Fabrizio Romano: Ajax grijpt naast Timothy Fosu-Mensah

Maandag, 11 januari 2021 om 18:10Dominic Mostert • Laatste update: 18:16

Timothy Fosu-Mensah verruilt Manchester United voor Bayer Leverkusen, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De journalist spreekt op Twitter van een 'done deal': beide clubs hebben een akkoord bereikt en de transfer van de verdediger wordt spoedig afgerond. Romano bevestigt dat Ajax eveneens interesse had, maar de koploper van de Eredivisie grijpt mis.

Maandagochtend meldde Manchester Evening News al dat de drievoudig Oranje-international Manchester United waarschijnlijk gaat verlaten voor een contract in de Bundesliga. Fosu-Mensah heeft een aflopend contract in Manchester en zou de club voor een kleine transfersom mogen verlaten. De regionale krant schreef over een transfersom van ongeveer anderhalf miljoen euro. Peter Bosz, de trainer van Bayer Leverkusen, is Ajax daarmee te snel af; de Amsterdammers meldden zich laat voor Fosu-Mensah en vissen achter het net.

Fosu-Mensah is geen onbekende bij Ajax: de verdediger speelde tussen van 2006 tot medio 2014 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Een aanbieding van Manchester United om zijn contract te verlengen heeft hij naast zich neergelegd. De rechtsback annex centrumverdediger kwam de afgelopen jaren nauwelijks in actie in het shirt van the Red Devils. Na verhuurperiodes bij Fulham en Crystal Palace staat hij nu voor een definitief vertrek. In totaal kwam Fosu-Mensah tot dertig duels voor zijn club.

Deze voetbaljaargang deed hij slechts drie keer mee; zijn meest recente optreden was een invalbeurt in december tegen RB Leipzig. Vorige week liet Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer al weten dat Fosu-Mensah gaat vertrekken. “Ik weet niet zeker of Timo deze maand zal blijven of dat hij snel een beslissing gaat nemen”, bracht de trainer via de officiële kanalen van Manchester United naar buiten. “Hij heeft niet voldoende gespeeld. Natuurlijk mocht hij daarom, met oog op een transfer in januari, met andere clubs in gesprek. Het is moeilijk als je goede spelers, getalenteerde spelers hebt en je ze geen speelminuten kan geven.”


Poll

Kiest Timothy Fosu-Mensah voor de juiste club, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door riveco)

Tja enigszins jammer, want wil Schuurs niet meer zien als CV. Anderzijds, ik ken FM echt niet qua kwaliteiten.

11 januari 2021 om 18:22

Ik wil Schuurs ook niet meer zien. Hij gaat maar lekker ervaring opdoen bij een middenmoot maar niet bij een club wat voor het kampioenschap speelt.

11 januari 2021 om 18:38

Zelfs een CV van GVVV of Spakenburg zal het misschien nog beter doen dan Perreke. Misschien daar maar shoppen gezien 2e divisie toch stil ligt.

11 januari 2021 om 18:51

Lekker schuurs bashen, dat is modern om te doen.

Daarom heeft liverpool belangstelling voor schuurs. Mensen vergeten hoe dramatisch de Ligt was in 2016-2017 (met als dieptepunt zn oranje debuut)

11 januari 2021 om 18:59

De Ligt maakte de meeste fouten slechts eenmalig. Zelden een talent zo snel zien leren van fouten. Dat kunnen we van Schuurs toch niet zeggen lijkt me. Natuurlijk is die jongen niet zo slecht als hier soms word gedaan maar hij laat te weinig progressie zien. Ajax heeft er goed aan gedaan Traore, Gravenberch en Schuurs speeltijd en vertrouwen te geven maar voorlopig moeten we concluderen dat Traore en Schuurs het gewenste niveau nog niet hebben. Daarentegen gaat Gravenberch als een komeet. Met Haller is er al goed ingespeeld op de spits positie en in een ideale wereld laat je Traore en Alvarez voor leuke bedragen gaan en haal je nog een centrale verdediger die fysiek een beest is en enorm snel zodat je Blind meer in zijn kracht kunt gebruiken.

11 januari 2021 om 19:01

Waarom blijft de verdedigende god Blind buiten schot? Hij zorgt er voor dat Schuurs alles moet dichtlopen, in de tijd van De Ligt was Blind veel meer betrokken bij het verdedigen dan nu. Het lijkt wel dat hij er alleen staat om de bal vooruit te spelen en verder niks. Bovendien zou een leider als Blind Schuurs moeten coachen en rugdekking moeten geven, iets wat ik tot op het heden niet heb gezien.

11 januari 2021 om 19:05

@sc12 Allemachtig, dat je überhaupt de vergelijking durft te maken. Schuurs laat al zo lang heel constant zien dat hij tegen zwakke tegenstanders gewoon z'n mannetje staat, maar als het tempo omhoog gaat is hij onhandig, niet scherp en heeft hij te veel tijd nodig. Hoe hij gisteren tegen PSV staat gepositioneerd bij eerst tegengoal; dat zie ik echt niet zomaar beter worden. De Ligt maakte gewoon een aantal grote fouten, typisch voor een ventje van 18. Bij Schuurs is het een gebrek aan kwaliteit.

11 januari 2021 om 19:06

PSVVV-Venlo, inderdaad, heb me meer lopen ergeren bij Blind bij de 0-2 en de kans op 1-3..

11 januari 2021 om 19:06

Nee joh, ik heb gisteren nog aangegeven. Dat Schuurs en Blind niet meer kunnen, maar ze mogen als enige ongelimiteerd fouten blijven maken. Te triest voor woorden voor Martinez en Alvarez, die geen eens twee wedstrijden op rij de kans gehad hebben. Echt balen dat we deze jongen niet binnen hebben kunnen halen.

11 januari 2021 om 20:01

Sulejmani , ik ben oprecht van mening dat Schuurs beter zou functioneren indien martinez of alvarez naast hem zou staan.

Blind vind ik een geweldige voetballer alleen geen verdediger (totaal.niet) dan valt alles denk ik wel sneller op wat schuurs doet. Je word er als jonge jongen niet "zekerder" van.

11 januari 2021 om 20:14

@Sc12
Liverpool mag hem van mij gratis hebben. Misschien vergeet je dat Schuurs even oud is als De Ligt. Dus hij loopt al zo’n 3-4 jaar achter.

11 januari 2021 om 20:23

Denn01Gelukkig dat niet jij maar marc overmars het beleid bepaald op dat gebied.Weet je wel wat je roept? Gratis weg doen, Schuurs brengt op zn minst 5 miljoen op als hij zou floppen en het is nog maar de vraag of hij gaat floppen.Ik zal wel veel over me heen krijgen maar Schuurs zou in ieder ander land gewoon gewaardeerd worden, verdedigen bij Ajax is echt hele andere koek als bij andere ploegen. Chivu was vroeger ook een ramp in zn eerste jaar, werd ook een europese top verdediger.Escude werd uitgelachen, bleek ook in het buitenland te slagen, net als Grygera etc.Jan vertonghen was niet goed genoeg en werd verhuurd aan RKC...Dit soort uitspraken om populair over te komen zijn niet alleen niet onderbouwd (want waarom weg doen gratis?) Maar ook nog eens niet respectvol naar je eigen spelers (mag aanemen dat je fan bent)

11 januari 2021 om 20:39

@PSVVV-Venlo Blind is een soort van heilig verklaard omdat hij een goede inspeelpass heeft maar als je het eerlijk vergelijkt is hij idd misschien verdedigend nog wel slechter als Schuurs

11 januari 2021 om 18:41

Ik zou er zeker niet van uit gaan dat hij beter is als Schuurs. Spelers die afvallen bij clubs als United komen vaak nog wel terecht bij een club uit de middenmoot of onderin de PL, alleen bij die clubs liet Fosu-Mensah het ook niet zien...
Daarnaast weet ik ook niet of Schuurs het probleem is achterin bij Ajax, het ligt zeker niet alleen aan hem (los van dat hij natuurlijk ook zijn fouten maakt). Maar het helpt niet dat hij speelt met spelers die in verdedigend opzicht totaal niet complementair zijn aan elkaar (De kracht van Blind ligt niet in het verdedigen, Mazraoui is een aanvallende middenvelder die ook vooral voetballend en aanvallend sterk is, en op het middenveld lopen 3 aanvallende middenvelders).

11 januari 2021 om 18:44

Maar misschien moeten we dan op zoek gaan naar een echte verdediger. En gezien Blind en Schuurs dat niet zijn, en Schuurs kapitale fouten maakt, moet er gewisseld worden. Alvarez is niet de meest sierlijke, maar misschien wel verdedigend de sterkste van die 2.

11 januari 2021 om 19:23

Alvarez is nog langzamer en Ajax krijgt vooral in de omschakeling veel doelpunten tegen dus dat lijkt me zeker niet de oplossing. Dat het vaak helemaal open ligt ligt nooit aan een of twee spelers. Er zullen best een paar goals zijn geweest die Schuurs echt aan te rekenen waren, natuurlijk is hij geen de Ligt, maar we moeten het ook niet de andere kant op gaan overdrijven.

11 januari 2021 om 20:35

Niet langzamer dan blind, en ook een stuk sterker in duels

12 januari 2021 om 11:45

Niet langzamer dan Blind, maar de discussie ging over schuurs. Volgens mij is er niemand die vrolijk wordt van een centrum Alvarez Schuurs.

Prima. Ik denk dat hij geen directe versterking is voor ajax, zowel rechtsback als rechter cv. Jij zou de doorstroom van rensch en Timber in de weg lopen en Schuurs begint zijn potentie steeds meer waar te maken.

11 januari 2021 om 18:14

Schuurs en potentie waarmaken? Whut?!! Vertel mij wat is in de afgelopen maanden beter heeft gedaan dan een jaar terug?

11 januari 2021 om 18:45

Ik ben geen ajacied, maar zie veel van ajax. Ik heb de indruk dat veel supporters hem willen vergelijken met De Ligt en dat is niet eerlijk. Het is geen CL-niveau wat hij laat zien en ik denk dat hij geen Europese top kan worden, maar voor eredivisie en EL-niveau vind ik hem echt niet te kort komen. Ik vind hem de laatste tijd sterk overkomen in duels, alleen qua positionering maakt hij opmerkelijke keuzes en zet op verkeerde momenten druk naar voren.

11 januari 2021 om 18:52

Ik hoor vaak mensen zeggen 'vergelijk hem niet met De Ligt'... maar ik doe dat sowieso niet. De Ligt is buitencategorie, maar Perr is niet eens een talent. Die valt bij geen enkele ploeg op.

11 januari 2021 om 20:46

Oké vergelijken we hem niet met Schuurs. Vergelijken we hem met Sanchez. Haalt hij ook niet? Veltman dan? Wober misschien? Dat is het hem nou net. Schuurs moeten we gaan vergelijken met Rensch, Timber enz. Die gaat het echt heel moeilijk krijgen. Kijk niet raar op als hij aan het einde van het seizoen is ingehaald door jeugd.

11 januari 2021 om 18:17

Schuurs had gister ook weer een aantal momenten waarin je kon zien dat hij het gewoon niet heeft, een "veltmannetje" heet dat, die werd er op afgebrand.

11 januari 2021 om 18:53

klopt inderdaad. het vertrek van De Ligt is nog steeds voelbaar. eerst had je idd Veltman die grossierde in cruciale fouten en nu is het Schuurs die grossiert in cruciale fouten. Ajax moet echt wat gaan doen op die positie want ze zijn echt te kwetsbaar achterin

11 januari 2021 om 20:08

Door de rest van Nederland, ja. Veel Ajacieden namen 'm continu in bescherming. Ik vraag me af waarom dat dan niet gebeurt met Schuurs.

11 januari 2021 om 18:23

Pffffoeh. Dit is een regelrechte versterking op de rcv ten opzichte van Schuurs. Had echt grote hoop dat hij voor Ajax zou kiezen. Jammer dat Bosz m voor onze neus wegkaapt. Had een hele goede periode geweest als we Haller en Mensah hadden binnen gehaald.

11 januari 2021 om 18:26

Op basis van zijn 4 wedstrijden in de afgelopen 2 jaar? 😅 Ik zeg niet dat hij slechter is dan Schuurs, maar zeker weten dat hij beter is kan niet..

11 januari 2021 om 18:29

Jaa 100 procent, veel slechter dan Schuurs kan op het moment ook niet hoor . Laten we zo zeggen, hij had in ieder geval meer potentie dan ik tot dusver bij Schuurs heb gezien. Dat vind ik van Timber bijv. ook. Kan natuurlijk zijn dat bij United inmiddels allemaal te lang heeft geduurd en hij te veel stil is gaan staan in ontwikkeling.

Helaas maar ook niet het ergste. Doorschakelen en een poging doen bij sanchez

11 januari 2021 om 18:17

Sanchez is idd klasse beter dan Fosu. Geen onbetwist basisspeler bij spurs. Maar Ajax gaat niet opnieuw 20 plus uitgeven. Maar zou absoluut een versterking zijn.

11 januari 2021 om 18:19

Waarom zouden ze het voor Sanchez niet doen en voor Haller wel? Of komt het omdat 2 keer 20 miljoen in deze tijd gewoon te veel is?

11 januari 2021 om 18:31

Misschien omdat een cv niet broodnodig geacht wordt door de leiding en een spits wel?

11 januari 2021 om 18:31

Nou als je hem kan halen voor 20 miljoen zou ik het wel weten maar het is niet alleen wat Ajax wil. Ik vermoed dat Sanchez ook wel naar een betere competitie kan

11 januari 2021 om 18:40

Ja, en dan heb je er weer een grootverdiener bij. Ajax moet er wel voor waken dat het salarishuis niet niet uit zijn voegen gaat groeien. Zo'n jaar met halve finale CL en hoge transferinkomsten heb je misschien 1x in de 20 jaar. Straks heb je een veel te dure huishouding en is kampioen worden echt een must en overwinteren in de CL haast ook. Klinkt allemaal leuk van die namen halen, maar je hebt er ook de inkomsten voor nodig.

11 januari 2021 om 18:56

Persoonlijk zou ik het zeer vreemd vinden als Overmars onverantwoord bezig is. Hij heeft ervoor gezorgd dat Ajax weer een gezonde club is. Ajax kan best een jaar geen kampioen worden hoor. Dat gaat de komende jaren ook heus nog wel is gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat Overmars straks vertrekt en Ajax aan de grond zit. Buiten dat kun je via een tweede plek ook champions league halen. Dat gaat dan weer makkelijker met een zo sterk mogelijke selectie en dat kost geld ja.

Pff balen, had 'm er graag bij gehad. Hopen dat Ajax alsnog de knip trekt voor een betrouwbare/stabiele Rcv. Wie? Geen idee.

11 januari 2021 om 18:20

Als ze de knip trekken moet het wel een échte aanwinst zijn. Geen gokje ofzo, dan maar Schuurs nog een half jaar en in de zomer toeslaan.

11 januari 2021 om 19:32

Zo is het. Stel je doet Alvarez weg en haalt een andere verdediger die amper beter dan Schuurs is dan verschuif je gewoon het probleem. Onze selectie is ook breed zat zo dus iedere aankoop moet er een voor de basis zijn.

Vreemd hoe sommige spelers hun clubs uitkiezen. Op basis van wat hij gepresteerd heeft bij mu gaat ie toch nooit een plek veroveren bij Bayer.

11 januari 2021 om 18:50

Voor 1,5 miljoen kun je best een gokje wagen natuurlijk...

11 januari 2021 om 19:27

Waarom niet? Sinkgraven lukte dat toch ook?

11 januari 2021 om 19:33

Ook alleen maar door Bosz, niet omdat hij zo geweldig goed is.

11 januari 2021 om 22:13

Nou, Sinkgraven doet het bij Leverkusen gewoon heel goed hoor.

Logisch, Bundesliga > Eredivisie.

11 januari 2021 om 20:14

Dat wel, maar in de Eredivisie doe je wel makkelijker vertrouwen en ritme op. Vooral omdat Ajax ook echt een relatief snelle en sterke verdediger nodig heeft, leek Ajax me een betere optie voor 'm. Maar goed, Leverkusen is natuurlijk ook een mooie club voor 'm.

Volgens mij is Fosu toch met wat bombarie vertrokken bij Ajax? Niet zo heel raar dat hij geen goede herinneringen aan Ajax heeft en dus niet wil terugkeren. Kan ook met salaris te maken hebben maar ik denk dat je met Ajax makkelijker in de CL komt nu de Eredivisie kampioen al een zekere spot krijgt. Leverkussen heeft op zich nog wel concurrentie voor een top 4 klassering al zouden ze dat wel moeten redden

11 januari 2021 om 18:35

Volgens mij valt dat wel mee hoor van dat bombarie. Ze zullen het ongetwijfeld jammer hebben gevonden destijds maar het is niet anders. Was destijds zijn keuze en moet je respecteren. Of het slim is tja ik vind van niet maar sommigen redden het wel. Blijft altijd een lastige discussie.

11 januari 2021 om 18:42

Volgens mij was het wel meer dan dat Ajax het ongetwijfeld jammer vond. Als ik het verhaal goed kan herinneren wilde Fosu op zijn 16e een volwassen contract ofzo zodat hij meer kon verdienen en Ajax zijn beleid was dat zij dit niet op hun 16e gaven, en toen Fosu weg ging hebben ze die regel dacht ik aangepast. Denk wel dat het meer dan alleen jammer was van Ajax kant zeker, Fosu heeft bij Manutd zijn zakken kunnen vullen een paar jaar en nu een mooie stap naar Leverkusen bij een Nederlandse trainer. Goede move als je het mij vraagt

Waarom zou je ook naar Ajax gaan als je naar de Bundesliga kunt? Betere competitie, meer wedstrijden die erom gaan en Leverkussen speelt ook nog in Europa. En maakt nog kans op de Champions League volgend jaar.

Niet doen, gaan mensen roepen dat ajax een koopclub is geworden. Moet je niet willen.

11 januari 2021 om 19:03

En dat boeit wat? Dat mensen dingen gaan roepen? Jij wil lekker door modderen met schuurs die Ajax alleen maar punten kost?

Lijkt me ook ergens logisch. FM wil nog niet terugkeren naar de eredivisie. In Duitsland zal hij nog z'n kans willen pakken. Voor Ajax is het misschien jammer, maar ik snap FM helemaal.

Ben er niet rouwig om. Ik zie in hem geen topper die Ajax verder gaat helpen. Ik hoop dat ze nog wat namen op hun lijstje hebben staan en er weer een soort van sanchez verassing gaat komen. Verhuur schuurs maar lekker aan een middenmoter. Dit kan zo niet langer meer.

11 januari 2021 om 20:19

Maar als je toppers zoekt, mag je nog wel even verder zoeken. Het is onmogelijk om alleen maar toppers te halen. In het geval van Ajax is een gebalanceerde verdediging met stabiele krachten al prima. Iedere club hoopt zo'n Sanchez-verrassing, maar als dat zo simpel was speelde Ajax vorig jaar niet met Blind en Veltman en dit jaar met Blind en Schuurs.

Hier mist Ajax echt niets aan. Ik ben Fulham fan en deze jongen was daar zo ontzettend slecht. Denk dat veel mensen hier hem al jaren niet hebben zien voetballen

11 januari 2021 om 20:21

Ik heb 'm wedstrijden zien spelen bij Fulham en hij was echt niet zoveel slechter dan de rest. Hij begon goed en kon zich daarna niet aan de malaise onttrekken toen Fulham met de week slechter begon te spelen. Het is gewoon heel lastig als je verdediger bent bij met afstand de slechtste ploeg in de Premier League en vooral op 20-jarige leeftijd. Dat is nogal wat nuance die ik in jouw bericht mis. In Oranje heeft hij het ook bes aardig gedaan. Dat is wel even andere koek dan met alle respect Fulham...

Jammer Ajax had kunne profiteren van deze aankoop echt jammer goede speler ervaring premier League

Jammer.. Ik wens Timothy veel succes bij Leverkusen. Ajax moet zich nu volledig gaan richten op Alderweireld. En alleen hem nog halen deze transferperiode.

Ik zie gewoon liever een CV komen of een goeie verdeedigende middenvelder die zoals Frenkie kan opbouwen. Ik weet niet of the realistisch is, maar Alex Kral zou ik een hele goeie vinden voor Ajax.

Ik weet niet of er hier mensen wel met inhoud naar voetbal kijken, want als je ziet hoeveel keer Schuurs rugdekking moet geven aan Blind en ook zijn fouten probeert te herstellen. Dan zeg ik, zo slecht is hij niet, Blind haalt na het hart gebeuren nog geen 50% van zijn kunnen ( waarschijnlijk bang ) maar die is minder als Schuurs met verdedigen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

11 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren