Willem II kiest voor continuïteit en deelt nieuw contract uit aan Koster

Donderdag, 26 november 2020 om 11:54Yanick Vos • Laatste update: 12:16

Willem II en hoofdtrainer Adrie Koster zijn het eens geworden over een nieuw contract. De club uit Tilburg meldt donderdagochtend dat de verbintenis van de coach met een seizoen is verlengd tot medio 2022. Koster laat weten dat hij het ‘uitstekend naar zijn zin’ heeft in Tilburg en daarom akkoord is gegaan met een langer verblijf bij de huidige nummer twaalf van de Eredivisie.

Koster verlengt ook omdat hij naar eigen zeggen nog veel ambitie heeft en de club veel doorgroeimogelijkheden heeft. “Bovendien ben ik te spreken over het beleid dat de club voert”, aldus Koster, die sinds 2018 trainer is van de Tilburgers. “De club spreekt uit zich continu op allerlei gebieden te willen verbeteren en voegt de daad bij het woord. Zo hebben de faciliteiten de laatste jaren een flinke upgrade gehad die noodzakelijk was om een topsportklimaat neer te zetten. De sportieve vooruitgang is uiteraard het belangrijkst en daarin zie ik veel perspectief.”

Onder leiding van Koster, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Willem II, werd vorig seizoen Europees voetbal gehaald. In het seizoen 2018/19 haalden de Tilbugers onder zijn leiding de finale van de TOTO KNVB Beker, die met 0-4 werd verloren van Ajax. “Met Adrie zijn we in 2018 een weg ingeslagen die ons herkenbaar aanvallend voetbal en succes heeft opgeleverd”, zegt technisch directeur Joris Mathijsen over Koster. “Met het verlengen van Adrie zijn contract kiezen we voor continuïteit van de gevoerde werkwijze.”

Mathijsen laat weten dat de club tevreden is over de manier waarop Koster met zijn technische staf functioneert en de visie van de club nastreeft. “Omdat we de goede samenwerking met deze ambitieuze technische staf willen voortzetten, zijn we ook met assistenten Gery Vink, Harald Wapenaar en Chima Onyeike in gesprek over contractverlenging”, aldus Mathijsen.


Poll

Goede zet van Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door yochemm)

Terecht, heeft het vorig seizoen fantastisch gedaan. Ik denk dat ze er dit jaar ook wel weer bovenop gaan kopen. Schat ze in tussen plek 7 en 10 en dat is voor willem 2 gewoon prima. Prima coach die geen gekke dingen doet.

Prima zet. Beschaafde, tikkeltje saaie man die bewezen heeft het spelletje te kennen. Heeft volgens mij ook de sympathie van de achterban, die zich als het erop aankomt wel weet te roeren.

Goede match waarbij vorig seizoen echt top was, ik zie ze op deze manier nog lang doorgaan samen. Succes Tilburg

Benieuwd wie er nee op de poll heeft gestemd; lol

26 november 2020 om 12:41

Zal d'r wel eentje van Nac zijn 😉

26 november 2020 om 17:39

Dan zullen het er 2 van NAC zijn, want de meeste hebben een vriendje.

Niet meer dan logisch eigenlijk. Vorig jaar de verrassing van de Eredivisie en zo'n beetje het onderste uit de kan gehaald, dit seizoen gaat het wellicht niet heel erg goed, maar ze staan eigenlijk maar drie punten achter de plek waar je deze ploeg een beetje zou scharen. Bovendien moet het lekker zijn dat ze zich nu een keer druk kunnen maken om randzaken in plaats van degradatie of het strijden daartegen. Dat is in het afgelopen decennium meer dan eens anders geweest. Het is gewoon zaak dat ze niet in paniek raken en geen gekke dingen doen met het geld dat er binnenkomt. Dat is de manier voor een club als Willem II om stappen te maken. Dat zie ik bij die club ook wel gebeuren, want er heerst nu een positieve rust en ze hebben met Van Geel en Mathijsen een duo die het toch zeer behoorlijk doet met geringe middelen.

Niet meer dan terecht. heeft vorig seizoen natuurlijk uitzonderlijk gedraaid. Dat het op dit moment iets minder is dan vorig jaar is niet gek. Men blijft in Tilburg mooi rustig in tegenstelling tot Sittard en den haag. Vertrouwen houden in de route die uitgestippeld is samen met Koster lijkt nog altijd de goede te zijn. Willem II komt er wel.

Goed nieuws dit. Sinds hij trainer is herkennen we onze club weer en wat we willen laten zien. Knap wat joris beschikbaar stelt met een kleine portomonee maar ook knap wat Koster met dit materiaal neerzet. Begin dit seizoen zwaar getroffen door blessures waardoor we lager staan dan wat we kunnen maar we zijn op de weg terug na de winterstop is iedereen weer fit en kunnen we naar boven kijken. Linkerrijtje (doelstelling) is nog steeds haalbaar en reëel.

Koster is een prima trainer. De man draait al een tijd mee in de voetballerij en ik vind dat hij het met Willem2 heel behoorlijk doet. Het voetbal is dikwijls ook leuk om naar te kijken. Ik ben benieuwd hoe stabiel Willem2 blijft presteren de komende jaren.

26 november 2020 om 17:47

Ik mag aannemen dat het voorlopig stabiel blijft bij Willem II, er is voorlopig weer geld en zo lang Mathijssen, van Geel en Koster er voornamelijk de dienst uitmaken blijven we voorlopig de komende jaren wel in de Eredivisie.

Leuke match. Koster levert goed werk en Willem 2 speelt fris en herkenbaar voetbal. Club en trainer passen bij elkaar. Benieuwd of ze dit jaar weer kunnen aansluiten bij de top 9, mits iedereen fit hebben ze een prima selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
12.AZ174
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
U. JenssenVerdediger140
D. SaddikiMiddenvelder141
M. KöhlertAanvaller143
C. NunnelyAanvaller144
M. SvenssonAanvaller141
K. WriedtAanvaller144
G. SağlamMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
36 fans
Verdediger, 41 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Manchester City is serieus van plan om Karim Benzema komende zomer los te weken bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren