AZ vergeet zichzelf te belonen in spannende wedstrijd tegen Real Sociedad

Donderdag, 26 november 2020 om 22:49Dominic Mostert

AZ en Real Sociedad hebben elkaar donderdagavond in evenwicht gehouden. De Alkmaarders remiseerden in het eigen AFAS Stadion met 0-0 tegen de koploper van LaLiga. Door het gelijkspel hebben beide ploegen zeven punten verzameld in Groep F van de Europa League; het onderling resultaat is in het voordeel van de Spanjaarden. Napoli gaat met negen punten aan de leiding in de poule. Zowel AZ als Real Sociedad kreeg serieuze kansen om de score te openen, maar doelpunten vielen er niet.

AZ werd drie weken geleden overrompeld door het offensief opererende Real Sociedad, maar ditmaal waren de verhoudingen meer in evenwicht. In de eerste helft kregen de bezoekers weinig grote kansen om de score te openen. De beste mogelijkheid voor Real Sociedad was halverwege de eerste helft voor Adnan Januzaj, die op de rand van het strafschopgebied ongehinderd kon uithalen en uiteindelijk huizenhoog over schoot. AZ hield zich goed staande en kreeg zelf ook kansen om te scoren. Zo had Teun Koopmeiners na een vloeiende aanval via Jesper Karlsson en Owen Wijndal de mogelijkheid om er 1-0 van te maken, maar de aanvoerder stuitte op keeper Alejandro Remiro.

In de tweede helft kreeg AZ serieuze mogelijkheden om Real Sociedad op achterstand te zetten. De ploeg van Arne Slot stond achterin goed gegroepeerd en wachtte op de mogelijkheid om uit te breken. Die tactiek resulteerde in twee grote kansen: Dani de Wit kopte op de voet van keeper Remiro en kort daarna vuurde Koopmeiners vanbuiten het strafschopgebied een afvallende bal tegen de lat. Aan de overzijde schreeuwde Real Sociedad tevergeefs om een strafschop na een vermeende overtreding op Mikel Oyarzabal.

AZ maakte misschien nog wel meer aanspraak op een strafschop, na twee mogelijke overtredingen van Napoli die volgden op een Alkmaarse corner, halverwege de tweede helft. De Wit werd opzichtig vastgehouden door Robin Le Normand en Fredrik Midtsjö werd vastgepakt door Nacho Monreal. Arbiter Aleksandar Stavrev vond beide incidenten geen strafschop waard. Real Sociedad werd nog enkele keren gevaarlijk: Marco Bizot reageerde alert op een lage vrije trap van Portu en niet veel later volgde een gevaarlijke kopbal van Mikel Merino, nadat Bruno Martins Indi er niet goed uit zag bij een vrije trap. Drie minuten voor tijd kwam Myron Boadu door aan de rechterflank en zette hij de bal voor op Zakaria Aboukhlal, die het leer net niet goed ontving en over het Spaanse doel kopte.


Poll

Verdiende AZ in jouw optiek een overwinning?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door pellep)

Tja leuk dat goeie spel maar deze wedstrijd had AZ gewoon moeten winnen. Nu maken ze het voor zichzelf echt ontzettend lastig om nog door te kunnen gaan..

26 november 2020 om 22:56

Je kon ook altijd nog verliezen Maar met dit spel kan het kwartje ook net de goede kant op vallen, hopelijk gaat dat gebeuren tegen Napoli en zeker tegen Rijeka

26 november 2020 om 22:58

Valt mee. 3 punten tegen tegen Rijka en je staat hoe dan ook bij de eerste 2. Ik denk dat Sociedad wint van Napoli, dus moet je thuis gelijk spelen de laatste wedstrijd. Dat is gewoon haalbaar, als je al met 13 gemiste spelers kunt winnen in Napels...

26 november 2020 om 23:03

Eerst moet az tegen napoli. En heb je de wedstrijd tegen napoli wel gekeken? Godswonder dat daar gewonnen is.

26 november 2020 om 23:15

@azb100: AZ is de vorige keer ook scheel getikt door Sociedad. Ze worden met de week beter. Dus ik denk dat ze ook thuis tegen Napoli beter voor de dag zullen komen dan uit.

26 november 2020 om 23:29

Tuurlijk wel. De vorm komt meer en meer. Maar Napoli is echt heel sterk. Ik hoop natuurlijk op een puntje. Dat is waarschijnlijk al genoeg. Maar dat word hangen en wurgen hoor!

26 november 2020 om 23:10

‘Gewoon moeten winnen’ vind ik wel erg makkelijk. We hebben het niet over een of ander team van koekenbakkers he. Dit is gewoon de koploper van Spanje en hij had zeker ook nog tegen kunnen vallen. Er zijn nog genoeg kansen voor AZ en het wordt hopen op een gelijkspel tegen Napoli. Ondanks dat het heel lastig wordt, zie ik daar na vandaag in ieder geval genoeg perspectief voor.

Knap hoor van AZ, hoe hun zich staande houden in deze poule. Ik zie AZ nog wel kans maken om door te gaan, leuk om te zien dat we steeds meer als Nederlandse clubs Europees mee kunnen

26 november 2020 om 22:54

Hoe zie je dat dan voor je? Napoli laat zich niet nog een keer verrassen.

26 november 2020 om 22:58

Als je resultaat (0-0 wat mij betreft)haalt tegen Napoli kan je het bij Rijeka afmaken aangezien napoli en sociedad de laatste niet allebei kunnen winnen...

26 november 2020 om 23:00

Precies wat Shenkie zegt, een gelijkspel tegen Napoli kom je al heel ver mee, en dit AZ kan dat echt wel

Heel heel netjes gespeeld, goed niveau maar geen beloning. Vandaag me team zien knokken en goed zien spelen. Bedankt.

26 november 2020 om 23:00

Zo is het maar net, had wel verwacht dat Calvin gewisseld zou worden. Hij speelde vrij ongelukkig vond ik. De 2 wedstrijden tegen de momenteel absolute top van Europa doet mij verlangen naar de toppers in de eredivisie....

26 november 2020 om 23:44

Het vervelende bij Stengs is dat de tank wel op is bij hem na 70 minuten en dat lijkt ook niet echt te verbeteren. Daarom is het eigenlijk een standaard wissel. Maar tot die tijd vond ik hem vandaag eigenlijk vrij goed spelen (vooral de eerste helft). Veel openingen en hij versnelde het spel regelmatig met van die heerlijke ballen in de loop. Ook nog bijna een goede goal meegepikt.

26 november 2020 om 23:15

Enorm netjes, goed niveau en heerlijk geknokt, maar je hebt er helemaal niets aan. Dit is typisch de Nederlandse ziekte. Goed spelen en vervolgens er lekker uitvliegen in de poulfase. Napoli gaat zich echt geen twee keer laten verrassen. Rijeka moet je winnen, maar Sociedad zal dat ook doen. Vandaag had je Sociedad schade toe kunnen brengen en dat is mislukt.

26 november 2020 om 23:25

@FCB, waarom zou AZ niet gelijk kunnen spelen tegen Napoli? Thuis tegen Sociedad lukt het ze ook, dus ik zie een gelijkspel maar zo gebeuren hoor.

Door dit gelijkspel is overwinteren voor AZ haast een onmogelijke opgave. Jammer dat ze zichzelf niet hebben kunnen belonen.

26 november 2020 om 22:54

Hoezo onmogelijk? Ze krijgen de zwakste tegenstander in Kroatië nog.

26 november 2020 om 22:59

Az moet punten pakken tegen napoli om door te gaan, tenzij sociedad op de een of andere manier niet wint van rijeka. De pot tegen rijeka is meer een pot die gewonnen moet worden dan een kans om in te lopen op de andere teams. Aangezien az eerder al van napoli heeft gewonnen zal napoli dat niet nog een keer latem gebeuren en extra scherp spelen. Doorgaan in de poule is dus haast onmogelijk.

26 november 2020 om 23:00

Hoezo.. ze krijg thuis nog Napoli en gaan nog uit naar Reijka. Er zit nog best wel wat kans in.

26 november 2020 om 23:03

Onmogelijk? Die snap ik even niet, je staat met nog 2 westrijden te gaan op 7 punten en moet nog naar de zwakste. Het is wel zaak om die te winnen.

26 november 2020 om 23:09

Het is nu juist op papier eenvoudiger dan vooraf. Gelijk tegen Napoli thuis en uit winnen bij Reijka en AZ is door.

Az met de meeste punten van de 3 ploegen in de Europa League. Dit ook nog eens in de zwaarste poule. Toch hebben ze nu na 4 wedstrijden de slechtste kaarten om door te gaan.. Laten we hopen dat ze punten pakken tegen Napoli.

26 november 2020 om 22:55

Valt best mee toch? Zolang je volgende week maar minstens gelijk speelt, dan ben je door als je wint van Rijeka.

26 november 2020 om 23:03

Zo maar gelijk spelen tegen Napoli is natuurlijk ook niet zo simpel.

26 november 2020 om 23:04

Maar volgende week speel je niet tegen Sparta, Pec, of RKC, waar een gelijkspelletje er vaak wel in zit bij AZ, maar tegen Napoli. Als ze overleven door 4 punten te pakken tegen Napoli, zou dat echt weergaloos zijn van AZ maar ook wel een klein wonder.

26 november 2020 om 23:06

Nee het is ook niet simpel en ik zou het razend knap vinden, maar met het sterke spel van vanavond is minimaal een gelijkspel in mijn ogen absoluut mogelijk!

26 november 2020 om 23:09

Ik zie het niet somber in. Napoli heeft ook alle moeite vandaag met rijeka en voor Napoli is 1 punt ook prima omdat ze het hoe dan ook tegen sociedad af moeten gaan maken gok ik zo. Ik zie mogelijkheden maar lastig word het zeker. De mindere goden van Napoli kunnen az zelfs nekken laat staan de grote jongens dus we gaan het zien.

Na twee mogelijke overtredingen van Napoli".... Kom op VZ..

Een vermakelijke 0-0. Heerlijk om te zien. Wat een spanning, billenknijpen, grote kansen en goed voetbal.

Was je iets effectiever geweest, had je hier nog gewonnen ook. Heel erg zonde. Maar goed, volgende week niet verliezen is het devies, en dan komt het aan op het uit duel met Rijeka. Win je die, dan ben je in een poule des doods als deze gewoon door . En dat zou reuze knap zijn van onze vrienden uit Alkmaar!

Toch wel apart, in La Liga staat La Real netjes bovenaan, maar tegen AZ was het wel echt heel karig.

26 november 2020 om 23:01

Of az speelde heel goed en liet sociedad niet hun spel spelen, het is maar net hoe je het bekijkt...

26 november 2020 om 23:08

Idd, Az stond compact, linies kort tegen elkaar en speelde met een hoge intensiteit. Daar had Sociedad ook moeite mee.

Een goede pot van Az, heel sterk. Sociedad is lastig maar ze gaven prima weerstand. Wat heet, Az moest gewoon winnen. Zo jammer, effectiviteit ontbeerde helaas. Kansen waren er voor Az, genoeg maar je scoort niet. Beetje frustrerend maar goed. Het blijft nog lastig, thuis winnen van Napoli is nu wel een must, na dit gelijkspel. Oh en die scheids, wat een zure scheids, voor beide kanten. De lovende woorden van de analytici is leuk maar wat heb je eraan? Weinig. Het is te positief want ja oke Az was prima maar je was beter met meer kansen maar wint niet! Die winnaarsmentaliteit moet er meer in zitten. Goed voetbal alleen hebben we niets aan.

Toch heel erg zuur dat AZ hier niet gewoon wint. Je gaat bijna denken dat je gewoon wint als je Aboukhlal niet inbrengt. Die heeft volgens mij niet helemaal doorgekregen dat hij 100% moest geven.

Even tegen de huidige trend in; Ik had er deze wedstrijd toch graag een VAR bij gehad.

Dan maar tegen Napoli stunten!

Met iets mazzel win je hier gewoon zonder problemen. Heel zuur. 5x geel in een nieteens heel harde wedstrijd. Jammer dat de scheids ook teveel in het geduik van sociedad trapte. Jammer. Nu mag er niet meer verloren worden van Napoli wat gewoon extreem lastig gaat worden..

Niet helemaal verwacht een resultaat te behalen maar meer dan verdiend. We speelden echt een mooie pot tegen een sterke tegenstander.

26 november 2020 om 23:00

Hadden gewoon moeten winnen. Vind niet dat we al positief moeten zijn. Je was beter, meer kansen maar wint niet. Erg jammer.

Wat geweldig gespeeld van Az met een ongelofelijk goede instelling/opstelling. Prina gedaan ook van Slot

Oei, ben bang dat az nu klaar is. Sociedad zou wel winnen van die nummer 4, net als az maar dan heb je beide dus 10 punten en speel je allebei nog tegen Napoli. Dan moet az een beter resultaat halen tegen Napoli dan sociedad tegen napoli want anders verlies je op onderling resultaat. Of az en sociedad moeten beide winnen van napoli en die nummer 4.

26 november 2020 om 23:10

Gelijkspel tegen Napoli en winst tegen Rijeka en je bent hoe dan ook door. Moeilijk, maar mogelijk

26 november 2020 om 23:11

Nee... Als Sociedad van Napoli wint dan is AZ nog steeds door. Als AZ niet verliest van Napoli dan heeft AZ hele goede papieren.

Onwijs zonde dat je hier uiteindelijk niet wint, al is een 0-0 met het vertoonde spel absoluut geen schande. Nu sta je gelijk met Sociedad en moet je beiden nog dezelfde wedstrijden afwerken. Zie het helaas niet meer goed komen, maar anderzijds, tweemaal winnen en je bent binnen!

Genoten vanavond ! Wat een geweldige wedstrijd op een zeer hoog niveau. Koopmeiners altijd voor op in de strijd en een fantastische aanvoerder, Wijndal met zijn felheid en energie , de drive van Midtsjo en af en toe de klasse van Stengs , 3 punten waren verdiend geweest.

De ene wedstrijd heb je wat mazzel zoals bij Napoli, vandaag heb je wat pech. Volgende week gewoon knallen tegen Napoli. Die hebben bij mijn weten nog nooit gewonnen in Nederland dus waarom niet?

Ik vind het uberhaupt al knap dat AZ tegen Napoli 3 punten pakt en vandaag ook gelijk. Die twee clubs zijn gewoon een klasse beter. Dan tegen Rijeka 6 punten en je doet het uitstekend. Echter ben je nu zo dichtbij dat je als AZ zijnde gewoon door wil. Maar daarvoor moeten ze toch echt minimaal een punt pakken tegen Napoli. Sociedad wint van Rijeka en als je dan geen punt pakt tegen Napoli zal een gelijkspel tussen die twee clubs in de laatste wedstrijd je nekken.

Wederom een knap resultaat van Az, de Nederlandse clubs hebben vandaag prima zaken gedaan. Proficiat

‘Na 2 vermeende overtredingen van Napoli’... dacht toch echt dat ze tegen Sociedad speelden..

Ik snap die verheerlijking van Napoli niet zo. Tuurlijk is het een ploeg met heel veel kwaliteit, maar ik zie nog bepaald geen consistentie in het veldspel daar. Petagna is - ondanks zijn slechte begin - een duidelijke downgrade op Osimhen en ik zie de scherpte nou niet bepaald terug in Europese duels bij Napoli. Sterker nog, ik vind Sociedad op dit moment qua veldspel minstens gelijkwaardig. AZ maakt echt wel kans hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger190
T. KoopmeinersMiddenvelder1911
F. MidtsjøMiddenvelder182
M. BizotKeeper180
M. BoaduAanvaller176
J. KarlssonAanvaller176
C. StengsAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren