El Hankouri voorlopig aan de kant na greep naar de keel van Wijndal

Maandag, 7 december 2020 om 15:52Daniel Cabot Kerkdijk

De aanklager betaald voetbal heeft Mo El Hankouri een schorsing van drie wedstrijden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. De aanvaller van FC Groningen vergreep zich zondag in de slotfase van het duel met AZ (2-1 winst) aan Owen Wijndal en mist daardoor de komende twee wedstrijden van Groningen tegen RKC Waalwijk en FC Emmen. Ook Idrissa Touré moet twee duels brommen. De huurling van Vitesse ging zaterdag over de schreef tegen PEC Zwolle.

De gemoederen liepen zondagmiddag bij vlagen hoog op in Alkmaar tussen AZ en Groningen. Na een klein uur spelen was Fredrik Midtsjo de eerste die van het veld werd gestuurd. De Noor ging, met geel op zak, veel te stevig door op Remco Balk en zag scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor de tweede keer geel trekken. In de slotfase van het duel kwamen er nog twee rode kaarten bij voor Bruno Martins Indi en El Hankouri. Martins Indi kreeg zijn tweede gele kaart, terwijl El Hankouri diep in blessuretijd Wijndal naar de keel greep.

De aanklager betaald voetbal beoordeelt de actie van de aanvaller van Groningen als ‘een gewelddadige handeling ten opzichte van een tegenspeler, te weten het bij de keel grijpen van een tegenspeler.’ Club en speler hebben maandag laten weten akkoord te gaan met het voorstel, wat betekent dat El Hankouri de komende twee duels niet beschikbaar is voor trainer Danny Buijs.

Touré ging een dag eerder in de fout na een harde overtreding op Kenneth Paal. In eerste instantie trok Dennis Higler geel, maar hij kwam op zijn beslissing terug na het zien van de beelden. Het was de ommekeer in de wedstrijd, die uiteindeijk met 2-1 werd gewonnen door PEC. Touré mist door de schorsing de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Willem II.

Adrián Dalmau (FC Utrecht), Sinan Bakis (Heracles Almelo), Pol Llonch (Willem II), Roy Gelmi (VVV-Venlo), Fredrik Midtsjø en Bruno Martins Indi (AZ) zijn automatisch voor één wedstrijd geschorst, omdat ze met twee keer geel van het veld gingen. Aanvoerder Danny Post van VVV mist ook de komende wedstrijd van zijn club, omdat hij zaterdag tegen RKC zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door shota1)

En koopmeiners komt er mee weg,terwijl hij er mee begon?

7 december 2020 om 16:21

Recoba19. Inderdaad een vreemde zaak. Was toch duidelijk genoeg te zien dat het een voor opgezette aktie was.

7 december 2020 om 16:26

Inderdaad volgens mij zijn bij opstootjes 2 man betrokken en die vaak dan met beide geel worden bestraft. En voor Koopmeiners dus zijn 2de geel is rood. AZ werd hier dus weer even gespaard.. zwakjes

7 december 2020 om 16:51

Nee, Koopmeiners kreeg ook geel voor zijn actie. Dus dat had dan niet zijn tweede geel geweest, want het was zijn eerste. "az werd hier weer even gespaard". Weer? Wanneer werd AZ nog meer gespaard?

7 december 2020 om 20:25

Waar heeft Koopmeinders dan in deze wedstrijd wel geel voor gekregen?

7 december 2020 om 16:35

Iemand duwen en bij de keel grijpen wordt anders gestraft. Rood had wat mij betreft voor Koopmeiners ook gekund, maarbwat El Hankouri deed vond ik erger

7 december 2020 om 16:42

Ik zou het met je eens zijn, als El Hankouri hem ook daadwerkelijk bij de keel had gepakt. Dit was meer de borst dacht ik.

7 december 2020 om 17:59

Koopmeinders = simpele druk (en dat jochie van Groningen, is ook niet echt super stevig gebouwd en zal zich flink snel laten vallen.
El Hankouri = pakt iemand bij de keel (strot).

Dan is dat van El Hankouri toch echt wel iets 'erger & agressiever' dan dat van Koopmeinders

7 december 2020 om 19:22

Ik zal even nakijken waar jouw strot zit. Als die rond je borstbeen zit, zal ik toch even een dokter opzoeken.

7 december 2020 om 20:24

Waar komt die mee weg dan? Hij geeft een duw en krijgt er geel voor. Die ander pakt iemand bij de nek en krijgt rood. Waar zijn hier de regels niet gehanteerd dan?

Ja ik vond het maar opgewonden standjes.
El hankouri deed het niet slim om de keel te pakken.
Maar volgens mij zaten de aanstichters aan de andere kant.
Wijndal was helemaal opgefokt.

7 december 2020 om 17:28

het was zeker heel opgewonden. Maar Wijndal was nadat AZ al rood had gekregen nagetrapt door Joosten. Daar gaf Gozu geel voor. Dan kan ik mij de frustratie wel goed voorstellen.

Wat ik overigens ook niet teruglees, is die pittige overtreding op De Wit, direct waaruit de 1-2 werd gemaakt. Voor mij onverklaarbaar dat dat door mag....

Ik kan mij dan wel wat frustratie voorstellen als je zelf inmiddels wel met 9 loopt..

7 december 2020 om 19:58

Ik heb die acties allemaal Niet gezien. Ik schakelde in bij dat moment van de rode kaart en daar vond ik het een verhitte bende

Ach ja, kan geburen. Een belangrijke leermoment voor El Hankouri. Aan Groningen de taak om dat hem duidelijk te maken. Moet verder wel goed komen. Hij komt voor de rest wel over een verstandige jongen.

7 december 2020 om 16:49

Leren doe je maar op school. Maar hij was niet de enige die na dat opstootje rood had moeten krijgen. Koopmeiners sowieso, en Wijndal solliciteerde ook nadrukkelijk.

7 december 2020 om 17:15

De Eredivisie is ook een soort school he. Ik denk dat we dit soort incidenten niet groter moeten maken dan dat ze zijn in de media. Ik vind dat Nederlandse voetballers over het algemeen netjes met elkaar omgaan.

Ik denk, niet lullig bedoeld, dat veel FC supporters hier niet rouwig om zijn.

Vond het vooral opvallend dat een Koopmeiners dan geen rood kreeg. Die maakte dezelfde bewegingen als aanstichter van het opstootje. Had wat mij betreft dezelfde sanctie als El Hankouri moeten krijgen. Of je daar dan geel of rood voor geeft is mij om het even.

7 december 2020 om 17:26

ik vond dat niet opvallend. Je ziet Gozubuyuk nog op het veld naar de grens een beweging maken 'keelgrijpen'. Die bevestigd dat, en daarop geeft Gozu rood.

Dus ik denk dat het niet zo moeilijk is, keelgrijpen is dus rood bij de Knvb en een duw geven geel. Dat is niet zo gek toch?

Ik zag dat niet. Ik snapte niet dat Kopmeiners geen geel kreeg. Hij duwde toch een speler omver en toen begon het allemaal. Naar de keel grijpen is belachelijk en verdiend inderdaad rood. Goed scheids, maar de VAR had hem ook op Kopmeiners moeten wijzen

7 december 2020 om 16:43

Die kreeg ook geel, maar had ook rood moeten hebben.

aardig goed nieuws voor ons Groningen supporters. 2 wedstrijden waar we ons niet ergeren aan die vent.

Schandalig dit. Waarom krijgt deze jongen rood en mogen Koopmeiners en Wijndal volgend weekend gewoon spelen.

7 december 2020 om 17:22

Waarom zou Koopmeijners rood moeten krijgen voor een duw?
Waarom krijgt Joosten geen rood maar geel voor natrappen. Gozubuyuk is bij ons altijd in de war en grijpt altijd naar rood. Misschien was ie het bij Joosten vergeten en gaf hij aan El Hankouri

8 december 2020 om 02:23

Omdat die duw vele malen ernstiger was dan wat elke speler van Groningen ook deed.

Waarom kreeg Koopmeiners geen rood? Die was de aanstichter van het opstootje, en gooide een Groningen speler omver. Dat is ook rood. Vreemde beslissingen. Maar dat ze bij AZ helemaal de weg kwijt zijn, lijkt me duidelijk.

7 december 2020 om 16:54

Hoe diep zit jouw haat voor AZ zeg? Jij reageert al tijden telkens gefrustreerd als het over AZ gaat. Koopmeiners gaf een duwtje waardoor die speler (die vreselijk irritant voor de bal ging staan) als een stervende zwaan naar de grond gaat. Geel voor Koopmeiners vond ik terecht, maar ik vond ook dat El Hankouri geel had mogen krijgen. Rood was wel overdreven. Maar goed, die scheids is graag aanwezig in wedstrijden en maakt altijd grove fouten dus het verbaast me niks.

7 december 2020 om 17:10

Realiteitszin is bij veel AZ posters al niet een sterke eigenschap. Dat uit zich in het niet altijd objectief kunnen oordelen over de wijze waarop AZ zowel op als buiten het veld zich manifesteert. Op zich is dat ook niet vreemd, want ik ken weinig supporters die hun club niet verdedigen. En zo hoort het in beginsel ook. Daarnaast moet er door anderen af en toe op de rem worden getrapt wanneer de grens van het betamelijke wordt overschreden.;-)))

7 december 2020 om 18:41

Iemand wegduwen die voor de bal gaat staan betitelen als omvergooien waar rood voor gegeven moet worden getuigd van bar weinig realiteitszin. En een beschamende zelfreflectie...

7 december 2020 om 17:24

en gooide een speler omver? Een duw is rood? En AZ is helemaal de weg kwijt.

Nou ik denk dat jij de weg kwijt bent als ik je reactie lees. AZ was aan een meer dan prima reeks bezig wat door toedoen van Slot en het ingrijpen van het bestuur wordt verstoord. Vervolgens uit zich dat ongelukkig door een bijna gewonnen wedstrijd met 2 man minder uit te spelen en te verliezen. Niets meer, niets minder.

Ik ben ook benieuwd waarom je Joosten niet noemt bij degenen die rood moesten krijgen. Een duw geven is rood, maar natrappen niet?

heb hier gister ook al veel reacties over gelezen. Maar ik snap alle ophef van veel supporters wel die graag Koopmeijners ook rood voor een duw hadden willen zien geven (lijkt mij dat geel daarvoor terecht is maar ook niet meer dan dat). Maar ik mis in hun analyse het natrappen van Joosten, die geel kreeg. Als je natrapt is dat toch ook rood?

7 december 2020 om 17:34

Ach, ik denk dat we het maar even moeten laten gaan. AZ krijgt voorlopig even alle negativiteit over zich heen en is nu opeens een vreselijke club. Dat Groningen in de eerste helft hands maakt in de eigen 16 en inderdaad het natrappen is dan opeens niet belangrijk meer.

Met twee rode kaarten en wat hitte aan het einde van de wedstrijd heb je natuurlijk ook wel een beetje de schijn tegen. Feit is dat dit ook al onder Slot gebeurde in het begin van het seizoen en dat we ons niet zo druk hoeven te maken. Ik maak me meer zorgen over dat de spelers niet goed om kunnen gaan met tegenslagen en daardoor uit hun spel worden gehaald. Na de rode kaart van Midtsjo leek het nergens meer op, dat is veel erger en al meerdere malen dit seizoen gebeurd. Zoals je in een andere reactie al aangeeft moeten we het niet erger maken dan het is. Daar ben ik het volledig mee eens.

7 december 2020 om 22:52

Dat opeens moet je veranderen in regelmatig. Ligt aan hoe AZ zich gedraagt in voetballand. En daar is niet iedereen van gecharmeerd. Even los van de mispeer gistermiddag...

8 december 2020 om 09:35

Tja, ik ben het daar niet mee eens. En dat is niet omdat AZ me cluppie is, maar omdat ik gewoon helemaal snap hoe zij handelen. Als Ajax zo had gehandeld als AZ afgelopen jaar omtrent het CL ticket had ik Ajax ook helemaal begrepen.

8 december 2020 om 10:13

Idem. Kijk weet je, ik snap ook wel dat het voor de buitenwereld enorm heftig overkomt allemaal.

Wellicht had ik Slot even op non-actief gezet om eerst beide partijen paar dagen te laten nadenken en dan nog eens met elkaar te praten hoe nu verder. Maar dat is in de voetbalwereld ook enorm lastig, want de volgende pot gaat om een Do or Die wedstrijd Europees. En precies die trainer is daarin cruciaal. Dus dat er per direct een doorbreking van die geruchten nodig is, snap ik en daarmee het handelen van het bestuur dus ook/.

En over dat ticket, ik denk dat Eenhoorn iets meer in de media had moeten komen, maar dat had het gezeur niet voorkomen hoor. Kijk maar naar de trainer van Cambuur met zijn opmerking 'grootste schande van de voetbalgeschiedenis'. Dat leeft nu ook een eigen leven.

Als je club gedeeld eerste staat in een competitie die heel dubieus voor een hele hoop clubs wordt beeindigd, dan zou ik het raar vinden als mensen niet snappen dat als het dan om 20-40 mio wel of niet krijgen gaat, dat je dan niet maximaal probeert te streven naar het maximale.... Leuk een gunfactor, maar ik heb liever 30 mio

7 december 2020 om 19:08

Klopt Joosten deed een trappende beweging..kun je idd rood geven maar het is niet echt natrappen vind ik.En al was die duw geel geweest was het ook zijn 2de geweest. Trouwens dat van El hankouri is helemaal niet bij de keel dat viel echt wel wat mee. Moet die niet doen en kun je prima veel voor geven maar rood is zwaar overtrokken. Denk dat de beste man eind van het jaar nog zijn bonus moest halen met kaarten. Ga niet mee met iedereen dat AZ een schop club is. Ja ze maken soms onnodige domme overtredingen maar over het algemeen toch vaak sportief goeie toevoeging..vond wel zoals gister dat Stengs/Wijndal beetje als verwende haantjes overkwamen...en Jullie waren boos dat hij daarna ging affluiten maar kijk maar is terug is gewoon dikke overtreding op El Messaoudi dus die vrije trap had sowieso niet voor AZ mogen zijn.Trouwens sommige wilde dat die goal afgekeurd had moeten worden en daar snap ik echt oprecht niks van. Vind dat zo geweldige tackle van Matusiwa! Probleem is en daar slaan wij Europees de plank mee mis is dat wij dat serieus als overtreding kunnen zien..belachelijk!

8 december 2020 om 10:18

Ik kan mij wel vinden in jouw reactie. Ik vond ook niet perse dat Joosten rood moest krijgen, maar in zon wedstrijd waarin op dat moment de tegenstander (overigens terecht) met 10 man is komen te staan, is het voor mij onbegrijpelijk dat die strafmaat dan niet voor Joosten wordt uitgedeeld. Dan is het 10 tegen 10 en moet ik het nog maar zien. Zeker met de VAR erbij, zou je moeten zeggen dat geel voor natrappen een 100 procent fout is. Los van dat ik vind dat we in NL niet zo snel naar rood moeten grijpen. Wij hebben dit seizoen al zoveel zware rode kaarten gekregen, eigenlijk vind ik die van Midtsjo dit weekend de eerste echte terechte... namelijk voor een grove charge, hoe ongelukkig ook.

Stengs en Boadu zijn erg matig en ik vind ze zwaar onderpresteren. Van mij mag Feyenoord ze hebben voor 40 mio hoor. Kom maar door.

Enige dat ik zelf niet mee eens ben, maar daar gaan wij elkaar niet vinden, is die overtreding voorafgaande aan de goal. Ik vind de overtreding te zwaar om het spel door te zetten en daarbij was het ook cruciaal. De restverdediging achter de Wit stond ingesteld op balbezit bij de Wit. Dus ik vind het cruciaal om wel af te fluiten, zonder dat er een kaart ofzo, maar wel beslissend voor de goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2815
M. BoaduAanvaller2712
J. KarlssonAanvaller279
M. BizotKeeper280
F. MidtsjøMiddenvelder262
C. StengsAanvaller256
Z. AboukhlalAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren