Ongeluk met lichtinstallatie kost terreinknecht het leven na Lorient - Rennes

Maandag, 21 december 2020 om 09:15Chris Meijer • Laatste update: 11:21

Een terreinknecht is zondag kort na afloop van het Ligue 1-duel tussen FC Lorient en Stade Rennes in de Ligue 1 om het leven gekomen. De 38-jarige man, die als vrijwilliger voor Lorient werkte, kwam terecht onder een omgevallen lichtinstallatie, waarmee het veld onderhouden wordt. Hulpverleners hebben de terreinknecht nog naar het ziekenhuis vervoerd, maar aldaar bezweek hij aan zijn verwondingen.

Het ongeluk deed zich kort na afloop van het duel tussen FC Lorient en Stade Rennes (0-3) voor. De wisselspelers van Stade Rennes waren volgens berichten uit Frankrijk zelfs nog op het veld en hebben het ongeval daardoor zien gebeuren. Op foto’s van het Franse persbureau AFP is te zien dat een lichtinstallatie op zijn kant ligt. Dergelijke lichtinstallaties, die op wielen verreden kunnen worden, worden gebruikt om het veld te onderhouden.

France Bleu schrijft dat hulpverleners ruim een uur met de terreinknecht bezig zijn geweest, alvorens hij nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar is de man aan zijn verwondingen bezweken. Zes mensen die het ongeluk zagen gebeuren kwamen eveneens in shock in het ziekenhuis terecht. Twee andere terreinknechten werden door een ambulance meegenomen, terwijl de vier anderen zelf hun gang richting het ziekenhuis maakten.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en heeft het Stade du Moustoir inmiddels hermetisch afgesloten. De burgemeester van Lorient, Fabrice Loher, heeft het ongeluk bevestigd. Stade Rennes brengt via Twitter zijn condoleances over aan de familie van de terreinknecht en spreekt van een ‘immens trieste en sombere dag’. FC Lorient heeft nog niets naar buiten gebracht over het ongeluk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Wat heftig dit zeg! Uit het niets op zo'n plotselinge manier overlijden. Rest in peace en sterkte aan de nabestaanden!

So hey, dit is een heftig bericht. Het zou maar een familielid van je zijn...
Dit zal echt tot de bodem onderzocht moeten worden. Is er schuld in het spel? Dan zou er een rechtzaak aan te pas moeten komen..

Heel veel sterkte aan alle nabestaanden. Gr Prem

21 december 2020 om 09:39

Waarom gelijk schuld? 6 mensen hebben t zien gebeuren en er wordt in het bericht zelf daarom al gesproken van een ongeluk. Heel veel pech voor de beste man maar ongelukken gebeuren, er hoeft niet altijd een schuldige te zijn.

21 december 2020 om 13:13

Waarom "waarom gelijjk schuld?"? Dat zegt Prem93 namelijk niet. Als familielid zou je willen dat er duidelijk is wat er is gebeurd. De vraag die Prem93 stelt is "is er schuld in het spel?" Dat is een gerechtvaardigde vraag, zo lijkt me; ik zou dat als naaste wél graag willen weten. Niet dat een schuldvraag je geliefde terugbrengt, maar het helpt uiteindelijk ook bij een stukje waakzaamheid dat het niet weer zal gebeuren, mocht er wél van een schuldvraag sprake zijn. Daarnaast: Als je in de krant leest dat er een aanslag is gepleegd of een ernstig ongeluk gebeurd, dan denk je 'goh, wat vreselijk', je slaat de bladzijde om en je gaat verder. Als je een telefoontje krijgt dat één van je geliefden er door is overleden, dán telt het, op persoonlijk vlak, pas écht.

21 december 2020 om 09:45

Wat een rare tekst is dit zeg, het zal maar een familielid van je zijn? Is het meteen al tijd om met een boze vuist te zwaaien of er schuld in het spel is?

21 december 2020 om 09:50

Ja het zou toch vreselijk zijn wanneer het een goede bekende of een familielid van je betreft? Die weg gaat en achteraf dus nooit meer thuiskomt.
Daarom is het een vreselijk bericht.

21 december 2020 om 10:03

Het is ook een vreselijk bericht, maar hoeft niet altijd schuld te zijn. De schuldvraag is in eerste instantie niet van belang, ook niet voor de nabestaanden. Zoiets komt pas na de rouwverwerking en het is wellicht allang duidelijk dat het gewoon een tragische bijeenkomst van omstandigheden is.

21 december 2020 om 11:31

Niks leukers dan te werken bij je favo club! Ik kan me voorstellen dat je je dan echt deel voelt van de club! Hoop dat de club de familie kan steunen en er een gepast afscheid komt! Echt heel vreselijk dit... veel sterkte naar de familie en vrienden!

Wat een vreselijk gebeurtenis en ontzettend zielig. Ook heftig om als medewerker te zien. Geen wonder dat er een aantal zelf in shock in het ziekenhuis zijn beland na zoiets te hebben gezien.

Net voor kerstmis dan nog, Maakt het enkel pijnkijker elk jaar. Het leven is kort, en kan zelfs op elk moment stoppen. Daarom, mijn advies. leef gelukkig, stress jezelf niet aan kleine dingen, geniet eerder van kleine dingen. Zijn familie zal dit wel lezen maar toch, Veel sterkte

Ook vanuit Qatar is er geschokt gereageerd op dit trieste ongeluk. Het is idd triest, maar de hoeveelheid aandacht ervoor (ook in het nieuws) is wat mij betreft wat mank.

Terreinknecht ,wat een verkeerd woord anno 2020.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lorient

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice1312
5.Angers134
6.Lorient131
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
L. AbergelMiddenvelder80
T. MonconduitMiddenvelder82
A. LaurientéAanvaller83
T. MoffiAanvaller82
E. Le FéeMiddenvelder71
P. NardiKeeper80
F. LemoineMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Lorient.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren