging van de thuisploeg. Abdou Harroui gaf de bal laag en hard voor op Lennart Thy, die te laat bij de tweede paal kwam om het net te laten bollen. Namens Twente was Queensy Menig de meest dreigende man, maar tot een grote kans kwam het niet. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van een belabberde eerste helft.

Sparta maakte dit Eredivisie-seizoen voor donderdagavond op Het Kasteel vier doelpunten in de eerste helft, tegenover vijftien treffers in de tweede helft. Ondanks deze bemoedigende statistiek waren de mogelijkheden ook na rust op een hand te tellen. Een kwartier voor tijd kreeg Twente de beste kans om te scoren. Een voorzet van Issah Abass vanaf de rechterflank ging voorbij aan Tyronne Ebuehi en Danilo. Laatstgenoemde kwam een teenlengte tekort om de bal bij de tweede paal binnen te glijden. De Braziliaanse clubtopscorer maakte zijn laatste doelpunt op 19 december tegen VVV-Venlo (1-2 winst) en zou ook op Het Kasteel niet scoren.

In de slotfase was invaller Danzell Gravenberch dicht bij het winnende doelpunt. Hij speelde zichzelf knap vrij met Twente-verdediger Kik Pierie aan zijn zijde en haalde uit in de verre hoek. Joël Drommel was echter alert en bracht knap redding. Het bleek het laatste dreigende moment van de wedstrijd, die geen winnaar verdiende. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op; Twente komt op 29 punten en blijft daarmee op de 7e plaats, terwijl Sparta op 22 komt net als Heracles Almelo, Fortuna Sittard en VVV-Venlo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Dramatische pot, vreselijk om naar te kijken. 90 minuten geïrriteerd aan de traagheid, de laconiekheid en alle fouten. 0-0 is passend.

Das lang geleden dat ik zo'n slechte wedstrijd heb gezien. Eindsignaal van de scheids was het hoogtepunt helaas.

Wéér een waardeloze pot! Jans is vast een prima people manager, maar over tactischvermogen beschikt hij niet. Dit is al de zoveelste wedstrijd dat er geen plan B is. Geen omzettingen, voorspelbare wissels, vasthouden aan 2 controleurs én Pierie... Ik heb zelden zo'n saaie wedstrijd gezien.

28 januari 2021 om 20:43

Vond Pierie nog redelijk vandaag of ligt dat aan mij? Denk nog wel steeds dat er een clausule in zijn huurcontract staat van minimaal 20 wedstrijden..

28 januari 2021 om 20:52

Om de een of andere reden is er een hetze bezig tegen Pierie. Die jongen maakt af en toe een fout maar is echt niet minder dan vele anderen uit ons team.

28 januari 2021 om 21:40

Ik weet niet of het een hetze is. Niet van mijn kant in elk geval. Ik vind dat de sterkste verdedigers moeten spelen en dat zijn in mijn ogen Dumic en Julio. Ik snap dat Jans graag met een links en rechtsbenige CV wil spelen, en dat hij dan uitkomt bij Pierie omdat hij kan voetballen. Alleen vind ik dat Pierie voetballend weinig toevoegt. Zijn cross is aardig, maar in de korte passing is hij erg slordig. Vandaar dat ik liever Julio en Dumic zie.

28 januari 2021 om 22:49

Zou zo kunnen zijn inderdaad. Maar vind wel dat hij vaak onnodige fouten maakt en tekort schiet in verdedigen. Ik zie ook liever Julio maar misschien ben ik te kritisch

28 januari 2021 om 23:52

Je mag natuurlijk die mening gewoon hebben maar na deze wedstrijd vond ik het wel bijzonder dat je juist hem noemt. Ik denk dat Pierie een van de weinigen was die wel een voldoende scoorde. Ik zie zelf denk ik ook wel liever Julio maar vooral omdat hij geen huurspeler is. Julio heeft ook de gekste fouten gemaakt.

29 januari 2021 om 13:34

Ik vind Julio Dumic ook het sterkste koppel. Pieri kan dan gister een keer een redelijke pot spelen, maar het is gewoon een zwakke centrale verdediger. Opbouwend heel zwak, hoe vaak hij ballen blind naar voren raust. Niet te filmen

28 januari 2021 om 20:44

Met Roemeratoe als 'schijncontroleur'. Zo, wat liet die vaak zien niet zoveel zin te hebben in een extra stapje.

28 januari 2021 om 21:43

Ik stoor mij mateloos aan Roemeratoe. Zo laconiek, traag en besluiteloos. En zijn passing is ook verre van 'vast'. Maar Jans wil per se met 2 controleurs spelen, dus dan heb je weinig keus wanneer Brama afwezig is.

28 januari 2021 om 22:08

Tegen Emmen was Zerrouki de meest verdedigende middenvelder, die stond echt op te bouwen tussen de twee centrale verdedigers. Roemeratoe stond daar toen net voor. Sindsdien hebben ze dit systeem niet meer gespeeld, was ook de laatste goede wedstrijd.

28 januari 2021 om 20:53

Hoe kan je ook maar 1 wissel gebruiken als er zoveel spelers onder de maat zijn? En dan is die ene wissel ook nog Abbas, die kan er volgensmij echt niets van.

28 januari 2021 om 21:45

Abbas is voetballend erg beperkt. Misschien nog wel minder dan Menig. Maar met zijn snelheid en diepte zou het wel wat kunnen opleveren. En hij bracht Bosch en van Leeuwen in minuut 87(?), ook zo laat...

28 januari 2021 om 22:06

Ja, echt veel te laat. Van Leeuwen had er sowieso eerder in gemoeten, maakt niet eens uit voor wie van de voorste vier.

28 januari 2021 om 22:11

Dat weten we bij Groningen, dat weten ze ook in Heerenveen, Zwolle, Luik en nu ook in Twente.

29 januari 2021 om 07:14

@Jopie22 ouwe zeikstraal Twente kan op dit moment ook niet anders en met het tactische vermogen van jans is niks mis mee

29 januari 2021 om 07:49

Ik ben wel eens wat kritisch Insite Tukker, dat klopt. Nee, met het tactisch vermogen van Jans is niets mis? In de wedstrijden die wij verloren heeft hij continu vastgehouden aan het spel dat wij spelen. Hij wist het niet één keer om te zetten waardoor we iets konden forceren. Het vorige duel met Sparta verloren wij. Heeft Sparta gisteren heel anders gespeeld dan het vorige duel? Nee. Dat toont dan toch maar weer aan dat er geen tactische omzettingen zijn gedaan om Sparta ditmaal wél aan te kunnen pakken? Maar ik ben benieuwd waarom jij vind dat er met het tactischvermogen van Jans niets mis is.

29 januari 2021 om 13:37

Sparta was gister wel aanvallender ingesteld dan de eerste pot in Enschede. Daar scoorden ze een paar keer uit de omschakeling, dat had Jans gister beter voor elkaar. Aanvallend is er geen tweede plan, maar daar moet je de spelers ook naar hebben. Ik had dan ook liever een sterke spits gehad achter Danillo en niet de tegenvallende Narsingh die alleen maar hard kan rennen.

29 januari 2021 om 15:45

Ze hebben geen plan B spelers. Dus kunnen ze dat ook niet spelen.

De eerste helft kende twee hoogte punten.
Sparta stewards krijgen koffie ingeschonken van hun vrouwelijke collega , Zerrouki van Twente had de veters los die hij weer vaststrikte.
Het zegt genoeg over de kwaliteit van de eerste helft,als de tv regie daar ruimschoots aandacht aan schonk, terwijl ondertussen werd ,,doorgevoetbald".
Tweede helft was een kopie van de eerste,waar Sparta wat minder balverlies had dan Twente.
Sparta en Twente fans vielen hierbij in slaap denk ik.

28 januari 2021 om 21:26

En bij de ene keer dat er nog iets van een rebound nodig was stond de camera op de verkeerde gericht. Ook de cameraman sukkelde langzaam in slaap.

29 januari 2021 om 07:43

Dan tel ik toch drie hoogtepunten, een van dat veters strikken en twee bij die dame.

Geen idee waarom Jans zo laat begint met wisselen. Totaal geen risico durven nemen, enige pluspunt is de 0. Al was dat niet heel lastig tegen dit Sparta.

29 januari 2021 om 15:52

Juist om dat enige pluspunt. Mcclaren zei altijd: als je de wedstrijd niet kunt winnen, zorg dan dat je hem niet verliest. Zo'n wedstrijd was het gisteren. Als ik in augustus had gevraagd of een punt bij Sparta (zie ook historie) een goed resultaat zou zijn, dan had iedereen in koor ja gezegd.
We moeten wel realistisch blijven, de doelstelling om uit de gevarenzone te blijven, wordt moeiteloos gehaald. Als de vorm er even niet is dan is Twente een middenmoter, is de vorm er wel dan is Twente subtopper.

Ik heb, blijkbaar niet onverstandig, andere dingen gedaan dan naar Sparta - FC Twente te kijken. Voelde al aankomen dat het een 'zaadpot' zou worden. Hoe speelde Luciano Narsingh eigenlijk? Heb totaal niet begrepen wat de Tukkers bezielt om deze speler van Feyenoord over te nemen. .

28 januari 2021 om 20:54

Erg matig... Onzichtbaar vooral.

28 januari 2021 om 21:05

Goed om te horen dat Narsingh zijn topvorm bij Twente voortzet 😉 ongekend hoe iemand op 1 goed seizoen kan teren..

Wat was t weer ontzettend slecht en saai. Zondag Heerenveen thuis.... lastig zat

28 januari 2021 om 21:43

Mogen wel weer een keer winnen anders zakken we weg

28 januari 2021 om 21:59

Gezien de vorm van Danilo en het weg vallen van Cerny zie ik Twente ook wel terug zakken. Alleen moeten ze toch voldoende punten kunnen halen om veilig te zijn.

28 januari 2021 om 23:09

Daar ben ik niet bang voor. Ik zie ADO en Emmen de 29 punten niet meer aantikken.

Het welbekende dipje is nu wel een feit. Dit komt overigens ook wel voor een groot deel voort uit het wegvallen van Cerny en de dip van Danilo. Toch heb ik ook het idee dat sommigen de ploeg een beetje overschatten. Je hebt met Drommel, Ebuehi, Plegezuelo, Danilo en Cerny vijf spelers die in hun vorm moeiteloos meedraaien in de subtop, maar jongens als Bosch, Roemeratoe, Oosterwolde, Pierie, Zerrouki en Smal hebben ook gewoon nog veel te leren. Sommigen van hen zijn nog niet consistent genoeg en sommigen van hen hebben nou eenmaal het niveau van de gemiddelde voetballer in het rechter rijtje. De kritiek op Jans snap ik ook niet zo. Hij heeft enkel een paar jeugdspelers op de bank. Alsof die de boel ineens beduidend beter laten draaien. Wat je vandaag dan ziet, is gewoon een mindere vorm en jeugdigheid. Daar kun je niet echt tegenaan coachen. Het is gewoon een kwestie van hopen dat Narsingh wat kan betekenen en dat Danilo snel het net weer vind. We hebben nou eenmaal niet veel doelpuntenmakers op 't moment.

28 januari 2021 om 23:45

Maar als de voorste vier spelers allemaal werkelijk geen bal goed raken en je bent aanvallend echt onmachtig, dan moet je toch gewoon een wissel toepassen? Van Leeuwen heeft nu toch ook wel een paar keer laten zien dat hij ook wel iets kan. Ik dacht ook dat jij fan van hem was trouwens? Uiteindelijk krijgt ie dan 3 minuten, net of dan nog wat mogelijk is. We hebben Jans veel geprezen maar als we een keus van hem vreemd vinden mag dat ook gezegd worden vind ik.

30 januari 2021 om 02:13

Ben ik ook, maar Van Leeuwen is natuurlijk nog wel erg 'groen'. Verder ben ik het met je eens hoor, maar ik denk dat het nu wat te makkelijk is om direct naar de coach te wijzen. Ik ben blij met hoe het gaat, maar nu zit je even in de hoek waar de klappen vallen. Dat zat er wel een keer aan te komen en dan moet je rustig blijven. Dit seizoen hebben we overleefd en alles wat je meer doet is bonus. De jonkies gaan genoeg kansen krijgen de komende 15 wedstrijden en laten we hopen dat Streuer deze zomer weer zo'n huzarenstuk kan neerzetten!

28 januari 2021 om 23:51

Over die Oosterwolde is iedereen in de media zo positief. Wordt hij overschat?

29 januari 2021 om 00:03

Ongetwijfeld, zoals bij elke jonge speler in het begin gebeurt, maar die is nu al een tijdje geblesseerd. Ik ben wel fan van Oosterwolde.

29 januari 2021 om 06:53

Mwah, ik vind niet dat hij overschat word. Moet in verdedigend opzicht nog veel leren. Maar aanvallend is het toch wel lekker om hem erbij te hebben.

29 januari 2021 om 13:39

Is wat onrustig, maar is gewoon een enorm talent. Maar goed in Enske moet tegenwoordig ook iedereen op niveau Messi zitten.

30 januari 2021 om 02:09

Ik heb geen idee. Het is lastig oordelen. Hij beleeft z'n debuutseizoen en je speelt zonder publiek. Het is niet zo dat hij word gebombardeerd tot een enorm talent of iets dergelijks, dus overschat is hij niet echt. Echter is hij wel een jongen met kwaliteiten, potentie en drive. Hij moet alleen ook nog wel het 1 en ander leren. We zullen de komende twee jaren wel zien hoe goed die jongen echt is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller3514
A. HarrouiMiddenvelder336
S. MijnansMiddenvelder322
A. AuassarMiddenvelder310
D. AbelsVerdediger321
T. BeugelsdijkVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

5 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren